Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Helmond Sport overleeft strafschop en laat Veendam in mineur achter

Laatste update:

Helmond Sport heeft zich zondagmiddag geplaatst voor de finaleronde in de play-offs om promotie/degradatie. De ploeg van Jurgen Streppel, komend seizoen hoofdtrainer van Willem II, beëindigde het seizoen van BV Veendam. De Brabanders zegevierden in eigen huis met 1-0 na de 3-3 uit de heenwedstrijd. Helmond Sport treft Excelsior of FC Den Bosch, die later op zondag spelen.

/

Beide teams begonnen fel aan de wedstrijd, maar het waren de bezoekers die het duel in de beginfase controleerden. Marnix Kolder kon net niet bij een hoge bal en Michael Jansen kopte vanuit kansrijke positie naast. Na een half uur spelen kwam Veendam bijna op voorsprong. Een mislukt schot van Lars Lambooij werd van richting veranderd door Jansen, maar ging ook naast. Robert van Westerop hield de thuisploeg in de laatste minuten voor rust op de been. De doelman keerde ternauwernood een kopbal van Jansen en ook een inzet van Vicente wist hij te keren.

Tien minuten na rust viel Van Westerop weer op. Na een overtreding van de keeper op Anco Jansen wees Reinold Wiedemeijer naar de stip. Kolder schoot vanaf elf meter te slap in, waardoor Van Westerop zijn fout goed kon maken. Helmond Sport kwam in de 73e minuut tegen de verhouding in op voorsprong. Marc Höcher gaf vanaf links een voorzet die door Mark Veldmate met het hoofd beantwoordt werd: 1-0. In de slotfase ging Veendam alles of niets spelen, maar het mocht niet baten. Het doelpunt van Veldmate gaf de doorslag in Helmond.

Gaat Helmond Sport de Eredivisie in?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een lamzakken! Geven het zomaar weg, terwijl ze er nog wel zo dichtbij waren.

Beide teams hebben niets te zoeken in de Eredivisie.
Goh wat is dat niveau laag. Helmond Sport heeft het in competitieverband uitstekend gedaan.
Maar wat een niveau zeg.

22 mei 2011 om 16:53

Helemaal mee eens. Bij de clubs zijn absoluut niet klaar om naar de eredivisie te gaan. Ik moet er niet aan denken dat Helmond Sport promoveert, dat zou direct degradatie betekenen volgend seizoen in de eredivisie

22 mei 2011 om 17:26

Helmond Sport speelt heel het seizoen al het leukste voetbal van de Eerste Divisie. Vandaag was zwaar bagger en de spelers hadden het extreem moeilijk ja, maar Helmond verdient die promotie nu eindelijk wel eens. Bovendien is het voor Helmond de manier om uit de schulden te raken, de selectie vertrekt zo goed als helemaal waardoor er geen promotieloonsverhogingen zijn en er dus aan een nieuwe toekomst gebouwd kan worden. Dan maar een jaartje op plek 18. Als Helmond promotie afdwingt horen ze gewoon thuis in de Eredivisie, punt. Als Helmond volgend jaar 18e wordt en degradeert over 34 speelronden, dan neemt iemand anders de plek weer in. Vrij onzinnig het 'die ploeg hoort er niet thuis' altijd.

22 mei 2011 om 23:12

Normaliter lees ik alleen wat rond op de topics over de JL, maar hier wil ik toch even met een glimlach op reageren. Ik lees hier namelijk echt een reactie geschreven met supportersverstand. Want Helmond heeft absoluut geen drol te zoeken in de Eredivisie. Geen enkele Eredivisie club zit te wachten op Helmond uit...wat gebeurt er? De club wil zich versterken, moet hogere salarissen betalen, aan strengere veiligheidseisen, perseisen en sponsoreisen voldoen en vervolgens wordt het een jaar lang afzien en iedere week een pak rammel krijgen. Dat moet je niet willen als supporter zijnde. Er zijn in Brabant zowiezo te veel clubs, dus de sponsorvijver is al klein. RKC redt het niet in de Eredivisie, wat heeft Helmond er dan in vredesnaam te zoeken? Heel sympatieke club, prima voor de Jupiler League. Laat ze daar lekker bovenin mee draaien en wie weet kunnen ze ooit eens kampioen worden.

23 mei 2011 om 08:51

Nu begrijp ik waarom je nooit reageert, je reakties zijn namelijk tamelijk inhoudsloos en daarbij spreek je jezelf od de beperkte inhoud ook nog eens tegen.
Eerst wil je duidelijk maken dat Helmond Sport niks te zoeken heeft in de eredivisie en vervolgens meld je doodleuk dat we ooit eens kampioen kunnen worden. Logisch gevolg daarvan zou zijn dat we dan dus in de eredivisie spelen....
Wanneer je rekening houdt met de sucessen van de afgelopen seizoenen en dat afzet tegen de beperkte begrotingen dan zou je mogen verwachten dat HS met de extra televisie gelden best iets leuks zou kunnen doen.
Mocht het dan toch niet lukken dan is dat jammer maar niet meer dan dat.
Elke Club Moet Voor HET Hoogst Haalbare Gaan Anders Bedonder JE JE Volledige Achterban!

23 mei 2011 om 14:41

Leuk dat het zou kunnen dat we het niet redden, neemt niet weg dat we het niet mogen proberen. Heracles was een aantal jaar geleden ook nog een club die net als Helmond gewoon leuk mee deed in de top van de JL, dus echt onzinnig om je dan te beroepen op 'supportersverstand'.

Ik heb het er overigens ook over dat de club zich niet echt hoeft te versterken, dus vraag me af of je mijn reactie wel goed bekeken hebt. Of we het redden in de Eredivisie, waarschijnlijk niet. Maar als Helmond een goedkope selectie voor één jaar kan samenstellen is Helmond gewoon simpelweg financieel uit de brand, heeft niks met 'supportersverstand' te maken.

Verder zou zelfs FC Eindhoven in de Eredivisie 'thuishoren' als ze play-offs hadden gehaald en toevallig gepromoveerd waren, want dat dwingt de club nu eenmaal af. Als we alle Jupiler-clubs gaan opnoemen die beperkte mogelijkheden hebben kun je net zo goed in de huidige Eredivisiesamenstelling blijven spelen en de hele divisie afsluiten voor promotie/degradatie.

JES Vind Helmond WEL Goed

Lekker dan Helmond Sport, heerlijke ploeg om naar te kijken.

Het was een gelukkige overwinning van Helmond Sport.
Van de goede vorm van het afgelopen seizoen was in de tweestrijd met Veendam maar weinig te zien. Hopelijk in de finale tegen Excelsior of Den Bosch kan Helmond zicht herpakken en voor een stuntje gaan zorgen.
Hoe die wedstrijd ook gaat eindigen voor mij als Helmond Supporter is het seizoen iig al geslaagd!!

Proficiat Helmond, zij hebben dan net het geluk (of professionaliteit; hoe je het ook wilt noemen) om zo een wedstrijden te winnen´. Dat in tegenstelling tot mijn clubje MVV die het in alle belangrijke wedstrijden laten afweten!

Helmond Sport in de Eredivisie zo een regelrechte sensatie zijn. Jurgen Streppel zal gemengde gevoelens hebben als dat gebeurd, nu hij trainer wordt van Willem Ii.
Met het clublied alleen al verdienen ze een plek in de Eredivisie.

Wou dat zou wel wat zijn, Helmond Sport in de eredivsie. Ze moeten sowieso dat periodekampioen onzin afschaffen en gewoon de hoogsten de eredivisie in laten gaan.

22 mei 2011 om 17:16

Als ze de bovenste 3 hadden laten promoveren zou Helmond ook gepromoveerd zijn...

Helmond had hele competitie al boven de stand geleefd en nu hebben ze ontzettend veel geluk want over de 2 wedstrijden gezien hadden ze eigenlijk nergens recht op. Met zo veel mazzel is alles mogelijk!

Ik hoop dat helmond sport promoveerd
dan wordt helmond het lachertje van de eredivisie
en dat zou vast wel goed doen met supporters aantallen

22 mei 2011 om 17:19

Jij hoopt dat Helmond Sport promoveert omdat ze dan het lachertje van de Eredivisie worden. Naja, je moet maar een reden hebben. -.-'

Ik hoop overigens ook dat Helmond Sport promoveert, maar dat komt omdat ik vlakbij Helmond woon en ik wel eens langs het stadion kom enzo en ik gun het ze ook wel na het goede seizoen dat ze gedraaid hebben.

22 mei 2011 om 17:59

Als je het beste voor hebt met de club moet je hopen dat ze in de eerste divisie blijven. Ze hebben er niks te zoeken en gaan finaal af tenzij ze zich diep in de schulden steken. Dit moet je als club niet willen.

22 mei 2011 om 20:50

Natuurlijk wel. Sportief gezien is dat een enorm succes en ook financieel is het een succes, mits ze niet ineens gaan uitgeven als een Eredivisieclub. Ze moeten gewoon profiteren van de inkomsten en niet meer gaan uitgeven. Dan is het positief voor de club.

Helmond Sport in de Eredivisie? Nou liever niet. De accomodatie is meer topklasse, maar in Nederland noemt men het al heel wat. Hebben ze uberhaupt tribunes achter het doel? En daarbij is de selectie ook niet Eredivisiewaardig. Het is eigelijk wel treurig dat we zoveel ''top-amateur-teams'' hebben, die zich een bvo mogen noemen. Want ben eerlijk: in de Engelse vierde divisie vind je ook genoeg clubs van het niveau Helmond Sport, Veendam etc. Ik wens ze veel succes in de finale, maar nogmaals: voor mij hoeft het niet.

22 mei 2011 om 17:26

Helmond heeft achter 1 goal geen tribune maar huizen. Ze kunnen de eredivisie niet aan, maar als ze promoveren is dat gewoon terecht op basis van de prestaties van dit seizoen. Zou het wel een keer leuk vinden.

22 mei 2011 om 17:29

Nee, inderdaad. Dan moet je dat respecteren. Maar in ogenschauw nemend wat het de Eredivisie opleverd: een klein clubje uit de provincie met weinig mogelijkheden. Dus een aanwinst zijn ze zeker niet.

22 mei 2011 om 17:34

Klopt maar het zal dan toch maar voor 1 seizoen zijn, meestal is het team op de laatste plaats sowieso slecht net zoals Willem 2 zichzelf dit seizoen ook belachelijk heeft gemaakt. Er zit altijd sowieso 1 team in die geen aanwinst is. Dus voor de supporters en het team zou ik het wel een keer leuk vinden.

22 mei 2011 om 17:36

Huizen achter 1 van de goal ? dat lijkt me wel grappig , gewoon vanuit het achterraam iedere wedstrijd van je club kunnen volgen vanaf een mooie plek. Wel lastig alleen voor de club om dan een besloten training te beleggen.

Wat mij betreft mag men Excelsior vervangen in de Eredivisie , toch vaak lege tribunes , maar ik vermoed dat je dat bij Helmond Sport niet zal zien als ze Eredivisie spelen. Daarnaast is het belang van Ajax natuurlijk , geen strenge combi naar Rotterdam maar een ''lichte'' auto combi. Daarnaast heeft Excelsior zo'n beetje het slechtste veld van de Eredivisie , kunstgras van armoedige kwaliteit waarop vervelende blessures sneller onstaan. Dus doe mij dan toch maar Helmond Sport.

22 mei 2011 om 17:39

Die mensen zitten met een tuin stoeltje op hun garage de wedstrijd te bekijken. Bij Helmond hebben ze toch nooit een besloten training nodig.

22 mei 2011 om 17:43

Wat een clowneske vertoning moet dat zijn: tuinstoelen op een garage en naar Eredivisievoetbal kijken, damn.

22 mei 2011 om 20:52

Het zijn slechts een paar huizen die echt goed zicht hebben, maar het ziet er inderdaad best grappig uit. Voor de rest hebben ze overigens een best aardig stadion hoor.

22 mei 2011 om 17:26

Het stadion van Helmond Sport biedt plaats aan 4.100 toeschouwers, het stadion van Excelsior, de andere ploeg die waarschijnlijk in de finale staat, heeft 3.550 stoeltjes. Beide dus absoluut niet Eredivisie-waardig, maar ook geen reden om Helmond de Eredivisie niet te gunnen, want bij Excelsior is het minstens zo erg. Plus dat Helmond Sport tenminste normaal gras heeft, dat kun je van Excelsior niet zeggen...

22 mei 2011 om 17:31

Ik ben over Excelsior ook nooit positief geweest hoor. Ik heb alleen Koolwijk en Fernandez geroemd, nu dan ook Roorda, maar voor de rest zou ik ze niet missen.

22 mei 2011 om 17:31

Nostalgisch, zo heet zo'n accomodatie. Liever een kreupel stadion als de Braak dan een betonblok (zoals bijvoorbeeld de Donbass Arena van Schalke). Helmond Sport draait verder al seizoenen uitstekend en vindt steeds weer de juiste spelers, dus als Helmond wint is promotie gewoon verdiend. Een beetje hetzelfde als wie er kampioen wordt, de ploeg met de meeste punten over 34 speelronden. Simple as that.

22 mei 2011 om 17:34

Ik hoop het voor jou, mij maakt het nu toch niet uit: Excelsior of Helmond Sport. Voor mij is het hetzelfde laken een pak. En wat betreft de accomodatie, natuurlijk is het nostalgisch, maar de uitstraling daarentegen is niet bepaald professioneel. Ik begrijp dat het stadion niet aan alle zijdes tribunes heeft?

22 mei 2011 om 17:40

Dat klopt inderdaad , als je Google Earth hebt dan kun je via de website van Helmond Sport het 3D model bekijken daar zie je goed dat er aan 1 kant achter het doel geen tribune is.

22 mei 2011 om 18:24

Is dat van belang? Een recente Europa League-finalist speelt in een stadion met twee tribunes.

23 mei 2011 om 00:10

Ga eerst eens een wedstrijd bekijken en onderzoek of het amateurs zijn. Ze zijn gewoon vol prof! Als Helmond Sport promoveert dan hebben ze dat verdiend, had de rest het maar beter moeten doen!

Jammer dat Veendam niet door is in de Play offs was zeker een prachtig seizoen voor de groningers als je vorig jaar bijna falliet was.
Maar Helmond was ook de betere ploeg nu nog de finale winnen tegen Excelsior of Fc Den Bosch.

22 mei 2011 om 20:55

betere ploeg?? Hebt de wedstrijden zeker niet gezien. Beide wedstrijden niet de betere maar gelukkigere.

Helmondsport is een mooie club met verschillende leuk voetballers die in de eredivisie mee kunnen. Bijvoorbeeld Bruno Andrade, Marc Hocher, Guus Joppen, Ilja van Leerdam en Guijo Valasco.
Qua stadion ja wat moet ik er over zeggen het is een klein gezellig stadion. Wat als ze promoveren tot de nok toe gevuld zou zijn. Over het tribune dat klopt achter een goal is geen tribune daar licht een weg tussen dat lijd naar Helmondia. Achter die weg licht een aantal huizen met tuinhuisjes waarop in de zomer zoon 10tal supporters de wedstrijd bekijken.

Come ON Helmond

Mooi dat we gewonnen hebben. Het zal toch prachtig zijn als ze konden promoveren. Volgend jaar clubs als Ajax, Twente en PSV op de Braak. Waarschijnlijk zullen we dan wel meteen degraderen, maar een jaartje Eredivisie zal toch mooi zijn. De spelers die er op dit moment bij zitten en die eredivisie-waardig zijn, zijn denk ik: Höcher (maar die gaat naar Ado), Bruno Andrade (contract loopt af, hoop dat hij nog verlengt als we promoveren), van Westerop, Haastrup en Joppen ook misschien. Misschien kunnen ze volgend jaar ( als ze zoudenpromoveren) wat spelers huren die bij Ajax, Twente, Psv, enz. niet aan spelen toe komen, maar toch wel een aanwinst voor Helmond zouden zijn.

22 mei 2011 om 20:54

Helmond promoveert niet. Hebben over 2 wedstrijden niet kunnen voetballen. Beide wedstrijden terug trekken en op geluk voetballen. Excelsior straft dat af. Ook vandaag met veel geluk gewonnen en niet omdat ze nou beter waren.

Dus leuk de finale voor de helmond supporters maar daar blijft het ook bij.

23 mei 2011 om 07:41

@dwaling
ik zat gister in het stadion maar wat speelt jullie veendam beroerd,
het is counter voetbal en hard.
vreselijk met een scheidsrechter van zo'n niveau die na 1 minuut al een veendam speler
had kunnen wegsturen maar durft dan weer niet en fluit daarna fout naar fout verder.
er zaten wat overtredingen tussen die rood hadden kunnen opleveren.
maar ja penalty was terecht al was het een moment eerder met de corner van helmond sport dat wij natuurlijk gewoon een penalty met guus joppen hadden moeten hebben.
helmond sport is voetballend veel beter dan dat veendam.

ik denk dat helmond sport volgend seizoen niet onder zou hoeven te doen in de eredivisie als ze het halen aangezien rkc boerrighter kwijt zal raken.

Come ON Hellmond!!!!!!!!!!!!!

23 mei 2011 om 12:29

Dus omdat ze twee wedstrijden op geluk voetballen zijn ze niet goed genoeg? Je moet kijken naar het hele seizoen en niet naar slechts twee wedstrijden. Bijna iedere wedstrijd speelde Helmond Sport aanvallend en goed voetbal dit seizoen. Als ze het voetbal dat ze dit seizoen spelen tegen Excelsior laten zien is er gewoon een kans om door te gaan, hoewel Excelsior favoriet is. En ook al zou Helmond slecht spelen tegen Excelsior betekent dit nog niet altijd dat ze verliezen. Want volgens mij is het geen vaststaand feit dat Excelsior deze kansen wel benut. Je doet net of het al gespeeld is, maar de bal is nog altijd rond.

23 mei 2011 om 17:30

@ Hsfan1

Nou ja dat is jou mening ik deel deze niet. Want er was maar 1 team dat voetbalde gister en dat was Veendam. Helmond heeft over 2 wedstrijden niets laten zien tegen Veendam.

Leuk voor jullie dat jullie door zijn. Je reactie is alleen een beetje jammer. Want jullie zijn gister vooral in de eerste helft en begin 2e helft van het kastje naar de muur getikt.

Denk dat je over scheidsrechters niet te klagen hebt wat die man floot gister een solide wedstrijd. Joppen liet zich overduidelijk vallen wat ook duidelijk te zien was in de herhaling.

@ Forza Helmond

Hoezo moet je naar een heel seizoen kijken?? Deze wedstrijden tellen, en als ze dit spel op de mat leggen tegen excelsior worden ze weg gespeeld.

Zowel uit als thuis durfden ze niet te voetballeen totdat ze de ene keer met een man meer kwamen.

De tweede wedstrijd uit het niet een doelpunt maakten.

Maar de bal is inderdaad rond want dat is iets wat deze twee wedstrijden wel weer is gebleken.

Succes in de volgende ronde.

Zo blijkt maar weer eens, lang niet altijd de sterkste wint...

In Veendam waren de beide ploegen gelijkwaardig, Veendam was alleen zo dom om een 3-0 voorsprong weer uit handen te geven, mede door de rode kaart van De Leeuw.

Gisteren heeft Veendam alles gedaan wat het moest doen, behalve het maken van een doelpunt. Helmond werd suf getikt in eigen stadion en er was maar 1 ploeg die aanspraak mocht maken op de volgende ronde.

Helaas, kansen heb je niets aan, doelpunten bleven uit en zo gaat Helmond Sport naar de volgende ronde.

Gefeliciteerd!

Maar kom er niet mee aan dat dit terecht was...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren