Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Geldschieters wilden Pellè houden: ‘Feyenoord had nek moeten uitsteken’

Laatste update:

Na twee ijzersterke seizoenen bij Feyenoord vertrok Graziano Pellè afgelopen zomer uit Rotterdam. De Italiaanse spits, goed voor 50 doelpunten in 57 wedstrijden in de competitie, ging in het kielzog van Ronald Koeman aan de slag bij Southampton. Feyenoord hield een transfersom over aan zijn afscheid, maar leverde ook een goalgetter, leider en publiekslieveling in. De Vrienden van Feyenoord (VvF) hadden het liever anders gezien.

/

Journalist Jan-Dirk Stouten van RTV Rijnmond claimt dat vrijdagavond. Eén van de investeerders in de vermogende VvF heeft Stouten laten weten, dat Pellè niet verkopen verstandiger was geweest van de club. “Wij hadden graag gezien dat Feyenoord financieel zijn nek had uitgestoken om Pellè te behouden”, zei het anonieme lid van de VvF tegen hem.

Stouten citeert de vermogende bron en helpt direct een misverstand de wereld uit. “Later is er een verhaal door Feyenoord naar buiten gebracht dat de Vrienden van Feyenoord ook rendement wilden maken en dat Pellè weg moest. Maar dat is pertinent niet waar. Wij waren bereid om met Pellè een extra financieel risico te nemen.” Het is en blijft wel de vraag of het Feyenoord was gelukt Pellè gewoon aan zijn contract te houden.

Na zijn eerste seizoen in Rotterdam-Zuid, waarin hij 27 keer had gescoord, was er al een rijke club buiten Europa die Pellè wilde halen. Feyenoord werkte toen niet mee en de Italiaan moest zich over de teleurstelling heen zetten. Met zijn transfer naar Southampton bracht hij naar schatting nog zo’n 10 miljoen euro in het laatje voor Feyenoord. Bij zijn nieuwe club is Pellè heel sterk begonnen, met zes goals in elf wedstrijden. De laatste twee duels scoorde hij niet.

Denk je dat Graziano Pellè zonder morren nog een jaar bij Feyenoord was gebleven?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit zijn teksten waar je zo moe van wordt.. die jongen was niet te houden, had het gezien in Rotterdam en wou stap hoger met meer salaris (plus) grotere competitie was zijn ambitie. Dit vind ik altijd achteraf gepraat, zo kunnen wij Zlatan erbij halen, dat we beter R. Koeman als trainer van de hand moesten doen en deze fenomeen moesten behouden.

Schei uit!

21 november 2014 om 22:07

Hij had een contract, punt!

21 november 2014 om 22:14

Een speler bepaald zelf waar hij speelt. En gezien hij eerder al de woestijn niet in mocht omdat ze hem aan zijn contract hielden denk ik niet dat het nog een keer goed gegaan was

22 november 2014 om 00:30

In dit geval wel, aangezien het een stap vooruit is. Echter komt het ook wel voor dat spelers niet weg willen bij een club omdat het, in hun ogen, geen verbetering is. Maar als de club nog wat centen voor je kan vangen word je er min of meer uitgebonjourd.

21 november 2014 om 22:11

Pelle is natuurlijk een heel ander verhaal. Pelle mag Feyenoord en Koeman op zijn blote knietjes bedanken voor waar hij nu staat. De enige die het wel in hem zagen zitten. Ik denk dat Pelle nog graag een jaartje in Rotterdam had gespeeld, met datgene in zijn achterhoofd.

21 november 2014 om 22:17

Dat denk ik dus niet. Pelle wou graag cashen of naar een grote competitie. Nu heeft hij het beide en er waren echt wel meer geïnteresseerde clubs gekomen voor Pelle. Als hij niet had mogen gaan was hij echt ontspoort. Begon daar al tekenen van te vertonen in het laatste deel van het vorige seizoen, bij Twente en tegen Ajax, hij was gewoon klaar hier. Zo simpel is het.

21 november 2014 om 22:28

Tja,.. die redenering kan je natuurlijk net zo makkelijk omdraaien. Feyenoord was al jaren lang een lelijk eendje (of, als je het positiever wil laten klinken, een sleeping giant) waar niemand zijn vingers aan wilde branden. Voor een belangrijk deel door Pelle is die status nu veranderd en daar hoort een bijna uitzinnige dankbaarheid bij. Het zou ongepast zijn om een speler, die zo invloedrijk is geweest in een heel cruciale fase voor de club, niet zijn zin te geven met een mooie transfer waar hij zelf helemaal voor ging.

21 november 2014 om 23:33

Eigenlijk vond ik Guidetti en Koemand de absolute ommekeer die de donkere periode van Feyenoord weer kleur gaven. De passie, werklust, mentaliteit en ongeloofelijke plezier die hij met zijn spel meebracht. Je kan niet ontkennen dat echt niemand het in Pelle zag zitten, Feyenoord en ook hij werden uitgelachen wie was Pelle dan om zich niet te willen branden of zicht te groot te voelen voor Feyenoord o.i.d. Ik ben het overigens wel met je eens dat zo'n stap voor hem niet valt af te wijzen, dik verdiend ook!

21 november 2014 om 22:25

Hij wilde idd weg dus bs verhaal!

22 november 2014 om 02:09

Hij vangt een vrij laag salaris bij Southampton. Dit salaris zou voor Feyenoord ook mogelijk geweest zijn in de vorm van een teken bonus.

Dat kon Feyenoord en VVF wel zo leuk willen, maar het was allang duidelijk dat Pelle weg wou! Als Koeman hem niet had meegenomen, was hij wel naar de woestijn gegaan om te cashen!

hij wou zelf ook weg, hij was al een beetje teleurgesteld toen hij niet naar de zandbak mocht

Feyenoord heeft er verstandig aangedaan om Pele te verkopen. Als ze hem aan zn contract gehouden hadden was hij zeker gaan morren. Ik dacht ook dat ze Pele belooft hadden dat ze zouden meewerken aan een transfer nadat hij een transfer een jaar eerder aan zn neus voorbij had zien gaan.

Pelle was vorig seizoen al boos waarom Feyenoord hem niet naar de Zandbak mocht vertrekken, hij was echt onhoudbaar. Wat een gezever om niets.

22 november 2014 om 11:20

Was dus puur een geld kwestie, wanneer de vrienden van hem 1,5mil netto hadden geboden dan was hij gebleven.
En was Feyenoord kampioenskandidaat geweest.

Graziano Pellé was absoluut aan een nieuwe stap in zijn voetballoopbaan toe. Los van het feit dat hij geliefd was bij de aanhang van de Club van Zuid en los van het gegeven dat hij het erg naar zijn zin had bij Feyenoord. M.a.w., de Italiaanse topspits was niet bezweken voor de druk die er vanuit de club of vanuit de Vrienden van Feyenoord op hem zou worden uitgeoefend. Al zal Jan Dirk Stoute als soms wat doorslaande aanhanger van Feyenoord daar anders over denken

21 november 2014 om 23:19

In het hedendaagse voetbal heb je niks aan geldschietertjes. Een tientje meer of minder kom je niet ver mee. Dit is weer het dagelijkse gemormel van de fans.

Als je in een klap voor je hele leven financieel onafhankelijk kan worden en de club je dan tegenhoud, is dat een teleurstelling.
Pelle is er goed mee omgegaan, en is door gegaan met presteren.
Dan gun je zo'n man als club een transfer.
Zelfde verhaal als schone bij ajax

Feyenoord heeft het gewoon goed gedaan. Als er er ook maar iets fout ging werd heel Feyenoord met de grond gelijk gemaakt. Zo doen ze het ze goed.

Pelle was voor feyenoord een grote Gok! Een gok waar feyenoord dik heeft gewonnen. Heeft 2 seizoenen perfect gepresenteerd en is daarna verkocht voor een heel mooi bedrag.
Jammer dat er geen vervanger met Potentie is gehaald

Is dit nu een beetje scoren over de rug van Pelle? Wat een gelul, en dan ook nog anoniem blijven. Daar krijg ik helemaal een dikke van.... Als die ,,vriend'' het zo goed voorheeft, waarom nemen ze dan ,,geen risicootje'' om nu een +-spits aan te trekken. Achteraf allemaal lekker lullen, maar wat hebben we aan terugkijken.... Leuk voor historische overzichten, maar nu vooruit....

Het was voor zowel Feyenoord en Pelle gewoon het beste om uit elkaar te gaan. De kans dat hij nog zo'n jaar had gedraaid was gewoon heel klein! Plus dat niemand weet of Rutte wel zo heel erg op Pelle zat te wachten? Feyenoord heeft een mooi bedrag gevangen en had tijdiger op het vertrek moeten inspelen, niet nu gaan lopen zeuren

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren