Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Heftige details naar buiten gekomen over verbanning van Wolves-speler Jonny

Laatste update:

The Athletic heeft details naar buiten gebracht over de verbanning van Jonathan Castro Otto, kortweg Jonny, bij Wolverhampton Wanderers. Begin december werd bekend dat de 29-jarige Spanjaard uit de selectie van het eerste team was gezet bij de Premier League-club. Onduidelijk was wat Jonny precies had misdaan, maar de details zijn nu alsnog naar buiten gekomen.

Jonny probeerde een elleboogstoot uit te delen aan Tawanda Chirewa, speler van Wolverhampton Onder 21. Aanleiding voor de daad van Jonny zou een tackle van Chirewa op de training zijn geweest. De Spanjaard was niet gediend van de actie van de jeugdspeler, waarop hij boos reageerde.

Jonny raakte Chirewa niet daadwerkelijk met zijn elleboogstoot en laatstgenoemde raakte dan ook niet gewond. De gemoederen liepen hoog op en collega-spelers aanschouwden de gebeurtenissen met verbijstering. Een lid van de technische staf ging tussen de twee hoofdrolspelers staan om verdere escalatie te voorkomen en werd vervolgens bespuugd door Jonny.

Jonny kreeg daarop het bevel om het trainingsveld te verlaten en terug te keren naar het hoofdgebouw op het trainingscomplex. Toen hij daar eenmaal aankwam, uitte hij zijn frustratie op de apparatuur in de spelerskamer, waar spelers voor en na de trainingen ontspannen. Jonny sloeg daar een televisie kapot en bracht schade toe aan een tafel, voordat hij naar naar huis werd gestuurd.

Jonny moest zich melden bij sportief directeur Matt Hobbs en verontschuldigde zich voor zijn gedrag, maar dat bleek niet voldoende voor Wolverhampton. Begin december maakte de club bekend dat Jonny tot minstens eind januari is verbannen van het eerste team. Van een daadwerkelijke terugkeer in de selectie lijkt geen sprake te zijn, daar de club hem tijdens de winterse transferperiode van de hand wil doen.

Hobbs verklaarde: "Ik heb het hem om de tafel gezeten, hij heeft zijn excuses aangeboden en we hebben een toekomstplaatje geschetst. We hebben een gesprek gehad en zijn overeengekomen dat hij in ieder geval tot eind januari geen deel zal uitmaken van de selectie van het eerste. Hij kan nog steeds trainen op de club en als hij wil kan hij meedoen bij de Onder 21 om wedstrijdritme op te doen."

Jonny kwam in de winterstop van het seizoen 2018/19 voor zo'n 21 miljoen euro over van Atlético Madrid. Onder manager Nuno Espirito Santo was de linksback jarenlang een gewaardeerde basiskracht. Dit seizoen is alles anders. Tot op heden kwam hij tot slechts vijf minuten in de Premier League. Alleen in de EFL Cup deed hij twee keer negentig minuten mee.

"Dit is een man die een geweldige dienaar is geweest voor de voetbalclub", liet Hobbs weten over Jonny. "Eén incident doet niets af van de rol die hij heeft gespeeld tijdens de succesvolle tijden en de man die hij dagelijks op de club is." Jonny droeg tot op heden 134 keer het shirt van the Wolves. Zijn contract loopt nog door tot medio 2025.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zal wel gezellig zijn als hij dan met die kerel mag spelen bij de o21.

13 december 2023 om 16:45

Wilde net zeggen, als er dan één team is waar ik hem niet mee zou laten spelen is het wel de o21. Verder vind ik het ook allemaal niet zo enorm heftig. Ja hij reageert enorm overdreven en je moet natuurlijk nooit een elleboogstoot uit willen delen, maar het is ook niet zo alsof je moedwillig z'n been breekt ofzo.

13 december 2023 om 17:03

Nou ja, iemand een elleboogstoot op zijn muil willen geven, vervolgens iemand bespugen en dan de inboedel maar gaan slopen vind ik dan wel weer enorm heftig om een tackle. Dan vind ik je maar een sneu kereltje die als volwassene zijn emoties dusdanig slecht onder controle heeft dat je wellicht jezelf eens moet laten nakijken.

13 december 2023 om 17:39

Als het een sterspeler was dan zou het wel met de mantel der liefde bedekt zijn waarschijnlijk.

13 december 2023 om 18:26

Een trainer bespugen en andermans spullen slopen om een tackle vind je niet zo heftig? Gewoon een hele trieste actie.

13 december 2023 om 18:27

Iedereen is wel eens boos maar ik mag hopen dat je het niet normaal vind als dan de tv en inboedel gesloopt wordt..

Spugen en een elleboog willen uitdelen aan een jeugdspeler, omdat hij wat fel een duel met je aanging?
Die jeugdspeler wil zich waarschijnlijk bewijzen en dan ga jij zo reageren als bijna 30-jarige routinier?

Lachwekkend. Terecht dat hij (al dan niet tijdelijk) niet bij het eerste mag spelen. Wel mooi dat hij minuten mag maken bij de -21, waar die andere speler waarschijnlijk ook zijn minuten maakt?

Denk dat Jonny dan ook maar beter kan gaan. Wolves doet het sowieso niet onaardig zonder hem en hebben op die wingbackplek toch Bueno en Nouri?

13 december 2023 om 17:08

Is dat die Aït Nouri ofzo? Dat Franse wonderkind?
Die probeerde ik altijd te kopen bij FM, maar hij was niet heel happig om naar Sparta te komen, haha.

On: Een ervaren speler zou het voorbeeld moeten zijn voor jeugdspelers. Deze Jonny heeft het slechtste laten zien.
Maar ben ergens ook wel benieuwd naar zijn verhaal. Je vraagt je toch af of alles wel helemaal goed gaat met iemand als hij zo tekeer gaat. Frustratie om het niet spelen en misschien wat issues thuis ofzo?

13 december 2023 om 17:12

Ja dat is hij, speelt prima dit seizoen wel geblesseerd geloof ik nu.

13 december 2023 om 20:13

Precies. Deze man zal ongetwijfeld iets hebben in zijn privé-leven. Als je dan al een hele slechte dag hebt, dan kunnen de stoppen een keer doorslaan. Het is niet goed natuurlijk. Maar hij is niet de eerste persoon bij wie het ff een keer misgaat in de kop.

Wat een malloot.
Lekker verkopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren