Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ghana toont veerkracht en stoot met Algerije door naar laatste acht

Laatste update:

Algerije en Ghana hebben zich als de nummer één en twee van Groep C geplaatst voor de kwartfinale van de Afrika Cup. De Woestijnvossen versloegen Senegal dinsdagavond met 0-2 en Ghana boog tegen Zuid-Afrika tegelijkertijd een achterstand om in een 1-2 overwinning. André Ayew kroonde zich met de beslissende treffer in de 83e minuut tot de held van the Black Stars.

/

Senegal - Algerije 0-2
Algerije speelde in de eerste twintig minuten alleraardigst en kreeg ook de eerste goede kans van de wedstrijd: Soufiane Feghouli stond plots oog in oog met Bouna Coundoul, maar slaagde er niet in om de keeper te passeren en daardoor bleef een doelpunt uit. Na elf minuten werd het echter alsnog 0-1: Riyad Mahrez controleerde een diagonale pass en schoof het leer in de verre hoek. Senegal was in de tweede helft nog dicht bij een doelpunt, maar Sadio Mané kon niet goed uithalen omdat hij al half op grond zat en Algerije haalde in de slotfase nog een bal voor de doellijn weg. Via een mooi schot van Nabil Bentalab werd het nog 0-2 voor Algerije en doordat Ghana van Zuid-Afrika wist te winnen, gaat dat land met Algerije door naar de laatste acht.

/

Zuid-Afrika - Ghana 1-2
Ghana kwam met de schrik vrij, maar zal waarschijnlijk ook nog wel even terugdenken aan het eerste kwartier in Mongomo. De viervoudig toernooiwinnaar kreeg via onder anderen de gebroeders Ayew namelijk puike kansen. Door een even verrassende als fraaie volley van Mandla Masango kwam Zuid-Afrika na zeventien minuten echter op voorsprong: 1-0. Bafana Bafana groeide vervolgens in de wedstrijd, al werd Ghana nog wel een paar keer gevaarlijk. Ook in de tweede helft gingen the Black Stars fanatiek op jacht naar de gelijkmaker en John Boye tekende een kwartier voor tijd uiteindelijk voor de 1-1. Kwesi Appiah trof even later de paal en Christian Atsu mikte naast, maar door een kopbal van Ayew ging Ghana er alsnog met de zege vandoor.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wauw VZ lekker snel haha.

Maar ben trots op Algerije dat ze door zijn. We zijn nooit echt in de problemen gekomen tegen dit Senegal maar pas na de treffer van Bentaleb voelde ik me bevrijd. Nu lekker een feestje vieren thuis en hopen dat we dat vaker kunnen doen deze Afrika Cup!

Ghanezen ook gefeliciteerd met de volgende ronde!

27 januari 2015 om 21:00

Feli. Nou ik keek met een schuin oog, jullie kwamen een paar keer wel goed weg. Ghana id afschuwelijk zeg mijn hemel. Grant mag zijn koffers direct pakken en die gene die hem heeft aangenomen ook. Jordan ayew mag banken hij is echt drama. Kan niet eens een bal van drie meter erin krijgen. Uiteindelijk wel een terechte overwinning met mazzel maar er zit geen versnufte tactiek erachter. Wie zet wakasso op cm? Alleen Grant kan dat.

27 januari 2015 om 21:11

Wakaso speelde heerlijk op cm en zonder hem hadden er niet gewonnen

27 januari 2015 om 21:19

Vond je? Ik heb hem beter zien spelen, hij Stond toen op de vleugel. Btw die nummer 6 is een bikkeltje alleen voetballende is hij drama en het ontbreekt aan gogme bij hem. Boye dat is pas een blok wat er staat hij won alles toen hij erin kwam. 1 ding is zeker ik wil die ayew echt niet zien next match. Geef een andere speler eens de kans jordan verprutst elke aanval.

28 januari 2015 om 00:48

Je bent te kritisch. Ik heb juist het gevoel dat Grant met Ghana de Afrika Cup gaat ppakken. En dat hij Wakaso op de cm zette is een goeie zet van hem. Wakaso speelde een hele goeie partij op de cm positie.en ik hoop dat Jordan Ayew volgende wedstrijd gewoon bankt man erger me zo aan hem. Gewoon Andre
Ayew en Gyan in de spits.

27 januari 2015 om 21:00

Gefeliciteerd khoya ! Wat een opluchting na de goal van nabil. Hopen op een goed vervolg. One two three, Vive algerie !

27 januari 2015 om 21:11

Mabrouk khoya! Tahia DZ pour toujours

Weet iemand hoe het met de loting zit? Staat al vast dat groep A nr. 1 tegen groep B nr. 2 etc. speelt of word er geheel opnieuw geloot? En zo ja wanneer is die loting?

27 januari 2015 om 21:30

Algerije speelt tegen de nummer 1 van poule D en Ghana tegen de nummer 2. Dat wordt nog wat dadelijk in die poule D of Kameroen of Ivoorkust naar huis!!!

Mooi voor het aanzien van de Africa Cup dat deze landen doorgaan naar de kwartfinales. Ik heb meer sympathie voor Bafana Bafana en Senegal, maar dit is toch beter.

Ik denk toch dat Algerije winnaar wordt van de Africa Cup.

27 januari 2015 om 20:58

Ik hoopte juist op Senegal in plaats van Algerije. En de Africacup is niet te voorspellen, vlak ook Ivoorkust niet uit.

27 januari 2015 om 21:13

Ik had in eerste instantie gehoopt op Senegal, ik heb daar een mooi gevoel bij, maar Algerije is toch denk ik het beste voetballand van Afrika op dit moment, dus ben ik blij voor het aanzien van zulke toernooien dat de favorieten wel doorgaan.

1 verrassing is leuk, maar het moeten er niet te veel worden vind ik.
Als je kijkt naar poule A en B zijn dat echt mindere poules.

En ik vlak Ivoorkust zeker niet uit, maar op de een of andere manier wil het niet bij ze lukken laatste jaren. En dat terwijl ze veel kwaliteiten hebben.

27 januari 2015 om 21:12

Ik hoop zelf ook dat Algerije 'm kan pakken maar je moet Ghana, Ivoorkust, Tunesië en Kameroen ook niet vergeten, zijn ook hele sterke landen.

27 januari 2015 om 21:14

Ghana en Ivoorkust ben ik met je eens.

Maar Tunesië en Kameroen? Ik heb respect voor die landen, maar ik zie ze niet als favorieten.

27 januari 2015 om 21:19

Mwa favorieten misschien niet echt maar meer als outsiders dan. Ze hebben bij Tunesië best goede voetballers zoals Chikhaoui en Abdennour en Kameroen met N'koulou en Choupo-Moting, die kunnen best verrassen.

Zonde, de leukste voetballende ploeg en de ploeg met de beste spelers en meeste top aanvallers naar huis. Een middelmatig Ghana en een weliswaar uitgenaste maar ook saai spelende Algerije door. Maar goed, Zuid-Afrika en Senegal hebben het zelf laten liggen. Mede doordat de bondscoaches niet de beste spelers wilde opstellen.

27 januari 2015 om 21:04

Of niet eens meenemen (demba Ba)

27 januari 2015 om 21:09

Ba had er inderdaad bij gekund, al heeft Senegal zo veel keuze. Mané, Sow, Ndoye, Diouf, Cissé. Sakho ontbreekt, Ba ontbreekt, Niasse ook. Zo veel keuze. Onbegrijpelijk dat die niet door gaan.

Maar bij ZAF laten ze jongens als Mokotjo, Serero, Mahlangu en Patosi thuis voor spelers die een stuk minder zijn. Tsja.

Wie is er nou als 1ste door op livescore staat Algerije, maar Ghana heeft beter onderling resultaat?

27 januari 2015 om 21:08

Ghana wegens onderling resultaat.

Ik ben zo blij. Eerste in de poule ook nog. Ghana heeft in de 2de helft geweldig gespeeld.

27 januari 2015 om 22:22

Zeker! Badu volgende wedstrijd starten.

Als je Ba niet oproept... jammer voor Senegal had ze het gegund.

Ik zie Algerije samen met Ivoorkust als topfavoriet. Ghana toch wel een outsider.

Ai beter dit voor Fenerbahce. Had wel verwacht dat Senegal doorging. Nu kan Sow meteen de vliegtuig pakken richting Istanbul. Succes verder met deze trieste editie van afrika cup.

Nabil Bentalab? Ik denk dat hier Bentaleb bedoelt wordt

Leuk om te lezen hoe fanatiek er wordt meegeleefd en nog sportief ook!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren