Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Georginio Wijnaldum is met twee doelpunten de grote man bij winnend Al-Ettifaq

Laatste update:

Georginio Wijnaldum heeft zaterdagavond twee keer weten te scoren namens Al-Ettifaq. Dat deed de Nederlander op bezoek bij Al-Wehda, waar zijn ploeg door een treffer diep in de blessuretijd met 2-3 won. Het was voor de Nederlander zijn vierde en vijfde officiële treffer in dienst van de club uit Saudi-Arabië. Door de zege staat Al-Ettifaq momenteel op de zevende plek staan in de Saudi Pro League, met twintig punten na elf gespeelde duels.

Bij Al-Ettifaq, de club die getraind wordt door Steven Gerrard, stond naast Wijnaldum ook Jordan Henderson in de basis. Aan de kant van Al-Wehda was er een basisplek voor voormalig Sparta Rotterdam-speler Craig Goodwin, terwijl Vito van Crooij op de bank begon.

Wijnaldum opende de score na een kleine twintig minuten spelen. In eerste instantie zag de middenvelder zijn kopbal nog gestopt worden door doelman Munir Mohand Mohamedi, maar in de rebound was de negentigvoudig international alsnog trefzeker: 0-1.

Het was voor Wijnaldum, die afgelopen zomer voor zo’n acht miljoen euro werd overgenomen van Paris Saint-Germain, zijn vierde treffer in dienst van de club uit Saudi-Arabië. Op 21 september scoorde hij in het competitieduel met Al-Tai (4-3 zege) al twee keer, en op 24 september was hij in de King’s Cup tegen Jeddah FC (4-0 overwinning) ook al trefzeker.

In de 37ste minuut werd het op schitterende wijze 1-1. Abdulaziz Noor legde de bal vanaf de achterlijn terug, en vond Goodwin. De Australiër besloot het vanaf een meter of achttien maar eens te proberen, en plaatste de bal vanaf een meter of achttien prachtig in de bovenhoek.

Vlak voor rust leek Abdullah Khateeb Al-Ettifaq opnieuw op voorsprong te schieten met een schuiver, maar zijn treffer werd na inmenging van de VAR afgekeurd. Er was namelijk een overtreding van teamgenoot Demarai Gray aan voorafgegaan.

Aan het begin van de tweede helft zette Goodwin de thuisploeg op voorsprong, door de bal na een counter in één keer uit de lucht te nemen: 2-1. Dat was echter niet genoeg voor een zege, zo bepaalde Wijnaldum. Tien minuten voor tijd kwam de bal uit de kluts voor zijn voeten terecht, waarna hij in de lange hoek voor de gelijkmaker zorgde. In de achtste minuut van de blessuretijd werd het nog mooier voor Al-Ettifaq, toen Gray van afstand de 2-3 binnenschoof.

Moet Georginio Wijnaldum weer worden opgeroepen voor het Nederlands elftal?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekker man! Zou een gouden duo kunnen zijn met Bergwijn. (Please make it happen) 🙏

Gelijk weer oproepen. Nog altjd 10 klasses beter als wat er nu rond loopt.

28 oktober 2023 om 23:10

Zoals Frenkie de Jong, Gravenbergh en Reijnders?

29 oktober 2023 om 07:30

Clasie, Veerman, Wieffer etc. zijn nog beter dan deze opa

29 oktober 2023 om 12:30

Hou toch op zeg😂. Laat Wijnaldum maar lekker daar. Heeft niks te zoeken in Oranje.

Beregoede wedstrijd gespeeld, die doelpunten waren mooi meegenomen, het vertoonde spel onder Gerard is wel een beetje opgeschoten maar hij kan nog wel een paar aankopen doen om naar de top te spelen. Maar goed we kunne wel klagen en klagen over de Saoedische pro league maar de eredivisie is echt niet beter. Ik kijk liever naar een wedstrijd met Benzema op best goed niveau dan naar een ik noem maar rkc tegen go ahead. Met all respect voor de NL competitie, ik vind hier dat we echt doordraven en we ook die competitie een kans moeten geven.

28 oktober 2023 om 23:13

Waarom moeten we die competitie een kans geven? Geef je de Mexicaanse competitie ook een kans? Spelen ook best leuke voetballers? Dat is toch geen reden dat we er naar moeten kijken? Een stadion met vrijwel lege tribunes in een land zonder serieuze voetbalhistorie. Ik ga er niet voor zitten. Maar ik gun je alle plezier.

28 oktober 2023 om 23:18

het is niet om aan te gluren.
de buitenlanders in die teams zijn de enige die iets met een bal kunnen. bij de 3 grote clubs zitten dan nog wel wat saudis van niveau, maar de rest is echt treurig.
verder is de sfeer in de stadions, bij de mindere teams, echt bar en broos.

daarnaast hebben veel nederlanders veel meer binding met het nederlandse voetbal dan met de saudis league of teams, en dat is volledig te begrijpen.
leuk en aardig dat er veteranen als benzema en ronaldo daar hun geld verdienen en nog een beetje hun doelpunten totaal opvijzelen... maar aan mij niet bestemd om dat te gaan bekijken.

wat ik dan wel als aanrader kan meegeven is de aziatische CL, in de knockout fase zitten daar vaak leuke wedstrijden tussen doordat er grote cultuur/voetbal verschillen te zien zijn tussen teams uit het middenoosten en japan/z-korea.

28 oktober 2023 om 23:40

Wijnaldum ik weet dat je een contract hebt waarin je positief moet zijn over Saudi Arabië, maar je slaat een beetje door.

29 oktober 2023 om 01:16

Is dit GIni Wijnaldum of misschien wel Ronaldo zelf? Ik vind het een verschrikkelijk niveau, en gewoon minder dan de MLS, wat ik ook niet aan zet, ook al komt het vaak voor hier in Amerika.
Jij mag lekker je gang gaan pik, maar ik ken werkelijk niemand die nu interesse heeft in de Saoedische League. Leuk dat Neves en Benzema er spelen, heb genoeg hier in Europa om ons mee te vermaken.

29 oktober 2023 om 01:47

Kijk je dan ook liever Akhdoud - Al Raed dan naar spelers als Giménez? Want zo mank is je vergelijking namelijk.

29 oktober 2023 om 07:42

Ik kijk in Nederland ook niet naar wedstrijden van de 2e divisie. Want dat is het niveau van de meeste clubs. Naast dat er in ieder team 5 goede tot behoorlijk buitenlanders lopen spelen er ook nog 6 Saudi's en die kunnen er helemaal niets van. Misschien kom jezelf uit het land en vind je het daarom leuk maar 99,9 % van de mensen vind het helemaal niets.

Gelukkig dat die onbetrouwbare geldwolf zonder principes, zonder loyaliteit en zonder clubliefde niet in beeld is gekomen voor een terugkeer bij Feyenoord. Zijn hoogtepunt was een invalbeurt in de Champions League tegen Barcelona, waar hij Liverpool redde met twee goals. Nu is hij nog even extra zijn zakken aan het vullen in de zandbak. Nu maar hopen dat Koeman hem niet opnieuw ooit oproept.

29 oktober 2023 om 07:45

Hij moet toch zelf weten welke keuzes hij maakt in zijn carrière. Hij is over zijn top en op een leeftijd dat hij na jaren in die top heeft gespeeld voor het geld kiest. Ik weet niet wat voor werk jij doet, maar wanneer jij uit dit land een aanbieding zou krijgen om hetzelfde werk te doen voor een paar miljoen per jaar dan zou ik wel benieuwd zijn welke keus jij maakt.

Ik zou Voetbalzone willen adviseren om hier niet te veel aandacht aan te besteden. Voordat je het weet breng je Koeman op ideeën.

Ik hoop niet dat Koeman dit ook kijkt. Dalijk gaat ie nog nadenken over een terugkeer bij NL..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren