Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Genk geeft AZ het goede voorbeeld: Anderlecht slikt razendsnel vier goals

Laatste update:

RSC Anderlecht kent geen beste generale voor de return in de kwartfinale van de Conference League. Paars-Wit, dat donderdag nog met 2-0 won van AZ, ging zondag met 5-2 onderuit bij koploper KRC Genk. De eerste vier doelpunten van de thuisploeg vielen in een tijdsbestek van twintig minuten, waardoor de treffers van Islam Slimani en Anders Dreyer uiteindelijk weinig waard bleken te zijn. Genk pakt de koppositie in de reguliere competitie steviger in handen en staat nu vijf punten voor op achtervolger Union Sint-Gillis. Anderlecht staat tiende en moet volgende week winnen om kans te houden op deelname aan de play-offs om een Conference League-ticket.

Bijzonderheden:
Genk kwam tien minuten voor rust op voorsprong. Mike Trésor had enkele soepele bewegingen in huis en gaf af op Mbwana Samatta, die Bart Verbruggen kansloos liet met een geplaatst schot: 1-0. De gelijkmaker van Slimani viel vlak voor rust. Killian Sardella bracht de bal bij de Algerijn, die de kruising vond: 1-1. Nog voor het rustsignaal maakte Aziz Ouattara Mohammed er echter alweer 2-1 van. De Ivoriaan profiteerde koelbloedig van een rebound. Het bleek de thuisploeg vleugels te geven, want vlak na rust werd het 3-1. Joseph Paintsil schatte een pass van Patrik Hrosovský op waarde en liet Verbruggen van dichtbij kansloos.

In minuut 53 deelde ook Bilal El Khannouss in de feestvreugde. De ongedekte Marokkaan kon na een mooie aanval vrij inschieten rond de strafschopstip. Toch wist Anderlecht de spanning enigszins terug te brengen via Dreyer. De voormalig middenvelder van sc Heerenveen ontsnapte aan de buitenspelval en vond de verre hoek: 4-2. Het slotakkoord was echter voor Genk. Ditmaal werd Paintsil gevonden rond de strafschopstip en net als El Khannouss even daarvoor liet de Ghanees dat buitenkansje niet onbenut: 5-2.

KRC Genk - RSC Anderlecht
36' 1-0 Mbwana Samatta (assist: Mike Trésor)
43' 1-1 Islam Slimani (assist: Killian Sardella)
35+2' 2-1 Aziz Ouattara Mohammed
49' 3-1 Joseph Paintsil (assist: Patrik Hrosovský)
53' 4-1 Bilal El Khannouss (assist: Joseph Paintsil)
64' 4-2 Anders Dreyer (assist: Amadou Diawara)
87' 5-2 Joseph Paintsil (assist: Mike Trésor)

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nog eens een goede overwinning zonder 3 bepalende spelers. Vooraf dacht ik dat het maximum een gelijkspel zou worden. Zwak verdedigd aan beide kanten dus dan zie je veel goals. Daarna werd er bij Anderlecht gewisseld in functie van de Conference League en probeerde Genk de wedstrijd te doden, iets wat ze niet goed kunnen. El Khannouss eindelijk zijn eerste goal. Tresor, bekend in Nederland als Ndayishimiye, ook weer op niveau en heeft nu 20 assists dacht ik. Ja, een positieve wedstrijd voor Genk met het oog op de playoffs. 1 puntje nog nodig voor een Europees ticket en om als leider de playoffs in te gaan. Forza Racing.

Dit is juist geen goed nieuws voor AZ. Anderlecht staat nu op scherp om niet nog eens zoveel goals te slikken. Anderlecht had veel beter aanstaande donderdag zo'n offday te hebben. Een 2e offday zal Anderlecht echt niet krijgen.

16 april 2023 om 16:31

Elke ploeg kan na 1slechte wedstrijd een paar wedstrijden op rij opeens helemaal de weg kwijt zijn.
Laten we hierop hopen en aankomende Donderdag hopen dat Az snel op voorsprong komt.

16 april 2023 om 16:36

Het was geen offday voor Anderlecht.

AZ moet de return gewoon met 4-0 afmaken, Anderlecht was geen seconde beter.

Ach dat Anderlecht is écht een elftal van niks. Al begint AZ door een totale offday aanstaande donderdag met een 0-2 achterstand, ben ik er van overtuigd dat ze mét Karlson erbij prima met 3 goals verschil kunnne winnen. Kwalitatief zijn ze echt beter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren