Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Groningen plaatst zich na strafschoppen als tweede KKD-ploeg voor halve finale

Laatste update:

FC Groningen heeft zich ten koste van Fortuna Sittard geplaatst voor de halve finale van de TOTO KNVB Beker. Na een bloedstollende strafschoppenserie trok de ploeg van Dick Lukkien na een 0-0 eindstand aan het langste eind. Met SC Cambuur, NEC en Feyenoord moeten zij nu gaan uitmaken wie er met de dennenappel mee naar huis gaat.

Bij beide ploegen zat er een Duarte in de wedstrijdselectie. Bij FC Groningen was Laros Duarte basisklant, terwijl Deroy Duarte het bij Fortuna moest doen met een invalbeurt. Michael Verrips, die aan het begin van het seizoen opmerkelijk genoeg nog gehuurd werd door FC Groningen, verdedigde het doel van de Limburgers. Beide teams betraden het speelveld en de thuisploeg werd daarbij ondersteund door een fraaie sfeeractie.

De sfeeractie van FC Groningen voorafgaand aan het bekerduel met Fortuna Sittard.

Laros Duarte was namens De Trots van het Noorden al snel dicht bij een openingstreffer. De middenvelder mocht aanleggen voor een vrije trap, en deed dat voortreffelijk. Zijn poging spatte echter uiteen op de lat.

Aan de andere kant creëerde Fortuna een minuut of vijf later ook de eerste goede kans van de wedstrijd. Kaj Sierhuis (ex-FC Groningen) ziet een voorzet van de rechterkant aan komen vliegen en besluit uit te halen, maar vindt de handschoenen van doelman Hidde Jurjus.

In minuut 26 oogde Fortuna wederom gevaarlijk. Na een pijlsnelle counter kreeg Inigo Cordoba plotseling een goede kans om de openingstreffer te maken, maar hij had het vizier niet op scherp staan en verkwanselde de kans.

Een harde poeier van Justin Lonwijk werd vervolgens fraai uit het doel getikt door Jurjus, waarna Romano Postema de paal trof namens de thuisploeg. Na een prima individuele actie van Luciano Valente stuurde de in bloedvorm verkerende spits de bal nét te ver naar de hoek.

Nadat een dreigende corner uiteindelijk niets opleverde voor Fortuna, floot Dennis Higler af voor rust. Een enerverende eerste helft werd opgevolgd door een erg tam tweede bedrijf. Noemenswaardige kansen waren eigenlijk nauwelijks te noteren en beide ploegen leken vooral geen tegentreffer te willen incasseren.

En dus zag aandachtig toeschouwer Arjen Robben toe hoe verlenging nodig was om een zenuwslopende kwartfinale te beslissen. In de steenkoude Euroborg dacht invaller Kristoffer Peterson even voor Limburgse euforie te zorgen, maar Jurjus greep adequaat in.

Terwijl kramp en andere blessures Fortuna parten speelde, greep Groningen de regie in de tweede helft van de verlenging. De ploeg van Danny Buijs bereikte echter op het tandvlees de strafschoppenserie en kreeg uit een vrije trap zelfs nog een kansje op de winnende treffer. Die kreeg FC Groningen ook, via Rui Mendes.

Nagelbijtende toeschouwers moesten echter toezien hoe penalty's uitsluitsel zouden bieden. Oguzhan Özyakup miste de tweede strafschop namens Fortuna, maar een derde penalty van Valente werd gekeerd door Verrips. Mouhamed Belkheir miste echter de vijfde strafschop namens Fortuna, en zo plaatste Groningen zich als laatste voor de halve finale.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Fijne terugreis Fortuna.

9 februari 2024 om 00:56

De wedstrijd ging in ieder geval door.. is weleens anders geweest.

Cambuur - Groningen als halve finale?!

8 februari 2024 om 23:00

Na de sfeeractie van vandaag gun ik Groningen wel weer een thuiswedstrijd in de halve finale. Geweldig gedaan weer!

8 februari 2024 om 23:08

Of als finale 😉

9 februari 2024 om 00:03

Feyenoord - nec en Cambuur - Groningen. Mooie halve finales. Kan Feyenoord de beker winnen.

Groningen Europa in! Zou wat zijn.

9 februari 2024 om 08:50

Ik weet niet hoe blij we daarmee zouden moeten zijn het zou lachen zijn hoor daar niet van maar toch voor het Nederlands voetbal mweh

Respect voor de Fortuna supporters...

Lekker man! Zo krijgt een verder vrij mat seizoen behoorlijke glans!

Een finale tussen twee kdd teams is nog steeds mogelijk.

Gefeliciteerd Groningen, maar wat mij nog het meest verbaasd is dat ikzelf het 130 minuten heb volgehouden. Wat een totaal kleurloze pot voetbal.

8 februari 2024 om 22:57

Ja en juichen daarna alsof ze de CL hebben gewonnen.

8 februari 2024 om 23:13

Voor Groningen is dit geweldig als KKD-club.

8 februari 2024 om 23:28

Dit is toch prachtig voor een club als Fc Groningen? Of hadden ze moeten staan janken na zo'n bedroevend slechte pot?!

Was afzien op de tribune maar de sfeer zat er lekker in! Nu op naar een mooie loting!!

8 februari 2024 om 23:50

Jesus kerel, we zijn gedegradeerd door wanbeleid en hebben het moeilijk in de kkd, de fans nlijven trots de ploeg steunen en nu we volgens mij de 5de keer weer in de halve finale staat door een hogere divisie ploeg uit schakelen mag dat niet even goed gevierd worden? Je bent vast leuk op feestjes

8 februari 2024 om 22:57

Haha knap gedaan, dit kun je toevoegen aan je CV onder het kopje doorzettingsvermogen.

Was inderdaad een hele, hele matige wedstrijd.

8 februari 2024 om 23:06

Ik was bang voor de verlening maar dat doorzettingsvermogen in de jonge jongens zit er wel in.

Ik dacht eerst dat ik fc groningen tegen oud groningen aan het kijken was haha

8 februari 2024 om 23:10

Ja, het zijn nog maar talenten en ze hebben nog een hele lange weg te gaan. Maar fit zijn ze wel!

Bij Fortuna vielen ze bij bosjes op het einde. Postema bleef maar gaan; niet normaal! Ik ben oprecht onder de indruk.

8 februari 2024 om 23:27

Moet die jongens wel meegeven, wat een schijtweer maar wel leuk voor Groningen. Daar valt niet veel te juichen de afgelopen jaren.

8 februari 2024 om 23:03

Poeh ik dacht dat ik een matige avond had met de hangover 2

8 februari 2024 om 23:05

Hahah

9 februari 2024 om 08:40

Tip voor vanavond: Skip deel 3 ook maar.

8 februari 2024 om 23:11

Ik heb halverwege de tweede helft toch echt een klein dutje gedaan op een gegeven moment😂😂 Man man man, wat was dit afzien.

8 februari 2024 om 23:24

Te vroeg wakker geworden?🤣

8 februari 2024 om 23:33

Om eerlijk te zijn vond ik de wedstrijd tussen de topploegen Feyenoord en AZ nou ook niet spectaculair. Een paar mooie aanvallen en veel slordigheden en dat was het wel

Lekker hoor Grunn!

Het is jullie gegund naar een jaar vol teleurstellingen vorig seizoen

9 februari 2024 om 00:18

Dankjewel!

Het noorden blijft voor altijd groen en wit!

9 februari 2024 om 13:59

Want Cambuur speelt zijn thuiswedstrijden in Limburg?

Belkheir je 5e strafschop laten nemen. Sabotage van Buijs.

8 februari 2024 om 22:55

Vond dat ze er nog veel raakschoten, gezien hun gemiddelde van dit seizoen. Enige die ik kan herinneren dat raak ging, was tegen psv van sierhuis. Rest alles mis, volgens mij.

8 februari 2024 om 23:51

Ik kan mij helaas nog een rake strafschop van afgelopen weekend herinneren (Halilovic)

9 februari 2024 om 08:16

Ahja, je hebt gelijk. Die was me even ontschoten.

We are from the green White army ..... we are gonna win today 🥳🥳

Slecht of niet toch halve finale 👋
Voor mijn part weer penalty's schieten want blijkt dat mijn clubje dat aardig kan.👌

Wat een leuke maar vooral saaie pot. Penalty’s blijven leuk, was wel afzien dit.

Mooi voor Groningen, maar goedemiddag wat een armoede qua voetbal. Beide teams trouwens. Zat er wel 1 fatsoenlijke aanval bij? Gelukkigste team heeft gewonnen. En door...

Geen mooie wedstrijd, maar gestreden als leeuwen! En de supporters net zo! Hopelijk Groningen - Cambuur als loting, zou wat zijn!

Dat 1 van deze 2 überhaupt in de finale zou komen is wel een beetje armoe troef.
En als Groningen ook nog Cambuur loot zouden ze, met extreem matig voetbal, zomaar eens in de finale kunnen komen.

En dan had Fledderus toch gelijk; binnen vijf jaar naar de Grote Markt. 😂

Prachtige finale in de Kuip, SC Cambuur - FC Groningen....

Een zeer matige wedstrijd maar het bleef mij gelukkig wel boeien. Nu thuis tegen Feyenoord en dan een finale tegen cambuur

Wat gaat de burgemeester van Leeuwarden doen als het Cambuur - Groningen wordt, uitsupporters weren weer? Zie hem er in staat voor dat te doen.

9 februari 2024 om 00:20

Vlak die van ons niet uit. Wat hem betreft een leeg stadion.

Over de wedstrijd hoeven we niet veel te zeggen maar haha dat maakt me nu gelukkig ook niet uit. En ik merk als je zoveel eigen jeugdspelers hebt die het snot voor de ogen werken en je ziet ze als collectief strijden is dat toch ook gewoon mooi! Tuurlijk mis je wel is tijden met speciale spelers en prachtige dingen. Maar je hebt nu ook iets moois wat ook nog groeiend is!

Zelden zo naar een loting uitgekeken!
Cambuur thuis zou geweldig zijn..

Gefeliciteerd Groningers, wat is er trouwens aan de hand met live mee praten? Benieuwd naar de loting en tegen wie nec komt te spelen

Uiteindelijk gaat het om het resultaat maar scoren blijft wel een probleem bij FC Groningen. Dat is ook de reden waarom we niet bovenin de KKD staan. Defensief is het wel redelijk in orde, we krijgen niet enorm veel tegengoals. Maar goals maken, daarmee redt je het uiteindelijk.

Huppa zat in het stadion niet veel meegekregen op die penaltyreeks na. Blij met de overwinning. Wij gaan europa in gromingers!!!!

Kunnen we Feyenoord al feliciteren met het winnen van de knvb beker, aangezien ze altijd thuis loten?

Ongekend, wat een dramatische wedstrijd was dit dan zeg? Dat Fortuna er uit niks van bakt ben ik al het hele seizoen gewend, maar dat Groningen speelt thuis en kan er echt he-le-maal niets van! Ze creëren amper een kans en wij vermommen het om de bal normaal over te spelen ipv die vuurpijlen naar voren.

Had je ze thuis geloot zet je ze hoogstwaarschijnlijk met 2/3-0 eenvoudig opzij, nu ga je er nog met pingels af ook. 2 KKD clubs in de halve finale, zonde! Had dit jaar echt wat in gezeten. Nu gaat zo'n armoedig Groningen dadelijk een halve finale spelen tegen een lam Cambuur.

9 februari 2024 om 09:36

Lekker Huilen. Jouw club kan er ook werkelijk helemaal niets van. Op basis van wat zou Fortuna na gisteren in de halve finale staan? Het was de lamme tegen de blinde en de blinde heeft gewonnen. Groningen armoedig noemen wat een grap.

9 februari 2024 om 10:26

Wij kunnen er in uitwedstrijden inderdaad weinig van, dat is me bekend. Maar Groningen speelt thuis, dan verwacht je toch wat meer lijkt mij? Dit was echt absurd armoedig inderdaad. Als Groningen fan prima om een lichtpunt te hebben dit seizoen. Voor de rest veel plezier in Velzen Zuid en Oss de komende jaren.

9 februari 2024 om 10:30

Kijk de selectie van Fortuna en die van Groningen. Dan moet Fortuna zich toch juist kapotschamen? Ze hebben een veel betere selectie en bakten er helemaal niks van gisteravond.

Zou lekker zijn als de finale nec Groningen wordt.
Beide zwaar gegund op de een of andere manier.
Volksclubs met mooie fans die een succes/mooie dag verdienen.

Feyenoord speelt sowieso thuis

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren