Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Heerenveen weigert international af te staan: ‘Wij willen hem gebruiken’

Laatste update:

Als het aan sc Heerenveen ligt, komt Janio Bikel voorlopig nog niet zijn interlandverplichtingen na. De negentienjarige middenvelder is opgenomen in de selectie van Portugal Onder-20, dat vanaf 30 mei deelneemt aan het toernooi om de wereldtitel, maar de Friezen laten hem niet gaan.

/

Voor trainer Dwight Lodeweges is het logisch dat Bikel in Heerenveen blijft, waar na de laatste competitiewedstrijd van zondag ook nog play-offs om Europees voetbal op het programma staan. “Janio staat bij ons onder contract en wij willen hem gebruiken”, geeft de coach aan in gesprek met de Leeuwarder Courant. “Ik neem aan dat een speler tot het einde van het seizoen uitkomt voor de club die zijn salaris betaalt.”

Voor Bikel zelf, die niet wil zeggen of hij de voorkeur geeft aan een langer verblijf in Friesland of dat hij zich al eerder bij de Portugese jeugdselectie wil melden, is de situatie lastig. “Ik wil voor beide elftallen spelen, maar dat kan niet. Dat vind ik erg moeilijk, want ik wil niemand teleurstellen. In beide gevallen gaat het over mijn toekomst”, beseft de talentvolle middenvelder.

Denk je dat Janio Bikel het seizoen afmaakt bij sc Heerenveen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wel jammer dat de speler zelf hier de dupe van wordt. Want hij kan nu alleen nog maar een teleurstellende beslissing nemen.

En hoe zit het nou als de speler zelf aangeeft wel mee te willen doen aan dat toernooi?

11 mei 2015 om 10:25

Hij staat gewoon onder contract bij Heerenveen, de toernooitjes zijn leuk voor de spelers, maar de club heeft er niks aan. En als jij de werkgever bent verwacht je ook dat je werknemer er is als dat verlangt wordt.

11 mei 2015 om 10:27

Heerenveen kan willen wat ze willen. Maar uiteindelijk is het aan de speler. In de fifa reglementen staat namelijk dat een speler altijd voor zijn land moet kunnen uitkomen. De club mag niet dwarsliggen.

11 mei 2015 om 10:30

Volgens mij heeft Heerenveen hier niks over te vertellen. Tenminste, ik neem aan dat de u20 WK een toernooi is wat officieel op de Fifa kalender staat? Het zou toch raar zijn als hier geen duidelijkheid over is en daardoor zo'n jong jochie voor een dilemma staat wat gezeik voor hem op kan leveren? Hij kan er niks aan doen dat er twee schema's door elkaar lopen.

11 mei 2015 om 11:50

Het staat hier op VZ niet goed aangegeven, Bikel zou zich vandaag op het voorbereidende trainingskamp moeten melden. Het WK begint pas 30 mei.

Tja, dat Bikel waarschijnlijk toch wel bij ons weggaat maakt het niet makkelijker en ik snap best dat hij graag vanaf het begin met Portugal meedoet. Hij wil zich in de kijker spelen op het WK.

11 mei 2015 om 12:24

Waarom gaat hij eigenlijks weg?

11 mei 2015 om 12:26

De club heeft een optie in zijn aflopende contract niet willen lichten. Ze willen wel met hem verder maar vinden dat hij dan teveel gaat verdienen. Een beetje het Poulsen-verhaal. Bikel en zaakwaarnemer zijn pissig dat Heerenveen de afgesproken voorwaarden niet wil nakomen en met het oog op het jeugd-WK waar Bikel indruk kan maken kijken ze liever even verder.
Bikel wil op zich wel blijven, maar wel tegen prima voorwaarden. Ik schat de kansen dat het rond komt niet heel hoog in. Wel jammer want hij is zeker een groot talent voor Heerenveen-begrippen. Een beetje een type Anita.

Ik wil ook zoveel, maar volgens mij zijn de regels duidelijk genoeg.
Dit is gewoon een officieel toernooi volgens de kalender, dus als de bond de speler opeist heb je geen poot om op te staan

Hoe zou Dwight Lodeweges dat dan gaan doen als er een Afrikaanse spits is die aan de Afrika cup wil mee doen. \dit tornooi is ook altijd tijdens het normale wedstrijdschema.

Prima speler voor alle subtopclubs in de Eredivisie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren