Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Groep supporters verstoort vergadering in Zeist: ‘KNVB maakt onze club kapot’

Laatste update:

Vitesse-supporters hebben maandagavond protest gevoerd op de campus van de KNVB in Zeist, zo meldt De Telegraaf. De fans zijn teleurgesteld over het slepende overnameproces van hun club en betraden een zaal waar een bondsvergadering werd gehouden. Het ging om zo’n vijftig supporters en het protest verliep rustig, aldus de krant.

De groep Vitesse-supporters betrad de zaal waar een bondsvergadering werd gehouden en toonde een spandoek waar ’15 maanden, de KNVB maakt ons kapot’, op stond. De vijftien maanden wijzen uiteraard naar het overnameproces, dat vorig jaar september van start ging.

De fans zijn teleurgesteld over de hoeveelheid tijd die de KNVB nodig heeft voor alle onderzoeken die het doet naar de beoogde nieuwe eigenaar Coley Parry en het verleden van de club onder verschillende Russische eigenaren. Zo wordt bijvoorbeeld onder meer onderzoek gedaan naar een eventuele connectie met Roman Abramovich, die jarenlang Chelsea in bezit had.

“Alle voortekenen wijzen erop dat Parry geen toestemming krijgt om Vitesse over te nemen, waarna de club direct meerdere miljoenen tekortkomt om het seizoen uit te spelen en zit opgescheept met een schuld van vijftien miljoen euro aan Parry met een ruim bemeten rente van meer dan tien procent”, schrijft De Telegraaf.

Vitesse lijkt sportief gezien weer helemaal terug bij af nadat het zondag op bezoek bij Almere City met liefst 5-0 verloor. De Arnhemmers wonnen vorig weekend nog met 2-0 van Heracles Almelo, boekten daarmee de derde competitiezege van het seizoen en zorgden daardoor voor weer wat hoop in GelreDome.

Na de nederlaag in Almere zakte Vitesse echter weer af naar plek achttien, mede ook door de zege van FC Volendam op sc Heerenveen van zaterdagavond. Aanstaande donderdag staat het bekerduel met hetzelfde Heerenveen op het programma voor Vitesse.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3127318684
2Feyenoord3123625675
3FC Twente3119662863
4AZ3117772758
5Ajax3113108749
6NEC31121181247
7FC Utrecht3112109246
8Sparta Rotterdam3112712343
9Go Ahead Eagles3111911342
10sc Heerenveen3110615-1436
11PEC Zwolle319814-1635
12Fortuna Sittard319814-1935
13Almere City FC3171212-2033
14Heracles Almelo319517-2432
15Excelsior3151115-2026
16RKC Waalwijk316718-2125
17FC Volendam314720-4519
18Vitesse315521-452

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Duurt ook wel belachelijk lang idd. Snap dat de supporters eindelijk wel eens een keer duidelijkheid willen hebben. Hopelijk komt er snel een beslissing.

18 december 2023 om 21:08

Misschien moet Vitesse ook eens kappen met die ondoorzichtelijke, vage buitenlandse constructies. Ik snap wel dat de KNVB dat niet binnen een maand helder heeft. Het houdt een keer op met dit schimmige gedoe. Vitesse heeft met die kwijtschelding van de schulden enorm veel mazzel gehad, maar maakt er alsnog een potje van. Die lokale ondernemers hadden anderhalf jaar geleden moeten doorpakken, nu is het te laat

18 december 2023 om 21:25

@Aad dan nog kan je eerder met een oordeel komen. Nee is ook een antwoord en dan kan de club weer verder zoeken naar een andere optie. Maar is niet de eerste keer dat de KNVB er heel lang over doet, aantal jaar geleden duurde het bij Den Bosch ook heel lang voor er een nee kwam.

18 december 2023 om 21:28

@ronald: de bond moet een objectieve afweging maken voor een ja of nee. Ze kunnen niet simpel nee zeggen want dan zal Vitesse de reden vragen. Als die ontbreekt komt er zeker een rechtszaak.

Dus zoals Aad Handgranaat zegt, als je vage figuren aantrekt die niet makkelijk te onderzoeken zijn gaat het proces lang duren. De kandidaat zou ook de financiële recherche kunnen helpen

18 december 2023 om 22:06

Ik snap dat ze met een goede onderbouwing moeten komen en dat Vitesse ook wat beter hun best kan doen om minder schimmige constructies te bedenken. Het niet meewerken van de kandidaat is zou volgens mij een legitieme reden zijn om nee te zeggen. Je gaat mij niet vertellen dat het echt niet sneller kan dan dit. Ook bij Fc Den Bosch deden ze er erg lang over en dat was minder vaag dan dit.

18 december 2023 om 21:16

Even een vraagje over de duidelijkheid.. Waar waren de supporters eigenlijk in de tijden van Jordania? Toen hingen er ook ondoorzichtige en vage constructies rond de club.

18 december 2023 om 21:30

Langs het trainings veld met een pint!

Goede actie van de supporters. KNVB maakt er een potje van. Vitesse kan niet door (al zorgt Vitesse zelf ook niet altijd voor de nodige spullen). Directie en KNVB zijn hierin schuldig en de supporters zijn de dupe. Wijs het af en gemeente kom over de brug. Parry eruit en met eigen ondernemers de club opnieuw opbouwen.

18 december 2023 om 21:03

Waarmee moet volgens U de gemeente over de brug komen?

19 december 2023 om 06:38

Door Vitesse te helpen en ervoor te zorgen dat er niet van die schimmige gasten aan het roer komen, zodat er betaald voetbal blijft in Arnhem.

19 december 2023 om 08:01

IK vraag mijzelf wel af, waar moet de gemeente mee over de brug komen? Geld, mensen of versoepelingen? Waarom staat in heel Nederland een Club boven een andere bv, elke andere ondernemer was allang failliet geweest. Ik vind het altijd schandalig, dat in deze sector, waar word gesmeten met miljoenen, de belastingbetaler ervoor op moet draaien als de top van het bestuur er een potje van maakt.

Knvb die jarenlang Vitesse in de lucht heeft gehouden (geen vorm van due diligence gedaan naar achtergronden jordania, oyf etc etc) het nu de rol van boeman geven… beetje de wereld op zijn kop zo voelt het… Volgens mij gewoon zoals alle middenmoters tegenwoordig paar jaa KKD en dan kijken hoe ze er op eigen kracht uitkomen.

18 december 2023 om 21:02

De KNVB heeft gewoon de ogen dicht geknepen en het goedgekeurd. Dat is toch schandalig als je er nu moeilijk over gaat doen over oud geld?

19 december 2023 om 09:24

Toen de overname werd gedaan waren er nog geen sancties tegen Russen. Het was enkel je ziel verkopen aan een buitenlandse eigenaar, met als alternatief een faillissement.

Nu 10/15 jaar later is de situatie totaal anders. Daar straft de KNVB nu voor.

Beetje tweeledig dit.

Enerzijds helpt de KNVB totaal niet mee door dit zo langzaam af te handelen en ja, mede door die onzekerheid gaat Vitesse er aan. We maken er zelf echter ook een erg risicovolle onderneming van door na een godswonder in de vorm van de kwijtschelding door Oyf onszelf niet in een duurzame positie te plaatsen. Het sportieve plaatje moest blijven en dat vond ik zelf ook leuk klinken, maar het ziet er niet goed uit zo: sportief is het weinig en financieel staan we er (weer) beroerd voor.

Natuurlijk terecht deze actie. Al 15 maanden lang laat de KNVB, Vitesse in ongewisse.

Het is toch ongelofelijk dat Common Group in België zonder problemen een club kan runnen en het hier al 15 maanden voortsuddert..

18 december 2023 om 21:16

Hier willen ze weten wie die investeerders zijn in de common group, het is wel duidelijk dat Parry niet de man met het geld is. Plus nog wat oude dingen van het Abramovich tijdperk maakt dat ze nu extra wantrouwend zijn vermoed ik

19 december 2023 om 10:47

Bij NAC duurde het een paar maanden voordat het werd goedgekeurd door de Knvb. Uit mijn hoofd zo'n maand of 6. Ook dat vonden we te lang duren overigens, maar volgens werd er om meer informatie gevraagd, en duurde het daarna nog een maandje of anderhalf voordat de kogel door de kerk was.

Het kan dus wel. Enkel de KNVB de schuld; geven lijkt me, hoe begrijpelijk ook, niet de eerlijk.

Dit is echt groot nieuws. Je ziet niet zo vaak dat letterlijk alle supporters voor hun club op straat zijn uitgerukt.

18 december 2023 om 21:38

Hoewel deze opmerking al zo oud is al de weg naar Köln, moest ik er toch even om lachen

Eens of on-eens met de inhoud...je kunt zeggen wat je wilt...deze gasten doen er (geweldloos) alles aan en komen op voor hun club. De grappen dat het er maar liefst 50 zijn, en dus het hele supporters schare zijn heel schattig. Maar iedere supporter van welke club dan ook weet dat het niet om aantallen gaat, maar om de passie van degene die er WEL zijn. Lekker mannen, hopelijk heeft het zin. Zo niet? Je hebt in ieder geval IETS gedaan.

18 december 2023 om 22:46

Het probleem met deze actie is dat de supporters totaal geen idee hebben, wat er daadwerkelijk speelt bij Vitesse en de potentiële overname. Het is niet meer dan terecht dat de KNVB alle feiten boven water probeert te krijgen. Zolang daar Vitesse dan wel de overnemende partij daarin geen duidelijkheid wil/kan verschaffen, zullen ze moeten wachten op de conclusie van de bond.

Snap de supporters wel maar is het niet zo dat Vitesse het al vaak zelf weer verprutst heeft met die louche zaakjes?

18 december 2023 om 21:32

We made our bed, and now have to sleep in it! Absoluut. Wil niet zeggen dat je als supporter niet alles aan de situatie mag proberen te doen. Zo opportunistisch is iedere beetje supporter wel .

Vind het op zich een goede zaak. Je stuurt als supporters een kleine afvaardiging die op een nette wijze laten weten er wel een beetje klaar mee te zijn. In het verleden zie je vaak dat des te groter een groep wordt, des te veiliger men zich voelt voor wangedrag en gelukkig loopt het in dit geval dan ook niet uit de hand maar wordt er gewoon een 'signaal' gegeven.

Ongeacht waar de schuld ligt, je hebt ondertussen een onderzoek dat al bijna drie transferperiodes lang duurt waardoor een club nagenoeg niks kan. Ik geef het je te doen om drie transferperiodes op rij nagenoeg alleen maar transfervrije spelers & huurspelers binnen te halen die voor een aalmoes komen voetballen, ik denk dat de meeste clubs hier behoorlijk aan onderuit gaan.

Al met al moesten de supporters toch iets laten weten, want de KNVB kennende trekken ze het anders met dodelijk gemak tot de zomer, hebben ze opeens weer extra documenten of inzicht nodig (al denk ik niet dat ze zich er veel van aan zullen trekken, voor het gevoel van de 'machteloze' supporter heb je dan in ieder geval op een nette manier een signaal verstuurd).

Laat uiteindelijk gewoon weten of je het accepteert of niet, dan weet een club ook waar ze aan toe zijn. Verder heeft het ook wat unieks natuurlijk dat dezelfde investeerdersgroep in Engeland en Belgie al een club heeft, maar daar geen problemen aan het licht zijn gekomen na onderzoek.



Persoonlijk had ik gehoopt dat we na Oyf zelf aan het roer zouden komen. Dat Parry het zou worden was wat schimmig. Ik denk dat er veel supporters zo over denken. Met het voetbal dat we nu laten zien, verdien je het om KKD te spelen. Dat zal ook gebeuren als de overname niet rond komt.
Vitesse heeft een hechte groep supporters en gok dat deze ook blijven bij een degradatie, vooral als de club zelf weer de touwtjes in handen heeft.
Wat je wel de KNVB kwalijk kan nemen is het ellenlange traject van onderzoek. Dieptepunt is dat ze bij hun 4 jaarlijkse bijeenkomst 2 documenten misten en dit opvroegen bij Vitesse. Vitesse heeft de documenten geleverd waarna ze vertelde dat ze over 3 maanden weer zouden gaan kijken. Zo maak je een club wel echt kapot.
Ik hoor veel mensen zeggen dat het schimmige zaken zijn van die Coley Parry, maar daar ben ik het niet mee eens. Hij heeft volledige openheid gegeven, maar mag/kan geen openheid geven van al zijn geldschieters. De KNVB en Integis wilden jaarverslagen hebben, maar die heeft Parry niet op de manier die Nederlandse bedrijven moeten aanleveren. Daar ging ook veel tijd in zitten.
Vergeet niet dat Vitesse nu al 3 transferperiodes geen cent heeft kunnen uitgeven, omdat de KNVB geen duidelijkheid schept. Dit is het kapotmaken van een club.
Nogmaals, rood licht is ook duidelijkheid... Waarom moet het zo verdomd lang duren?

Voor alle mensen die dit Karma vinden van de afgelopen 10 jaar. Hé, kijk het vanuit onze kant. Ruim 10jaar geleden waren we failliet en vrijwel opgedoekt. De Russen gaven ons een kans en die hebben we met beide handen aangegrepen. Dat er zoiets wat nu gebeurt aan zat te komen, dat wist elke fan.
Toch hebben we onder het beleid van de Russen de beker gewonnen, Heerlijke Europese avondjes gehad en awaydays om nooit te vergeten. Dit hadden nooit voor mogelijk gehouden.

Nu maar afwachten wat de toekomst brengt. Maar goed, Vitesse is onkruid en dat vergaat niet.

18 december 2023 om 22:01

Goh, iemand met het echte, duidelijke verhaal!

18 december 2023 om 22:38

Spijker op z’n kop. Je omschrijft het precies zoals alle supporters het denken.

18 december 2023 om 23:53

Prima verwoord. De meeste reacties zijn gebaseerd op aannames terwijl maar een handjevol mensen zal weten hoe het precies zit. De KNVB wijst de verantwoordelijkheid volledig naar de licentiecommissie maar mag daar op zijn minst toch wel op spoed aandringen. En inderdaad liever duidelijkheid ook als het nee is. Het gaat niet alleen om het belang van de club zelf maar ook om het belang van ongeveer 15000 supporters. Ik steun daarom hun actie zeker omdat die rustig verliep. De supporters verdienen niks aan Vitesse, integendeel het kost best wat, maar blijven hoopvol. Misschien moeten we nog een beetje hoop putten uit het feit dat Parry de handdoek nog steeds niet in de ring heeft gegooid. Dat had ik al lang verwacht. Moedig voorwaarts.

19 december 2023 om 00:10

Maar is het ook niet zo dat Vitesse slachtoffer is van zijn eigen afspraken? Elke club ging toch akkoord dat er een diepgaand en streng onderzoek komt als er sprake is van een overname?Dat is toch ook de reden dat de overname in België veel sneller gaat?

De KNVB is belachelijk laat: anderhalf jaar!!! De grootste overnames ter wereld worden in maanden afgerond inclusief alle externe goedkeuringen of oordelen. Maar Zeist durft geen beslissing te nemen en schuift alles voor zich uit. Had dan een jaar geleden nee gezegd, maar nu kan de KNVB niet meer terug. Droevig Management daar.

19 december 2023 om 08:49

Dat ligt er ook aan in hoeverre de partijen snel hun gegevens aanleveren. Als achter die Parry investeerders zitten die geen openheid van zaken willen geven wordt het moeilijk.

Zijn dit dezelfde supporters die jaren terug stonden te juichen toen eemr door een vage overname CL werd beloofd?
Heb ze toen niet gehoord over dat moment waarop hun club kapot werd gemaakt,want dat was toch wel het begin

19 december 2023 om 07:24

Nee, dit zijn niet dezelfde.
En was Vites toen niet overgenomen, dan was het al weg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren