Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Heeft Feyenoord een sensatie te pakken? ‘Hij is niet normaal snel’

Laatste update:

Alireza Jahanbakhsh is onder de indruk van de eerste weken van Yankuba Minteh bij Feyenoord. Dat zegt de 29-jarige Iraniër, die van de Rotterdamse clubleiding mag vertrekken uit De Kuip, in gesprek met Voetbal International. Jahanbakhsh heeft er met Minteh een concurrent bij, maar dat weerhoudt de 69-voudig international er niet van om de Newcastle United-huurling complimenten te geven. Ook trainer Arne Slot is blij met de achttienjarige Gambiaan, al is de oefenmeester niet verrast. “Als je ziet wat Newcastle voor Yankuba betaald heeft, is het natuurlijk ook niet heel gek dat het een goede speler is.”

Feyenoord kwam vorige maand plotseling met het nieuws dat Minteh op huurbasis overkwam van the Magpies, die de buitenspeler voor 7 miljoen euro hebben overgenomen van Odense Boldklub. Verder wisten de Rotterdammers zich al te versterken met Thomas van den Belt, Thomas Beelen en Ramiz Zerrouki. Jahanbakhsh is blij met de nieuwe aanwinsten. “Yankuba heeft een goede actie en is niet normaal snel. Die kunnen we heel goed gebruiken voorin. Ook bij de andere nieuwe jongens, Van den Belt, Beelen en Zerrouki, zie je dat er gewoon kwaliteit in zit. Ik ben daar blij mee, want dat maakt het team alleen maar beter. Ik weet honderd procent zeker dat ze hier goed gaan passen.”

Minteh liet een uitstekende indruk achter in zijn eerste oefenduels voor Feyenoord.

Jahanbakhsh vindt het niet moeilijk om credits uit te delen aan zijn nieuwste concurrent. “Daar ben ik niet mee bezig. We hadden vorig jaar ook al heel goede buitenspelers en het jaar daarvoor natuurlijk ook. We hebben op iedere positie goede spelers, dat zorgt ervoor dat iedereen moet presteren en dat maakt het team beter. Prima.” De rechtsbuiten herkent zich zelfs in Minteh. “Toen ik hier op jonge leeftijd in Nederland kwam, zat ik in precies dezelfde situatie. Toen probeerde iedereen mij ook te helpen om beter te worden en om een goed gevoel te hebben binnen de groep. Nu ik een ervaren speler ben, probeer ik de nieuwe spelers daar ook mee te helpen.”

Slot
Ook Slot is enthousiast over de pijlsnelle Minteh. De succestrainer noemt daarnaast de zeventienjarige Leo Sauer in het bijzonder. “Yankuba en Leo hebben nu al meerdere wedstrijden een uitstekende indruk achtergelaten. Er zijn meer jongens die het prima doen, maar die twee hebben het deze week wel laten zien. Dat zijn jongens waarvan we de ontwikkeling met heel veel interesse gaan volgen.” Minteh keert normaliter volgende zomer terug naar Newcastle.

Slot vindt het overigens niet vreemd dat Minteh zich laat zien. “Als je ziet wat Newcastle voor Yankuba betaald heeft, is het natuurlijk ook niet heel gek dat het een goede speler is. Dat zijn bedragen, bij ons zou het een recordtransfer zijn!” De 44-jarige Bergentheimer sluit niet uit dat Minteh het seizoen start als een basisspeler. “Iedere speler die zich laat zien, en vooral iedere speler die zich elke keer laat zien, komt in aanmerking voor een basisplaats. We hebben deze weken al wel gezien dat Yankuba competitief is.”

Zie jij Minteh dit seizoen een basisplek veroveren bij Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Alireza is ook gewoon een held. Hoop dat hij zich kan schikken in z'n rol en gewoon blijft.

21 juli 2023 om 08:39

Vinden mensen Alireza echt een held....

21 juli 2023 om 08:47

Nee dat denk ik niet. Ik denk dat mensen in Alireza een ideale 12de man zien.
Verzaakt nooit, werkt keihard alleen voor de basis te kort.

Kokcu komt meer in de buurt van held

21 juli 2023 om 08:52

En hiernaast is het gewoon een gouden kerel met ze hart op de goede plaats. Ook dat wordt gewaardeerd door de fans

21 juli 2023 om 08:52

Jahanbaksh stond er wel aan het begin van de conference League ouverture met een paar flinke poeiers, dat moeten mensen niet vergeten.

21 juli 2023 om 09:08

Alireza is ongekend populair bij Het Legioen door zijn tomeloze inzet. Als invaller kan hij dit seizoen zeker nog van waarde zijn! Doet er ten opzichte van andere spelers gewoon nog een extra schepje bovenop en verzaakt vrijwel nooit. Ik hoop ook dat hij blijft.

21 juli 2023 om 09:22

Ongekend populair nog wel. Slaan we niet een beetje door?

21 juli 2023 om 09:23

Ondanks zn prestaties ligt Alireza echt wel goed bij het publiek. Beerje type Toornstra, al deed die het wel goed natuurlijk haha.

Maar is gewoon iemand die altijd 150% geeft, ook in verdedigend werk, en dat wordt zeer gewaardeerd in de kuip.

21 juli 2023 om 09:25

Eerlijk,

Als je als buitenspeler in 41wedstrijden 8 goals en 10 assist heb en het seizoen daarvoor in 42 wedstrijden 8 goals en 4 assists, dan vind ik dat je toch aardig verzaakt.

Die eerste is nog "oke", maar 8 goals en 4 assist in 42 wedstrijden is wel armoede.
Dat verwacht je bij een middenmoot, maar toch niet bij een club die om het kampioenschap meedraait.

21 juli 2023 om 09:28

Held in de gedevalueerde vorm die nu vaak wordt gebruikt: zeker.

Ali is smeerolie. Hij brengt echt geweldige vibes mee en zorgt dat er altijd sfeer is in de groep. Hij maakt met iedereen een praatje en werkt zich de pleuris, ook al is hij kwalitatief niet de beste. Maar maakt regelmatig belangrijke goals enz.

21 juli 2023 om 09:39

Dit zijn zowat de zelfde cijfers als anthony, op zelfde positie………… cijfers zeggen niet alles

21 juli 2023 om 10:08

Verzaakt? Kijk ook naar de momenten. Twee goals tegen PSV in de Kuip, toen het heel hard nodig was. Een goal tegen AZ in de Kuip, toen het heel hard nodig was. De gelijkmaker tegen Utrecht, toen het heel hard nodig was. Een assist in de Arena. Hij staat op als het moet en werkt zich ook te pletter. Voetballend is het soms niet veel, maar je kunt wel op hem rekenen. Bovendien is hij 'belangrijk in de kleedkamer'.

21 juli 2023 om 10:29

"Mensen" weet ik niet; ik heb een enorm zwak voor hem. Dat kon je overigens ook gewoon lezen dus ik snap de vraag niet zo. En ja, voetballend houdt het niet altijd over, maar ondanks dat heeft hij een hoop belangrijke goals gemaakt; gaat hij altijd volle bak, is enorm belangrijk voor met name nieuwkomers in het team, en is wat mij betreft één van de grootste gentlemen in het voetbal.

21 juli 2023 om 11:53

Feyenoord heeft op Youtube een serie genaamd Stories. Daarin volgen ze de selectie op bijvoorbeeld het trainingskamp. Daarin zie je gewoon dat Ali een enorme sfeermaker is en goed in de groep ligt. Echt een toffe gast

21 juli 2023 om 12:59

Cristian Gyan was ook een held. Niet omdat het nou de beste voetballer was, maar hij stond er altijd als je hem nodig had, werkte hard, vond het een eer om voor Feyenoord te spelen en hij was een enorm positief persoon.

Niet dat je Gyan volledig met Jahanbaksh kan vergelijken natuurlijk

21 juli 2023 om 13:49

@Jeroentje; Alireza is inderdaad geen wondervoetballer, maar die statistieken die je noemt vind ik wel meevallen. Hij heeft bij Feyenoord elke 140 minuten een assist of goal gemaakt. Dat vind ik niet slecht (maar ook geen basismateriaal voor een club als Feyenoord).

22 juli 2023 om 15:11

Helemaal mee eens. Hij verzaakt nooit, doet heel veel verdedigend werkt en dat zijn zaken die snel over het hoofd gezien worden. Op en top professional.

21 juli 2023 om 14:10

Mag blijven als hij zn contract verlengd en akkoord gaat met minder salaris wmb

mmmmmm wat ik tot nu toe in de voorbereiding heb gezien wordt ik vrolijk van Minteh en Sauer.
Ik hoop dat Sauer bij de selectie mag blijven.
Minteh of jahankabaks is voor mij sowieso makkelijk.
Voetballend vind ik alireza niets ondanks dat hij een grote werklust heeft en ook af en toe nog eens belangrijk is.
Laat Minteh maar lekker minuten maken en vertrouwen krijgen.
Alireza valt altijd wel goed in

21 juli 2023 om 08:31

Voor het financiele plaatje is het beter dat een huurspeler invalt. Maar ik snap je redenatie.

21 juli 2023 om 08:40

Tuurlijk zou het beter zijn om een eigen speler op te stellen.
Dit is wel een extra belangrijk jaar nummers 1 en 2 spelen CL en 2 jaar achter elkaar kan ook gaan betekenen dat we daarna geen huurspelers meer nodig hebben.

Aankopen hoop ik ook op maar die gaan we voor rechts niet zien we hebben er daar genoeg. Op links zal er nog wat bijkomen

21 juli 2023 om 09:14

Ik denk dat Minteh in de champions league weleens van waarde kan zijn. De verwachting is dat we daar toch wat verder worden teruggedrongen en met zijn snelheid (en bijvoorbeeld Paixão op de andere kant) heb je wel een enorm wapen.

21 juli 2023 om 09:23

Die kans bestaat idd. Al moet ik eerlijk bekennen dat Paixao me van links nog niet kan bekoren en eind van het seizoen op rechts goed vond.
Er zijn in ieder geval mogelijkheden en dat is al mooi.

21 juli 2023 om 09:24

Zou wel eens lekker zijn om de ruimte voorin met snelheid goed te benutten wanneer we worden teruggedrongen. Dat lukte vorig seizoen maar zeer matig

21 juli 2023 om 10:01

Ik snap dat perspectief echt nooit, financiele waarde heeft een voetbalteam om te kunnen presteren. Het doel is dus presteren en niet financiele waarde te creeren.
Dat maakt het toch logisch dat het huren van spelers superbelangrijk kan zijn omdat je daarmee kunt presteren; dat is immers het doel en niet de waarde van de selectie.

Mijn vraag is dan ook wat heb je liever Alireza die 20 miljoen meer waard is en volgend jaar wordt verkocht of Minteh die volgend jaar wordt verhuurd maar je wel naar overwintering in de CL schiet? Als het antwoord Minteh is, dan snap je precies waarom huren waardevol is en je argumentatie hierboven wel klopt (mbt waarde op het veld) maar in principe irrelevant is.

Zie het te vaak dat perspectief op huren namelijk, dus wilde een keer reageren

21 juli 2023 om 10:31

Ik vind Paixao nou niet echt veel snelheid hebben. Hij is wel snel maar niet zo snel als Minteh en Dilrosun.

21 juli 2023 om 10:36

Bullaude viel toch ook in daar waar Szymanski (huur) basis stond. Als de kwalitieten van de gehuurde speler dusdanig hoog izjn dan is daar geen twijfel over mogelijk. Feyenoord heeft daarnaast op andere plekken spelers lopen waar men wel mee gaat verdienen. Een Trauner is eigenlijk de enige samen met Minteh in de basis waarbij je geen hoge transfer hoeft te verwachten. Bijlow, Geertruida, Hancko, Hartman, Wieffer, vd Belt/zerrouki/timber, Paixao en Gimenez gaat Feyenoord in de toekomst gewoon goed geld verdienen.

Prima om dus daar niet op te verdienen al ga ik er vanuit dat Minteh bij het aantrekken van een linksbuiten alsnog op de bank terecht komt.

21 juli 2023 om 11:32

Tenzij het niet lukt contracten te verlengen. Ben heel benieuwd of de lotjng cl gunstig is en of de spelers en team weer een stap qua niveau weten te maken.

22 juli 2023 om 15:16

Precies. Leuk zo n Minteh, maar als hij hier een goed seizoen draait en hij wordt een belangrijke speler. Neemt hij de kans weg voor een speler die onder contract staat bij Feyenoord om belangrijk te worden. En over een jaar is Minteh weg zonder dat wij er een euro aan over hebben gehouden.

Dus het is een beetje dubbel, want het is wel fijn een reserve speler als Minteh op de bank te hebben.

21 juli 2023 om 08:36

Ali vind ik altijd wel wisselvallig, 3 wedstrijden ofzo laat hij niks zien en dan 1 wedstrijd laat hij het weer zien. Ik vind hem wel nodig in de groep qua ervaring en hoe hij deze rol oppakt. Minteh kan wel goede speler zijn, maar hoop toch echt dat ze wel aankopen gaan doen.

21 juli 2023 om 08:49

Aankopen voor rechts zie ik niet meer gebeuren aangezien we daar nu 4 spelers voor hebben. Paixoa, Alireza, Minteh en Walemark.
Ik zie Paixao dit jaar doorbreken en minteh in zijn kielzog mee.
Denk dat Alireza weinig speelminuten gaat maken of de linkerkant moet dun bezet blijven.

Benieuwd naar die speler! 7 miljoen voor een speler uit die competitie is fors inderdaad.

21 juli 2023 om 08:55

7 miljoen is natuurlijk wisselgeld voor Newcastle.

21 juli 2023 om 12:49

Hij doelt hiermee ook niet op Newcastle.

21 juli 2023 om 13:44

Hij zegt dat 7 miljoen fors is voor een speler uit die competitie. Voor Newcastle is dat niet fors

21 juli 2023 om 13:53

Nee, hij zegt nergens dat het een hoog bedrag voor Newcastle is, maar het is wel een hoog bedrag voor een speler die bij een laagvlieger in de Superligaen speelt. Ter vergelijking. Kudus ging voor 9 miljoen van Nordsjaelland naar Ajax.

21 juli 2023 om 13:56

Met 'die competitie' doelt hij op de Deense competitie. Voor Newcastle stelt 7 miljoen weinig voor, voor de gemiddelde Deense club is het een fors bedrag.

Hulde voor Jahanbakhsh. Er zijn maar weinig spelers die een directe concurrent zo prijzen.

Dan moet je wel een hele aardige gozer zijn om dat te kunnen uiten; en Jahanbakhsh is dat.

21 juli 2023 om 09:22

Nou ja clubgenoten zeik je toch nagenoeg nooit af zo in de media? Eindconclusie is alsnog dat hij zelf graag wil spelen. Hoe vaak lees je wel niet “ik ga vechten voor mijn plaats”. Niet dat hij hier iets heel unieks zegt natuurliii

Zal Jahanbakhsh iets voor Twente zijn?

21 juli 2023 om 10:38

Hij heeft geen clausule of iets wat erop lijkt waardoor ze hem voor een prikkie kunnen ophalen. Maar voor een paar miljoen is het wel mogelijk natuurlijk.

Alireza moet toch eigenlijk gewoon blijven en zich schikken in een rol als invaller. Goede kerel.
Maar ik begrijp Feyenoord ook, zijn salaris drukt best zwaar op de huishouding.

21 juli 2023 om 09:19

Prima kerel, maar Feyenoord is ook weer geen liefdadigheid. Hij is veel te wisselvallig en je weet met hem gewoon niet waar je aan toe bent. Dan scoort hij een weergaloze goal en het moment erna verliest hij cruciaal de bal. Eigenlijk geen middenweg

Meest schokkende wat ik uit dit bericht haal is dat ik er nu pas achter kom dan alireza nog maar 29 is. Dacht dat die kerel al ergens in de 30 liep/ voetbalpensioen. Verbaasde me ook al niet dat hij er makkelijk wordt uitgelopen door die nieuwe jongen. Hoop dat de flanken dit jaar iets beter zijn dan vorig jaar.

21 juli 2023 om 10:38

Ik dacht dat er afgelopen seizoen juist heel veel succes vanaf de flanken kwam bij Feyenoord? Het waren dan wel vaak de invallers, maar een hoop goals werden toch vanaf de flanken ingeleid? Kan er totaal naast zitten , maar gezien de toppers (tegen Ajax en PSV) heb ik dat beeld.

Belachelijk dat wij deze speler gewoon zomaar even aan Feyenoord verhuren. Zal je zien natuurlijk loten we straks Feyenoord in de CL (dat gevoel heb ik sowieso al, als er een club is die je niet wil loten zijn die het wel, met al die lekkere fans van hun) en dan schiet die Minteh de winnende in de 90e minuut erin. Nou dan hoeft hij van mij echt niet meer terug te komen.

21 juli 2023 om 09:25

Als iets zeker is, dan is het wel dat Feyenoorders belachelijk lekker zijn inderdaad. Wonen ook veel mooie mensen in Rotterdam. Komt door de Maas denk ik. En als minteh de winnende niet maakt: doet gimenez het wel.

21 juli 2023 om 09:26

De enige stad aan de Maas waar mooie mensen wonen is Maastricht

21 juli 2023 om 10:18

Feyenoord & Newcastle hebben een samenwerking, dus zullen er nog wel meer verhuurd worden haha.

21 juli 2023 om 11:56

Ik meen ergens gelezen te hebben dat hij dit seizoen niet aan een werkvergunning kon komen die in Engeland noodzakelijk is om te mogen spelen. Newcastle was dus genoodzaakt om hem te verhuren.

21 juli 2023 om 12:10

Dat is idd de reden. Weet niet wat ik ervan moet vinden. Als hij veel speet bouw jezelf geen waarde op!

21 juli 2023 om 14:56

Tja, maar als ie ons aan goede resultaten helpt in Europa heeft ie alsnog waarde. Dit soort talenten kopen is toch niet haalbaar als clubs met oliecentjes interesse tonen.

Het is jammer dat het hem niet geworden is met Ali, want wat een op en top prof is het.
In de video's bij training, neemt hij ook altijd dr tijd om iedereen gedag te zeggen.

Voetballend helaas te kort, maar qua teamplayer en persoonlijkheid geweldig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren