Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gefrustreerd Sporting grijpt na puntverlies winterkampioenschap mis

Laatste update:
/

Sporting Portugal heeft het winterkampioenschap door zijn vingers laten glippen. De ploeg uit Lissabon kwam zaterdagavond niet verder dan een gelijkspel tegen Nacional (0-0). De Três Grandes - Sporting, FC Porto en Benfica - hebben nu allemaal 33 punten, maar de regerend landskampioen voert op basis van de onderlinge resultaten het klassement van de Liga Sagres aan. Sporting werd in 2001/2002 overigens voor het laatst kampioen van Portugal.

Het verjongde Sporting van Leonardo Jardim verloor dit seizoen pas één keer (FC Porto 3-1, 27 oktober) en hoopte zaterdag zijn zesde zege op rij te boeken, maar dat lukte niet. De bezoekers van Nacional begonnen brutaal aan de wedstrijd en versierden enkele hoekschoppen. Na het eerste kwartier nam Sporting meer het initiatief en werd de druk op het doel van Gottardi opgevoerd. Hij redde op een vrije trap van André Martins, op een schot van Diego Capel en zag André Carrillo na mooi voorwerk van Adrien Silva net voorlangs schieten. Toch was de grootste kans in de bij vlagen harde eerste helft voor de eilandbewoners: de twintigjarige spits Lucas João kopte rakelings naast. Jardim bracht met Islam Slimani in de rust een extra spits binnen de lijnen.

De Algerijns Speler van het Jaar 2013 kreeg direct een grote kans: na een voorzet van Cédric Soares kopte Slimani in, maar Gottardi voorkwam met een zweefduik de bevrijdende 1-0. Nacional kreeg na een uur ook een goede mogelijkheid, maar Diego Barcellos gleed de bal rakelings naast. Sporting leek hierna alsnog op voorsprong te komen, maar het doelpunt van Slimani werd tot grote woede van de Sportinguistas afgekeurd. Het bleef hierdoor bij een brilstand in Estádio José Alvalade en na afloop waren de spelers van Sporting nog steeds erg boos op arbiter Manuel Mota. Sporting speelt volgende week nog een groepswedstrijd in de Taça da Liga tegen Porto.

Denk jij dat Sporting Portugal kampioen wordt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik snap niets van het afgekeurde doelpunt. Er werd inderdaad geduwd binnen de 16 door Montero, maar de scheidsrechter had hierop gelijk moeten fluiten en niet pas fluiten als het doelpunt gemaakt is. Daarom vond ik het gewoon een geldig doelpunt.

Verder de kans van Nacional... schandalig dat een aanvaller die kan missen. 1 op 1 en dan niet eens een schot op doel, maar naast.

Achja. ik ben van mening dat onze competitie een keer weer spannend is met de Tres Grandes

De 3 beste ploegen van Portugal houden elkaar wel in evenwicht, mocht Estoril van Belenenses(kampioen liga de honra) winnen; dan staat deze ploeg op 26 en zijn dat er nog maar 7 minder dan Sporting,porto & Benfica. Moge de beste winnen.

Ze lopen het winterkampioenschap mis?
Krijg je in Portugal dan een prijs wanneer je 1e staat haleverwege het seizoen?

22 december 2013 om 12:32

Nee, maar het is een soort titel dat de media de ploeg dan geven. In België noemen ze het nu herfstkampioen omdat de helft van het seizoen vroeger valt dan vroeger door de vermindering van het aantal ploegen.

On: Echt wel goed dat Sporting terug meedoet. Vorig jaar was de dominantie te groot van Benfica en Porto, waardoor het uiteindelijk afhing van de laatste onderlinge match tussen beide teams.

Wat een teleurstellend resultaat zeg. Jammer dat Sporting hier punten laat liggen, willen ze kampioen worden moet dat toch niet te vaak gebeuren. Lekkere inval beurt van Slimani trouwens, beste speler aan de kant van Sporting in mijn ogen deze wedstrijd. Onbegrijpelijk dat zijn goal werd afgekeurd, iedereen in het stadion, waaronder ik, had het ook pas laat door dat de goal niet doorging.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren