Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Go Ahead Eagles mengt zich met nieuwe zege helemaal in strijd om play-offs

Laatste update:

Go Ahead Eagles heeft zondagmiddag een belangrijke zege in de Eredivisie geboekt. De ploeg van trainer René Hake was in eigen huis te sterk voor Fortuna Sittard dankzij doelpunten van Willum Thor Willumsson en Xander Blomme: 2-0. Door de overwinning lijkt Go Ahead zo goed als zeker van nog een jaar Eredivisie en mengt het zich zelfs in de strijd om de play-offs voor een Conference League-ticket. Fortuna staat tegelijkertijd slechts vier punten boven de zestiende plaats.

Bij de bezoekers was Burak Yilmaz de grote afwezige. De sterspeler van de Limburgers ontbrak volgens trainer Julio Velázquez vanwege ‘technische redenen’, al gaf de club zelf op Twitter aan dat Yilmaz ‘niet fit genoeg’ was. Kowet kwam na ruim een kwartier op voorsprong via Willumsson, die de bal ineens voor zijn voeten kreeg en de 1-0 binnenschoot. De doelpuntenmaker was tien minuten voor rust ook dicht bij het verdubbelen van de marge, echter kopte hij ditmaal over.

Fortuna slaagde er in het eerste bedrijf nauwelijks in om uitgespeelde kansen te creëren. Op slag van rust was er toch een enorme kans voor Tijjani Noslin. De rechtsbuiten zette de aanval zelf op, kreeg de bal vervolgens van een ploeggenoot terug, waarna doelman Jeffrey de Lange zijn schot kon keren.

Ivor Pandur wist zich vroeg in de tweede helft enkele keren te onderscheiden. Zo hield de sluitpost van Fortuna Bas Kuipers tweemaal van scoren af. Het spel golfde in het restant van het duel op en neer, maar het was Go Ahead dat de wedstrijd een kwartier voor tijd vroegtijdig in het slot gooide. Invaller Blomme maakte er met zijn tweede balcontact 2-0 van. De invaller kreeg de bal van Isac Lidberg en haalde overtuigend uit.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3127318684
2Feyenoord3123625675
3FC Twente3119662863
4AZ3016772455
5Ajax3113108749
6NEC30121171547
7FC Utrecht301299245
8Go Ahead Eagles3111911342
9Sparta Rotterdam3011712240
10sc Heerenveen3110615-1436
11Fortuna Sittard309813-1835
12Almere City FC3171212-2033
13PEC Zwolle308814-1832
14Heracles Almelo309516-2232
15Excelsior3151115-2026
16RKC Waalwijk306618-2124
17FC Volendam304719-4419
18Vitesse304521-46-1

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Onvoorstelbaar hoe we met deze selectie wekelijks zeer matig spel vertonen en bovendien op té makkelijke wijze van tegenstanders van een abominabel niveau verliezen. De staf is gekomen en hanteert betonvoetbal. We zullen ons tegen Vitesse of Excelsior wel veilig spelen, maar uiteindelijk is dat veel te mager voor het materiaal dat er voor handen was dit jaar.
Eagles leveren een topprestatie met deze spelersgroep.

23 april 2023 om 18:40

De selectie is ook niet veel bijzonders, Fortuna staat ongeveer waar het hoort te staan. Allerlei buitenlanders samen werkt ook niet mee, geven niets om de club en dat is te zien aan de manier hoe ze spelen.

Prima wedstrijd 2-0 gewonnen, maar laten wij alsjeblieft niet doen dat GAE nu daadwerkelijk ook maar iets te zoeken heeft in de play offs voor Europa.

Wij zijn veilig 36 punten dat is het belangrijkste. Nu nog 4 wedstrijden en lekker voetballen.

Proost!

23 april 2023 om 16:53

Als je kijkt wie er nog meer play-off spelen (sparta, Twente en Utrecht) dan is er wel wat mogelijk, want tegen Twente en Utrecht hebben we dit seizoen redelijk goed gespeeld. Denk niet dat we iets te zoeken hebben in de ECL, maar een paar extra wedstrijdjes is leuk voor de clubkas. Toch denk ik dat we het net als vorig jaar in de rechtstreekse onderlinge wedstrijd tegen Heerenveen laten liggen.

23 april 2023 om 17:20

Typische calimero reactie. Waarom zouden we niet kunnen mee strijden ik de playoffs? Altijd zo'n dooddoener dat we er niks te zoeken hebben. Europees voetbal zou heel veel betekenen voor de club. Vooral financieel. Nu we zo goed als veilig zijn kan je prima de grenzen verleggen

23 april 2023 om 17:44

Sorry maar ik ben supporter van Go ahead, hoezo is dit een calimero reactie?

Je moet toch gewoon blij zijn en het seizoen afsluiten? Zo’n extra verlenging kost alleen maar extra kracht. Tuurlijk heb je er wel iets te zoeken als je 8e wordt. Ik probeer alleen te zeggen dat je het niet moet willen.

Je moet je gaan richting op volgend jaar. De sterkhouders verlengen en misschien een paar nieuwe spelers erbij halen. Zoveel geks zeg ik toch niet?

23 april 2023 om 18:03

Gelukkig ben jij geen trainer. Als je namelijk onze trainer hoort heeft die er namelijk nog wel zin in. Waarom zou je voor het hoogst haalbare gaan? Daarom is het een Calimero reactie. Dus waarom zou het je niet willen? Extra wedstrijden, extra inkomsten. En hoezo kost het extra kracht?

En als je het dan over het volgend seizoen hebt. Dan kan je makkelijker met spelers verlengen en spelers binnen halen als je conference league zou spelen. Dus kappen met die calimero gedachte dat wij niet goed genoeg zijn. Want met die gedachte blijf je altijd maar klein.

En als het niet lukt dan was het voor ons als nog gewoon een fantastisch seizoen.

23 april 2023 om 18:12

Oké, wij komen hier niet uit. Prima dat jij mijn reactie een Calimero reactie vindt.

Ik denk dat jij mijn punt niet kan en niet wilt begrijpen.

23 april 2023 om 18:23

Sterke inhoudelijke reactie. Maar niet heus.
Ik begrijp heel goed wij je zegt. Jij zegt dat wij niks te zoeken hebben in de playoffs, en doet op een vrij denigrerende manier.

Maar bij mij is het glas half vol en zijn wij in goede doen een moeilijke te bespelen ploeg.

En als je clubs als Heerenveen, RKC, NEC , Utrecht, ziet worstelen zou ik niet weten waarom wij op voorhand daar niks te zoeken hebben.

23 april 2023 om 18:29

Dat zeg ik toch helemaal niet… probeer begrijpend mijn reactie te lezen!

Verder wens ik je een fijne zondag!

23 april 2023 om 18:42

Feelgood, je bent een vrij pessimistische kowet supporter. Ik heb als fan wel zin in ieder geval 2 potjes extra play offs, kijk Europees voetbal is onwaarschijnlijk. Maar stel dat je er door komt? Dat betekent toch heel veel voor Eagles? Ook gezien de toekomstige stadionplannen. Ik ben het met FunkyG eens, als je niet wilt uitspreken dat je voor play offs gaat kun je beter niet met de competitie mee doen. En dan zo'n dooddoener als "play offs kosten alleen maar kracht". Ja hehe, het zijn profvoetballers. Ik zal het morgen tegen mijn baas proberen te zeggen als ik geen zin meer heb.

23 april 2023 om 18:56

Oké, ik noem het meer realistisch, maar misschien kijk ik ook naar de coëfficiënten punten die daarna verdeeld kunnen worden. Tuurlijk is het hartstikke leuk en mooi als GAE Europese voorronden gaat spelen. Het zou nog mooier zijn als ze dan ook Europa ingaan, voor de coëfficiënten punten lijkt mij het niet zo verstandig.

Neemt niet weg, dat GAE niet minder is op dit moment dan een Utrecht, of een Heerenveen. Daar ben ik het zeker mee eens, alleen ik vraag het mij oprecht af of je het als GAE moet willen.

Financieel zeker, maar ik zou toch liever zien dat het seizoen voorbij is en dat wij ons op volgend jaar gaan richten, maar dat is mijn persoonlijke mening natuurlijk en dat begrijp ik, omdat ik bang ben dat volgend jaar al moeilijk genoeg gaat worden.

Het was niet mijn bedoeling om als een Calimero dan wel een pessimistische Kowet supporter mijzelf neer te zetten.

23 april 2023 om 19:07

Laten we in ieder geval proosten op handhaving Feelgood!

23 april 2023 om 22:32

Ik zeg proost, een topresultaat en volgend seizoen gewoon weer Eredivisie. Ik snap wel een beetje wat Feelgood bedoelt, gewoon beide beentjes op de grond houden. Lekker vrij uit spelen de komende weken en we zien wel waar het eindigt. En achter de schermen lekker aan de slag met de selectie van volgend seizoen. Is niks Calimero achtigs aan volgens mij.

Ja die doen echt lekker mee met 10 punten achterstand, -11 doelsaldo en 4 wedstrijden te gaan. Ahum...

23 april 2023 om 16:54

Even opnieuw de stand checken, Noyb :-) tevens is plaats 8 ook play offs.

23 april 2023 om 16:55

2 punten achterstand op nummer 8 RKC, die nu momenteel op play-off plaats staat. RKC heeft nog wel een wedstrijd tegoed

23 april 2023 om 16:56

Volgens mij doet plek 8 ook mee. Daarmee is het verschil nog maar 2 punten. Zou leuk zijn voor de Deventenaar om een keer zonder Fairplay-ticket europees te spelen, maar hebben er (nog) niets te zoeken uiteraard

23 april 2023 om 20:04

Was in de veronderstelling dat het om plekken 3 t/m 7 ging, 4 ploegen naar de playoffs. Kan me natuurlijk vergissen en sinds mn laatste reactie is de stand inmiddels iets gewijzigd ook. Excuses als ik ernaast zit dan

De wedstrijd was niet echt een kwalitatief hoogstaande wedstrijd en werd volgens mij op 90% uitgespeeld. Fortuna kon geen vuist maken. Heerlijk om nu te zeggen dat we ons wel definitief veilig hebben gespeeld. Tijd om te bouwen aan een team wat volgend jaar beter kan presteren dan dit jaar. Van de basisopstelling vandaag loopt alleen Jay Idzes uit zijn contract en met Nauber hebben we al een vervanger. De club is gezond en hoeft niet te verkopen. Het is zaak dat we eventuele verkopen goed opvangen.

Zo zonde dat ze het tegen Excelsior zo hebben laten liggen, dan stonden ze er nog beter voor, en hoe kun je nou liever zien dag dit seizoen voorbij is en richten op volgend seizoen? We moeten gewoon. nog genieten van die laatste 4 wedstrijden (of meer natuurlijk)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren