Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gevolgen degradatie FC Twente: Willem II veilig, strohalm SC Cambuur

Laatste update:

De licentiecommissie van de KNVB geeft FC Twente een ‘tweede kans’ in de Jupiler League. Hoewel het besluit nog niet definitief is, de Centrale Spelersraad moet nog een advies uitbrengen en FC Twente kan nog in beroep, heeft de naderende verplichte degradatie grote gevolgen voor de huidige nacompetitie.

/

Allereerst maakt de KNVB duidelijk dat de landstitel in het bezit van PSV blijft. Als de resultaten tegen FC Twente geschrapt worden, staat Ajax bovenaan de eindranglijst van de Eredivisie. Aan de landstitel van PSV wordt echter niets meer gedaan. Voor de nacompetitie heeft de degradatie van FC Twente wel grote gevolgen.

Als FC Twente verdwijnt, komt er een extra plek vrij in de Eredivisie. Die plek wordt ingenomen door Willem II, de nummer zestien van het reguliere seizoen. De Tilburgers spelen in de nacompetitie nog tegen NAC Breda, maar die wedstrijd doet er voor Willem II mogelijk niet meer toe. Ook als Willem II verliest (en NAC promoveert) blijft het in de Eredivisie.

Mocht Willem II wél winnen van NAC, dan heeft dat positieve gevolgen voor De Graafschap, de nummer zeventien van het reguliere seizoen. Als Willem II wint blijft De Graafschap, ongeacht het resultaat tegen Go Ahead Eagles, in de Eredivisie. Als de Doetinchemmers verliezen promoveert Go Ahead uiteraard ook. Winnen de Superboeren wél, dan gaat de vrije plek in de Eredivisie naar SC Cambuur. De Leeuwarders lijken dus nog hoop te mogen koesteren op een nieuw seizoen op het hoogste niveau.

De mogelijke scenario’s bij degradatie van FC Twente:

Willem II wint, De Graafschap wint - Willem II, De Graafschap en SC Cambuur in de Eredivisie

Willem II wint, De Graafschap verliest - Willem II, De Graafschap, Go Ahead Eagles in de Eredivisie

Willem II verliest, De Graafschap wint - Willem II, De Graafschap, NAC Breda in de Eredivisie

Willem II verliest, De Graafschap verliest - Willem II, NAC Breda, Go Ahead Eagles in de Eredivisie

Ben je het eens met de verplichte degradatie voor FC Twente?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik kan het niet meer volgen

18 mei 2016 om 17:42

Willem II is zeker, de Graafschap degradeert alleen als zowel Willem II en zij zelf verliezen, NAC en Go Ahead moeten winnen om door te gaan en bij winst van Willem II speelt de Graafschap promotie/degradatie voor Cambuur. Heel simpel allemaal

18 mei 2016 om 17:48

Zal een lekkere motivatie zijn voor Willem 2 dit. Maakt toch niet uit of ze winnen of verliezen terwijl het voor andere clubs wel degelijk heel belangrijk is.

18 mei 2016 om 17:50

Ik zag een goed duidelijk schema op internet. http://sportnieuws.nl/voetbal/binnenland/consequenties-eredivisie-degradatie-fc-twente/ hierin staan de opties genoemd. Ben het wel eens met de degradatie maar welke clubs erin blijven of doorschuiven mogen ze wel veranderen vind ik! Cambuur is laatste geworden en kan toch eredivisie spelen! Doe iets met een poule met VVV, MVV, FC eindhoven en Almere City FC. Degende die het beste resultaat heeft gaat naar de eredivisie. Klaar is kees!

18 mei 2016 om 23:09

Het maakt wel uit voor Willem ll, omdat Twente nog in beroep kan gaan tegen de verplichte degradatie.

19 mei 2016 om 00:29

Hoezo competitievervalsing?

18 mei 2016 om 17:44

In het meest gunstige geval speelt Twente in de Jupiler League volgend jaar en kunnen we zien of die stoere uitspraken van 'met 35.000 man publiek in de hoofdklasse' stand gaat houden. Ik betwijfel het.

18 mei 2016 om 17:53

Lijkt me sterk, als er maximaal 30.206 plaatsen beschikbaar zijn.

18 mei 2016 om 18:09

Punten voor jou.
Al die kanslozen met hun opmerkingen nu, gelijk de mond snoeren

Tsja. Beetje krom. Deze 5 clubs zijn nog onzeker over hun toekomst, maar een club zoals VVV dat 2e werd mag nergens meer op hopen terwijl een cambuur nog erin kan blijven. Iets wat ik nog best realistisch vind. Schat Willem 2 en de graafschap hoger in dan hun tegenstanders.

18 mei 2016 om 17:40

Dat VVV niet promoveert heeft het aan de huidige opzet van de nacompetitie te danken en dat ze dus zelf niet gewonnen hebben. Dat is een andere discussie.

Hopelijk doet Willem II toch haar sportieve plicht, want dit is dan wel zo eerlijk tegenover Cambuur, alhoewel ik het in dit geval niet erg zou vinden als NAC zou promoveren.

Voor Twente is het ontzettend zuur, maar zo ontzettend terecht. Regels zijn er om aan te houden en zo niet dan gevolgen onderzien.

18 mei 2016 om 17:50

Nou ja heeft net alleen met het nacompetitie syteem te maken natuurlijk,.

Waarom zou de nummer 18 van de eredivisie de voorkeur moeten krijgen boven de nummer 2 van de Jupiler League, dat vind ik wel vrij vreemd hoor.

18 mei 2016 om 17:52

Van mij mag Cambuur naar de JL gaan en NAC naar de eredivisie. Hebben we iig weer een club er bij met gras, ipv een club die alleen een tapijtje kan betalen....

18 mei 2016 om 18:31

@ Jdw17

In deze opzet wel. Want hoe zou je het dan verkopen aan bijvoorbeeld NAC als VVV dan opeens mag promoveren, als de nacompetitie voor een heel jaar vast ligt met een bepaald schema.

Het is gewoon een ongeloftelijke rare situatie, waarin er eigenlijk nauwelijks winnaars zijn, enkel verliezers. Neem aan dat Willem II wel blij is, maar ze het misschien liever op eigen kracht hadden gedaan.

18 mei 2016 om 17:50

Dat VVV geen kans meer maakt heeft ook gewoon te maken met het feit dat ze de play-offs verloren hebben. Vorig jaar lukte het Eindhoven ook niet om als nummer 2 te promoveren, nummers 3 en 6 Roda en de Graafschap lukte het wel, dat zijn de play-offs. Het raarste is nu dat Cambuur helemaal geen invloed heeft op promotie/degradatie.

Kan willem II niet extra verliezen, zodat ze weer die derby krijgen? Denk dat beide teams daar flinke inkomsten en aandacht door krijgen. Vind dit sowieso een rare beslissing van de knvb.

18 mei 2016 om 17:37

En wat als Willem II en de Graafschap allebei verliezen ?

18 mei 2016 om 17:39

Blijft Willem II er in. Gaat de graafschap en Twente en komen NAC en go ahead

18 mei 2016 om 17:39

Dan blijft Willem 2 er in plus nac en go ahead

18 mei 2016 om 17:39

Dan spelen Willem 2, NAC en Go Ahead volgend jaar Eredivisie volgens mij.

18 mei 2016 om 17:41

Dan promoveren nac en gae, blijft willem 2 alsnog in de eredivisie. Graafschap en cambuur als nog naar de juup

18 mei 2016 om 17:51

Willem II verliest, De Graafschap verliest - Willem II, NAC Breda, Go Ahead Eagles in de Eredivisie

18 mei 2016 om 18:17

Zou voor NAC zeker beter zijn, maar of dat voor Willem II ook zo is? Kans dat sponsoren die dichter bij Breda gevestigd zijn dan overlopen naar Nac. Ze zullen toch uit dezelfde regio hun sponsoren vissen. Datzelfde kan gelden voor regionale minder fanatieke (/neutrale) supporters die liever naar Eredivisiewedstrijden gaan dan Jupiler Leaguewedstrijden.
Dus qua inkomsten lijkt het me voor Willem II juist niet gunstig als NAC promoveert.

Ik moet zeggen dat ik toch even een traantje heb gelaten daarnet. Dit betekent volgens mij gewoon het failliet van mijn club. Ze moeten namelijk binnenkort aan de eisen voldoen om in de 2e categorie te komen. Met miljoenen minder inkomsten maar wel bijna evenveel uitgaven lijkt mij dat onmogelijk.

18 mei 2016 om 17:38

Ziyech verkopen, dat levert genoeg op. Die gaat niet weg voor minder dan 7-8 miljoen, wat nog steeds een koopje is

18 mei 2016 om 17:55

Ik lees in het andere topic dat de licentie wordt ingetrokken en er een nieuwe wordt verschaft. De spelers vallen onder de oude licentie en zijn in dat geval dus transfervrij. Dit is slechts uitstel van executie.

18 mei 2016 om 17:38

In december 2015 trok de licentiecommissie de licentie in, tenzij de club volledig zou meewerken aan een onafhankelijk onderzoek door dhr. Knüppe naar de structuur van de club en de aanbevelingen uit dat onderzoek voor 1 mei 2016 zou opvolgen. De conclusie van de licentiecommissie is dat FC Twente voldaan heeft aan deze voorwaarden. Tegelijkertijd stuitte de commissie de afgelopen maanden op nog meer belastende informatie. Als die informatie in december 2015 bekend was, had de commissie de licentie per direct en onvoorwaardelijk ingetrokken.

Wat is dit een krom stuk trouwens, want in het rapport van Knüppe stond hierover zeker al wat, dus ze hebben FC Twente nog een half jaar gegeven, terwijl ze al wisten dat FC Twente niet in de eredivisie kon blijven..

Nou bij deze dit is de kromste beslissing die er ooit is gekomen.

18 mei 2016 om 17:39

Die titel heeft Munsterman al gewonnen, in samenwerking met van der Laan en alle volgers bij Fct.

18 mei 2016 om 17:41

Vanwaar is dit een kromme beslissing?

18 mei 2016 om 17:51

Omdat het volgens de reglementen helemaal niet kan. Het is of een boete van 45.000 of geen licentie.

19 mei 2016 om 10:53

ze hebben de licentie toch afgepakt? staat er dan in de regels dat er geen nieuwe licentie uitgeven mag worden?

Gekkenwerk.
Dit had na de playoffs finales naar buiten gebracht moeten worden

18 mei 2016 om 17:40

Dit had inderdaad na de play off finales naar buiten moeten komen. Het besluit is nog niet definitief, maar Willem II zal toch anders de wedstrijden met NAC ingaan. Met een enigzins "veilig" gevoel zal je toch anders spelen.

18 mei 2016 om 17:50

Ik denk dat er lichte druk vanuit de Uefa is. Die presenteren half mei ook altijd straffen, FFP en dit jaar ook TPO gerelateerd nieuws.

Tja voor Cambuur is alles uit de eigen hand, daar waar WII geen nadeel ondervangt van verliezen van Nac.
Zou eerlijker zijn om Cambuur zelf in de play-offs te laten spelen.

18 mei 2016 om 17:40

Geen nadeel nee. Maar geloof mij dat we in Tilburg niet graag willen verliezen van NAC.

18 mei 2016 om 17:42

Het is nogal een verschil of je speelt om de eer of lijfsbehoud.

18 mei 2016 om 17:45

En dat is de reden dat het competitievervalsing is . Geen druk meer op de ploeg maar willen alsnog wat graag winnen van ons.

18 mei 2016 om 17:41

Ook mijn gedachte. Lijkt me ideale wedstrijd voor matchfixing zo.

18 mei 2016 om 17:54

Maar wat als de definitieve beslissing over 2 weken anders uitvalt, of wat als Twente in hoger beroep uiteindelijk toch er in mag blijven? Lijkt me niet dat Willem II daar op wil gokken, die kunnen het zich echt niet veroorloven om bewust te gaan verliezen van Nac.

18 mei 2016 om 18:24

Dat Cambuur nog een kans heeft is te ZOT voor woorden !! Cambuur is al gepromoveer door hulp van de Knvb . Nu eindigen ze laatste en krijgen ze opnieuw een kans om er in te blijven!!!

18 mei 2016 om 21:01

Deze reactie had ik al verwacht. Even voor alle duidelijkheid: Cambuur heeft geen invloed hierop, hè. Toen niet en nu niet...

18 mei 2016 om 21:03

Nee maar ze profiteren dan al voor de 2e keer door die mafia uit Zeist.

Ze hadden gewoon de verliezers van deze wedstrijd nog een wedstrijd moeten laten spelen. Cambuur tegen vvv en de winnaar daarvan wedstrijd tegen elkaar en dan die blijft erin of promoveert lijkt mij het eerlijkste. Maarja KNVB zou de KNVB niet zijn.

Leuk. Willem 2 speelt een wedstrijd om des keizers baard tegen de aartsrivaal, voor wie de wedstrijd wel van belang is.
Uitslag heeft ook weer gevolgen voor De Graafschap. Wat een wanproduct deze uitkomst.

18 mei 2016 om 17:41

Willem Ii wil echt niet verliezen van NAC.

Gadverdamme wat een competitie vervalsing , lekker de druk eraf bij Willem 2 echt te belachelijk voor woorden dit.

18 mei 2016 om 17:41

Denk dat we beter met druk kunnen spelen dan zonder druk. NAC wint nu eerder nu Willem Ii niet meer moet

De verliezers van de Play-Off wedstrijden nu een beslissingswedstrijd laten spelen lijkt mij het eerlijkst. Cambuur is gedegradeerd dat moeten ze echt niet veranderen

Willem ll vervangen door Cambuur lijkt mij eerlijker. Willem ll gaat toch door ongeacht resultaat

18 mei 2016 om 17:56

Echet heeft Cambuur een ronde verder in de play-offs te danken aan Willem II. -.-

Uiteraard had de Knvb hier veel eerder mee moeten komen, dan had cambuur met de graafschap nacompetitie kunnen spelen. Waardeloze timing. Willen 2 moet voetballen en weet niet eens of het nog echt nodig is voor ze.

Ook al kan mijn club cambuur hier van profiteren (niet dat we dat verdienen, terecht gedegradeerd) ik vind het echt zeer zuur voor de supporters van Twente, mooie club en trouw publiek, sterkte jongens.

Het lot van Cambuur ligt nu dus in handen van een veiliggestelde Willem II? Kunnen ze dan niet beter Cambuur die wedstrijden tegen NAC laten spelen wie er naar de Eredivisie mag?

Waarom hebben ze dit niet een week eerder bekend gemaakt? Dan had Cambuur gewoon de nacompetitie gespeeld. Of waarom niet een week later, als de uitslag tussen W2 en NAC bekend was?

Belachelijk. Cambuur werd laatste en heeft geen recht vam spreken.

En als het waar is dat er feiten zijn ontdekt waardoor men feitelijk in december dit besluit had moeten nemen, zou ik als Ajax gewoon procederen. En als 1e divisie zou ik protesteren.

18 mei 2016 om 21:40

Ik hoor Cambuur ook niet spreken... Zoals het nu hoort.

Wat moeten de NAC supporters wel niet denken van deze timing...

18 mei 2016 om 17:46

Precies wat jij denkt dat we denken. We worden hier zwaar benadeeld

18 mei 2016 om 18:05

Hoezo benadeeld?

18 mei 2016 om 18:16

Benadeeld? Jullie worden bevoordeeld, want Willem II is hoe dan ook veilig. Ze kunnen nu in de bureaustoel sigaretje roken en achterover hangen. Dit is juist gunstig

Naast Ajax en Psv, zouden er nog meer verschuiving plaatsvinden in de eind rankschikking?

18 mei 2016 om 18:58

Ik heb het even uitgezocht en Heracles en Groningen zouden van plaats wisselen. Wat dus ook geen verschil maakte voor de nacompetitie want dan moesten ze nog steeds tegen elkaar. Vitesse en NEC zouden ook omgekeerd staan wat geen verschil was omdat ze dan nog beide geen play-offs zouden hoeven spelen. En ADO en Heerenveen zouden wisselen van plaats. Dus alleen in het geval van Ajax en PSV is het een groot verschil.

Jammer, want nu is de nacompetitie minder interessant. Willem II zal niet voor volk en vaderland vechten net als de Graafschap. Voor NAC en the Eagles wordt het wel interessant

18 mei 2016 om 17:47

Tuurlijk gaat de Graafschap wel volle bak strijden, zij hebben het zelf niet in de hand.. NAC kan gewoon winnen van W2, mocht de Graafschap dan verliezen liggen ze er als nog uit

18 mei 2016 om 18:34

Mwa, het hoeft niet. Stel dat, Willem2 wint de 1e 0-3, uit bij Nac. Deze wedstrijd wordt eerder gespeeld dan de graafschap. Nou 0-3 uit, dat is gespeeld, dan lijkt de druk er voor de graafschap er wel af, lijkt mij. Dus de uitgelezen mogelijkheid voor GAE om daar voordeel uit te halen.

Dit is toch niet normaal. Beslissing 2 weken eerder en de wedstrijden in de playoffs waren compleet anders. Dan was het Almere-de Graafschap en MVV-Cambuur geweest. Of directe promotie voor Vvv. Schande schande schande!!!!!

De playoffs zijn nu echt lachwekkend geworden. Willem 2 zou niet in de playoffs mee horen te doen.

18 mei 2016 om 18:14

Inderdaad. Bizar dat de KNVB dit zo regelt. Doe het dan voor het einde van de reguliere competitie. Nu krijg je ook nog dat het helemaal niet zeker is dat ze teruggezet worden en heb je clubs die in onzekerheid komen qua budget en selectie. De Graafschap had nooit tegen MVV mogen spelen, dat moge duidelijk zijn.

Ik vind het echt een ondoordachte actie. Ik vind dat Willem 2 gewoon moet kunnen degraderen. Play-offs finale spelen en de verliezend finalisten ook nog een extra finale

Belachelijk dat dit nu bekend word gemaakt. De hele spanning van de mooie derby nac - willem ii is nu weg.

Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat Willem2 en NAC dezelfde finale spelen maar er toch maar voor 1 club consequenties heeft?!

Volgens mij is de beslissing nog niet definitief en ze kunnen nog in beroep en zullen uiteindelijk wel terecht komen bij het Cas, dus ik zou me nog helemaal niet veilig voelen als W2 zijnde.. dit zal nog wel ffies duren

Laat ik duidelijk maken dat ik niet had gewild dat Ajax op zo'n manier kampioen was geworden, maar: is het een rare gedachtegang als ik de KNVB ervan verdacht dat ze op de laatste speeldag al wisten wat er met Twente zou gaan gebeuren en het daarom pas een week later bekend hebben gemaakt? Dit zou (correct me if I'm wrong) namelijk gevolgen hebben voor de titelstrijd tussen Ajax en PSV. Dan zou de KNVB onwijs veel gezeur en kritiek hebben gekregen, terwijl ze nu gewoon kunnen verkondigen het kampioenschap van PSV niet af te nemen. Klinkt als weinig vertrouwen in de integriteit van de KNVB, maar er zijn al schokkendere zaken in het voetbal gebeurd op bestuurlijk niveau.

18 mei 2016 om 18:41

Je hebt daar wel een punt, als het voor de laatste wedstrijd was gedaan dan waren er allemaal opmerkingen gekomen over Knjb. Was het andersom geweest dan had heel het land geroepen dat ze alsnog de titel hadden moeten geven aan Psv.
Al met al is het zonde voor een mooie, grote club als FC Twente maar had dan gewacht met dit bekend maken tot na de play-offs of had het al tijdens de competitie gedaan.

Bah wat faalt de Knvb weer met deze opzet. Dat je hiervoor kiest kan ik nog begrijpen, maar communiceer dat dan pas na de Po's. Nu doen ze het midden tussen de Po's, met als gevolg dat er nu vreemde situaties ontstaan bij de Po's. Hele spanning is nu eraf bij WII en Nac.

Lijkt mij niet slim. Beter plan vind ik de nacompetitie laten spelen, en de verliezende finalisten om de laatste plek te laten spelen. Zo blijft het nog wel zo eerlijk. Om Willem II geen consequenties te geven vind ik echt nergens op slaan. Dan kunnen ze net zo goed niet op komen dagen bij de wedstrijd.

18 mei 2016 om 18:05

Precies dit!

Tjonge jonge wat laat de KNVB hier blijken wat ze van de juup denken. De eredivisie ploegen worden flink bevooroordeeld. Laat aub de verliezers van de nacompetitie finales tegen elkaar spelen. En de winnaar daarvan promoveren. Lijkt me de eerlijke oplossing.

Over 2 weken is er dus pas duidelijkheid. Geen redenen om als Willem II de aankomende 2 wedstrijden te laten lopen. Dus Willem II en de Graafschap gewoon volle bak er tegenaan. En een langer verblijf in de Eredivisie zelf afdwingen.

Zou jammer zijn als de verreweg allerzwakste club van de Eredivisie alsnog mag aantreden volgend jaar.

18 mei 2016 om 18:27

Hebben we volgend seizoen wel weer 2 echte derby's. Plus 6 punten, wanneer Cambuur net zo zwak blijft als afgelopen seizoen.

18 mei 2016 om 19:36

Dit Cambuur hoort gewoon niet in de Eredivisie thuis, en als ze er wel spelen volgend jaar is dat al voor de tweede keer met dank aan anderen. Nee, ik vind nog eerder dat een VVV of GAE het verdient de kans te krijgen zich te laten zien. Niet de club die roemloos ten onder ging.

Bij een derby komen altijd andere krachten los dus die 6 punten zou ik niet zomaar bijschrijven. Ik geil verder niet zo op die derby, helemaal niet zolang die zelfverklaarde "football Culture-club" op nepgras voetbalt

18 mei 2016 om 21:41

In je hok, Abe! Zorg nou maar dat jullie de zaakjes op orde krijgen i.p.v. je druk te maken over Cambuur.

Dit is toch weer gepruts 1e klas van de KNVB of niet dan? Had Willem2 en de Graafschap veilig gesteld en NAC-eagels laten spelen om promotie. Dat lijkt mij de meest praktische oplossing, zonder raar gepuzzel en (nog verdere) competitie vervalsing.

Weten de JL ploegen dat zij ook niets aan de Knvb hebben. De eredivisieploegen worden weer bevoordeeld tegenover de eerstedivisieploegen. Waarom mag Cambuur zich handhaven? Is het niet veel terechter dat de nummer 2 die er zo hard voor heeft geknokt de eredivisie inkomt? En waarom dit tijdstip en de beslissing dat Willem II sowieso veilig is. Dan vermoord je toch de finale tegen NAC (waar ik zo naar uitkeek)? En waarom moet FC Twente weer een tweede kans krijgen terwijl iedere Jupiler League club bij zo'n situatie doorverwezen wordt naar de 6de Klasse D tegenover Noord Veluwe Boys? Dit is weer allemaal zo ondoordacht en hier laat de Knvb zien dat het niet veel beter is dan de voetbalbond van een gemiddelde bananenrepubliek. Ralf Seuntjes reageerde nogal kinderachtig na zijn uitschakeling tegen Go Ahead, maar een ding had hij wel gelijk in: de Knvb vindt de Jupiler League inderdaad maar een kutcompetitie.

Regels zijn regels maar de finale's zijn nu een stuk minder spannend. Jammer voor mij heb ik volgend seizoen nog de wedstrijd RKC Willem II niet.

Hoe kan Ajax nou wel bovenaan staan en geen kampioen worden? Toch een beetje raar. Ik zou zo niet kampioen willen worden, maar een plekje in de CL gaat toch snel over 20 miljoen..

18 mei 2016 om 19:06

Volgens mij klopt dat niet. Twente wordt terug gezet maar de wedstrijd resultaten blijven staan lijkt me.
Wel vreemd dat Cambuur die gedegradeerd was nu in de eredivisie kan/mag blijven al naar gelang de resultaten. Ik zou zeggen een beslissingswedstrijd met THE runner up uit de eerste divisie

''als de resultaten tegen FC Twente geschrapt worden, staat Ajax bovenaan de eindranglijst van de Eredivisie. Aan de landstitel van PSV wordt echter niets meer gedaan. Voor de nacompetitie heeft de degradatie van FC Twente wel grote gevolgen''

Wat is dit nou weer voor een onzin?? Waar the hell is de Knvb mee bezig???? Hoe kan je bovenaan alles laten staan maar onderaan de staart het op de schop gooien???
Ik hoef niet op deze manier kampioen te worden, maar dit slaat echt totaal nergens op, en zou niet eens mogen/kunnen.

Twente gedegradeerd? Prima, nummer 1 en nummer 2 van JL promoveren. Niet dit geneuk onderaan de staart vd Eredivisie zeg.. Want anders moet je Ajax wel gewoon kampioen maken. Niet met 2 verschillende maten meten..........

18 mei 2016 om 19:08

Ik weet niet wat er over in het regelement staat. Anders krijgen enkele juristen het druk. Dat zal de Knvb ook wel weten

18 mei 2016 om 21:12

Ik denk dat er helemaal niks in het reglement staat en ze maar wat doen om niet nog meer gezeik te creëren. Want ja, maak je Ajax nu kampioen dan heb je heel Nederland (minus Ajacieden) over je heen, en ben je weer de ''knjb'' (wat je zelfs nu langs ziet komen op Twitter bv...)

Als ik het goed begrijp, kan zélfs Cambuur in de Eredivisie blijven, dat zou dan moeten betekenen dat Twente ónder Cambuur is geëindigd. Dan is er genoeg aanleiding voor zowel Ajax als de nr.2 van de JL om een paar advocaten in te huren. Begrijp mij niet verkeerd, ik hoef die schaal niet meer, het alsnog krijgen gaat ook totaal niet aanvoelen als een kampioenschap, maar je moet niet onderschatten wat voor financiële gevolgen dit zijn.

Wanneer Twente vanaf hun huidige Eredivisie standplaats rechtstreeks waren gedegradeerd én Cambuur als nr. 18 ook automatisch, en de nr. 1 én nr. 2 vd JL waren gepromoveerd, dán had de Knvb het juist opgelost. Nu zijn ze gewoon echt met 2 verschillende maten aan het meten en dat kan niet.

18 mei 2016 om 21:12

De resultaten blijven staan. Twente is nu (18) geworden in principe.

Willem II moet gewoon winnen van NAC dat zijn ze verplicht t.o.v. de supporters. Zodat ze nooit kunnen zeggen Willem II heeft gemazzeld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren