Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gijp en Luijckx eensgezind: ‘Je kunt hem niet serieus nemen voor Oranje’

Laatste update:

René van der Gijp en Kees Luijckx staan hetzelfde in de keuze om Georginio Wijnaldum op te roepen voor Oranje. De analisten vinden het onbegrijpelijk dat Ronald Koeman de Al Ettifaq-middenvelder (33) meeneemt aankomende interlandperiode. Onafhankelijk van elkaar stelt het duo dat Wijnaldum 'afscheid heeft genomen van het topvoetbal' met zijn keuze voor Saudi-Arabië. "Je kunt dat niet meer serieus nemen voor het Nederlands elftal."

Vrijdag maakte Koeman de definitieve selectie voor aankomende interlandperiode bekend. Ook Wijnaldum behoort tot de groep die het komende weken tegen Schotland (22 maart) en Duitsland (29 maart) opneemt.

Van der Gijp denkt er het zijne van. "Die moet je toch niet meer oproepen voor het Nederlands elftal ", betoogt hij vrijdag bij Vandaag Inside. "Die nemen afscheid van het voetbal, man."

"Ze gaan daar voetballen voor dertig jongens met zo'n jurk aan, krijgen een groot salaris overgemaakt, trainen een beetje overdag... maar ze hebben afscheid van het voetbal genomen."

Luijckx is dezelfde mening toegedaan als Van der Gijp. "Ik vind het een hele bijzondere keuze", aldus de oud-middenvelder eerder op de dag bij De Voetbalkantine. "Als je kijkt naar het groepsproces en de middenvelders die hij (Koeman, red.) heeft, zijn het allemaal jongens die de echte top nog niet hebben gehaald."

"Misschien dat hij denkt: dan wil ik een jongen die ook op het hoogste niveau rustig blijft."

Luijckx vindt het de enige billijke reden om Wijnaldum op te roepen. "Eigenlijk kun je Saudi-Arabië niet meer serieus nemen voor het Nederlands elftal. Dat niveau is niet hoog. Voor mij heb je afscheid genomen van het topvoetbal als je daarnaartoe gaat."

Wijnaldum maakte in de zomer de overstap naar het Midden-Oosten, waar hij inmiddels tot 21 officiële optredens kwam. Daarin was hij zevenmaal trefzeker en driemaal aangever. Sinds het vertrek van Jordan Henderson naar Ajax draagt Wijnaldum de aanvoerdersband. Hij staat nog onder contract in Dammam tot medio 2026.

Moet Georginio Wijnaldum nog in beeld blijven bij Oranje?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het voetballen zal hij daar niet verleerd zijn, maar het grootste nadeel is dat je niet weet met wat voor intensiteit ze daar nog trainen. Dat zal bij lange niet dat van een top competitie zijn en dan is het maar net de vraag hoeveel een 33-jarige Wijnaldum daar nog van wil compenseren om toch op een adequaat niveau te blijven voor Oranje-begrippen.

Nog een bijkomend probleem is dat Wijnaldum het al een tijdje niet meer had. Niet in zijn laatste jaar bij Liverpool, terwijl het in Oranje ook niet goed was. Op basis daarvan en zijn tijd in SA kun je je afvragen of hij kwalitatief uberhaupt een toevoeging is. We zullen het wel zien, maar ik vraag me af of het zin heeft. Vanwege het feit dat Koeman hem er nu bijhaalt, weet je in ieder geval zeker dat Wijnaldum meegaat naar het EK.

16 maart 2024 om 14:12

Een Bosz of slot had die Wijnaldum niet opgeroepen Koeman kan op trainingspak nog een hoop leren dat vriendjespolitiek er niet bij hoort

Je kunt wellicht testen of hij het niveau nog heeft in zo’n periode. Zeker omdat er nu meer spelers opgeroepen zijn dan dat er mee naar het EK mogen. Mochten er dan 4/5 middenvelders geblesseerd zijn voor het EK dan weet je of hij nog een optie is.

Maar laten we eerlijk zijn als je 6 middenvelders gaat meenemen zal hij er zeker niet bij zitten en dan staan er nog 3/4 voor hem op het reservelijstje.

Beetje populaire mening. Feit is dat Depay-Wijnaldum altijd een fijne tandem was. Koeman wil hem vast testen om te zien welk niveau hij nog heeft. Prima toch.

16 maart 2024 om 13:37

De tandem Robben - Van Persie was ook prima. Maar daarvan weten we ook dat ze dat niveau niet meer zullen halen. Dit is vergane glorie. Speelt al twee jaar matig tot slecht, dus op basis daarvan heeft hij niets te zoeken bij Oranje.

16 maart 2024 om 14:02

Ik denk ook niet dat hij het niveau nog heeft. Maar wie weet heeft het een positief effect op zijn lichaam dat hij het nu werkelijks iets rustiger aan kan doen, waardoor hij die paar wedstrijden voor oranje wel op hoger niveau/intensiviteit kan spelen.
In ieder geval goed om het tijdens een oefenwedstrijd aan te kijken(en de trainingen) als het nu tegenvalt kun je er meteen zijn afscheid wedstrijd van maken.

16 maart 2024 om 13:49

In de eerste periode van Koeman, ja. Daarvoor niet en daarna ook niet meer. Dan praten we over ruim 5 jaar geleden.

16 maart 2024 om 13:53



Het probleem is dat je maar 23 spelers mee mag nemen. Dat betekent 2 per positie en 3 keepers. Ik ga er van uit dat het een 523/532 wordt dus dan heb je 10 plekken voor aanvallers en middenvelders. Frenkie, Memphis, Gakpo, Reijnders en Simons lijken me zekerheidjes. Dan mag je er nog 5 kiezen uit het lijstje: Koopmeiners, Wieffer, Schouten, Veerman, Timber, Malen, Brobbey, Weghorst, Zirkzee, Lang, Stengs, Bergwijn, Berghuis, Wijnaldum en de Roon. Dan vergeet ik er vast nog een paar. Malen en Koopmeiners presteren op een hoger niveau dan de rest. Wieffer en Schouten spelen goed en zijn balansbewakers. Veerman en Timber zijn twee van de beste middenvelders van de competitie. Brobbey of Zirkzee zal ook meegaan (please Koeman kom niet aan met Weghorst) Dan ben je er al. Persoonlijk zou ik zeggen Malen, Koopmeiners, Brobbey of Zirkzee, en twee van Wieffer, Schouten, Veerman en Timber.

16 maart 2024 om 14:05

Eerste periode is al 5 jaar geleden toen Wijnaldum nog enigzins relevant was. En dat was toen die kerel nog 28 was. Dit jaar wordt die al 34 en dat is een groot verschil. Sorry maar Wijnaldum speelt niet voor niets in de Saudi League nadat het niks werd bij PSG en Roma. Heb liever Xavi Simons of Koopmeiners daar dan een uitgebluste Wijnaldum.

17 maart 2024 om 12:56

Als je nog een extra plek had, had ik me er misschien nog iets bij kunnen voorstellen. Je hebt er alleen niets aan. De kans dat hij nog echt iets toevoegt is gewoon niet groot en voor de toekomst hoef je het ook niet te doen.

Ik weet nog dat ik best blij was toen Koeman terugkwam, maar na twee wedstrijden draaide die mening al. De man grossiert in fouten en rare keuzes. Bovendien krijgt ook hij geen cohesie in de ploeg. Iedere wedstrijd oogt het als los zand en ze hebben nog niet 1 leuke wedstrijd gespeeld.

Niet zo snel van de sociale kritiek maar 'gasten met die jurken'...niveautje hoor. Beetje onnodig.

16 maart 2024 om 14:13

Zo kennen we de heren toch. Zogenaamd altijd respectvol en houden er niet van om mensen belachelijk te maken. Maar zodra de kans daar is alles uit de kast halen om iemand uit te lachen en te pesten. Met name wanneer diegene niks terug kan zeggen

16 maart 2024 om 14:38

Lijkt erop dat jij wen mooiere jurk heb ja 😅. Geintje he. Maar het gaat mij niet om het niveau waar die speelt maar meer de leeftijd. Doorselecteren zou niet erg zijn. Voor ervaring zijn er ook andere spelers goed genoeg lijkt mij.
Weet niet in hoeverre hij beter is als Koopmeinders, De Jong of Reinders die veel speelt bij Milan. De Jong maak je niet snel gek en voor Koopmeinders het zelfde. Ervaring met Ake en Virgil . Doet moet wel goed komen lijkt me.

16 maart 2024 om 15:09

Die mannen dragen inderdaad een soort jurken. En houden er ridicule denkbeelden en wetten op na. Die hebben helemaal geen verdediging nodig en daar mag je best de spot mee drijven. En die spot mag je dan trouwens ook best weer laag niveau noemen. Dus waar hebben we het al met al over?

16 maart 2024 om 18:55

Als je hier al van schrikt heb ik het idee dat je wel vaker kritiek uit.

Zolang er niemand aantoonbaar beter is dan Wijnaldum in Oranje, dan verdient hij een eerlijke kans vind ik. Heeft natuurlijk ook wat krediet opgebouwd in zijn vorige periode onder Koeman.

Tevens vond ik hem niet perse slecht spelen in een van zijn meest recente interlands.
We gaan het zien in de oefenwedstrijden of hij nog wat te bieden heeft.

Ik weet trouwens niet of Oranje thuis speelt, maar is t misschien geen goed idee om Wijnaldum bij elke balcontact massaal uit te fluiten?? Om een statement te maken

16 maart 2024 om 13:50

Wat?😂😂 waarom zou je wijnaldum straffen voor dat koeman hem oproept? Hij kan er zelf ook niks aan doen.

16 maart 2024 om 14:07

"Misschien geen goed idee"? Oproepen tot haat, heel CHIQUE van jou bij een makelijk doelwit die jou niets maar dan ook niets heeft misdaan. Gerapporteerd

16 maart 2024 om 14:20

Henderson word toch ook uitgefloten in Engeland ? HAAT? Grapjas uitfluiten is nooit haat Dat ie iN KSA voetbalt vinden de meeste dubieus ? Mij maakt t niet uit, stelletje moraalridders

16 maart 2024 om 14:38

Uitfluiten kan wel degelijk onderdeel van haat zijn.

16 maart 2024 om 14:38

Lekker jongen, ga zo door, jij komt er wel.

16 maart 2024 om 14:39

Sja, zelfs David Beckham werd ruim een jaar lang in elk stadion in Engeland uitgefloten destijds en dat was een van de beste spelers ter wereld, dus of dat nou een goed voorbeeld is? Jij stelt dat uitfluiten nooit haat is, maar ik denk dat je onderschat hoe het voelt als duizenden mensen zich verbaal tegen je richten. Of mij komt het vrij vervelend over in ieder geval, zou het niet graag meemaken. En hoewel ik ook liever iemand anders op Gini's plek in de Oranje selectie had gezien zou ik niet weten waarom hij massaal uitgefloten moet worden. Waar slaat dat op?

16 maart 2024 om 15:09

Zo, kijk jou ff lekker deugen met je gerapporteerd. Djurovski heeft gelijk, Wijnaldum is zo hypocriet als wat, hier mondjevol over mensenrechten en niet meer met VI willen praten omdat ze racisten zijn (en daar heeft hij ook half een punt), maar dan zelf in een kutland gaan spelen zonder mensenrechten omdat hij daar zoveel geld krijgt. Hadden wij Nederlanders maar wat meer ruggengraat zoals de Engelsen, want eigenlijk zou Henderson bij ons in de ArenA ook uitgefloten moeten worden.

16 maart 2024 om 15:11

Omdat hij een hypocriete vent is, net zoals Henderson, daar doelt Djurovski op

16 maart 2024 om 16:15

@limit volledig met jou eens Je kunt toch als publiek gewoon een punt maken, ik ga naar KSA en voor de rest wat jullie er over denken zal mij aan mijn …. Roesten. Zo denkt Ginj Wijnaldum er nu over..om een metafoor te maken : ik haat mannen die hun vrouw belachelijk maken en dan zelf je eigen vrouw dagelijks mishandelen! VI boycot VS KSA voetballen

16 maart 2024 om 16:35

Eens met @Kelbergen.
Maarja jongens. Dan moet Wijnaldum uberhaubt eerst spelen. Oproepen betekent niet meteen spelen
@djurovski.m "bij Henderson deden ze het toch ook"
eye for eye, makes the world blind

17 maart 2024 om 12:56

Waarom zou je dat in hemelsnaam doen?!

Mag hopen dat hij er alleen bij zit omdat Frenkie en Gravenberch geblesseerd zijn. Want Wijnaldum met alle respect hoort niet thuis bij Oranje en zeker niet op het aankomende EK. Zijn niveau is al sinds 2020 alleen maar aan het dalen. En nu speelt die niet voor niets in de Saudi League. Een competitie dat niet heel denderend is qua niveau. Daarnaast zie ik liever Xavi Simons of Koopmeiners daar. Want die laatstgenoemde doet het uitstekend bij Atalanta in zo'n aanvallende rol.

Ik moet lachen, waar is een oefen wedstrijd voor dan, heel goed van Koeman, even kijken of hij nog een niveau heeft, nu kan hij testen , straks niet op de Ek. Die stomme zeil annalisten zijn niet daar bij hem wezen kijken, Koeman wel, wordt moe van mensen die alles beter weten, geen van hen zien hem live, alleen beelden, denk dat koeman daar ook met anderen heeft gesproken

Je hebt het probleem dat toplanden of subtoplanden ook nog spelers selecteren die actief zijn in Saudi-Arabie. Ronaldo, Ruben Neves en Otavio zijn ook geselecteerd voor Portugal. Servie heeft Milinkovic-Savic en Mitrovic geselecteerd. Laporte is geselecteerd voor Spanje. Carrasco nog voor Belgie (deze interlandronde niet). Brozovic voor Kroatie. Terwijl deze landen toch wel aardig wat substituten hebben voor deze spelers (ronaldo is een uitzondering natuurlijk, want dat is het beste wat Portugal heeft voortgebracht. Zelfde status als messi voor Argentinie). Maar ik had Wijnaldum thuisgelaten. Ondanks de blessures van Gravenberch en De Jong had ik bijvoorbeeld een Summerville, Dallinga, Matusiwa, Beukema, of Van Hecke opgeroepen. Spelers die nog van waarde kunnen zijn in de toekomst en mogen ruiken aan Oranje 1 (dallinga heeft dat natuurlijk al eerder gedaan). En het zijn spelers die in vorm zijn en spelen op een hoger niveau dan de Saudi Pro League.

16 maart 2024 om 14:40

Van al je opties is er maar een middenvelder. Wil jij mij misschien uitleggen waarom je niet meer middenvelders benoemt maar spelers op andere posities?

16 maart 2024 om 14:50

Naja mede omdat je toch al vanuit kan gaan dat dit een extra speler is die toch niet in de basiself gaat komen. Daarnaast zijn alle beste middenvelders al wel geselecteerd (gravenberch, De Jong, maar ook Stengs (ook geblesseerd) niet meegerekend). Dan kom je uit bij Spierings, Ekkelenkamp, Burger, Steijn, Flemming, Van den Boomen (moet het nog laten zien), Hamer (misschien wel overwogen, maar die staat stijf onderaan met Sheffield), Taylor (zit bij Jong Oranje), Rosario, etc. uit. Spelers die ik op dit moment niet goed genoeg vind voor het grote Oranje.

16 maart 2024 om 15:08

Oké duidelijke uitleg! Dankjewel.
Nu snap ik de namen die je noemt wat beter.

De namen die je noemt mogen ook wel een keer ruiken aan oranje vind ik dus daar ben ik het mee eens.

Heel denegrerend hoe zij mensen van een andere cultuur aanduiden. 30 jongens met jurken? Wat een arrogantie.

17 maart 2024 om 10:29

Haha als jij wist hoe ze daar over jou en mij praten zou je niet zo moeilijk doen over deze opmerking

Wijnaldum is gewoon de laatste geweest die echt goed was op 10 in Oranje, daarna was het vooral veel proberen en deden Gakpo en Simons het wel aardig. Maar zoals de tandem Depay Wijnaldum in Koemans eerste tijd is het niet meer geweest. Ik snap dat je dan wilt kijken hoe het ervoor staat.

Daarnaast ben ik het niet helemaal eens met dat de Saoedische competitie niks voorstelt. Tegenwoordig zitten er veel spelers in die voor veel landen nog steeds waarde hebben, denk aan Ronaldo mitrovic Malcolm, bono, en milinkovic-savic. Dan vind ik het best een gegronde reden om Wijnaldum op te roepen als je naast zijn wedstrijden ook naar zijn trainingen bent gegaan.

Gijp heeft sowieso niets met Wijnaldum, dus je had bij voorbaat al kunnen verwachten dat hij negatief zou zijn.

Mannen in jurken. tja.. Je hoeft niets met een bepaalde cultuur te hebben (heb ik ook niet echt), maar je kan wel respect tonen.

Nog steeds spijt dat ik naar Gijp zijn theatertour geweest ben.

Als Wijnaldum nou van het kaliber Ronaldo was had ik het nog begrepen, maar nu totaal niet. Wijnaldum is geen toegevoegde waarde meer. Vergeten en nieuwe jongens de kans geven. Dit is toch wel een zwakte van Koeman hoor.

Het zijn oefenpotjes, dit is het moment om uit te proberen of zo iemand als Wijnaldum nog toegevoegde waarde heeft (of niet). Beter nu dan tijdens de selectie voor het eindtoernooi deze zomer.

17 maart 2024 om 12:59

Dat had ik kunnen snappen als hij hem had opgesteld in de Nations League. Nu test je hem nog in de laatste interlandperiode voor het EK. Dat is veel te laat. Jongens als Zirkzee had hij ook al veel eerder moeten testen. Dat zijn gewoon hele domme fouten, waardoor je nog geen compleet beeld hebt. Dat snap ik bij een coach die iedere dag druk in de weer is bij een club, maar als bondscoach heb je het toch heel wat rustiger.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren