Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Groenendijk woedend op de invloed van Vlaar: 'Hij was de vierde man'

Laatste update:

Alfons Groenendijk is furieus over de manier waarop zondagmiddag de 1-1 van zijn ploeg werd afgekeurd op bezoek bij AZ. Excelsior dacht in de tweede helft op gelijke hoogte te komen via Tom van Weert, maar uiteindelijk werd de treffer geannuleerd. Na afloop van de 2-0 nederlaag reageerde Groenendijk getergd.

/

Volgens de trainer van de Rotterdammers liet het arbitrale kwartet onder leiding van Bas Nijhuis alles bepalen door een protesterende Ron Vlaar. “Vlaar was vandaag de vierde man”, stelde Groenendijk voor de camera’s van FOX Sports. “Ron Vlaar gaat naar de arbitrage toe, want hij vond het buitenspel. En de grensrechter zegt: ‘Joh, dat is prima Ron. We geven gewoon een vrije trap.’ Het is dus echt ongelooflijk dat dat gebeurt op dit niveau."

Scheidsrechter Nijhuis legde na afloop uit dat terwijl Vlaar protesteerde, hij via de headset overlegde met zijn assistent. “Hij vroeg of Van Weert in het zicht van de keeper stond en dat was het geval. Daarom keurde ik het doelpunt af”, zo luidt de verklaring van de arbiter.

In de herhaling bleek dat Van Weert geen buitenspel stond en de treffer dus had moeten worden goedgekeurd. Een bittere pil van Excelsior, dat nog altijd hoopt afscheid te nemen van de zestiende plek. Het verschil met de veilige nummer vijftien, Willem II, bedraagt op dit moment drie punten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Excelsior heeft niet altijd de scheidsrechter mee dit jaar.

6 maart 2016 om 21:37

De hele Eredivisie heeft een gebrek aan goede scheidsrechters. Ook worden de kleintjes gewoon structureel benadeeld. Er iets van zeggen wordt automatisch afgedaan als Calimero gedrag.

6 maart 2016 om 21:39

@ypuh

Inderdaad, als je ziet hoeveel cruciale fouten er worden gemaakt.. Niet normaal meer, ieder weekend is het wel ergens weer raak.

6 maart 2016 om 23:07

Het is heel makkelijk op te lossen, een camera neer zetten en iemand achter de computer die het door geeft aan de scheids.

7 maart 2016 om 10:18

Inderdaad, maar zie het niet gebeuren. KNVB steekt daar geen tijd in.

7 maart 2016 om 11:47

Ben ik wel met je eens. Heb regelmatig het gevoel dat scheidsrechters bewust of onbewust een voordeel geven aan grotere clubs.
Lang niet altijd vanwege slechte bedoelingen. Zit hem bijvoorbeeld ook in reputaties en beelden die men heeft van spelers. De spelers van grotere clubs worden in het algemeen als technisch vaardiger ingeschat. De spelers van lagere clubs als minder vaardig, onbeholpen. Als er dan een duel is tussen bijv. Youness van Ajax en een verdediger van de Graafschap en Youness valt, dan zal onbewust het idee zijn: de mooie voetballer wordt door de houthakker onderuit gehaald: vrije trap.

6 maart 2016 om 21:40

Het zou ook heel raar zijn als twee clubs uit dezelfde stad dat hadden haha, nee ff serieus, dit is gewoon te sneu voor woorden. Een club als Excelsior kan dit straks de kop kosten.

7 maart 2016 om 08:36

Roda heeft een soort gelijke situatie twee jaar gleden de kop gekost. En toen was het ook al een paar jaar aan de gang. Eigenlijk , wat ik mij herinner, is het begonnen in 2008 , bekeefinale tegen Feyenoord.

Het sloeg inderdaad nergens op. Echt een belabberd optreden vandaag van Nijhuis en zijn assistenten. Heel veel verkeerde beslissingen. AZ had in de eerste helft een penalty moeten krijgen. Janssen kreeg alles tegen, liet zich ook vaak makkelijk vallen maar Nijhuis floot alles in zijn nadeel. In de tweede helft penal en rode kaart, erg zwaar die rode kaart. En de afgekeurde goal, onterecht. Onvoldoende!

6 maart 2016 om 21:54

Haha grappenmaker. Janssen moet blij zijn dat hij geen geel kreeg.

6 maart 2016 om 22:03

Janssen had gewoon geel moeten krijgen voor een schwalbe. Bij de 2e poging dan wel te verstaan. De eerst was gewoon een schouderduw, bij de tweede situatie laat hij zich overduidelijk vallen. Jammer want dat heeft hij niet nodig.

Het arbitrale trio moet eindelijk eens leren dat ze in geval van twijfel niet moeten fluiten noch de vlag omhoog moeten steken. Dan zal er best een keer een doelpunt ten onrechte worden goedgekeurd. Zoals vanmiddag bij Feyenoord-Cambuur gebeurde. Maar dat heb ik als voetballiefhebber vele malen liever dan dat er een doelpunt ten onrechte wordt afgekeurd. Want de liefhebber wil maar één ding: Zo veel mogelijk doelpunten. De voetballerij kan wat dat betreft nog een voorbeeld nemen aan het hockeyspel. Wat te zeggen van de uitslagen van de hedenmiddag gespeelde wedstrijden uit de heren hoofdklasse Hockey: :
Amsterdam 1 HGC 6
Schc 2 Bloemendaal 5
Pinoké 6 Den Bosch 2
Oranje Zwart 5 Voordaan 0
Schaerweijde 1 Kampong 4
Rotterdam 5 Hurley 1

6 maart 2016 om 22:03

Goeie. Mooi man al die strafcorners. Dat zijn pas echt kwaliteitsdoelpunten.

6 maart 2016 om 23:44

@hveenfean, ik vind ook dat het tegenwoordige hockeyspel te veel leunt op het verkrijgen van strafcorners. Net zoals ik het jammer bij het voetbalspel vind dat scheidsrechters veel te gemakkelijk een strafschop geven. Zoals b.v. Kevin Blom dat afgelopen zaterdag nog deed bij FC Den Haag-FC Twente

7 maart 2016 om 02:15

En al die swalbes van vincent janssen. Continue opzoek naar penal. Om misselijk van te worden. Overigens vond ik dat die ene tackle bij de rand van de 16 wel een overtreding, maar tegelijkertijd was het ook een plek wat totaal geen penal waard is.

7 maart 2016 om 13:11

@metaalverf

"overigens vond ik dat die ene tackle bij de rand van de 16 wel een overtreding, maar tegelijkertijd was het ook een plek wat totaal geen penal waard is."

Dat was nou een overduidelijke Penal. De overtreding was binnen de lijnen. Voor de rest ben ik het met je eens over Janssen, liet zich veels te vaak te gemakkelik vallen en mag naar mijn idee blij zijn dat hij geen geel heeft gehad.

6 maart 2016 om 22:51

Hockey is gewoon een veel sneller spelletje op een kleiner veld. Zo gek zijn die uitslagen niet in vergelijking met het voetbal. Dat heeft verder niet zoveel met scheidsrechterlijke beslissingen/richtlijnen te maken.

6 maart 2016 om 23:59

Je kunt toch niet serieus hockey met voetbal gaan vergelijken?

7 maart 2016 om 00:22

@roel, dat wil ik ook niet beweren. Alleen zijn er regels uit het hockeyspel die niet zouden misstaan in het voetbal. Bijvoorbeeld: bestaan videoreferee, snelle hervatting spel na overtreding, snelle ingooi/inrol en afschaffen buitenspelregel, Verder zou ik het als voetballiefhebber niet verkeerd vinden dat er meer doelpunten worden gemaakt. Te vaak zit ik namelijk naar een veredelde schaakwedstrijd te kijken. Waarbij het voorkomen van doelpunten belangrijker is dan het maken ervan. Ik kan me niet voorstellen dat dat de bedenkers van het voetbalspel in het begin van de vorige eeuw voor ogen hadden.

7 maart 2016 om 10:49

AZ onder 12 won met 24-5 van de leeftijdsgenootjes van FC Twente. Misschien is dat dan leuk genoeg?

7 maart 2016 om 12:12

@waagplein, je zoekt wel het uiterste op. Maar uitslagen als 5-2, 6-3 of 4-3 vind ik als liefhebber van aanvallend en doelpuntrijk voetbal toch wat beter klinken als na 90 minuten zwoegen een einduitslag van 0-0 of 0-1 op het scorebord te vinden. Gisteren was ik toeschouwer bij het hockeyduel tussen HCR (rotterdam) en Hurley (amsterdam). Met een einduitslag van 5-1 ben ik in ieder geval niet tekort gekomen

7 maart 2016 om 13:22

@palko

"vind ik als liefhebber van aanvallend en doelpuntrijk voetbal toch wat beter klinken als na 90 minuten zwoegen een einduitslag van 0-0 of 0-1 op het scorebord te vinden."

Doelpunten zat dus bij 24-5?

7 maart 2016 om 15:48

@badhabbit, ach ja, overdrijven is ook een kwaliteit......

Idd grote fout, vind dat de scheidsrechters dit weekend zowieso erg slecht hebben gefloten.

Glas zuiver doelpunt van excelsior, zijn natuurlijk volkomen van de mat geveegd!!!

Zal Vlaar echt invloed gehad hebben op deze beslissing? Ik zag namelijk alleen het beeld dat Vlaar erbij stond en wat zei.

Echt jammer dit, want ik vondt descheidrechters vorig jaar juist progressie maken, maar het is dit jaar ver onder maats. Bij groningen werd gister ook een amateuristische fout gemaakt door de gele kaart aan de verkeerde persoon te geven :/

Hoop dat ze volgend jaar trouwens ook wat meer accenten op tijdrekken moeten gaan leggen, want wordt helemaal gekbdat keepers tegenwoordig in de 20ste minuut gaan tijdrekken als hun ploeg voor staat. Meestal komt er dan in de 88ste minuut nog een gele kaart aan, maar dat is al veel te laat.

7 maart 2016 om 02:10

Betaal niet een seizoenskaart om een bal stil op de 5 meter lijn te zien liggen de helft van het seizoen.

Wordt tijd dat protesteren bij de scheids of grens structureel een gele kaart oplevert. Altijd dat gezever over Fairplay; iedereen bekje dicht, scheids bepaalt of anders geel. Scheelt een hoop gezeik en frustratie. Oude koei: kijk naar rugby! Ook al heeft de scheids geen gelijk, de scheids bepaalt, ook na protesteren, hij verandert zijn beslissing toch niet.

Ik heb Nijhuis altijd al een slechte scheids gevonden. Heb al zovaak wedstrijden gezien waarin hij zulke dubieuze beslissingen neemt samen met de assistenten. Snap ook niet waarom hij door de knvb zo opgehemeld word.

Misschien dat hij in grote wedstrijden goed fluit maar bij de kleinere clubs lijkt het wel of hij zich te goed voelt en neemt echt de meest vreemde beslissingen.

Keer op keer worden de kleine clubs benadeeld door het Arbitrale trio.
Ook mijn club Roda JC werd vaak schaamteloos benadeeld.
Niemand die hier wat aan doet, dit tekort aan punten kan degradatie betekenen.
Foei, en het is schering en inslag bij onze arbitrage.
Komop met de videoscheidsrechter en snel.

7 maart 2016 om 11:39

Herken in het algemeen wel wat je zegt Sjwatte over kleine clubs.
Maar gisteren had AZ in veel situaties echt niet de scheids mee. Eerder in tegendeel.
Scheidsrechter bleef (terecht) bijvoorbeeld ongevoelig voor heel veel valpartijen en geroep om penalties van Janssen.

Ik snap Groenendijk wel, het zag er vreemd uit.
Maar aan de andere kant: dat spelers protesteren na goals en naar de scheids-of grensrechter rennen gebeurt heel vaak.
Dat is wat hier ook gebeurde. Dan is het vervolgens aan de arbitrage om daar al dan niet iets mee te doen.
In het stadion was het natuurlijk niet te zien, dat gaat te snel, maar zelfs op de beelden op tv kon je vond ik niet duidelijk zien of er nou buitenspel was of niet. Ik vind het dus niet zo gek dat de goal werd afgekeurd. Er worden met grote regelmaat wel grotere fouten gemaakt door scheidsrechters.
Belangrijkste is dat Excelsior sportief gezien geen enkele aanspraak kon maken op een punt. AZ was veel en veel sterker. In die zin moet Groenendijk vrede kunnen hebben met de uitslag.

7 maart 2016 om 12:04

@AZ-tifosi, wat mij betreft doet een scheidsrechter nooit iets met protesterende spelers. Behalve hen een gele kaart voor de neus te houden.

7 maart 2016 om 13:20

@palko

Maar je snapt zijn punt toch? Je gaat precies verder op het punt van Groenendijk waar AZ -tifoso just een punt van maakt.

7 maart 2016 om 14:51

Als een speler niet al te wild en netjes vraagt aan de scheids om nog eens naar de grensrechter te lopen omdat die wellicht een andere waarneming had, vind ik dat wel kunnen. Voetbal is een mooie sport maar helaas met regels die heel moeilijk te handhaven zijn. Zeker nu we nog geen gebruik kunnen maken van video-beelden is het soms best goed om er zeker van te zijn dat er in elk geval contact is geweest tussen grens- en scheidsrechter. Dat verkleint de kans op fouten normaal gesproken.

7 maart 2016 om 15:56

@AZ-tifosi, wat mij betreft bemoeien spelers en coaches zich helemaal niet met de spelleiding. Zoals dat in vele sporten ook gebruikelijk en geaccepteerd is. Op straffe van een gele of rode kaart. Van mij mag een voetbalscheidsrechter overigens best foutjes maken. Daar is hij toch een mens voor? Of niet soms?

Mee eens, was een rare en vervelende situatie, maar zou Groenendijk zich niet gewoon moeten focussen op de drama wedstrijd van zijn team, i.p.v. hier zijn hele verhaal over houden? Wedstrijd technisch had zijn team geen enkele, maar dan ook geen enkele aanspraak op ook maar 1 punt gezien de wedstrijd. Tuurlijk is het zuur, maar om dan alles in je gesprek op Vlaar te gooien? Kijk ook eens naar jezelf..

7 maart 2016 om 14:56

Om mezelf even te quoten: "de kleintjes worden gewoon structureel benadeeld. Er iets van zeggen wordt automatisch afgedaan als Calimero gedrag". En om direct nog even een andere cliche er tegenaan te gooien, bij 1-1 speel je gewoon een heel andere wedstrijd.

Ik heb het niet eens goed gezien hoor, maar als het een Excelsior overkomt is gemiddeld gezien gewoon veel minder erg dan wanneer het bij Ajax of PSV gebeurt. Ook zie je het in Europa net zo goed, als het een Barca of Chelsea overkomt is de wereld te klein en bij tegenstander Midyigyland o.i.d. hoor je er niemand over.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren