Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Heerenveen-selectie weet niets van floppy's: 'Toch sta ik niet op een eiland'

Laatste update:

De ploegen in de Eredivisie worden steeds jonger en dat geldt ook zeker voor sc Heerenveen. Dwight Lodeweges werkt dit seizoen met een groep waarin de gemiddelde leeftijd op 21,5 jaar ligt en daarmee hebben de Friezen de jongste selectie van de Eredivisie. Lodeweges is zelf ruim tweeënhalf keer zo oud (57), maar heeft niet het gevoel dat hij zijn groep niet kan raken.

/

De coach spreekt in De Volkskrant over een 'head-down-generation': "Tegenwoordig zit iedereen gebogen over zijn telefoon", zegt Lodeweges. "De communicatie is veranderd. Joey van den Berg vertelde laatst in de kleedkamer dat hij vroeger computerbestanden op floppy's zette. De jonge spelers wisten al niet meer waarover hij sprak. Zo snel gaat het. Toch sta ik niet op een eiland. Ik heb contact met mijn spelers zonder een vaderfiguur te zijn."

Lodeweges vertelt dat hij zijn oudere medespelers vroeger met 'u' aanspraak, maar hij vindt het geen probleem dat dit tegenwoordig niet meer gebeurt. "Waarom moeten tieners net zo onderdanig en nederig zijn als mijn generatie vroeger? Nog geen vijf jaar geleden was je als jochie van achttien de twintigste speler in de groep. Nu laat ik ze al spelen bij Heerenveen", besluit de oefenmeester, die met Heerenveen op de negende plaats in de Eredivisie staat. Aankomend weekend wacht de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag.

Het wordt allemaal wel heel erg jong in de Eredivisie

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hahaha, hoe zou je iemand nou moeten uitleggen dat je vroeger in zeg maar Android kon komen met een opstartdiskette?
Bij DOS zullen ze niet verder komen dan DOS Kampen ofzo

Saf was 3 x zo oud. Hij kon ze ook raken haha

Logische maar jammere ontwikkeling. Als spelers ouder worden en echt talent hebben, gaan ze vaak naar het buitenland voor een grotere paycheck. Deze ontwikkeling tegengaan is cruciaal als het niveau in de ED omhoog moet.

17 december 2014 om 18:58

Volgens mij is dit een reactie op een verkeerd topic.. Ik begrijp wat je zegt en ben het er ook mee eens, maar het sluit totaal niet aan met dit topic!

17 december 2014 om 21:06

Lijkt me een reactie op de poll.

In Friesland werken ze nog dagelijks met floppys toch?

17 december 2014 om 17:19

Nee, moet daar nog ontdekt worden.

17 december 2014 om 17:23

Ja en we fietsen ook voor elektriciteit plus we moeten met een stok over de sloot springen om überhaupt naar school te kunnen. Zwaar!

17 december 2014 om 17:27

Daarom doen jullie dat fjierljeppen of hoe ze het ook noemen dus! ;-) Je zult toch naar school moeten

17 december 2014 om 17:26

Perkament is daar hot momenteel

17 december 2014 om 23:24

als je dat niet weet robbie76, dan kom je de deur ook niet uit.

Ach ja, mijn generatie werkte met cd-roms die daarvoor met floppy's en na ons met USB-sticks....de volgende generatie doet alles met de cloud...who cares! Tijden veranderen deal with it

Ik ben 17 en ik weet zelfs wat een floppy is... :,D Maar wel een leuk artikel van VZ om dit soort anekdotes erin te plaatsen op hun site :D.

hmm ik ben 17 en heb zelf op de basisschool nog met floppy disks gewerkt.. dus dat die anderen daar niet van gehoord hebben is frappant..
Verder ja leeftijd ligt laag bij Heerenveen, een constante factor is er daardoor niet en misschien daarom ook dat de resultaten tegenvallen..

Ik denk hierom ook dat Heerenveen voor wat ervaring moet gaan in de winterstop, een ervaren verdediger en aanvaller erbij is een must.
Nu is het eigenlijk een verijdeld beloftenelftal wat meedoet.

Ja, en bij ons in Friesland gaat de klok ook altijd een uur terug.
Ach, zo gaat het toch. over 20 jaar lachen ze weer om iets wat er nu is.
Ik hoop trouwens dat Lodeweges bij gaat tekenen. Wat laat deze man fris voetbal zien! Past uitstekend bij de club.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren