Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Grote namen staan niet te springen om Jong Oranje onder handen te nemen’

Laatste update:

De KNVB moet op zoek naar een nieuwe trainer voor Jong Oranje. Adrie Koster heeft na de faliekant mislukte kwalificatiereeks richting het EK van 2015 de handdoek in de ring geworpen. Cor Pot, die in het verleden werkzaam was als keuzeheer van het Nederlands team voor spelers onder de 21 jaar, vindt het jammer dat Koster is gestopt.

/

“Hij heeft weliswaar veel kritiek gehad, bijvoorbeeld op zijn selectiebeleid, maar vier wedstrijden is natuurlijk een wel heel korte periode”, zegt Pot in gesprek met Voetbal International. In Nederland wordt er geroepen om een grote naam, maar dat is volgens Pot niet per se nodig.

“Van dat idee moeten we in Nederland maar eens afstappen. Die grote namen staan ook niet te springen om Jong Oranje onder handen te nemen. Het is een leuke baan, maar niet de best betaalde. De grote coaches gaan dus eerst de wijde wereld in.” Volgens Pot zal het hoe dan ook ‘een heel karwei’ worden voor de bond.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En dan dachten we dat het na Cor niet meer slechter kon waren we Adrie eventjes vergeten

24 oktober 2014 om 15:04

Verbeek is vrij.. en hij is goed met jonge spelers.

24 oktober 2014 om 15:11

Ligt eraan. Verbeek als trainer heeft schokeffect. Op het moment dat hij komt legt hij de zweep erover, wordt er keihard getraind en duldt hij geen tegenspraak, maar als dat is uitgewerkt gaat de selectie zich tegen hem keren en dat is al meerdere malen gebeurd. Gj is gewoon een clubtrainer en moet zijn spelers iedere dag zien op het veld.

24 oktober 2014 om 15:19

het schokeffect bestaat niet, grote nonens. de spelers hebben het altijd in hun gehad in dat geval

24 oktober 2014 om 15:25

Tuurlijk hebben de spelers het in zich gehad maar sommige trainers kunnen het niet eruit halen. Verbeek zit er altijd bovenop waardoor niemand kan en mag verzaken omdat ze zich ook moeten bewijzen maar dat effect is meestal binnen een jaar voorbij

24 oktober 2014 om 15:34

Klopt Mauro maar zo'n trainer kan wel op het juiste moment de juiste motivatie geven en daar is Verbeek sterk in.

Een grote naam hoeft van mij niet. Het zou juist mooi zijn als Jong Oranje net als voor spelers, ook een opstapje is naar het grote oranje. Dus nieuwe trainers met een hoop potentie voor de groep zetten, zodat zij als trainer kunnen groeien.

24 oktober 2014 om 15:04

Verbeek of kluivert

24 oktober 2014 om 15:28

Precies! Gewoon een (jonge) gast die erg gedreven is. Mensen met een grote naam voelen zich al snel te goed voor jong Oranje, die moet je dan ook zeker niet voor de groep zetten. Er zijn momenteel volgens mij genoeg kandidaten met potentie, die deze job wel zien zitten!

24 oktober 2014 om 23:30

Kluivert, Seedorf, V Bronckhorst


Vind dit wel ideale opvolgers, allemaal jonge en ambitieuze trainers. Hebben allemaal het een en ander bereikt waar die jongens nog veel van kunnen leren. Belangrijker nog het is van rond hun generatie, dus hier moet je wel tegen op kijken anders heb je al niks te zoeken als voetballer!

Zal wel aan mij liggen, maar ik heb dus die roep om een grote naam gemist, we riep daarom dan? En nog belangrijker wie heeft een grote naam als trainer?
Kijk dat het een beetje onzinnig is om om Mourinho, v Gaal, of Ancelotti te roepen dat weet heel Nederland wel, dus ik denk ook niet dat er iemand is die om zo'n grote naam gaat roepen.

Zou echt niet weten wie zich voor de rest te groot voor die klus zou zijn, denk bijvoorbeeld niet dat Verbeek of Been zich te groot voelen voor deze klus.

Laat ons ook wel wezen,welke trainer zou het aandurven om met heeeeeeel middelmatige spelers een Jong Oranje uit te bouwen.
In de sportkrant "la gazetta del Sport" stond deze week dat de landen met de beste jeugd opleiding, Frankrijk en Nederland hun opleiding volledig in elkaar is gestuikt en niets meer voor steld.
Ja dan vraagt ge u wel af welke trainer zich zou wagen aan een kansloze missie.
Anders is het gesteld in Belgie,daar groeien de talenten aan de bomen met het gevolg dat Belgie bij de eerste drie staat kwa opleiding in Europa.
Woensdag zaten de 7 grootste clubs van Europa op Anderlecht tribune en de onder19 van Anderlecht veegde de vloer met hun leef tijds genoten van Arsenal.
Ja wie wil daar niet trainer zijn?

24 oktober 2014 om 15:28

Wat hebben Nederlandse trainers nu in vredesnaam met de jeugd van Anderlecht te maken?
Zoekt Anderlecht nog een trainer voor de jeugd?
Moet dat een Nederlander zijn?
Heeft Anderlecht dezelfde kandidaten op het oog als jon Oranje?

24 oktober 2014 om 15:49

Wat hebben Nederlandse trainers met Anderlecht te maken?
Ik stel gewoon : welke grote naam wil Jong Oranje nog trainen ?
Als de volgende trainer kan toveren en 11 talenten kan maken ( bij Anderlecht was een tovenaar niet nodig) heeft hij kans om te overleven.
Anders gaat hij ook De Koster na.

24 oktober 2014 om 16:10

Je hebt het helemaal niet over een grote naam, je stelt dat eigenlijk niemand het zou aandurven om jong oranje te trainen
Daarna begin je met een lofzang over jong Anderlecht, zie nog steeds het verband niet.
Jong Ajax speelde geweldig in en tegen Barcelona, heeft net zoveel met het onderwerp te maken als de wedstrijd van jong Anderlecht. Helemaal niets.

Of jij moet denken dat alle jeugdtrainers nu met hun slaapzak in Brussel bivakkeren en zodoende niet voor jong oranje beschikbaar zijn.

In mijn ogen zouden Seedorf of Kluivert hier het beste voor in aanmerking komen. Dit zijn voetballers waar de huidige generatie Jong Oranje spelers tegen op kijkt. Hiernaast kunnen deze trainers ook goed overweeg met al de verschillende culturen waar het eerder nog wel eens fout ging. Bonus van alles is ook dat Jong Oranje een springplank moet zijn voor spelers maar dat kan dus prima in combinatie met een talentvolle trainer. Kluivert en Seedorf zijn beide ook volgers en uitdragers van de Hollande School, waarbij ze ook over genoeg buitelandse ervaring beschikking om wellicht de mentaliteit wat meer te focussen op het winnen van wedstrijden.

Ik zie het liefst een oud-international de kans krijgen samen met een jonge trainer. Maar goed, voor elke trainer wordt het lastig. Met al die omhoog geschreven talenten hier die schromelijk worden overschat zal bet lastig worden om eventueel een toernooi te halen. Je blijft afhankelijk van wat de clubs produceren qua talent en dat valt vies tegen tot dusver.

Mario Been nemen. Niet te groot, niet te klein en niet te hard.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren