Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 
 

Gezocht: Capabel leiderschap voor ‘A sleeping Giant’.

Het vertrek van Alan Pardew wordt in het prille 2015 met enige optimisme onthaald (eindelijk verandering!). Het daadwerkelijke moment waarop ‘Plain old Pards’ besluit z’n biezen te pakken komt voor velen echter als een lichte verrassing. Niet getreurd, want het vertrouwen en de band was van beide kanten niet langer optimaal. Nu, maart 2015, is er echter een onbestemd gevoel bij de club. De overwinning tegen Villa was fijn, maar laat ons even voorbij het huidige seizoen kijken. Een BPL-honkvaste club met ‘massive’ potentieel, maar waar blijft het en wat moet er veranderen?

/

Even een paar zaken op een rijtje. Het elftal, dat John Carver tot de zomer onder zijn hoede heeft, is op een aantal plekken toe aan vervanging. Denk maar aan het centrum van de verdediging dat soms pijnlijk geconfronteerd wordt bij een snelle omschakeling van de tegenstander. Gekeken naar de afgelopen maanden is een opvolger voor Fabricio Coloccini dan ook geen overbodige luxe. De aanwezigheid van Steven Taylor kon de individuele foutenlast van de Argentijnse krullenbol enigszins verbloemen, maar nu die afwezig is zijn de uitstekende ‘wingbacks’ vaker genoodzaakt in te grijpen dan ons lief is.

Een echt alternatief voor Papiss Cissé lijkt er ook niet te zijn. Het is de enige speler die de tegenstander liever niet één op één met de keeper ziet. Een type-Luuk de Jong in de selectie was een uitkomst geweest, maar die ontbeerde helaas het vertrouwen en de durf om zich te wapenen tegen echte verdedigers. Maar gaan we de huidige selectie nu de schuld geven van de matige resultaten? Nee toch?!

Newcastle is toch nog steeds die club met een flinke achterban, schitterend stadion, fraaie historie en is niet weg te slaan uit de hoogste klasse? En het potentieel.. oh mijn god. Het potentieel! Newcastle had qua status al lang op gelijke hoogte met Liverpool en de Spurs moeten staan, maar toont zich een reus die nauwelijks wakker te schudden is. Wanneer zelfs je concurrenten het potentieel zien, mag je toch hopen dat er binnen de eigen gelederen een ‘soort van’ overtuiging bestaat dat hét erin zit. Echter. De enige die het potentieel niet lijkt in te willen zien is…. de steenrijke eigenaar Mike” I don’t care what other people think” Ashley.

Mike vindt het behalen van Europees voetbal al niet zo belangrijk, dus laat staan deze welgestelde man het nodig vindt om het team zodanig te versterken, dat het een gooi kan doen naar de top-four. Investeren? Nieuwe spelers? Why me? De eigenzinnige zakenman heeft vooral een passie voor de eigen portemonnee en status, dan dat hij met trots kan aanschouwen hoe zijn club succes kan nastreven. Onlangs heeft dit heerschap zijn aandeel in Glasgow Rangers met tien procent vergroot en dit heeft als gevolg dat er een stille hoop is dat de Rangers een ticket to freedom gaan zijn voor NUFC. Is hij straks bereid om Newcastle United te verkopen? Alles met ook maar een greintje meer ambitie op het sportieve vlak is op het moment welkom en een capabele leiding (lees: visie!) kan deze ‘Giant’ verlossen van het onbestemde gevoel. En wie weet wat er dan nog meer aan de horizon gloort.

Ook al is het enigszins spijtig voor de Rangers….

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 8 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 1900+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

13 reacties (laatste reactie door fcgtom)

Sorry Fcexclusief,

Deze CE zegt eigenlijk helemaal niks, terwijl er wel meer dan 100 woorden aan besteed is.
Vind het erg karig wat je hier neer zet. Waar is jou visie? Waarom zijn ze een sleeping giant? Waarom komt het er niet uit? Waar wil je precies heen met deze CE. Je merkt op dat de eigenaar niet wil investeren, als ik je CE lees heb jij er ook weinig in geïnvesteerd, maar dat is puur een idee wat ik er van krijg. Kan zijn dat je uren hebt besteed hieraan, maar dan verwacht ik toch wel meer dan dit om eerlijk te zijn. 2 voor de moeite.

Sorry hoor maar Newcastle zal/kan nooit(met alle respect) qua status op gelijke hoogte komen met Spurs en als helemaal niet met Liverpool. Je titel vind ik ook niet kloppen. Dat ze meer dan een eeuw geleden 3 kampioenschappen oprij hebben gehad maakt ze nog geen ''giant''. Begrijp me niet verkeerd Newcastle is een mooie club met een mooi historie, maar jij maakt ze net wat grote dan ze zijn. verder vind ik dat er weinig expertgehalte aan zit, iemand die 2 jaar het nieuws rond Newcastle in de gaten houd kan dit ook schrijven.

Na lange tijd weer een CE gelezen, maar vind hem redelijk teleurstellend. Het is veel te oppervlakkig wat mij betreft en voor een beetje voetbalvolger niks nieuws onder de zon. Het punt wat je probeert te maken (volgens mij tenminste), is dat Newcastle over een enorm potentieel beschikt, maar als de eenmaal aangestipt is, wordt alles gegooid op de aanwezigheid van een eigenaar zonder ambitie, maar dit blijft ook enorm op de vlakte behalve hetgeen het merendeel al wel weet. Verder is het lachwekkend om te stellen dat Newcastle qua status allang op gelijke hoogte had moeten staan met Liverpool. Newcastle kan inderdaad veel hoger mikken dan dit, maar dit stellen is wel heel kort door de bocht. Status is wel wat meer omvattend dan hetgeen jij hier voor interpretatie aangeeft. De mondiale bekendheid van Liverpool is er één waar Newcastle alleen maar van kan dromen om maar wat te noemen. De laatste keer dat Newcastle uitkwam in de CL is meer dan 10 jaar geleden, de laatste echte prijs die ze hebben gewonnen, ik geloof niet eens wikipedia zolang dat dat geleden is. En die club had allang op gelijke hoogte moeten staan met Liverpool?

Ik heb het gevoel dat je te veel hebt geprobeerd de zetten in één CE en daardoor mis ik enorm een kritische noot. Het begint met het ontslag van Pardew als inleiding, vervolgens een overzicht van de huidige selectie, waaronder een aparte alinea voor de spitspositie, dan een alinea over de grootte van de club Newcastle en dan je op het eind nog even de (enige) oorzaak hiervan er doorheen.

Een clubexpert moet wat mij betreft veel meer diepgang hebben en een originele invalshoek. Dat zie ik hier beide niet in terug.

Ik vond dit geen heel erg goed stuk. Eens met lcf11 en conti.

Met alle respect: het lijkt wel een vertaling van een Engels bestaand stuk.

Een type Luuk de Jong..... serieus?
Die jongen zie jij als de uitkomst?
Nee, nee dat kan echt niet.
Je had zo veel meer met deze Clubexpert kunnen doen.
Het had veel uitgebreider moeten zijn!
Had namen genoemd die jij graag ziet als aanwinsten.
Je verteld niets over het middenveld en alleen maar wat over Cisse, Coloccini en Taylor.

Jammer.

Ik wil nu een keer een goed antwoord op de vraag waar die potentie van NU dan precies in zit. Ik had even de hoop dat ik het hier zou vinden.

Jongejonge, denken dat Newcastle meekan met de top-4 wat een grap. Nee, jullie zijn hooguit een middenmoter/subtopper, altijd geweest en zal ook altijd zo blijven. Uiteraard zitten er aan de boven en onderkant wel eens uitschieters maar daar zal het ook bij blijven. Dit geldt voor ons, jullie aartsrivaal Sunderland, nog veel meer. Wij zijn in potentie nog kleiner en zullen ook nooit een subtopper worden, desalniettemin zal ons geen grootheidswaanzin worden verweten zoals dat bij jullie het geval is.

Ik lees niet veel CEs vanuit mijn persoonlijke interesse en lees de meeste als moderator maar deze trok mijn aandacht. Voor een deel kan ik mij vinden in je redenatie want Newcastle is in mijn ogen ook een ploeg met meer potentie dan er de laatste jaren uitkomt. Ook ben ik het met je eens dat er te veel 'net niet' spelers rondlopen. Maar om nu alles af te schuiven op de eigenaar vind ik echt veel te makkelijk. De visie lijkt in mijn ogen ook redelijk te ontbreken maar dat ligt wat mij betreft meer aan de manager dan aan de eigenaar want geld is er de afgelopen jaren wel degelijk uitgegeven (de afgelopen 38, 2 en 26mln pond) maar daar is wel middelmaat voor gehaald. Mijn persoonlijke mening is dat Newcastle blij mag zijn dat Pardew verdwenen is en ik hoop dat ze na Carver een manager aanstellen met een (lange) termijn visie en dat de bezem door de selectie gaat. Deze club is lang genoeg als half Frans door het leven gegaan en dient weer terug gegeven te worden aan het volk en weer een ploeg te worden die meestrijd voor Europees voetbal!

9 maart 2015 om 10:59

Ik weet niet of je wel eens bij Newcastle United geweest bent, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik de hele sfeer om het voetbal daar te commercieel vind. Overal waar je maar kijkt zie je dat lelijke Sports Direct en de voetbal sfeer lijkt haast verdwenen. Ik ben het echt met de schrijver eens en denk dat het onder deze eigenaar nooit meer de club van vroeger zal zijn. Misschien dat ik een verkeerd beeld heb van de club, maar Newcastle United was voor mij altijd een typisch Engelse club met een prachtige voetbalcultuur. Die cultuur is al lang geleden verkocht.

Als mede-Newcastle fan kan ik me hierin goed vinden. Onze selectie is nu gewoon niet goed genoeg. Onze voorhoede zit eigenlijk wel goed, genoeg potentie daar met Adam Campbell, Adam Armstrong, Ayoze en Callum Roberts. Middenveld heeft op de flanken een goede speler nodig. Dat was Ben Arfa, maar hoe spijtig het ook is, heeft hij echt gedragsproblemen. Zonde, want hij is echt zo'n goede voetballer.
Onze verdediging is centraal, op Colo de afgelopen weken na, echt om te janken. Williamson is echt ver-schrikk-e-lijk. Zo statisch, kijkt niet om hem heen, dekt alleen maar lucht etc. Echt een drama. Steven Taylor, onze warrior, is bij vlagen heel erg goed, maar over het algemeen niet goed genoeg. De fullbacks zitten ook deels wel goed. Haidara, Janmaat, Ryan "over The Wall" Taylor en Paul Dummett houden het nu wel goed vast daar. Al is daar ook nog ruimte voor verbetering.
Qua keepers staan we er ook wel relatief goed voor. Tim Krul, Jak Alnwick (die sinds gisteren op huurbasis naar Bradford is gegaan) en de jonge, potentievolle Freddie Woodman. Daar zit het goed.

Onze coach. Tja. John Carver... Tijd voor verandering! Hij is ook niet goed genoeg. Als het ooit lukt, zou ik Rafa Benitez willen als manager. Wordt ook veelvuldig genoemd.

Misschien een beetje laat dat ik dit lees, maar ik vond het echt een leuk stuk. Misschien wat hier boven genoemd word, weinig diepgang maar het las wel lekker weg!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Newcastle United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. LongstaffMiddenvelder122
A. GordonAanvaller125
C. WilsonAanvaller107
A. IsakAanvaller97
M. NdiweniAanvaller10
B. ParkinsonAanvaller10
N. PopeKeeper130
Voor de complete selectie: Clubpagina Newcastle United.

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren