Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Hannover 96 betaalde Nederlander om géén hoofdtrainer te worden’

Laatste update:
/

Ricardo Moniz heeft in het verleden geld ontvangen van het Duitse Hannover 96, om géén trainer te worden bij die club. Die opmerkelijke ontdekking heeft Kicker gedaan. In december 2013 zocht de club naar een nieuwe coach en werd er ook uitvoerig met Moniz gesproken. De keuze viel uiteindelijk echter op iemand anders.

Hannover 96 ontsloeg in december 2013 hoofdcoach Mirko Slomka en startte meteen de zoektocht naar een nieuwe sterke man. Algemeen manager Dirk Dufner sprak met de werkloze Nederlander Moniz over de baan en zegde hem toe, dat hij het zou worden. Daarna ging voorzitter Martin Kind nog in gesprek met Moniz.

Kind kreeg echter geen goed gevoel bij de ontmoeting(en) met de ex-coach van onder meer Red Bull Salzburg en Ferencvaros. Hij besloot dat Moniz niet bij zijn club zou passen en koos voor Tayfun Korkut als opvolger van Slomka. Als excuus en om gedoe te voorkomen betaalde Kind vervolgens een niet nader bekendgemaakt bedrag aan Moniz. Zo zorgde de club ervoor dat hij niet door zou zetten en zijn ‘baan’ zou claimen.

Moniz bleef zodoende werkloos, maar kreeg toch nog een leuk bedrag van een club die hem niet wilde hebben. Drie maanden later vond hij alsnog emplooi bij Lechia Gdansk in Polen. Die betrekking duurde tweeënhalve maand en daarna haalde 1860 München de trainer alsnog naar Duitsland: de club staat nu teleurstellend vijftiende in de 2.Bundesliga. Hannover 96 werkt nog steeds met Korkut samen en staat halverwege het seizoen 2014/15 op de achtste plaats in de Bundesliga.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En bij 1860 ligt inmiddels ook buiten. Eentje in de categorie: Aadje afkoopsom.

Zou hem graag in Nederland willen zien.

29 december 2014 om 17:28

dat gaat ook gebeuren..uit zeer betrouwbare bronnen heb ik vernomen dat hij aankomende zomer naar slagharen op vakantie gaat. dus je droom gaat uitkomen mejong!!!

29 december 2014 om 17:48

Ik ook, staat bekend als iemand die graag aanvallend en technisch voetbal speelt. Ben benieuwd!

Lekker weer techniektrainer worden deze man. Flopt constant als hoofdtrainer, was als techniektrainer fantastisch. Ik snap dat hij meer uit zichzelf wil halen, maar er zit niet meer in.

Nou,dat weten we dit ook alweer :een taktiek om geen trainer aan boord te halen.
Ochja,in Engeland gebruikt men ook een taktiek om een speler niet op te stellen.
Gewoon hem "gekwetst" verklaren.

Grappig dit. Wel raar dat je iemand een baan toewijst voordat er gesproken is met diegene die uiteindelijk een beslissing moet gaan maken. En een geldbedrag uitgeven voor zoiets vind ik ook raar. Er is nergens een contract getekend dus hij kan wel om die baan gaan zeuren en erachter aan gaan maar Hannover is toch niet verplicht om hem een baan te geven.

29 december 2014 om 18:53

In veel gevallen is een mondelinge overeenkomst al rechtsgeldig. Hij zou dus wel degelijk kans maken op het winnen van een dergelijke zaak.

Hoofdcoach nee, wel een goede veldtrainer denk ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren