Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gullit licht Branco van den Boomen in via videogesprek: ‘Weet je dat van Ajax?’

Laatste update:

Ruud Gullit waarschuwt Branco van den Boomen met een knipoog voor zijn overstap naar Ajax. Maandag zette de middenvelder zijn handtekening onder een contract dat hem tot medio 2027 aan de Amsterdammers bindt en hij geeft te gast bij Rondo aan erg verheugd te zijn met zijn kersverse transfer. Gullit bereidt de 27-jarige rechtspoot voor op een landing in een ‘slangenkuil’.

“Weet je dat het op dit moment een slangenkuil is bij Ajax? Weet je dat?”, zegt Gullit tegen Van den Boomen, die via een videoverbinding vanaf Schiphol de tafelheren te woord staat. “Je komt niet in een gespreid bedje terecht. Er verandert heel veel, als het aan de nieuwe datamanager ligt (Mislintat, red.). Er moeten nog tien spelers komen. Daarnaast moeten er ook nog spelers weg, dus hij weet nog helemaal niet waar hij terechtkomt. Het wordt allemaal nieuw”, aldus de analyticus.

Van den Boomen is erg trots om deel uit te gaan maken van Ajax 1 en bagatelliseert de waarschuwingen van Gullit. “Ik weet niet of het een slangenkuil is hoor. Ik heb alleen maar goede dingen meegemaakt bij Ajax.” Het deert de middenvelder niet dat het nog niet duidelijk is wie komend seizoen de trainer is in Amsterdam. “Ik vind dat je voor een club kiest. Je weet ook dat iedere club waar je heen zou gaan een grotere club zou zijn dan Toulouse. Bij alle clubs staat de druk erop, dus het kan zomaar dat een trainer in drie of vier maanden weg is. Of misschien blijft hij drie of vier jaar.”

“Ik ben zo trots. Zo trots op mezelf”, vervolgt Van den Boomen. “Als je er zoveel over hebt voor de sport, en via een omweg bij Ajax terechtkomt, is dat fantastisch. Het sprak Mislintat aan dat ik aanvoerder was van een buitenlandse club. Mijn data zijn natuurlijk goed en daarmee heeft hij ook gewerkt. Ik kan eigenlijk alle posities op het middenveld bezetten en hoop belangrijk te worden voor de ploeg”, besluit hij.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja een minder seizoen verandert niks aan hoe groot de club Ajax is. Daarnaast heeft Ajax eindelijk een TD dus hebben ze in ieder geval iemand die een koers kan nemen. Hopelijk dat Van den Boomen kan verrassen en het middenveld een nieuwe impuls gaat geven. Van mij mag hij gelijk op de plek van Taylor. Nu alleen nog een vervanger voor Alvarez halen en ook Berghuis mag wat concurrentie hebben.

29 mei 2023 om 22:35

Denk dat dit best goed kan uitpakken. Zn passing is echt goed, kan zo een linie overslaan. Denk dat de Franse competitie genoeg weerstand betekent. Is toch de kraamkamer van heel veel frans talent. Verdedigend stats zijn erg matig, maar zet er idd een stofzuiger naast komt t wel goed. Gaat toch om balans in het middenveld. Lijkt mij logisch dat hij op Taylor zn plek zou komen. Zou een flinke vooruitgang zijn.

29 mei 2023 om 22:42

Zou Spierings een goede vervanger voor Alvarez zijn?

30 mei 2023 om 21:58

Weet t niet, je zou bijna zeggen waarom niet. Ze zijn in ieder geval op elkaar ingespeeld

Die Gullit heeft echt een pest hekel aan Ajax en kan een geen minuut ongebruikt laten om dat te verspreiden zeg. Die heeft vroeger echt een tik gehad van de Ajacieden met beetje kapsones waar hij zelf later Feyenoord meer van wilde laten zien.

Begint beetje treurige Calimero te worden zo.

29 mei 2023 om 22:11

Top 3 grootste Nederlandse voetballers aller tijden, die altijd al een hoge eigendunk heeft gehad. Kan je niet echt calimero noemen denk ik.

29 mei 2023 om 22:15

Bij mij staat hij niet bij de eerste 3 maar ok. Wel vaak en veel negatief voor wat Ajax betreft.

29 mei 2023 om 22:16

Het is een feit dat hij in top 3 grootste staar, of je hem tot de 3 bestr vind horen is een andere vraag.

31 mei 2023 om 09:18

Feit? En waar zijn de feiten dan op gebaseerd?

29 mei 2023 om 22:36

Daarnaast heeft Branco niet zo'n exotische achternaam en verleden, dan tel je al minder mee bij Ruud..

29 mei 2023 om 22:37

'te worden'? Toen Dil net trainer werd bij Feyenoord speelde hij in een reclame waarin alles in regenachtig Amsterdam tegen zat, maar toen hij in Rotterdam aan kwam de zon door en zag de wereld er beter uit. Dan hebben we het over een kleine 20 jaar terug.

29 mei 2023 om 23:57

De laatste jaren valt het opzich mee, maar hij heeft heel lang rancune gehad richting Ajax. En af en toe komt dit weer naar boven. Je zou gezien zijn carrière toch verwachten dat hij niet kanger boos is dat Ajax hem destijds niet van Haarlem ophaalde.

Gullit vergeet dat van de Boomen jarenlang bij Ajax heeft rondgelopen en de club goed kent.

Gullit heeft veel aversie tegen het gebruik van data, hij is kennelijk vergeten dat Milan destijds niets anders deed. Die liepen voorop met hun Milan Lab.

30 mei 2023 om 09:34

Jarenlang is overdreven. Hij heeft er 3 jaartjes gezeten van 2011 - 2014.

30 mei 2023 om 09:40

In voetbal is drie jaar ergens zitten best lang.

Vind het wel mooi hoe graag hij voor Ajax wil spelen. En dan gun je het zo’n jongen om het goed te doen. Maar het lijkt er wel op dat er heel erg van data is uitgegaan als je deze artikelen zo leest, hoop dat daar niet blind op wordt gestaard. Ik vind persoonlijk het waarnemen van wedstrijden zelf een beter beeld geven van een speler omdat data vertekend kan zijn.

29 mei 2023 om 22:46

In het interview dat Mislintat heeft gegeven toen hij bij Ajax kwam, maakte hij op mij een positieve en verstandige indruk.

Lijkt mij niet dat hij alle spelers alleen maar op data scout, maar ook wel kijkt naar hoe de spelers in een elftal functioneren. Mocht hij toch alleen maar data kijken, dan vind ik het wel erg bewonderenswaardig welke spelers hij op die manier naar Dortmund heeft gehaald.

29 mei 2023 om 23:31

Klopt, bij Dortmund echt wel geweldige spelers gehaald. Alleen bij Arsenal was het niet echt best, dus ik ben heel erg benieuwd wie de volgende is. Aangezien Van den Boomen transfervrij is loop je weinig risico, maar wel direct een langdurig contract. Dus hoop dat hij ook gaat leveren in het veldspel bij Ajax, buiten zijn wapen standaardsituaties om. Hopelijk is dat goed geanalyseerd.

Gullit was ff vergeten dat hij bij Ajax vandaan komt? Met z’n weet je dat van Ajax?

Zag net een filmpje van Branco @ jong ajax, maar toen speelde hij ook nog vaak rechtsachter centraal.

Iedereen heeft een mening maar Ruud je pakt echt elke minuut om aan te geven hoe slecht Ajax is in zen doen en laten, volkomen begrijpelijk als je iets zegt over Ajax maar het moet niet elke keer hetzelfde zijn overigens ben ik het echt met hem eens het is een kuil waar je in springt alleen je weet niet hoe diep het is en of de gif beker al leeg is want uiteindelijk gaat Ajax weer een draai vinden daar ben ik heilig
Van overtuigd

Is toch irritant op wat voor manier die gasten interviewen. Eerst al bij Timber en nu dit interview, stel gewoon normale vragen.

Ruud Gullit…ik heb je hoog zitten als voetballer maar als analist ben je slecht voorbereid en roep je maar wat. Je hebt geen idee hoe de keuze tot van den Boomen tot stand is gekomen. Je bent waarschijnlijk al weer vergeten hoe jouw succesvolle trainer Sacchi werkte in de jaren 80 en 90? Juist ja: met data 🤓. Was niet Sacchi maar de hele organisatie AC Milan heel succesvol mee. Of toch niet? 😇

"er verandert heel veel, als het aan de nieuwe datamanager ligt (mislintat, red.). aldus Gullit"

Nu snap ik ook meteen hoe Ajax bij Van den Boomen komt. Ik ken Mislintat niet zo goed en ben ook geen ajacied dus ik wist niet dat hij veel met data werkt. Maar Toulouse doet dat ook en om die reden zijn zij bij Van den Boomen terecht gekomen. Zo goed was Van den Boomen nog niet en bij Toulouse is zijn talent want men bij Willem II en Ajax in de jeugd al zagen wel uitgekomen. Bijzonder, ben heel benieuwd hoe Van den Boomen het bij Ajax gaat doen. Als hij die stap net zo goed weet te maken als de overgang va De Graafschap naar Toulouse staat ie in no time naast Frenkie in Oranje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren