Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Heerenveen schakelt door na vertrek van Reece Oxford naar Duitsland

Laatste update:

In de persoon van Ibrahim Dresevic heeft sc Heerenveen de gewenste versterking voor de verdediging binnengehaald. De nummer elf van de Eredivisie maakt donderdagavond bekend dat de Zweed overkomt van IF Elfsborg en een contract voor 3,5 jaar ondertekent. Daarmee lijkt Heerenveen klaar op het gebied van inkomende transfers.

Technisch manager Gerry Hamstra was de afgelopen weken bezig om een nieuwe centrale verdediger te strikken. Reece Oxford van West Ham United was het voornaamste doelwit, maar een poging om de Engelsman te huren liep op niets uit. Oxford is op de laatste dag van de transfermarkt verkast naar FC Augsburg, waar hij het seizoen op huurbasis afmaakt. Hamstra schakelde door en donderdag maakte de Leeuwarder Courant al melding van de naderende komst van Dresevic.

De 22-jarige centrumverdediger doorliep de jeugdopleiding van Elfsborg en maakte in 2016 zijn debuut als prof. Drie seizoenen lang maakte Dresevic deel uit van de hoofdmacht van de Zweedse club; in het seizoen 2018 speelde hij 23 keer in het eerste elftal en was hij doorgaans basisspeler. Ook speelde de mandekker voor diverse vertegenwoordigende jeugdelftallen van Zweden.

Eerder deze maand versterkte Heerenveen zich al met Andreas Skovgaard, die werd overgenomen van FC Nordsjaelland, en met Ajax-huurling Dennis Johnsen. Daartegenover staat het vertrek van Marco Rojas (verkocht aan Sönderjyske), Dave Bulthuis (verkocht aan Ulsan Hyundai), Arber Zeneli (verkocht aan Stade Reims) en Jordy Bruijn (verhuurd aan NEC). Heerenveen hoopt ook Morten Thorsby nog te slijten aan Sampdoria.

"Na het vertrek van Dave Bulthuis en Nicolai Naess (eind november verkocht aan Sarpsborg 08, red.) wilden we onze verdediging versterken", legt Hamstra uit op de website van Heerenveen. "Onze keuze is daarbij gevallen op Ibrahim. Met hem halen we een speler in huis die op het hoogste niveau in Zweden zijn sporen heeft verdiend. Behalve dat Ibrahim goed kan verdedigen, voegt hij ook het nodige toe in balbezit."

Denk je dat Ibrahim Dresevic een versterking is voor sc Heerenveen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuke spelers heeft Heerenveen binnen gehaald. Eindelijk halen ze weer actief talenten uit Scandinavie.
In het verleden was dat een groot succesverhaal voor Heerenveen.

31 januari 2019 om 18:50

Laten we het hopen. Ik zag liever wel een verdediger komen die als rechtsback uit de voeten kan. Zo te zien blijven we nu met floranus spelen, en laat dat nou net met uitstek de slechtste speler van de eredivisie te zijn.

Toch zonde dat Reece Oxford wordt gelinkt aan clubs van, met alle respect, kaliber Heerenveen. Het zoveelste Engelse talent dat de dupe is van de vele Premier League miljoenen. Was ooit echt 'the next big thing'. Zonde, zonde, zonde

Zolang ze maar meedogenloos zijn a la Hansson. Erger me kapot aan die makkelijke tegengoals. Knal er maar s op. Als het met kwaliteit niet kan dan maar met inzet en meer fysiek spel, tegenstanders komen veel te makkelijk weg.

1 februari 2019 om 00:59

Ik vind Pierie anders prima verdediger; staat echt z'n mannetje centraal. De rest is wel van bedenkelijk niveau als je dat spiegelt aan de glorie van weleer.

Die blonde Hansson kon je ook haast niet wegdenken uit die verdediging! Goeie ouwe tiet.

Hé Hé eindelijk weer wat Scandinavisch bloed bij die pompeblêden. Was voorheen meestal wel schot in de roos dus goed om te zien dat ze weer op de conservatieve manier bezig zijn!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren