Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Halilovic en Noslin blinken wéér uit bij verrassend ongeslagen Fortuna Sittard

Laatste update:

Fortuna Sittard heeft zaterdagavond weer goede zaken gedaan in de Eredivisie. De ploeg van trainer Danny Buijs speelde een goede wedstrijd tegen FC Volendam, kwam tegen de verhoudingen in achter, maar boog die 0-1 achterstand om in een 3-1 overwinning. Alen Halilovic was met een doelpunt en een assist de absolute uitblinker bij de Limburgers. Met de drie punten blijft Fortuna na vijf wedstrijden ongeslagen en stijgt het voorlopig naar de vijfde plek. Na gelijke spelen tegen Feyenoord, Ajax en Excelsior en overwinningen op Almere City en dus nu FC Volendam staan de Limburgers op negen punten.

Fortuna-coach Danny Buijs maakte één belangrijke aanpassing aan zijn basisopstelling ten opzichte van het met 0-0 gelijkspeelde duel met Ajax. Kaj Sierhuis maakte zijn debuut in het shirt van Fortuna en verving daarmee Mouhamed Belkheir. Bij FC Volendam moest Imran Nizah plaatsmaken voor de teruggekeerde Robert Mühren, die ontbrak tegen FC Twente en Go Ahead Eagles.

In een relatief tamme eerste helft werden de eerste serieuze kansen bewaard tot een kwartier voor rust. Halilovic, ook al uitblinker tegen Ajax, profiteerde van een Volendamse glijpartij en schoot hard op het Sittardse doel, die door Ivar Pandur met de nodige moeite verwerkt werd tot corner. Uit die corner was het een klein wonder te noemen dat er geen openingsdoelpunt viel. In eerste instantie schoot Dimitrios Siovas uit een voorzet van Halilovic op de lat, waarna Sierhuis zijn inzet in de rebound geblokkeerd werd door een Volendams been.

Fortuna trapte in het restant van de eerste helft flink het gaspedaal in en kwam via onder andere een vrije trap van Halilovic dicht bij de openingstreffer. Volledig tegen de verhoudingen in, echter, was het FC Volendam dat de voorsprong pakte. Bilal Ould-Chikh bediende in een counter Garang Kuol, die het leer met een fraaie curve in de rechterbovenhoek krulde: 0-1. Fortuna dacht via Dijks voor rust nog aanspraak te maken op een penalty, maar arbiter Jochem Kamphuis oordeelde tot woede van de Fortuna-fans anders.

Na rust kreeg Fortuna dan toch waar het recht op had. Tijjani Noslin bediende de net ingevallen Oguzhan Ozyakup, die op zijn beurt Halilovic inspeelde. De Kroaat had vervolgens een wel hele lepe steekbal in huis, die Ozyakup vrij voor doelman Mio Backhaus zette. De Turk wipte de bal er keurig overheen en trok zo de stand gelijk: 1-1. Tien minuten later voltooide de Limburgers de comeback. Na een knappe actie en dito voorzet van Inigo Cordoba kopte Noslin de bal in de rechterhoek: 2-1. In de slotfase bepaalde Halilovic na een zeer knappe actie en afronding de eindstand op 3-1, waardoor Fortuna nu tijdelijk op de vijfde positie bivakkeert.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Ik zie dit Fortuna wel in de top 10 eindigen dit jaar! Met Halilovic als absolute uitblinker.

16 september 2023 om 22:38

Holy shit, dit is dus dé Halilovic van FM13 gok ik? Zie net dat hij al keurig 12 clubs versleten heeft op z’n 27ste.

17 september 2023 om 11:37

Baron: ook al had hij 34 clubs versleten. Maakt dat wat uit? Hij is voor Fortuna begrippen zeker, een klasse speler waar ze nog veel plezier van gaan hebben. Wel eens van de term 'laatbloeier' gehoord?

18 september 2023 om 18:22

Nou dat zal vaak betekenen dat je dan ondanks je geweldige in het vooruitzicht gestelde kwaliteiten nergens tot wasdom bent gekomen. Ik zie dat je op je lange tenen bent getrapt, kom maar door met een uitleg over laatbloeier knul.

Pffff die halilovic is niet normaal goed. Dat zijn de spelers waar je voor naar het stadion komt. Echt geweldig dat Fortuna deze jongen heeft binnengehaald.

Dit Fortuna is een hele degelijke ploeg , ik zie die niet snel met grote cijfers verliezen .

Lees eens na wat jullie schrijven Vz,pfff
Halilovich schoot hard op het Sittardse doel ,dan is het maar goed dat Pandur redde.

Maar wat een klasse speler is dat zeg,daar gaan we veel plezier aan beleven.

Halilovic was een geweldig talent vroeger die tegen de selectie van Barcelona aan hing. Die zetten er nog een terugkoop clausule van 10 miljoen op. Eveneens 10 interlands voor Kroatie gespeeld.

Voor Fortuna natuurlijk een uitstekende voetballer.

Volendam heeft, net als Almere overigens, echt een probleem dit seizoen. Daar zit écht veel te weinig kwaliteit in.

Wij hebben daarentegen echt een héél leuk elftal dit jaar, dat was me na Almere thuis al wel duidelijk. Enige verbeterpunt, als ik dan toch wat moet noemen, is dodelijk zijn voor de goal. Je moet er vandaag minstens 6 maken. In dat kader goed dat Noslin zijn goal meegepikt heeft na de gemiste strafschop tegen Ajax. Halilovic is echt een klasse apart. Een wonder dat zo'n speler bij ons speelt. Die kan er zomaar hoogstpersoonlijk voor gaan zorgen dat we dit seizoen goed mee gaan doen voor en misschien zelfs in het linkerrijtje.

Benieuwd wat we in oktober gaan doen, met AZ, PSV, Twente en Utrecht als tegenstanders.

17 september 2023 om 11:17

Echt fantastisch om naar te kijken die Halilovic. Je ziet ook wel aan z'n spel waarom hij niet in de top terecht is gekomen, maar wat een talent.

17 september 2023 om 13:18

Hmm, als je naar z'n spel kijkt snap je daar juist helemaal niks van. Want laten we wel zijn; noem mij 1 middenvelder in de Ajax selectie die je beter vindt..

Bij hem zat het juist niet helemaal goed tussen de oren en buiten het veld om. Lastig ook, als je al als jonkie de hemel in geprezen wordt. Geluiden gingen echter dat hij een knop omgezet zou hebben en nu echt wil gaan laten zien dat hij mee kan met de top. Hij is iig alleraardigst begonnen zullen we maar zeggen!

17 september 2023 om 11:45

Heb wedstrijd niet gezien, maar heeft Halilovic nog een paar pannas uitgedeeld? Fantastische speler

17 september 2023 om 13:20

Hehe, geen panna's dit keer, maar ontelbare ogenschijnlijk eenvoudige balcontacten en één keer raakmomenten die een lust zijn voor het oog en tegelijkertijd effectief. Het is en blijft zaak dat hij dit een heel seizoen lang vol moet gaan houden. Dan hebben we één van de betere spelers buiten de top3 clubs in de selectie en kunnen geïnteresseerde komende zomer flink de beurs trekken 😉

Van der Vaart had gelijk.. Wat een speler!

Ajax heeft dus eigenlijk een prima resultaat behaald tegen Fortuna zo te zien.
Niets ad hand bij Ajax verder.....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren