Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Go Ahead doet laatste plaats over aan Emmen dankzij uitblinker Edvardsen

Laatste update:

De degradatiekraker tussen Go Ahead Eagles en FC Emmen is beslist in het voordeel van de Deventenaren. De ploeg van trainer René Hake bleek in eigen huis de meest gelukkige en kon door twee treffers van Oliver Edvardsen opnieuw drie punten bijschrijven. Go Ahead staat nu op zes punten uit zeven wedstrijden en bezet daarmee de dertiende plek. FC Emmen zakt door de nederlaag naar de laatste plek. De ploeg van trainer Dick Lukkien verzamelde tot dusver vier punten in de Eredivisie.

Opvallend genoeg troffen Go Ahead en FC Emmen elkaar zondagmiddag pas voor het eerst op het hoogste niveau. Beide ploegen speelden vijftig keer eerder tegen elkaar in alle competities, maar nooit eerder in de Eredivisie. Heel hoog waren de verwachtingen ongetwijfeld niet op voorhand, daar Go Ahead en Emmen in de voorgaande drie onderlinge duels in totaal slechts één keer wisten te scoren. Ook ditmaal waren de kansen schaars in de openingsfase. Na een kwartier spelen werd Emmen voor het eerst gevaarlijk. Richairo Zivkovic werd bediend door Rui Mendes, maar kreeg zijn voet niet goed achter de bal.

Ook een schot van de spits halverwege de eerste helft trof geen doel. Amper vijf minuten later was Go Ahead wel trefzeker. Na een schitterende combinatie tussen Willum Willumsson en Edvardsen was het laatstgenoemde die beheerst afrondde met een wippertje over de uitkomende Eric Oelschlägel: 1-0. Op een afstandsknal van de Noor had de doelman van Emmen even later wel een antwoord in huis. Bij aanvang van de tweede helft bracht Lukkien een debutant binnen de lijnen. De van Anderlecht gehuurde Mohamed Bouchouari kwam binnen de lijnen voor Keziah Veendorp. De Belg zorgde meteen voor gevaar, maar was ongelukkig in de afronding.

Emmen ging na rust nadrukkelijk op jacht naar de gelijkmaker, maar was duidelijk de meest ongelukkige van de twee ploegen. Mark Diemers zag zijn schot geblokt worden en Ole Romeny vond doelman Jeffrey de Lange op zijn weg. Na een klein uur spelen besloot Go Ahead de marge vervolgens te verdubbelen. Na een voorzet vanaf rechts van Mats Deijl was het opnieuw Edvardsen die zijn tegenstander te slim af was: 2-0. Emmen kreeg in het laatste kwart wel mogelijkheden om de spanning terug te brengen, maar onder meer invaller Fernando Pacheco stuitte op De Lange. Namens de thuisploeg werd een derde treffer van Sylla Sow afgekeurd na tussenkomst van de VAR.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3127318684
2Feyenoord3123625675
3FC Twente3119662863
4AZ3117772758
5Ajax3113108749
6NEC31121181247
7FC Utrecht3112109246
8Sparta Rotterdam3112712343
9Go Ahead Eagles3111911342
10sc Heerenveen3110615-1436
11PEC Zwolle319814-1635
12Fortuna Sittard319814-1935
13Almere City FC3171212-2033
14Heracles Almelo319517-2432
15Excelsior3151115-2026
16RKC Waalwijk316718-2125
17FC Volendam314720-4519
18Vitesse315521-452

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuke speler die Edvardson. Had eerst een assist moeten hebben en scoort daarna nog twee prima doelpunten. Goede aankoop voor GAE (en voor ons een om in de gaten te houden ).

18 september 2022 om 14:24

Edvardsen heeft nog geen wedstrijd verzaakt. Staat bijna altijd op de goede plek, kan de bal vasthouden, goed in de korte kaats, goed overzicht en heeft een leuke actie in huis om een man te passeren. Was de beste speler aan onze kant tegen AZ, Feyenoord en PSV. Hij ligt ook nog eens voor 3 jaar vast dus we gaan wel wat verdienen op deze transfervrije speler

18 september 2022 om 14:40

Edvardson zie ik deze winter wellicht al vertrekken als hij deze vorm doorzet.

18 september 2022 om 15:00

Pikken jullie hem maar weer op dan, nu wel voor de volle mep. We hebben jullie al vaker gemats met kortingsprijsjes

Emmen gaat het heel moeilijk krijgen. Missen kwaliteit en willen altijd maar voetballen in plaats van eens op resultaat te gaan spelen. En met die slechte verdediging ga je het ooj niet redden. De Eagles kunnen er helemaal niets van, kunnen niet eens drie keer overspelen, maar doen alles op opportunisme. Deze twee ploegen eindigen sowieso bij de laatste vier.

18 september 2022 om 14:30

Als we met 2 keer overspelen vrij voor de keeper kunnen staan, dan vind ik het wel goed en hoeven we geen 3 keer over te spelen. Scheelt een hoop energie die we goed kunnen gebruiken om te verdedigen. Of we bij de laatste 4 eindigen moet ik nog zien. Er zit echt wel wat verborgen kwaliteit in de ploeg, het komt er nog niet uit. Hoop dat we in de loop van het seizoen wat beter ingespeeld zijn en je kunnen verrassen door de bal 4 keer of vaker over te spelen.

18 september 2022 om 14:58

Als ik jou was zou ik een betje zetten. Je komt zo overtuigend over dat zelfs ik het bijna nog ga geloven. Nee El Fenomeno, wij eindigen boven de streep als 13e. Net 1 plekje hoger dan dat jij inschat

18 september 2022 om 15:06

Dat zijn 2 plekjes hoger dan El Fenomeno zegt, en 3 boven de streep.

18 september 2022 om 15:18

Je hebt helemaal gelijk. Wat ben ik toch positief gestemd he!

Wel mooi dst die gast nee schudt bij die afgekeurde ga terwijl die verdediger met een scheur in zn neus gewisseld moet worden.

Die Edvardson is nu echt zo'n typische speler die na één goed seizoen opgepikt wordt door een AZ waarna andere clubs in NL hem simpelweg niet meer kunnen betalen.

Voor de rest zit er weinig kwaliteit in de elftallen van zowel de Eagles als Emmen. Samen met Volendam in mijn ogen potentieel de minste selecties. Maar het kan vaak raar lopen..

18 september 2022 om 14:46

In Deventer genieten we van iedere overwinning en iedere seizoen dat we op het hoogste niveau kunnen voetballen. Dat we geen wonderploeg hebben, dat is dan maar zo. We weten dat het een moeilijk seizoen wordt en er zal iedereen wedstrijd moeten worden gestreden om boven de directe degradatieplaatsen te blijven. Mocht het dit jaar lukken, dan gaat de vlag weer uit en zal het worden gevierd alsof we kampioen zijn geworden. Vooralsnog staan we nu even 13e en is ons doelsaldo niet verkeerd in vergelijking met de concurrenten. Wat ik je nog wel even mee kan geven is dat bij handhaving het er volgend jaar wel beter uit gaat zien. Vorig seizoen hadden we 7 basis spelers met een aflopend contract, nu volgens mij maar 1. Dus mochten we erin blijven kunnen we cashen op de verkoop, of bouwen/verbeteren en een stap maken naar de 14e plaats

18 september 2022 om 15:13

Ik snap dat de verwachtingen er ook niet naar zijn, dat zou ook vreemd zijn.

Daarnaast vind ik het ook vreemd dat je het hebt over 'bouwen'. Met een verouderde accomodatie die sponsortechnisch weinig rendement heeft, kun je feitelijk nooit de echte stap maken naar de middenmoot. Wellicht kunnen jullie erin blijven dit jaar, al denk ik dat het een heel lastig verhaal gaat worden.

18 september 2022 om 15:21

Laat ons maar verouderd zijn. Liever dat dan spelen op een industrieterrein in een betonnen bak. Wij zijn het gewend om te vechten voor ons plekje en bestaan. Laat dat maar zo blijven want dat haalt namelijk het beste in ons naar boven en dat is waarom ik van voetbal hou

18 september 2022 om 16:20

Dat is toch ook helemaal prima. 80% van alle clubs spelen tegenwoordig 'op een indistrieterrein in een betonnen bak' zoals jij het omschrijft. En geloof me, ook Go Ahead gaat dat ooit een keer doen. Sterker nog, doen ze dat niet zijn ze.op den duur niet rendabel meer als BVO.

18 september 2022 om 16:24

2 tribunes zijn onlangs vernieuwd. De laatste 2 staan op de planning. Nu hoeven we in Deventer geen modern stadion met 30.000 plaatsen. Om meerdere redenen. Wij willen voetbal in een stadion, geen concert van de toppers. Wij willen volle tribunes, geen beeld zoals we soms in Arnhem zien. Wij hoeven niet veel randzaken en tentjes eromheen. We komen voor de voetbal, drinken een pilsje en eten een frietje met de rust. Wij komen niet 6 uur voor de wedstrijd en blijven 6 uur hangen na de wedstrijd. Het overgrote deel van het publiek in Deventer komt vlak voor de wedstrijd en vertrekt direct na het laatste fluitsignaal. Daar is niks mis mee. Het is gewoon is overbodig Go Ahead thuis te veranderen in een dagje uit, daar zijn away days voor

18 september 2022 om 16:27

Wij hadden ooit in ongeveer 1995-1996 een voorzitter die een nieuw stadion wilde bouwen op het industrie terrein meer toegankelijk langs de snelweg A1 voor de supporters uit Holten, Zutphen en Apeldoorn. Die plannen gingen snel de kast in en de voorzitter is naar Alkmaar vertrokken (dirk Schieringa). Nou heeft hij daar wel wat neergezet, maar tegen welke kosten?

Emmen heeft terecht verloren. In mijn ogen is Edvardsen de beste GAE speler in een team met matige voetballers. Er moet de komende maanden nog veel gebeuren bij de onderste teams.

18 september 2022 om 16:36

Als we in Deventer een spits hadden die er 15+ in zou schieten, dan hadden minder mensen ons zo laag ingeschat. De verdediging is best solide 3 van de 4 speelden al bij ons en we hebben met Fontan een speler met aardig wat wedstrijdjes Laliga ervaring erbij. Mattiello heeft 70 Serie A wedstrijden in de zak. Op het middenveld met Llansana, Rommens, Tekie en Edvardsen zijn zitten we ook wel goed. Ik weet alleen niet wie ze erin moet gaan schieten. Lidberg werkt hard, maar komt niet los. Ook Stokkers liet weten er graag zo af en toe wel eentje in te willen prikken.

Wat een bende.. Emmen get on track. Normaliter moet je minimaal gelijkspel hebben hier.

18 september 2022 om 18:12

Waar haal je dat vandaan? Emmen heeft gewoon een matig team. Te groot voor het servet, te klein voor tafellaken.

We waren weer op ons best!
#samenterug
Velzen Zuid of Helmond is ook beter.
Dan zend ESPN alleen wat flitsen uit van de wedstrijd #allesvoordefans

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren