Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Gestopt Feyenoord-talent openhartig: ‘Ze zijn veel bezig met geld en vrouwen’

Donderdag, 21 september 2023 om 06:15Wessel Antes • Laatste update: 06:52

Guus Baars, die onlangs plotseling een punt zette achter zijn spelersloopbaan, heeft in gesprek met YouTuber Salaheddine meer informatie gegeven over zijn besluit. De twintigjarige voormalig verdediger van Feyenoord en FC Dordrecht vertelt onder meer dat hij afgelopen zondag moslim is geworden. “Voor mij is er niet veel veranderd, want in mijn hart was ik al moslim.”

Baars heeft veel reacties ontvangen op de video die hij drie weken geleden deelde op Instagram. Veel mensen zagen het nieuws niet aankomen. “Voor mij was het een soort coming out eigenlijk, want zelfs veel van mijn familieleden wisten niet dat ik met de islam bezig was. Met die video wilde ik alles eruit gooien waar ik al twee jaar mee loop, dus ook dat ik met de islam bezig was. Er waren misschien vijf mensen in mijn kring die het wisten, maar nu weet iedereen het gelijk.” De bewuste video is meer dan 200.000 keer bekeken. “Het was best heftig, maar nu is het er gewoon uit en weet iedereen het”, aldus Baars.

Via zijn Turkse kapper kwam Baars voor het eerst in aanraking met de islam. “Hij vertelde mij hoe de islam denkt over het leven na de dood. Daardoor ging ik ook podcasts kijken en meer nadenken over het onderwerp. Hij kwam met allemaal nieuwe theorieën voor mij, de islamitische kijk op het leven en had allemaal argumenten waar ik niets tegen kon inbrengen. Hij maakte mij steeds meer nieuwsgierig. Ik nam de islam eerst niet zo serieus, maar vond het op een gegeven moment een mooi geloof. Toch had ik nooit verwacht dat ik zelf zou gaan geloven. Uiteindelijk ben ik blij dat ik hem ben tegengekomen.”

Binnen Feyenoord was er volgens Baars weinig ruimte om over geloof te praten. “Bij de club was het nooit onderwerp van gesprek, helaas. Dat is wel jammer natuurlijk. De voetbalwereld is daar niet uitnodigend voor, daar zit men niet op te wachten. De jongens zijn veel bezig met geld en vrouwen, dat is een beetje de voetbalwereld. In geloof zijn de meesten niet geïnteresseerd. Ik was bang dat mensen mij raar zouden vinden als ik daar naar zou vragen. Ik hield het privé eigenlijk en was teveel bezig met de mening van anderen.”

Door zijn beslissing laat Baars mogelijk veel geld schieten. De Rotterdammer weet nog niet waar hij heen wil in zijn leven. “Ik heb geen opleiding afgerond, dat is niet heel handig van mij. Ik was op school nooit echt op mijn plek en het voelde als een gevangenis, ik wilde gewoon weg en naar de training. Maar ik vertrouw op God en dat hij zorgt dat ik goed terecht kom.” Baars is inmiddels officieel moslim. “Dat is nieuws! Afgelopen zondag ben ik bekeerd en ik ben moslim. Ik heb samen met mijn kapper afgesproken in de moskee en toen heb ik het gedaan. Voor mij is er niet veel veranderd, want in mijn hart was ik al moslim.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door ajaxxxlove)

Succes ermee, lekker doen waar je jezelf goed bij voelt.

21 september 2023 om 07:28

Idd, snap ook niet zo goed wat een artikel over het vinden van "je geloof"
Te maken heeft met voetbal, daarnaast verlaat hij de voetballerij ook nog eens.
Dus prima voor hem, maar als verhaal voor VZ?

Jee, ik vind het toch wel heftig. De beste jongen heeft dus geen school afgerond, besluit eigenlijk vrij snel te stopen met voetballen. Lijkt de Islam eigenlijk een beetje aan te grijpen als hoop. Misschien is dit wel een goed voorbeeld waar er niet echt iemand die dichtbij hem staat die hem de juiste begeleiding heeft gegeven of kan geven. Ik vind het nogal radicaal je leven omgooien zonder enig doel of plan. Misschien zullen sommige het een moedige beslissing vinden, ik vind het allemaal vooral heel erg impulsief. Ik wens hem het beste en hoop dat het goed komt met hem. Maar als ik dit lees en hem laatst hoorde dan lijkt het wel of hij een klap van de molen gehad heeft…

20 september 2023 om 18:16

Het lijkt natuurlijk heel radicaal hoe hij zijn leven omgooit, maar er zijn ook heel veel jeugdvoetballers van zijn leeftijd die het niet redden in de voetballerij en die komen natuurlijk in dezelfde situatie terecht.Hij heeft deze keuze dan bewust gemaakt en hij zal nu ook moeten uitzoeken hoe hij zijn leven nu wil invullen. Dan is het misschien makkelijker als het een actieve keuze was..

20 september 2023 om 18:22

Ik hoop gewoon van harte dat hij goed terecht komt. Hij maakt nu de keuze zelf en het is niet zo dat hij het niet gered heeft. Het lijkt een beetje dat hij niet weet wat hij nou wil. Gooi geen oude schoenen weg voordat je nieuwe hebt, dat is mij in ieder geval altijd geleerd. Ik hoop dat hij in ieder geval snel nieuwe schoenen vind 😉

20 september 2023 om 18:46

NEC

Ik lees het heel anders. Ik zie een jongen die in aanraking komt met de islam, daar twee jaar mee bezig is geweest, en zich in de voetbalwereld niet thuis voelde. Dus ik zie hem de islam helemaal niet aangrijpen als hoop. Hij was profvoetballer, had helemaal geen hoop nodig, maar vond een geloof waar hij zich thuis bij voelde.

En je leven drastisch omgooien omdat je in je hart voelt dat je niet op je plek zit: dat zouden veel meer mensen moeten doen. De mensen die jaar in jaar uit een baan blijven doen waar de lol allang vanaf is: dat zijn de mensen die een klap van de molen hebben gehad.

20 september 2023 om 20:35

Zo mag je het ook bekijken. Hoop dat hij er met de volle 100% achter staat en blijft staan. Maar het komt voor mij nog steeds over als een impulsieve beslissing. Hij zal er wel komen, maar het feit dat hij nu niet weet wat hij wil vind ik vooral zorgwekkend. Ik kan me qua geloof ook niet in hem verplaatsen aangezien ik het me totaal niet kan voorstellen en er helemaal niks mee heb.

20 september 2023 om 21:49

Dat laatste geldt voor mij ook, maar het is makkelijk om daarmee zijn persoonlijke stap als impulsief of iets anders te zien. Ik kan me er ook helemaal niks bij voorstellen, dat je gaat geloven in een god en bepaalde leefregels opeens een goed idee vindt.

Voor mij zou een ommezwaai in mijn leven er heel anders uitzien. Maar dat maakt die van hem niet minder echt of minder puur.

21 september 2023 om 07:59

Hij geeft aan dat het eigenlijk geleidelijk is gegaan. Van gesprekken naar podcasts luisteren. Eerst het een mooi geloof vinden, maar het zelf nog niet geloven, naar nu een moslim. Zo radicaal en impulsief komt het besluit niet op mij over. Maar goed, het is niet erg om daarover van mening te verschillen.

Ik herken wel wat je zegt over dat hij de islam lijkt aan te grijpen als stukje hoop. Vertrouwen in God of Allah is goed, geloven dat het goed komt ook. Maar je moet er wel zelf echt voor werken. De kansen aangrijpen die je (als je het gelooft door God of Allah) geboden worden. Het komt nu een beetje over als: 'Het komt wel goed, daar hoef ik niks voor te doen. Allah regelt het wel.'
Ook dit is slechts een interpretatie van hoe het bij mij overkomt, misschien bedoelt hij het anders.

21 september 2023 om 13:24

Nou ja, ik vind het juist een uitstekende beslissing als hij aangeeft niet gelukkig te worden van het voetballen en de wereld die erbij hoort. Dapper om zoiets op te geven, wetende dat er onbegrip zal zijn omdat je iets opgeeft waar jongetjes van dromen.

Daarnaast is dat pikkie 20 jaar oud. Hoeveel 20-jarigen weten welke richting ze op gaan? Ik leefde van feestje naar feestje en volgde een opleiding met halve interesse omdat ik het idee had een keuze te 'moeten' maken. Deze gast lijkt meer te weten welke kant hij op wil dan ik, en veel bekenden met mij, op die leeftijd.

Dapper besluit. Hoop voor hem vooral dat dit echt zijn diepe wens is en niet een impulsieve actie. Duidelijk dat hij diepgang mistte in zijn omgeving. Ik kan me inderdaad niet voorstellen dat je diepe levens casussen in de voetbalwereld snel kunt bespreken

Hij is 20, kan nog gemakkelijk een studie gaan volgen. Ik ben niet religieus, maar ik vind dit wel erg dapper. Zo jong al tegen de stroom in durven zwemmen toont karakter en zelfvertrouwen. Vooral je eigen hart volgen, niet de wens van anderen. Veel geluk!

20 september 2023 om 18:48

Helemaal mee eens. Zo jong nog en zijn leven omgooien. Knap. En tijd zat om er nog wat van te maken.

20 september 2023 om 19:13

Zo gemakkelijk een studie volgen is het niet als je je middelbare school niet hebt afgemaakt. Dapper is het zeker, of het 'slim' is moet nog blijken.

20 september 2023 om 20:12

Het is in elk geval verstandig om niet iets te blijven doen waar je ongelukkig van wordt.

Hij kan de avondschool voor volwassenen doen. Diploma halen. Opleiding kiezen die bij hem past. Misschien wel een sportopleiding. Hij hoeft echt geen arts of advocaat te worden.

21 september 2023 om 10:32

Dat ben ik zeker met je eens.

21 september 2023 om 13:25

Maar heeft hij zijn middelbare school ook niet afgemaakt? Er staat alleen iets over opleiding toch?

Blijf het altijd bijzonder knap vinden dat jonge gasten in een ‘hele snelle’ en vaak ook oppervlakkige wereld stelling nemen en de zaken anders aan gaan pakken. Inhoudelijk kan ik er weinig mee, maar dat is dan weer persoonlijk..

'Ik vertrouw op god en dat hij zorgt dat ik goed terecht kom'

Wat zou het toch heerlijk zijn als dat waar kon zijn. Geen slachtoffers van oorlogen meer, geen armoede, geen hongersnood, geen misbruikte kinderen meer. Ik blijf me verbazen, maar hopelijk werkt het voor hem als houvast.

20 september 2023 om 18:41

Veel oorlogen die juist door het geloof zijn begonnen...bizar.

20 september 2023 om 18:56

Het overgrote deel zelfs. Wat een onvoorstelbare ellende heeft het geloof door de eeuwen heen gebracht, en nu nog steeds in veel delen van de wereld. We wijken wel erg af van het voetbal trouwens

20 september 2023 om 19:16

Zeg maar ‘de mens’ die ‘geloof’ als machtsmiddel gebruikte.
Want als je de Koran en de Bijbel open slaat, staat oorlogen voeren haaks op de leer.

20 september 2023 om 19:46

Veel oorlogen die door geld juist geld zijn begonnen is toch ook bizar m??

20 september 2023 om 20:45

Moet je Leviticus maar eens lezen.

20 september 2023 om 21:51

@wiezie

Ja geld is helaas ook een reden voor oorlogen. Geld, macht, en geloof.

21 september 2023 om 00:58

Merkwaardig genoeg zie je in die boeken genoeg redenen waarmee geweld goedgepraat wordt.

21 september 2023 om 06:54

De bijbel staat vol met oproepen tot doden en het aanzetten tot oorlog, waar heb je het over? “ Ga nu en vernietig Amalek. Dood alles en iedereen: mannen en vrouwen, kinderen en baby's, koeien en schapen, kamelen en ezels." Of wat denk je van “Jullie Heer God zal jullie de overwinning geven. Dood dan alle mannen van de stad.14 De vrouwen, de kinderen, het vee en alle spullen mogen jullie als buit meenemen. Jullie mogen de hele buit voor jezelf houden.15 Dit moeten jullie doen met alle steden die buiten Kanaän liggen. Dus niet met de steden van de volken die nu hier in het land wonen. 16 Van de steden van de volken die én Kanaän wonen en die de Heer God aan jullie gaat geven, mogen jullie niemand in leven laten.17 Jullie moeten alle Hetieten, Amorieten, Kanaänieten, Perezieten, Hevieten en Jebusieten doden, zoals de Heer jullie heeft bevolen.” Genocide much?

21 september 2023 om 08:24

Kuyt007 heeft beide boeken niet echt goed gelezen denk ik Deze boeken staan werkelijk vol met citaten als hierboven. En dan hebben we het nog niet eens over de ongelijkheid die wordt gepredikt ten opzichte van vrouwen etc.

21 september 2023 om 08:27

Ook bijna alle oorlogen zijn door mannen begonnen. Maar het is wat simpel om dan als gevolg te trekken dat mannen de bron van alle kwaad zijn.

21 september 2023 om 09:17

Is dat in matriarchale samenlevingen ook zo? Indien niet heb je meteen een antwoord waarom het geen goed voorbeeld is.

20 september 2023 om 19:03

Was het maar zo een feest.

Helaas bezigt ook een ieder het geloof op zijn of haar eigen manier.

Als ik enerzijds bijvoorbeeld mijn buurman neem. Die is echt heel strikt moslim. Mag geen rente betalen voor een koophuis, kijkt en praat niet tegen mijn vrouw als we elkaar spreken op straat.

En andere buren met de islam als geloof die drinken alchohol, en hebben een koopwoning.

Een ieder moet doen waar hij/ zij zich goed bij voelt. En als dit voor hem de islam is moet hij dat zeker doen.

Verbaas me alleen over het feit dat hij geen school heeft afgerond. Dacht dat daar tegenwoordig wel meer aandacht voor was vanuit de clubs.

20 september 2023 om 19:11

Tot een bepaalde leeftijd. Zijn ze dan 16 of 18 en dan denken die jongens dus vaak ook niet meer na.

En clubs sporen ook veel te vaak jongens aan die bv een vwo of havo doen om maar een niveau lager te gaan ivm de tijd/energie het hogere niveau zou zijn. Schandalig eigenlijk

20 september 2023 om 19:37

@salerno1919, er wordt echt niet gestimuleerd om van havo af te gaan hoor. Dat is de meest korte route die er is tenzij je net als zo'n Skye Vink 2 jaar overslaat op het vwo en dan op je 15e je diploma al lekker hebt binnengetikt. Met vmbo moet je vanwege kwalificatieplicht doorgaan en mbo is vaak 2 jaar. Wel is het zo dat er op cijfers wordt gecheckt en jongens daardoor voor de veilige weg kiezen. Beter ergens tussen de 6 en 7 op havo dan een vijfje op het vwo

21 september 2023 om 06:56

Wat je daar omschrijft komt dus in het paradijs voor. Daar vechten gelovigen voor door in het wereldse leven beproevingen en moeilijkheden te accepteren door nog dichter bij God te komen.

Baars je bent een baas, geloof in jezelf en geloof in het feit dat er ook leven na voetbal is. Ik hoop dat je de keuze bewust heb gemaakt want het leven is niet altijd roze geur en maneschijn. Je zal veel obstakels op je weg krijgen maar met behulp van je geloof, je hart en de juiste keuzes zal je slagen in elk leven die je wilt leiden. Het ga je goed en blijf altijd lekker jezelf.

Tja, stoppen met iets waar je je geld mee verdient en dan geen plan b hebben om op terug te vallen, lijkt me niet slim, zeker als je helemaal geen diploma's hebt. dan maakt het eigenlijk helemaal geen bal uit welk geloof je hebt, maar zijn: ik vertrouw op god en dat hij zorgt dat ik goed terecht komt zijn erg naief. je zal toch echt zelf actie moeten ondernemen en naar school moeten gaan, nu is hij nog jong genoeg, maar het is wel zaak dat hij wat gaat doen.
Succes

Dit zou als voorbeeld mogen dienen over hoe naief en beinvloedbaar jongen mensen zijn. En jonge mensen worden tegenwoordig blootgesteld aan alles via social media. Deze jongen bekeert zich tot de islam, dat is onschuldig. Maar er zijn er ook die zich inlaten in sektes (om even iets zwaars op te noemen) of in de criminaliteit terecht komen op deze manier.
ON: Iedereen moet zelf weten wat ie doet, dus ik wens hem veel succes!

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Nederland

FIFA ranking: 6
2233 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller42
J. BijlowKeeper00
D. BlindVerdediger51
D. BlindVerdediger
S. de VrijVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

Nederland
0 fans
20 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren