Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Grove fout van Karsdorp leidt gigantische afstraffing in voor AS Roma

Laatste update:

AS Roma is zondagavond met beide voeten op de grond gezet door Udinese. De ploeg van José Mourinho ging na een totaal mislukte terugspeelbal van Rick Karsdorp keihard onderuit (4-0) en weet de koppositie in de Serie A dan ook niet te heroveren. Roma blijft met tien punten achter op de vijfde plek, op doelsaldo achter het verrassende Udinese.

Mourinho koos midweeks tegen AC Monza (3-0 winst) nog voor Zeki Çelik als rechtervleugelverdediger, maar zette Karsdorp tegen Udinese weer op het wedstrijdformulier. Bij de thuisploeg lijkt Bram Nuytinck de vaste basisplaats die hij vele jaren achtereen had kwijtgeraakt. De centrumverdediger nam op de bank plaats naast Kingsley Ehizibue, die eind augustus door Udinese werd overgenomen van FC Köln. De voormalig speler van PEC Zwolle mocht vijf minuten voor tijd invallen.

Roma begon dramatisch aan de wedstrijd en kwam door een grote fout van Karsdorp binnen vijf minuten op achterstand. De rechtsback, die niet hoefde te rekenen op een plek in de voorselectie van Oranje, wilde de bal na een voorzet vanaf de zijkant met de borst terugspelen naar zijn doelman Rui Patrício. De alerte Destiny Udogie kwam echter tussenbeide en tikte van heel dichtbij binnen: 1-0.

De Romeinen zochten naar openingen, maar slaagden daar nauwelijks in. Wel was er na een kwartier spelen een gevaarlijk moment van Paulo Dybala, die een voorzet van Leonardo Spinazzola prachtig op de borst controleerde en zijn schot met links gekeerd zag worden door Marco Silvestri. Elf minuten na rust ging Roma opnieuw ten onder aan een grote persoonlijke fout, ditmaal van Rui Patrício. De Portugese goalie tastte gruwelijk mis op een houdbaar afstandsschot van Lazar Samardzic: 2-0.

Roma kwam er niet meer aan te pas en moest toezien hoe Udinese zich een kwartier voor tijd knap naar 3-0 combineerde. Jean-Victor Makengo legde vanuit het strafschopgebied klaar voor Roberto Pereyra, die met een schot ineens de verre hoek vond. De afstraffing werd acht minuten voor tijd nog groter voor Roma, dat een vierde tegentreffer moest incasseren. Pereyra haalde in een counter de achterlijn en legde panklaar voor Sandi Lovric, die simpel binnen schoof: 4-0.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja, dit is een kwestie van coaching. Maar in zo'n positie moet je ook het zekere voor t onzekere nemen

5 september 2022 om 06:44

Zeki Celik hoort gewoon te spelen, Karsdorp kan echt niet meer. Wat een drama speler

Ik weet niet wat er met Rick aan de hand is maar die speelt het hele kalenderjaar al als een balgehakt..

4 september 2022 om 22:53

Heb nog niks gezien, maar wel weer lekker van voetbalzone. Vorig jaar speelde hij vaak goed. Dan stond er in de stukjes "Karsdorp speelde 90 minuten", nu een keer een fout, meteen in de titel verwerken.

4 september 2022 om 23:20

Laten we vooropstellen dat ik ook een Feyenoorder ben en elke wedstrijd van As Roma kijk omdat ik het een leuke club vind. Maar tot een jaar geleden verbaasde mij het dat karsdorp niet werd opgeroepen voor het nederlands elftal maar dit kalenderjaar is die totaal uit vorm.

4 september 2022 om 23:20

Zeiken om het zeiken. Bij anderen in het buitenland, die wat minder in de picture staan, lezen we er bij VZ ook niet veel van behalve bij een doelpunt, assist of een grove fout. Ik heb het even opgezocht en vorig jaar als Karsdorp een assist had werd het benoemd in de titel en bij een rode kaart. Dumfries idem dito alleen is die veel succesvoller en is zijn rendement een stuk hoger dus wordt die vaker benoemd. Je kan je ook wel aanstellen zeg.

4 september 2022 om 23:35

Dat is na commentaar een keer aangepast ja.

5 september 2022 om 07:41

Bij De Ligt en andere voormalig top 3 voetballers gebeurt dat ook. Het draait uiteindelijk allemaal om de clicks.

5 september 2022 om 09:28

@verstand:

Kijk jij elke wedstrijd en was je verbaasd dat Karsdorp niet werd opgeroepen?

Vraag me dan af welke club je kijkt want ook vorig seizoen was het verdedigend erg zwak. Hij had wel veel inzet en dat wordt gewaardeerd, maar ik heb me echt met regelmaat lopen ergeren aan hem. Het werd soms nog gecamoufleerd doordat andere ook fouten maakten. En doordat Roma met 5 achterin speelde waardoor fouten van de backs door de CV nog werden opgevangen.

5 september 2022 om 09:25

Ook vorig jaar was het vaak niet best hoor. Verdedigend erg zwak.

Ik ben eerlijk gezegd ook geen moment onder de indruk geweest van het Roma onder Mourinho. Prachtig dat ze hun eerste prijs in 30 jaar hebben kunnen winnen. Maar laten we eerlijk zijn, we hebben Roma tegen Vitesse en Feyenoord echt zien wankelen destijds.

Ze zijn vorig seizoen niet eens bij de beste 4 van Italië geëindigd en het zou me verbazen als ze dat dit seizoen wel lukt. Ik zie ze donderdag ook verliezen.

4 september 2022 om 23:08

Ik snapte al die sensatie (je zou het een “hype” kunnen noemen) rond roma ook niet echt. Vorig jaar kwamen die in veel toppers echt gigantisch tekort. En dan zouden Dybala (koning van wisselvalligheid) en een uitgebluste Matic hen opeens tot een titelkandidaat kronen? Top 4 dit jaar zou knap zijn, maar gaat enorm moeilijk worden.

En vorig jaar was ook niet echt speciaal inderdaad. Ondanks 100 miljoen aan uitgaven geen verbetering in de competitie ten opzichte van het seizoen ervoor en leuk die conference league maar dat is een troostprijs en die bestond daarvoor gewoon niet. Ten opzichte van de zo uitgespuwde fonseca was er eigenlijk geen verbetering vorig jaar.

4 september 2022 om 23:19

Ik snap heel de hype om Dybala ook echt niet. Kan geweldig voetballen maar voor mij een typische "zondagsvoetballer". Ene week helemaal niets, andere week kan hij weer goed spelen. Is echt een voetballer waar je niet op kan bouwen.

5 september 2022 om 08:43

Je ziet Roma donderdag verliezen van Ludogorets?

5 september 2022 om 09:23

Feit dat constant de wedstrijd vs Vitesse wordt aangehaald zegt genoeg.

Roma speelt erg wisselvallig. Vorig seizoen was ook niet best, het werd gecamoufleerd door de Conference winst maar eigenlijk was het een dramatisch seizoen.

Dit seizoen zijn er wel degelijk stappen gemaakt. Bepaalde posities zijn verbeterd en vooral het positieve denken is teruggekeerd. Na de Conference overwinning heeft men weer geloof gekregen. De afgelopen jaren zijn zwaar geweest voor de Roma supporter. Dat men dan vol enthousiasme reageert op een (voor Roma zijnde) aantal topaankopen is logisch, er is een nieuwe weg ingeslagen, en dat wordt goed ontvangen door de fans.

Laten we niet op de feiten vooruit lopen en natuurlijk is het lang niet de hosanna wat men in de media vaak beschrijft.

Elke Roma supporter zal beamen dat het vorig seizoen dramatisch was, ook in de Conference is er echt niet top gespeeld.

De club is nog steeds in opbouw, en dit seizoen is er wel sterk begonnen, ik had ook al wel een verval verwacht tegen Udinese (wat sterk speelt dit seizoen).

Men heeft nooit over titel gesproken zoals sommige hier beweren, top 4 zal de doelstelling zijn. Alles meer is mooi meegenomen.

Mensen hypen hier ook teveel en zien blijkbaar maar enkele wedstrijden waarna een algemeen oordeel wordt gegeven. Ik snap dat wel, maar kan me ergeren aan reacties die hier dan verschijnen welke gebaseerd zijn op enkele wedstrijden.

5 september 2022 om 10:31

Dybala mist echt te veel grote kansen om dit seizoen gevaarlijk te worden. Had die bal binnen een minuut gewoon moeten maken..

5 september 2022 om 10:34

Dat zeker, maar ook Dybala is niet de verlosser. Echter geeft zijn komst vooral hoop en euforie in de vorm van ambitie.

Te voorbarig om nu al af te schrijven, denk dat hij zeker dit seizoen gevaarlijk en belangrijk kan worden. Mist scherpte maar we zijn net gestart met het seizoen.

Deze nederlaag voelde je al wel aankomen, echter individuele fouten had ik niet verwacht.

5 september 2022 om 10:38

Bij de Roma supporters is er veel meer realisme inderdaad. In de media echter was er echt veel te veel positiviteit vind ik zelf. Ook logisch, dat zijn mensen die amper Roma kijken en dan maar wat roepen. Ook lastig voor een supporter zulke onrealistische verwachtingen van de buitenwacht.

5 september 2022 om 11:02

Voor mijn gevoel ligt het ook dit jaar weer allemaal erg dicht bij elkaar. Roma heeft een team waarmee je kan dromen van de Scudetto. Juist ook omdat de laatste wedstrijden verdedigend erg goed stonden. Toch weet je als Roma supporter dat dit soort wedstrijden voorkomen, hopelijk dit jaar minder dan voorgaande jaren. We hebben een aantal leuke aanwinsten erbij, maar toch ook weer een aantal belangrijke spelers geblesseerd. Als je alles bij elkaar op telt, mag je straks gewoon heel erg blij zijn als je in de top 4 eindigt, omdat je dan CL voetbal mag spelen.

5 september 2022 om 14:35

Eerste prijs in 30 jaar? Waar the F heb jij het nou weer over? Veel hebben ze niet gewonnen maar doe niet alsof ze na 30 jaar weer iets wonnen

Wat een afstraffing, denk dat jose morgen even een straftraining gaat geven. Dit kan een club als roma niet overkomen, aangezien ze die cl plaatsen moeten halen

4 september 2022 om 22:53

Als coach ben je toch zelf ook medeverantwoordelijk voor zo een nederlaag?

4 september 2022 om 22:59

Mou niet hoor, het ligt sowieso ergens anders aan.

Wat een wedstrijd van Udinese en natuurlijk afgang van Roma. Natuurlijk kwam Roma slecht voor de dag maar dit Udinese voetbalde en verdedigde ook goed. Ze hebben alles wel. Snelheid kracht, goede organisatie. Ze waren altijd al lastige tegenstander maar nu met ook met goed voetbal van Deulofeu en Udogie is het wel oppassen voor de tegenstander. Ze hebben slechts 1x verloren en dat was tegen natuurlijk AC Milan, was al blij dat we ze gelijk hadden gehad en nu ze ook sterker zijn geworden al helemaal en het mooie is, inter wacht over 2 weken, hopelijk kunnen ze die ook pijnigen!
Top 3 voorspelling was en blijft nog steeds Milan inter Juve in willekeurige volgorde. Roma heeft heerlijk ingekocht maarja ze missen een goede defensie. En dat zeg ik niet op basis van deze wedstrijd

Als ik aan Udinese denk. Denk ik altijd aan dat team met Di Natale, Alexis Sanchez, Gokhan Inler en Zapata. Wat een mooie team was dat zeg. Jaartje of 10 jaar geleden.

Tsja, hele slechte terugspeelbal van Karsdorp. Niet gecoacht misschien? Die speler van Udinese was wel heel erg attent, zo zeg. En de 2-0 gaat er dan op die manier erin, zo vervelende stuiterbal vlak voor je neus. Ja, dan kan je als AS Roma zijnde bij Udinese verliezen. Proef toch wel dat ze in de verdediging wat tekort komen, en ondanks dat ze voorin stevige aankopen hebben gedaan met Dybala en Belotti, denk ik niet dat AS Roma bij de top 4 zal eindigen.

4 september 2022 om 23:25

Haha jij ook al. Was ook één van mijn eerste gedachten. Geweldige spelers, vooral Di Natale was voor mij een genot om naar te kijken. Heb ik bijv ook als ik aan Fiorentina denk. Denk ik meteen aan spelers als Batistuta en Rui Costa, en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Udinese heeft een heel goed team zeg, die gaan verassen dit seizoen.

5 september 2022 om 12:23

Hoopte eigenlijk juist echt op degradatie van udinese. Vind het echt niks. Kan eerlijk gezegd niet zo goed uitleggen waarom.
Is echt al zo extreem lang zo kleurloos voor mijn gevoel, ondanks mijn zwak voor Napolitaan di natale

Haha zij vandaag nog tegen een maat van me dat Roma echt een gevaarlijk team heeft dit jaar. Gaan ze dezelfde avond 4-0 onderuit 😂😂.

De wedstrijd niet kunnen zien. Als ik het zo lees was het weer 90min genieten! Hopelijk blijft het bij een off day.

Eerste 2 goals van Udinese waren persoonlijke fouten, dan kan je een plan hebben of coachen wat je wilt. Dybala krijgt 2 kansjes, Mancini kopt tegen de paal en Celik hoort een penalty te krijgen, wordt gewoon in de rug gelopen. Maar goed Udinese speelde had t betere van t spel, probleem is dat Roma te ver naar achteren speelt zodat een Abraham, Dybala of Pellegrini te ver, meestal op eigen veld een aktie moet gaan maken. Tevens weet elke club in de Serie A hoe Roma speelt en waar de ruimte ligt, ja achter die 2 backs, die beide ook nog eens zeer zwak verdedigend zijn. Tevens is er op t middenveld veel ruimte voor de tegenstander omdat Cristante en een 34 jarige Matic t niet kunnen belopen. Hoop als Zaniolo weer terug is dat Mou 4-3-2-1 gaat spelen, Zaniolo en Dybala achter Abraham of Belotti. Dan 3 controlerende middenvelders met wellicht Pellegrini als de wat aanvallendere.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren