Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Guangzhou Evergrande betaalt 13,6 miljoen euro en breekt record

Laatste update:

Guangzhou Evergrande heeft zich versterkt met Chenglin Zhang. De 29-jarige linkervleugelverdediger heeft een meerjarig contract getekend en sluit vanaf januari aan, zo heeft de club van trainer Luiz Felipe Scolari bekendgemaakt.

Chinese media melden dat Beijing Renhe omgerekend ruim 13,6 miljoen euro ontvangt en met dat bedrag mag Zhang zich de duurste Chinese voetballer aller tijden noemen. Het record stond voorheen op naam van Yanyang Jin; de 23-jarige verdediger ruilde Guangzhou R&F voor 10,9 miljoen euro in voor Hebei China Fortune.

Zhang, die ook in de belangstelling stond van Shanghai SIPG, speelde zes jaar voor Renhe en kwam in die periode tot negentien doelpunten en zeven assists in 174 officiële wedstrijden. Hij heeft twee interlands voor China achter zijn naam staan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

29 jaar, twee interlands? En dat bij een team dat onder Antigua & Barbuda en net boven de Faroer staat, op plaats 83. En dan miljoenen verdienen. Ik snap er helemaal niks van.

29 november 2016 om 14:16

Wat ik ook opvallend vond is dat beide duurste chinese spelers verdedigers zijn ipv aanvallers of middenvelders

29 november 2016 om 16:17

Opvallend maar als je logisch nadenkt niet zo raar. Zoals je waarschijnlijk wel weet mag je elke Chinese club 4 spelers van buiten China opstellen plus nog 1 zolang deze uit Azie komt. Dus bijvoorbeeld 4 Brazilianen en 1 Iraniã«r. Die Chinese clubs willen dan toch als grote namen wat aanvallends hebben zoals bijvoorbeeld Jackson Martinez, Hulk, Pelle, Renato Augusto of Alex Teixeira. Dan wil je als club zijnde voor de rest van de positie gewoon de beste Chinezen die er te vinden zijn om het algemene niveau van je elftal zo hoog mogelijk te houden. De marktwaarde van deze Chinese spelers ligt waarschijnlijk veel lager, maar omdat de vraag naar Chinese kwaliteitsspelers zo groot is wordt de eigenlijke waarde van zo'n speler makkelijk 4/5 keer overschreden.

Hetzelfde waarom in Engeland de grote Engelse talenten zo duur zijn. Simpel, club moeten daar een bepaald aantal selectiespelers uit Engeland hebben. Dan is bijvoorbeeld voor Manchester City toch lekkerder om een Stones erbij te hebben in plaats van Davies van Hull City. Hetzelfde geldt voor de Russische en Turkse competitie, in elke competitie waar je een bepaald aantal spelers uit eigen land in je selectie moet hebben wordt er veel meer voor deze spelers betaald dan de eigenlijke waarde. Wat logisch is, want dat is nou het hele vraag-aanbod principe.

29 november 2016 om 14:31

Buiten het feit dat het hier om een transfersom gaat en niet om een salaris, kennen wij die gast niet. Wellicht stelt het inderdaad allemaal geen reet voor, maar China heeft meer dan een miljard inwoners en de sport wordt steeds groter en populairder. Deels omdat de Chinese overheid miljarden in het voetbal stopt aan subsidies omdat men binnen 14 jaar een WK wil winnen. Dat is ook waarom Wang ADO heeft gekocht; die dacht miljoenen aan subsidiegelden binnen te kunnen hengelen door (jeugd)trainers van ADO in China te stallen, alleen wilde die rare Nederlanders niet doen wat de baas zei, maar dit terzijde.

Hoe dan ook, als die man zo populair is dat hij miljoenen shirtjes verkoopt, is dat bedrag zo terugverdient aan merchandising. En wellicht krijgt Evergrande nog op andere manieren, zoals subsidie, geld binnen.

29 november 2016 om 15:13

Zo lastig is het toch niet? Het is een land met meer dan 1,3 miljard inwoners.
Een land waarin ze het voetbal nu enorm aan het stuwen zijn en waarin (in verhouding) goede Chinese voetballers schaars zijn.

Uiteindelijk is herkenbaarheid richting de supporters ook een belangrijk punt voor clubs. Je kan jouw club volgooien met buitenlandse spelers met wellicht meer kwaliteit, maar daar kunnen de supporters zich niet of nauwelijks mee identificeren. De situatie daar is een klein beetje vergelijkbaar in Engeland met de home grown regel.

Dat zorgt er voor dat degelijke Chinese spelers voor de eigen competitie enorm in waarde stijgen en er meer voor ze betaald wordt dan veel betere spelers met een andere nationaliteit.

29 november 2016 om 16:21

Ik begrijp het wel. Het chinese alftal is een absoluut top elftal. er is zoveel concurrentie dat hij hierdoor slechts 2 interlands heeft gespeeld.

Maar zonder gekheid. Dit is wel belachelijk veel geld voor een speler die nota bene nog amper interlands heeft gespeeld voor met alle respect China.

29 november 2016 om 16:58

het wordt tijd voor een financial fair play regeling in de chinese competitie, kan me haast niet voorstellen dat ze dan nog steeds zoveel geld kunnen uitgeven als nu wel het geval is. maar anderzijds, laat ze maar lekker de europese afdankers voor veel geld kopen, zodat 'wij' er ook nog lekker aan kunnen verdienen.

Dat Evergrande betaalt ook drie keer de waarde voor een speler! Ongelooflijk.

29 november 2016 om 14:33

En belangrijke oorzaak van deze extreem hoge prijzen zijn de regels van de Chinese competitie. Elke club mag maximaal drie buitenlanders opstellen waardoor er een grote run ontstaat op de Chinese spelers.

Guangzhou Evergrande, laatste vijf jaar kampioen, krijgt het verwijt dat zij de oorzaak zijn van de hoge transfersommen. De topclub heeft de afgelopen jaren veel Chinese spelers ingeslagen die ze nu voor veel hogere bedragen van de hand doen. Voorbeeld is Zhao Xuri, die vier jaar geleden voor ongeveer een miljoen werd aangetrokken en nu verkocht is aan Tianjin Quanjin voor rond de vijf miljoen.

29 november 2016 om 14:39

Dat verklaart een hoop. Dus spoedig krijgen we dus een spits die voor 20 of 30 miljoen verkocht gaat worden. Maar dan denk ik ook dat de voorspellingen dat China het gaat overnemen niet gaat uitkomen. Ze zeggen dat spelers gaan waar het geld is, maar nu mogen ze niet eens spelen.

Is die regel onlangs pas ingegaan ofzo?

29 november 2016 om 16:44

Ik zal eerlijk zeggen dat ik niet precies weet wanneer de regeling is ingegaan. In 2012 heeft Evergrande wel een boete gekregen vanwege de 7 buitenlanders die er onder contract stonden. Bovendien zijn er nu stemmingen bezig om de regel wat te versoepelen, dit is echter nog niet aan orde op dit moment.

De Chinese investeringen in voetbal zijn niet perse gerelateerd aan liefde voor voetbal. Veel clubs zijn pas een aantal jaren geleden opgericht en ze hebben geen lange historie zoals wij dat in Nederland met Ajax en Feyenoord kennen. Veel belangrijker zijn de politieke en winstbelangen. President Xi Jinping heeft begin 2015 aangekondigd dat China een belangrijke rol moet gaan spelen in het voetbal. Het land wil op alle vlakken bij de top van de wereld horen, en dan met name bij een wereldsport als voetbal. De doelstelling, China WK winnaar 2030, is dus vrij ambitieus maar niet helemaal onmogelijk.

Ook hebben ze de afgelopen jaren een aantal Nederlandse trainers naar scholen in China gestuurd om de jeugd daar middels de Ajax spelopvatting op te leiden. Dit project is echter omringd door corruptie en gedoemd te mislukken.

Bizar, lijkt erop dat China zelf op wilt vallen door bizarre transferbedragen te vragen, want een 29 jarige Chinees die geeneens international is, is waarschijnlijk in Europa nog geen tiende van dit bedrag waard, eerder een honderdste. Ze snappen er ook niks van he... Als ze met 10 mil in europese b-competities wat clubs langsgaan kan je vast en zeker een rechtsback van hetzelfde niveau (en 99% zeker nog wel hoger) halen. Ze snappen er niks van

29 november 2016 om 14:31

Een belangrijke oorzaak van deze extreem hoge prijzen zijn de regels van de Chinese competitie. Elke club mag maximaal drie buitenlanders opstellen waardoor er een grote run ontstaat op de Chinese spelers. Zo kan het gebeuren dat spelers van Chinese origine die in Europa blij mogen zijn met een contract, miljoenen waard zijn in China. Guangzhou Evergrande, laatste vijf jaar kampioen, krijgt het verwijt dat zij de oorzaak zijn van de hoge transfersommen. De topclub heeft de afgelopen jaren veel Chinese spelers ingeslagen die ze nu voor veel hogere bedragen van de hand doen. Voorbeeld is Zhao Xuri, die vier jaar geleden voor ongeveer een miljoen werd aangetrokken en nu verkocht is aan Tianjin Quanjin voor rond de vijf miljoen.

Het effect van de Chinese koopdrift blijft niet beperkt tot eigen land. Braziliaanse clubs verliezen al jaren grote spelers die door de hoge transfersommen en dito salarissen onhoudbaar zijn. Zo maakten bekende Braziliaanse spelers als Renato Augusto, Robinho, Paulinho en Luis Fabiano de afgelopen jaren al de overstap naar Aziã£â«.

De Chinese regering heeft geen probleem met deze gigantische bedragen. Het land lanceerde vorig jaar een aantal programmaã¢â‚¬â„¢s om zijn sportindustrie te vergroten. Hoewel er een groot risico lijkt te zijn op het creã£â«ren van een economische bubbel, vergelijkbaar met de Chinese huizenmarkt, is de verwachting dat het Chinees voetbal de komende jaren alleen nog maar groter gaat worden.

Even wat opzoeken via google en je ziet dat er dus een maximum aan buitenlanders geldt in iedere selectie.

29 november 2016 om 15:19

Je maakt juist zelf een grote fout door enkel rekening te houden met de prijs/kwaliteit van een speler. Er zijn echt nog talloze andere factoren die van invloed zijn op de waarde van een speler.

Een Britse speler is voor Engelse clubs bijvoorbeeld veel meer waard dan voor een club in een andere competitie. Dit komt door zaken als herkenbaarheid voor eigen supporters en de home grown regel. Dergelijke zagen stuwen de prijzen. Kortzichtig gezien lijkt het dan dat er belachelijke bedragen betaald worden voor spelers die qua kwaliteiten veel minder waard zouden behoren te zijn. Als je wat verder kijkt dan zie je dus waar die verhoging vandaan komt.

Wel grappig, Felipe Scolari. Die duikt tegenwoordig op waar geld te verdienen valt (zoals ergens in Kazachstan ofzo dacht ik). DIe man heeft in het verleden zijn sporen verdiend en teert daar nog steeds op. Let op, dit is geen verwijt. De man mag van mij alles en gun hem alles.

29 november 2016 om 17:05

Tja als je geen aanbiedingen krijgt in de 'bekende' voetballanden, waarom zou je dan niet verder kijken? Het is tenslotte zijn baan en hobby dus wat let hem om iets te zoeken in het Midden Oosten of desnoods China?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren