Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gouden wissel drukt armetierig Vitesse verder in het moeras

Laatste update:

Fortuna Sittard heeft zondagavond een uiterst belangrijke zege geboekt. Op bezoek bij Vitesse werd het door een gouden wissel van Fortuna-trainer Julio Velázquez 1-2 in Gelredome. Vitesse komt door de nederlaag op de zestiende plaats terecht in de Eredivisie, terwijl Fortuna langzamerhand omhoog kan kijken en inmiddels elfde staat.

Vitesse-trainer Phillip Cocu besloot om ten opzichte van het verloren duel bij FC Twente (3-0 nederlaag) om Million Manhoef te slachtofferen. Voor hem speelde Gabriel Vidovic. Ook Kacper Kozlowski moest op de bank plaatsnemen; zijn plek op het middenveld werd ingenomen door Ryan Flamingo. Daarnaast werden Melle Meulensteen en Enzo Cornelisse geslachtofferd. Op hun plek speelden respectievelijk Tomas Hajek en Ferro. Aan de kant van Fortuna nam Dogan Erdogan de plek van Deroy Duarte in, terwijl Mats Seuntjens op de bank begon.

In de gezapige openingsfase viel er weinig bijzonders te noteren. Tegenvaller voor Fortuna was het uitvallen van Ivo Pinto, die werd vervangen door Seuntjens. Het spel aan beide ploegen was slecht, wat het des te verrassender maakte dat Vitesse even na een half uur spelen op voorsprong kwam. Matus Bero bezorgde de bal bij Bartosz Bialek in het strafschopgebied en de Poolse spits rondde rustig af in de linkeronderhoek: 1-0. De Arnhemmers konden slechts acht minuten genieten van de voorsprong. Arianit Ferati had een fraaie individuele actie in huis en schoot knap binnen in de rechteronderhoek: 1-1.

Na rust werd het spel er niet beter op, al was het schot van Nikolai Baden Frederiksen wel dreigend. De Deen zag zijn schot niet ver langs de paal vliegen. Wat verder vooral opviel was dat er vijf spelers binnen het kwartier een gele kaart kregen, waarvan vier voor de thuisploeg. In de tachtigste minuut besloot Fortuna-trainer Velázquez om Rémy Vita in te brengen en dat bleek een gouden greep. Met zijn eerste balcontact schoot de Fransman de bal vlak voor de neus van Kjell Scherpen binnen, nadat Burak Yilmaz zijn ploeggenoot onbedoeld bereikte met een mislukte omhaal: 1-2. Vitesse raakte in de persoon van Bero in de slotfase nog de paal.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3228318887
2Feyenoord3123625675
3FC Twente3219672763
4AZ3218772861
5Ajax32141081052
6FC Utrecht3213109349
7NEC31121181247
8Go Ahead Eagles32111011343
9Sparta Rotterdam3212713143
10sc Heerenveen3210715-1437
11Fortuna Sittard329914-1936
12PEC Zwolle319814-1635
13Almere City FC3271312-2034
14Heracles Almelo329518-2932
15RKC Waalwijk327718-1628
16Excelsior3151115-2026
17FC Volendam324721-4819
18Vitesse325522-462

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heerlijk Fortuna! Belangrijke 3 punten

Ik heb niks tegen Vitesse maar wat doet zo’n lege GelreDome toch pijn. Is er geen mogelijkheid om een kleiner stadion te betrekken?

9 oktober 2022 om 22:09

Vooral die betonnen hoeken zijn echt lelijk, kunnen ze beter weer zo'n doeken ophangen.

9 oktober 2022 om 22:35

Om dezelfde reden dat jullie nog geen nieuw stadion hebben. Geld. Een nieuw stadion, ook een kleiner stadion is niet gratis. Los van het feit dat je een vergunning moet krijgen voor een plek om te kunnen bouwen. Ik ben het trouwens met je eens dat het stadion veel te groot is voor het aantal toeschouwers van de club vitesse.

Hoop in Cocu is ook al vervlogen. Beginnen met de twee slechtste CV's van de Eredivisie en je aanvallers állemaal jongens die alleen om de bal vragen en geen loopacties maken. Kansloos, kansloos verloren.

Volgend jaar Telstar-thuis ben ik bang.

9 oktober 2022 om 22:10

Door die twee en wittek gewoon twee tegengoals. Vraag me ook af waar bero mee bezig was, leverde daadwerkelijk alles in.

9 oktober 2022 om 22:17

Mocht ook nog eens langer doorspelen dan regulier toegelaten. Rood was op zn plek.

9 oktober 2022 om 22:18

Iedereen leverde alles in. Tronstad ook dramatisch. Ik ben echt bang dat dit niet meer goed gaat komen.

9 oktober 2022 om 22:20

Heeeeel misschien ligt het niet aan de coach maar aan de spelers?

9 oktober 2022 om 22:33

Oh dat zeker hoor. Maar Fortuna heeft ook niet heel veel kwaliteit, maar kan wel de juiste mensen vinden. Als je als trainer wilt opbouwen met mensen die alleen maar stilstaan, hoe wil je dat dan gaan doen?

10 oktober 2022 om 12:19

Het was niet best nee, maar goed ik ben in ieder geval blij dat Cocu van 532 is afgestapt. Zijn wissels vond ik allemaal ook logisch, laten we daar in ieder geval even positief over zijn. Er zit weinig beweging in het team en je merkt dat als zo'n De Regt erin komt je in ieder geval iemand hebt die diep gaat langs de zijkant. Met Kozlowski en Manhoef erin ging het ook al beter.

Hopelijk heeft Cocu zelf ook ingezien dat Hayek echt rammend slecht is en Ferro idem. Zou zelf Flamingo en Meulensteen nu centraal zetten, maar het is verdedigend gewoon hoe dan ook slecht. Wellicht Cornelisse op de linksback in plaats van Wittek. Ben niet zo'n fan van Cornelisse centraal en Wittek speelt legendarisch slecht dit seizoen.

Volgende week Cambuur, daarna Emmen. Dat zijn twee potten die je gewoon echt moet winnen of op z'n minst 4 punten moet pakken. Verder hebben we nog Sparta, Ajax en Go Ahead voor de winterstop. Dan moet je ook gewoon minimaal 4 punten pakken. Ga je met 13 punten uit 14 de winterstop in. Is niet best, maar dan kunnen we hopelijk wat versterkingen halen en de tweede seizoenshelft knallen.

11 oktober 2022 om 13:14

Ben benieuwd wat Vitesse te besteden heeft van de winter… in de winterstop heb je directe versterkingen nodig en die kosten geld… jongens voor de bank of breedte hebben we al genoeg… misschien dat Cocu nog wat jongens in zijn netwerk heeft die ons direct versterken…

11 oktober 2022 om 14:33

Ik heb zelf ook geen idee waar we die versterkingen vandaag trekken. Wellicht kijken bij clubs boven ons niveau of daar jongens zijn die net buiten de boot vallen. Even huren voor een half jaar om erin te blijven is ook helemaal niet erg. Er moet schoon schip gemaakt worden bij Vitesse en weer opgebouwd worden. Als we nu even huurlingen nodig hebben om deze periode te overbruggen zij het zo.

Wow, 16e na 9 wedstrijden, dat is toch wel een droevig gegeven voor Vitesse. Vorig jaar nog tot de laatste dag mee doen om Europees voetbal en vandaag thuis verliezen van Fortuna.

Ben benieuwd of Cocu dit gaat kunnen keren...

Drie overwinningen op rij en vier wedstrijden zonder verlies. Dit na alle hetze over de club, Yilmaz, de nieuwe trainer en ga maar door. Heerlijk voor ze.

Er zat al iets meer aanvalsdrang in dan onder Letsch, maar er is nog een hoop werk aan de winkel. Er ontbreekt ook echt wel enige creativiteit en ervaring voorin. Zou fijn zijn als er in de winter wat bij komt.

Jaaa Fortuna gaat als een trein! King Burak Yilmaz had toch gelijk met de coach. Na zijn ontslag gaat Fortuna als een locomotief!! Waar zijn de King en Fortuna haters nu?

9 oktober 2022 om 22:13

Nou eentje heb ik hier de laatste 3 weken niet meer gezien, volgens mij had die een profiel foto van Martins Indi. Wat is die jongen toch stil de afgelopen 3 weken genieten !!!

Sorry dat ik dit zeg, maar als fan zijnde ben ik dit Vitesse kotsbeu. Natuurlijk gaat iedereen beginnen over clubliefde en dergelijke, maar dit is echt absurd. Ik weet dat we flink hebben ingeleverd qua selectie, maar gewoon worden afgeslacht tegen Excelsior en nu weer tegen Fortuna verliezen, terwijl je dan eindelijk nog eens 1-0 voor komt en er een kleine hoop was. Dit seizoen is gewoon voorbij. Lekker KKD volgend seizoen.

9 oktober 2022 om 22:23

Logisch dat je er klaar mee bent, dat is juist vanwege de clubliefde en betrokkenheid. De vraag daarna is of je volgend jaar nog in het stadion zit als ze kkd spelen... en misschien het jaar daarop. Succes verder

11 oktober 2022 om 13:17

Dit is het gevolg van het wanbeleid wat voorbijgangers hebben gevoerd… daar zitten de mensen met hart voor de club nu mee opgescheept… ik ben bang dat dit met de nieuwe eigenaar niet anders gaat zijn, maar ik laat me graag verrassen…

3 punten in (in mijn ogen) de vervelendste uitwedstrijd, geweldige afsluiter van het weekend

Onverstandig van Cocu om nu in Vitesse te zijn gestapt. Daarmee valt geen eer te behalen en zal z’n carrière weinig goeds doen… Die club is aardig aan het afglijden

9 oktober 2022 om 22:21

Aan de andere kant: hoeveel slechter kon het nog gaan? Je zou bijna geloven dat er geen beter instapmoment is. Ben alleen bang voor een Twente verhaal; niemand denkt aan degradatie tot je dadelijk in maart nog altijd bij de laatste 3 staat.

Deze is wel érg lekker zeg. Zeg al vanaf het begin dat we veel kwaliteit hebben en dan krijg je vervolgens een hoop wijsneuzen die denken dat je degradatiekandidaat bent. Geloof me nou, ik het ook toen we na 4 potjes met 0 punten stonden; dat zijn we niet! We hebben ook echt geen wereldelftal, maar we gaan ergens eindigen rond de plek waar we nu staan.

Dit Vitesse is overigens wel echt heel matig. Ze hebben niet één kans gecreëerd in de 2e helft..
Tot slot, leuk om te zien dat het uitvak goed gevuld was. Meen gehoord te hebben dat er bijna 400 supporters op zondagavond zijn afgereisd naar Arnhem. We hebben meestal wel een goed gevuld uitvak, maar ook op zondagavond? Dat is echt niet de normaalste zaak van de wereld. Chappeau!

9 oktober 2022 om 22:28

Zeker oke aantal voor Fortuna, timmeren aan de weg daar qua uitsupport. Binnen een paar jaar kan de support zo maar doorgroeien

9 oktober 2022 om 22:34

Nouja, wat ik zeg: wij hebben altijd wel een behoorlijk goed gevuld uitvak hoor! Sterker nog: dat was al zo toen we nog in de KKD speelden. Meen me te herinneren dat we daar regelmatig in de top 3 stonden van ploegen met de meeste uitsupport! Zo'n Emmen komt bijvoorbeeld met een man of 25 naar Sparta, dat vind ik toch bijzonder zwak..

9 oktober 2022 om 22:40

Sja bij sommige clubs leeft het wat meer dan bij de ander. Ik dacht ik check het ff Fortuna had vorig jaar gemiddeld 330 man mee en daarmee op de 15e plek in de ED.

10 oktober 2022 om 06:58

Dat zal dit jaar ongetwijfeld hoger uitvallen. Willem II kwam overigens ook altijd met een volle bak.

10 oktober 2022 om 11:05

En het eerste jaar eredivisie stonden we vijfde op die ranglijst.

Ik gun het Fortuna van harte maar oh oh Vitesse… vorige week zei ik al dat ik zelden zo’n zwak Vitesse heb gezien en vandaag blijkt dat eens te meer.
Lange weg te gaan…

9 oktober 2022 om 22:29

Ach, gaan we dit nu al krijgen? Die man zit er net, dus de kans dat het aan hem ligt lijkt me aardig klein.
Ik zou even verder kijken dan een juist binnengekomen Cocu….

9 oktober 2022 om 23:50

Al zet je er guardiola neer met klopp als assistent. Cocu moet de tijd krijgen en vooral wat nieuwe spelers tijdens de winterstop.

Wat een zwak elftal heeft Vitesse. Je denkt dat het met Cocu aan het roer iets beter zou gaan, maar deze beste man is ook echt afhankelijk van zijn materiaal (zoals elke trainer!). Ergens had ik bij de 1-0 het gevoel dat de 2-0 ook snel zou vallen, maar niets bleek minder waar. Fortuna scoorde rap de gelijkmaker. Als Vitesse langer op de 1-0 kon leunen had ik ze de 3 punten wel zien pakken. Maar voor 12.300 man op zondagavond dit op de mat leggen is Vitesse-onwaardig...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren