Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Harde kritiek op mentaliteit in Nederland: ‘Hier geeft elke speler echt alles’

Laatste update:

Volgens Ferdy Druijf is er een groot mentaliteitsverschil tussen voetballers in Oostenrijk en Nederland. De spits staat sinds het afgelopen seizoen vast onder contract bij Rapid Wien en stelt dat in Oostenrijk 'elke speler echt alles geeft', in tegenstelling tot in Nederland. "Die over-mijn-lijk-mentaliteit heb je hier meer dan in Nederland."

Druijf speelde in zijn carrière op Nederlandse bodem, een jaar op huurbasis bij NEC uitgezonderd, uitsluitend voor AZ. Tussen de winters van 2021 en 2022 stalden de Alkmaarders de aanvaller bij KV Mechelen. Dat werd geen al te groot succes, waarop AZ hem een half jaar verhuurde aan Rapid Wien. De Oostenrijkse grootmacht raakte overtuigd en nam Druijf in de zomer van 2022 definitief over. "Rapid Wien is een echte familieclub met fanatieke en betrokken fans", vertelt de Uitgeester tegenover NH Sport. "Wat mij verder opvalt, is dat de mentaliteit hier best wel anders is dan in Nederland."

De 24-jarige Druijf stond in zijn periode in Nederland bekend om de energie die hij in zijn spel legde. Nu hij al anderhalve jaar in Oostenrijk voetbalt, vallen de mentaliteitsverschillen hem op. "Ik ben een speler die het moet hebben van hard werken en wat minder van mijn techniek. Die over-mijn-lijk-mentaliteit heb je hier meer dan in Nederland. Zowel bij AZ als NEC zijn er regelmatig jongens die teren op hun talent, dat vind ik jammer. Veel spelers hebben echt zoveel meer in hun mars. Hier geeft elke speler echt alles. Niet alleen op het veld, maar ook bijvoorbeeld in de gym. Daarbij merk ik dat dezelfde instelling zorgt voor meer cohesie en verbinding in de groep."

Druijf staat in Wenen nog tot medio 2025 onder contract, maar het is nog maar de vraag of hij zijn contract gaat uitdienen. NEC zou namelijk oren hebben naar een terugkeer van de spits, die in zijn ene jaar voor de Nijmegenaren goed was voor liefst vijftien treffers in achttien duels in de Keuken Kampioen Divisie. "Ik kan er op dit moment weinig over zeggen, want er is nog niets concreets", stelt Druijf. "Wel is er belangstelling uit Nederland en ook uit het buitenland trouwens." Eén van de redenen dat de spits een vertrek niet uitsluit is dat trainer Zoran Barisic hem regelmatig op andere posities posteert. "De club weet hoe ik hierover denk. Van de ene kant heb ik het enorm naar mijn zin, plus de club wil me ook graag behouden. Van de andere kant wil ik ook gewoon als spits fungeren."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo'n bullshit van Ferdy, alsof je dat kan generaliseren..

1 juli 2023 om 21:57

Hij reageerd vanuit zijn ervaring, dat kan toch gewoon. Wil niet zeggen dat dit voor alle Nederlandse spelers geldt.

1 juli 2023 om 22:05

Flyingman weet het beter schijnbaar dan iemand die in beide competities gespeeld heeft

1 juli 2023 om 22:20

Gespeeld of op de tribune gezeten in NL, hij kwam niet verder dan KKD bijdehandje

1 juli 2023 om 23:36

Wel toevallig dat alle Nederlandse spelers die in een buitenlandse competitie spelen die over het algemeen lager ingeschat wordt dan de Eredivisie, aangeven dat "het niveau écht niet onderschat moet worden" en "écht gelijkwaardig is aan de Eredivisie is hoor!" Ze vertrekken transfervrij van NAC naar de 3e divisie in Estland en nog beweren dat het écht een heel hoog niveau is daar!

2 juli 2023 om 07:22

@FlyingM@n Lees nog even terug wat hij precies zegt. Hij oordeelt a.d.h.v. spelers die hij van dichtbij heeft meegemaakt, die zeer talentvol waren, maar blijkbaar niet de mentaliteit hadden om hier alles uit te halen. Dat noemt ‘ie zonde. Je hoeft geen vaste basisspeler te zijn om te zien dat een teamgenoot heel veel potentie heeft, maar er met de pet naar gooit

2 juli 2023 om 09:27

Ja, je hoort ook wel eens van spelers die het gemaakt hebben dat ze in de jeugd voetballers tegenkwamen die veel getalenteerder waren, maar slechte mentaliteit of andere problemen hadden en daardoor niet eens prof werden. Er zijn dus spelers die de absolute wereldtop konden halen, maar niet eens de jeugdopleiding afmaakten. Spelers zoals Ihattaren maar dan nog jonger.

2 juli 2023 om 10:30

Het is uiteindelijk een piramide van talent en de echte toppers zijn er maar heel weinig van.maar spelers van het niveau max heb je er in elk land genoeg van

Dat zal vast de reden zijn dat Oostenrijk de internationale prijzen aaneen rijgt ...

1 juli 2023 om 21:57

Door de over mijn lijk mentaliteit houden ze dan ook alleen nog maar de spelers over die nog nooit hebben gevoetbald.

1 juli 2023 om 22:00

Dat zal eerder liggen aan de kwaliteit van de spelers dan aan de mentaliteit gok ik zo. Sowieso een makkelijke opmerking. Al zou Oostenrijk de beste mentaliteit op aarde hebben zouden ze nog geen halve finale van een WK halen.

1 juli 2023 om 22:04

Zou ik dat niet stiekem bedoelen. Iha matige spelers die met een beetje inzet het nog een beetje op voetbal doen lijken.

1 juli 2023 om 22:12

Doen ze toch ook? Met als beste spelers van de afgelopen jaren Arnautovic en Alaba toch bijna altijd het EK weten te halen is imo best een prestatie. Oostenrijk is verder ook niet een voetballand oid. Verder ging ik ook met name in op het aaneenrijgen van prijzen waar jij het over had.

1 juli 2023 om 22:04

Wil nog niet zeggen dat ze kwaliteit genoeg hebben om prijzen te winnen .

1 juli 2023 om 22:09

Meer kwaliteit bij Oranje en die winnen ook niks...

Hij doet zijn achternaam eer aan!

Ze zullen ook wel moeten Ferdi, want voetballend redden ze het niet.

Het lijkt er op dat er een mentaliteit bij Oranje heerst van meedoen is belangrijker dan winnen. De laatste tijd totaal geen strijd of passie gezien.

1 juli 2023 om 22:12

Valt Weghorst natuurlijk buiten 😉

1 juli 2023 om 22:16

Dat is waar , maar die wordt dan ook niet zo vaak gebruikt.

Ik geloof best dat dat zijn ervaring is. Benieuwd hoe hij bijvoorbeeld Portugal, Italië of een land in Zuid-Amerika zal ervaren. Daar is voetbal de manier om als je uit de lagere klasses op te werken. Over inzet gesproken.

Druif heeft hetzelfde gezegd als Weghorst en ik geef ze gelijk. Nederland gaat zonder die mentaliteit niets meer winnen. Misschien zijn die drie verloren WK- finales een teken

1 juli 2023 om 23:06

Gemakzucht, een paal en een teen waren de reden dat we die verloren. Niet een gebrek aan vechtlust. Als er iets is waarvan je het Oranje van 2010 niet kan betichten is het een gebrek aan vechtlust. Vraag maar aan Alonso.

Ja hoor, dat we dit van letterlijk elke voetballer moeten horen die naar Engeland, Duitsland, Italie en Spanje gaat ok.. maar Oostenrijk als lichtend voorbeeld? Dream on. B-competitie

1 juli 2023 om 23:08

Exact 🤣

Heel herkenbaar helaas

Hij heeft wel degelijk een punt. Kijk maar naar de laatste interlands van het Nederlands elftal en de totale afgang van Jong Oranje. Slappe hap en zonder een echte winnaarsmentaliteit. In de Eredivisie zie ik ook geen echte kerels meer rondlopen. Vooral verdedigend erg slap.

Techniche kwaliteiten zijn belangrijk maar een winnaarsmentaliteit ook. Waar zijn de spelers gebleven zoals Davids en van Bommel die een ploeg op sleeptouw konden nemen als het niet lekker liep??

2 juli 2023 om 01:50

Wat een lul verhaal. Techniek is helemaal niet zo goed bij Nederlandse spelers tegenwoordig. De meeste kunnen de bal niet goed aannemen als ze hard worden aangespeld, matige motoriek, denken te traag (waarschijnlijk door alle onnozele instructies van de trainer), handelen te traag, geen trukendoos en ze hebben matige trap.

winnaarsmentaliteit is geen kwaliteit, maar een basiseis. Ik ben het zat om steeds aan te horen dat het allemaal aan de mentaliteit ligt, terwijl je overduidelijk kan zien dat de spelopvatting en techniek het grootste probleem is in Nederland.

Heel herkenbaar. Ik bezoek hier wel eens wat wedstrijden in de Mexicaanse competitie en daar zie je ook altijd iedereen 100 procent geven en voor iedere bal gaan. Dat mis ik vaak in de eredivisie, hoewel het taktisch niveau in de Mexicaanse competitie wel een stuk minder is.

Ja dat is ook het verschil in voetbalculturen. Nederland staat erom bekend om het voetbalaspect zelf uit te lichten en dit ook nadrukkelijk maar voren te brengen in de opleiding. Je ziet clubs ook wel eens verdedigers aantrekken die betere voetballers dan verdedigers zijn. De Oostenrijkse competitie stelt voetballend niet bijzonder veel voor. Alleen Salzburg kan af en toe nog eens hoge ogen gooien in Europa. Die zullen het dan ook van andere kwaliteiten moeten hebben en zullen ook daarin worden opgeleid in de opleiding en rekening mee gehouden in transfers.

Ik heb enkele jaren in Oostenrijk gewoont en best wat voetbal gezien. Het was helemaal niet zo ! Veel spelers kwamen met een echt slappe instelling. Het is lang geleden, natuurlijk. Of is het voetbal in Oostenrijk behoorlijk veranderd in de tussentijd of Druijf praat onzinn.

Ik hoorde gister ook op de radio dat de voetbal dames het er niet mee eens zijn dat een wedstrijd "pas" rond 20.45 uur gespeeld wordt. Wat stellen voetballers en voetbalsters zich tegenwoordig aan. Ook dat achter gesloten deuren tegen een jongens amateur ploeg, van Dijk die niet kritisch kan zijn, en ik kan zo wel doorgaan maar het is inderdaad zeer triest gesteld met de mentaliteit. Uitkomen voor je land lijkt niet eens meer gepaard te gaan met trots

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren