Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hekkensluiter van Premier League zorgt voor eerste ontslag van het seizoen

Laatste update:

De wegen van Watford en manager Javi Gracia scheiden per direct, zo maken the Hornets via de officiële kanalen bekend. De 49-jarige Spaanse oefenmeester wordt verantwoordelijk gehouden voor de tegenvallende resultaten. Na de eerste vier wedstrijden is Watford met slechts één punt hekkensluiter in de Premier League.

Gracia werd in januari 2018 aangesteld als de opvolger van Marco Silva. In zijn eerste seizoen loodste de Spanjaard Watford naar een veertiende plaats in de Premier League. De voorbije jaargang eindigden the Hornets als elfde op het hoogste niveau van het Engelse voetbal. Met een remise tegen Newcastle United (1-1) en nederlagen tegen Brighton & Hove Albion (0-3), Everton (1-0) en West Ham United (1-3) kende Watford geen al te sterke start van deze jaargang.

Door de slechte seizoensstart heeft Watford al na vier wedstrijden besloten om afscheid van Gracia te nemen. Het betekent dat Watford alweer toe is aan de negende manager in zes jaar tijd, nadat voor Gracia sinds begin 2013 achtereenvolgens Gianfranco Zola, Giuseppe Sannino, Óscar García, Billy McKinlay, Slaviša Jokanovic, Quique Sánchez Flores, Walter Mazzarri en Silva op Vicarage Road werkzaam waren. Gracia had nog een contract tot medio 2023 bij Watford.

“Javi heeft Watford met grote waardigheid vertegenwoordigd en verdient het grootste respect voor zijn prestaties”, laat voorzitter en algemeen directeur Scott Duxbury weten op de website van Watford. Gracia stond eerder aan het roer bij onder meer Rubin Kazan, Málaga, Osasuna, Almería en Cadíz.

Logisch besluit van Watford?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Blijf het een raar fenomeen vinden om na 4 wedstrijden al gelijk je trainer eruit te gooien.. Vorig jaar goed gepresteerd en dan nu dit...

7 september 2019 om 18:51

Mwa, ik vind het ontslag niet onterecht. Als je vorig seizoen meerekent heeft hij slechts 1 van de laatste 10 wedstrijden gewonnen. Daarnaast had Watford dit seizoen toch al zeker wat meer punten moeten hebben als je de tegenstanders hebt gezien waar ze tegen speelde. Ze spelen momenteel gewoon matig voetbal en de punten blijven uit. Dan is het logisch dat Watford op zoek gaat naar een nieuwe trainer.

7 september 2019 om 19:05

Dat is inderdaad een zeer mager rapport, maar dan vraag je je toch af of het bestuur dit zich niet eerder kon bedenken. Nu moet er een nieuwe trainer aan de slag zonder enige vorm van voorbereiding en met een selectie die door een andere trainer is samengesteld (of toch minstens in samenspraak met).

7 september 2019 om 19:09

Als je met een degradatiekandidaat echt maanden voor het eind van de competitie veilig in het eerste rijtje staat en ook nog eens alle attentie naar de bekerfinale gaat, is het niet zo heel raar dat de focus wat wegebt. Dan vind ik in het nieuwe seizoen maar 3 weken de kans krijgen wel erg onbarmhartig. Maar goed, dit is ook de club die een trainer ontsloeg die ze net gepromoveerd had en een andere toen hij iets te opzichtig naar een andere club had gegluurd dus ik verbaas me nergens meer over.

Jemig wat lullig dit weer. Laat je Watford twee seizoen op een prachtige plek eindigen, gaat het een maand slecht sta je buiten. Maar goed, dat krijg je met die rare Italianen aan het roer, die gaan dan Italiaanse dingen doen :/

Wow.. Hoe snel en opportunistisch kan de voetbalwereld zijn zeg!... Vorig jaar nog prachtige prestatie met 8ste plek en FA Cup finale. Nu ineens keihard ontslag na mindere wedstrijden.. Wat een paniek club is dat Watford zeg. Doet me hetzelfde denken als Leicester met Reiniri. Garcia kon geloof ik zelfs naar Chelsea.

7 september 2019 om 18:52

Zagen veel mensen aan komen want bij watford is er bijna nooit een trainer geweest die 2 seizoenen het volhield, ondanks ze wereldprestatie vorig seizoen. Garcia is goed trainer en hopelijk zien we die gozer snel terug bij club in de top 5 competitie.

Hij heeft in de laatste 10 wedstrijden 1 overwinning gepakt, dat verandert de context al een beetje. Neemt niet weg dat dit wel heel snel gehandeld is..

Dat blijft toch zo gek he. Heel goed presteren in het ene seizoen en dan het seizoen erna erg slecht spelen en weinig resultaten behalen en dan wordt de coach ontslagen. Dat gebeurt jaarlijks bij een club in de PL. Blijft toch gek.

Je kunt als club wachten tot Newcastle en Norwich hun “rechtmatige” plekken onderin komen bezetten, maar Watford kiest om de manager te ontslaan. Ik vind het niet heel gek of onterecht, want zo lekker liep het natuurlijk ook weer niet. Het einde van vorig seizoen zal ook belangrijk zijn geweest bij deze beslissing.

7 september 2019 om 19:47

Newcastle met een regelmatige plek onderin, haha. Ga je ook serieus Watford vergelijken met Newcastle. Wtf😂

7 september 2019 om 19:50

De laatste jaren staan ze gewoon bijna altijd onderin hoor. Allemaal leuk en aardig dat ze een prachtig verleden hebben, maar daar ben je niet zoveel mee in het heden. Hij vergelijkt trouwens ook nergens Newcastle met Watford qua historie of aanhang.

7 september 2019 om 20:01

Snap je wel dat historie je geen punten pakt. Watford is vorig jaar 8ste geindigd en heeft de FA cup finale gehaald terwijl Newcastle streed voor degradatie.

7 september 2019 om 20:08

Newcastle is de club die met afstand de slechtste zaken heeft gedaan deze zomer. Ze hadden met hun selectie al niets te zoeken in de Premier League en zonder Benitez gaan ze degraderen, daar twijfel ik niet aan. Dan zie ik liever een club met passie en visie in de Premier League dan het slecht gerunde Newcastle..

Waarom blijft zo'n club dan toch steeds langlopende contracten afsluiten met trainers, als je ze een paar maanden later ontslaat? Hij ook alweer tot 2023. Met al die ontslagpremies en doorbetalingen bij elkaar had Watford een paar leuke aankopen kunnen doen..

Klein clubje als Watford krijgt hoogmoedswaanzin lachwekkend haha. Ze spelen nu voor Watford begrippen al lang onafgebroken in de PL, laatste staan is voor hun niet vreemd. Wel een raar besluit om deze gast na 4 wedstrijdjes eruit te gooien. Ik hoopte al dat ze eruit zouden gaan, maar nu des te meer

7 september 2019 om 20:02

Hoe bedoel je voor hun niet vreemd. Ze eindigden vorig jaar 8ste. Volg jij de Premier League wel?

7 september 2019 om 22:47

Schams, ze zijn sinds hun terugkeer nooit 8e geeindigd. En dan een ander betichten van het niet volgen van de premier league. 17/18 waren ze 14e, 18/19 waren ze 11e zoals in de tekst te lezen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren