Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Dolberg kan carrière nieuw leven inblazen bij 34-voudig landskampioen’

Laatste update:

Anderlecht hoopt Kasper Dolberg naar de Belgische Pro League te halen, zo meldt Het Nieuwsblad. De 25-jarige Deen mag vertrekken bij OGC Nice en staat hoog op het lijstje van de 34-voudig landskampioen van België. Nice zou bereid zijn om Dolberg te verkopen tegen een transfersom van vijf à zeven miljoen euro. De spits, die in Frankrijk nog tot medio 2024 vastligt, zou ook belangstelling genieten van PSV. Een hereniging met Peter Bosz in Eindhoven lijkt een van de opties te zijn.

Nice betaalde in augustus 2019 ruim twintig miljoen euro om Dolberg over te nemen van Ajax, maar na een redelijk eerste seizoen ging het bergafwaarts met de Deen. Tot dusver speelde de rechtspoot 85 wedstrijden voor de Franse middenmoter, waarin hij goed was voor 24 doelpunten en zeven assists. Nice verhuurde Dolberg zonder al te veel succes aan Sevilla en TSG Hoffenheim, maar lijkt nu bereid te zijn om definitief afscheid te nemen van de veertigvoudig international. Daarbij gaan les Aiglons een flink miljoenenverlies lijden.

Anderlecht, dat dit seizoen op een teleurstellende elfde plek eindigde in België, hoopt met Dolberg scorend vermogen aan de selectie toe te voegen. Het aflopende contract van Islam Slimani wordt niet verlengd, terwijl ook Benito Raman mag vertrekken. Anderlecht zag een bod op Boca Juniors-spits Luis Vázquez van tafel geveegd worden en richt de pijlen nu op Dolberg. Mogelijk moeten de Belgen daarbij haast maken, daar het een kwestie van tijd lijkt voor Bosz wordt gepresenteerd bij PSV. Het is goed mogelijk dat de Eindhovenaren na zijn aanstelling concreet gaan worden voor Dolberg, die ook in de belangstelling staat van clubs uit Duitsland, Denemarken en de Championship.

Afscheid van Robin Veldman
Anderlecht maakte zaterdag bekend dat assistent-trainer Robin Veldman vertrekt bij de club. De 37-jarige Nederlander, die naar verluidt aan de slag gaat in de jeugdopleiding van Ajax, had eigenlijk nog een contract tot medio 2024. Op de officiële website meldt Anderlecht dat de club sinds januari een nieuwe weg is ingeslagen en 'daarbij horen ook soms moeilijke beslissingen'. Veldman laat alsnog weten dankbaar te zijn voor zijn periode in Brussel. “Ik wil alle supporters, collega's en spelers bedanken voor een mooie periode bij Anderlecht. Het werken met de grote talenten van deze club was een voorrecht en dat zal ik altijd blijven koesteren.”

Zou Anderlecht een goede keuze zijn voor Dolberg?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat was hij scherp en trefzeker het eerste jaar in Ajax 1, jammer dat hij de grote belofte nooit heeft kunnen waar maken

10 juni 2023 om 13:20

Wat was hij toen goed inderdaad. Die goal met de achterkant van het hoofd en een waanzinnige pegel van afstand zijn vooral goals (uit die EL-campagne meen ik te herinneren?) die me bijblijven.

10 juni 2023 om 13:25

In het eerste jaar dacht ik echt dat dit een type Zlatan met de finesse van Bergkamp ging worden. Jammer dat het in zijn hoofd toch niet helemaal de stap is gemaakt om op het hoogste niveau te presteren, want die jongen heeft echt verschrikkelijk veel talent.

10 juni 2023 om 13:34

Echt he, ik zou hem als trainer bij bijna elke club blind halen. Vind het echt een prachtige speler. Zo verfijnd, zo rustig voor de goal, technisch volmaakt bijna. Maar toch bijna nergens echt geslaagd. Hoe frustrerend moet dat zijn.

10 juni 2023 om 13:43

Die leek toen echt een absolute wereldspits te gaan worden inderdaad. Doodzonde dat dat er niet uitgekomen is.

10 juni 2023 om 13:58

Helemaal mee eens. Een genot om te zien, je zag de kwaliteit ook gewoon aan hoe gasten als Ziyech met hem omgingen op het veld. Vol vertrouwen. Helaas toch een knak gehad in het jaar dat Tadic 9 stond als het ergens om ging en bij mindere stand Huntelaar de stand-in was. Zonde, want in mijn ogen een veel betere spits dan wat Ajax nu heeft. Zou goud zijn voor PSV ook die deal

10 juni 2023 om 14:08

Ja het moet een mentaal dingetje zijn geweest. Hij heeft ook gewoon hele periodes niet gepresteerd. Kan me die halve finale tegen spurs nog herinneren dat hij inviel...

Maar puur kijkend naar z'n intrinsieke voetballende kwaliteiten echt een van m'n favoriete voetballers.

10 juni 2023 om 15:38

Die 'knak' had Dolberg voor mijn idee al voor de komst van Tadic. Dolberg was in 16-17 echt top, 17-18 was hij helaas al minder maar dat was heel Ajax toen onder Keizer. Keizer deed toen een beetje hetzelfde als wat Schreuder deed, continu wisselen van spelers maar ook van formaties (dat deed Schreuder dan weer niet), en dat heeft ook wel veel invloed gehad op Dolberg.

Ik denk dat de terugkeer van Huntelaar in dat seizoen er ook wel mee te maken had, maar Dolberg werd onder Keizer op een gegeven moment uit de spitspositie weggehaald en op linksbuiten neergezet. En ik weet ook nog dat Keizer toen in dat seizoen tegen PEC Zwolle of Sparta Rotterdam (of beide) Dolberg zelfs op de 10-positie neerzette en Huntelaar als nummer 9 en de ene wedstrijd stond Dolberg in de basis, dan kwam hij weer 2 wedstrijden als invaller erin, dan begon hij weer 3 wedstrijden in de basis en zo ging het maar door onder Keizer.

Heeft daarna nog wel een beetje zijn vorm teruggevonden, bij Ajax. Maar zo goed als in 16-17 was hij niet meer. Toverde bijvoorbeeld in het seizoen 18-19 in de Eredivisie serieus nog vrije goals eruit tegen o.a. VVV Venlo, Fortuna Sittard, AZ, ADO Den Haag en volgens mij Excelsior en had toen in dat seizoen ook zeker een goede fase waar hij terugkeerde van een blessure en hij in 10 wedstrijden die hij achter elkaar speelde, 8 goals maakte en 3 assists gaf.

Bij OGC Nice was hij zijn eerste anderhalf jaar ook goed, maar presteerde hij daarna een half jaar lang weinig en presteerde hij ineens wel top op het EK 2021. Daarna helaas nooit meer wat gepresteerd.

Heel jammer, want ik ben een gigantisch fan van Dolberg en ondanks dat het toen maar een korte periode was zag ik in het seizoen 16-17 serieus een topspits in hem. Zoals Oortap hierboven al aangeeft zag ik ook een kruising van Zlatan en Bergkamp in hem, maar dan vooral de verfijning van hem deed mij Dolberg aan Bergkamp denken en doet mij ook wel pijn om te zien hoe hij aan het afglijden is.

Ergens denk ik ook dat Dolberg niet gemaakt is voor het voetbal. Bedoel ik meer in de zin van zijn mentaliteit en zijn mentaliteit is niet slecht, maar hij mist gewoon een bepaalde soort drive en honger heb ik het idee. Hij komt op mij over alsof hij het wel prima vind en dat is jammer en niet slecht, want hij is gewoon een hele ingetogen jongen maar als hij wat meer 'vuur' in zich zou hebben dan zou hij nu oprecht tot een van de betere spitsen van de wereld behoren.

Die jongen barst echt van het talent, alleen is zijn carrière helaas steeds verder naar beneden aan het gaan. Niet à la Ihattaren, Balotelli, etc. door foute dingen te doen, maar puur door zijn ingetogen karakter.

10 juni 2023 om 13:22

En toch heb ik grote angst wanneer Psv hem aan trekt. Bosz maakte hem een wereldspits in dat seizoen, dus de combi zie ik niet helemaal zitten bij Psv

10 juni 2023 om 15:14

PSV heeft dadelijk de Jong en Pepi. Dolberg wordt alleen aan PSV gelinkt omdat Rik Elfrink in een podcast zei dat hij dacht dat Bosz nog wel eens oud spelers kon halen, zoals Dolberg. Maar geen concrete interesse. Die komt niet naar Eindhoven hoor haha.

Zie liever Dolberg dan Pepi komen. Het IJskonijn is toch meer ervaren in Europa en heeft op zich een prima trackrecord. Kent de NLse competitie en Bosz ook. Dolberg, Pepi en LdJ (in breekijzer rol) zou ideaal zijn. Maar goed, aanvallers is leuk en aardig maar PSV moet prio geven aan de verdediging. Die is sinds Moreno (laatste PSV waardige verdediger) weg is waardeloos... Geef dat prio, kom op Bosz haal wat Franse slagers uit de middenmoot van de Ligue 1. Die CL ticket kan een mooie lokker zijn.

10 juni 2023 om 13:46

Voor ons zou Dolberg gewoon een goede spits zijn.en waardige opvolger van de Jong die als pinch-hitter kan fungeren.

Geld meer nodig om andere posities te versterken.

10 juni 2023 om 14:45

Dolberg is kapitaalvernietiging. Daar ga je nooit echt een winst op boeken, net zoals Matusiwa en Spierings. Als dat soort spelers niet aanslaan dat heb je dat geld gewoon de WC doorgespoeld. Dolberg heeft een half seizoen uitgeblonken bij Ajax maar daarna is het gewoon blessure na onfitte periode na vormverlies na blessure geweest. Afgelopen seizoen: 2 goals gescoord. Seizoen daarvoor: 7 goals. Seizoen daarvoor: 6 goals. 15 doelpunten in de afgelopen drie jaar. Zijn hoogste doelpuntenaantal in een seizoen was 12.

Ik weet nog de impact die Dolberg maakte met spectaculaire goals en mooi afronden, maar alles bij elkaar genomen heeft ie misschien een jaartje goed gespeeld. Inmiddels is ie 25, ik zou vraagtekens zetten voordat je tien miljoen uitgeeft aan hem

Hij heeft echt heel veel kwaliteiten, maar het komt er zovaak niet uit. Echt een super interessante speler! Zou hem graag weer tot bloei zien komen.

Ik zie zelf liever Pepi bij PSV, je hebt met de Jong al een spits voor in de 16. Ik zie juist liever een spits die in de bal komt en meevoetbalt waardoor er weer ruimtes ontstaan voor spelers als Simons en de (nog aan te trekken) buitenspelers.

10 juni 2023 om 14:02

Dolberg is zo’n speler als jij beschrijft, waarom heb je dan liever Pepi?

Concurrent voor Brobbey? Of vervanger en die duur verkopen? Ajax zit te slapen

10 juni 2023 om 14:20

Als Tadic blijft heb je naast Brobbey een stormram nodig. Brobbey en Dolberg zijn beiden niet sterk in de lucht, en dan druk ik me nog zwak uit.

Ook al kwam het er de laatste jaren niet uit, Kasper blijft met vertrouwen en als hij fit is een wereldspits!

10 juni 2023 om 14:18

Het is te makkelijk om het op vertrouwen af te schuiven. Het lijkt er eerder op dat hij 1 jaar bij Ajax boven zn kunnen heeft gepresteerd, en het vervolgens nergens echt heeft waar kunnen maken. Desalniettemin ben ik ook fan van hem, wat met name komt door zn elegante stijl.

10 juni 2023 om 14:39

1 jaar goed gepresteerd en dan roepen ´´als hij fit is een wereldspits´´. Heerlijk dat overdrijven

10 juni 2023 om 14:47

Ik zou eerder zeggen als hij naar z'n vermogen voetbalt is het een wereldspeler. Alleen dat lukt hem zelden... boven je kunnen spelen is het niet. Hij deed fantastische dingen, hij kan prachtige dingen met een bal. Dat was niet een jaartje geluk. Maar we kunnen ook niet anders dan concluderen dat het er daarna zelden nog echt is uitgekomen. Interessant om te kijken hoe dat komt.

10 juni 2023 om 14:51

Als hij 1 jaar goed gepresteerd heeft en daarna 6 jaar weinig bijzonders is het gewoon een one season wonder.

10 juni 2023 om 15:07

Dat kun je zeggen ja. Maar je hebt one season wonders voor wie alles een jaartje goed viel en die beter leken dan ze waren. Dat is het bij hem niet, dus dan ben ik heel benieuwd wat dan maakt dat het er niet uitkomt.

10 juni 2023 om 15:15

Ik vind wel dat alles goed viel bij hem. Anders kon hij echt wel wat laten zien in een van de duizend kansen die hij kreeg

10 juni 2023 om 15:41

Hmm dan gaan we het niet eens worden vrees ik lieve schat! Ik heb hem echt dingen zien doen die 99% van de profs niet nadoen. Ach het maakt ook niet meer uit ook.

spits van niks, slapzak eerste klas.
heeft ook nog nooit een vol seizoen gespeeld.

maar het niveau waar hij het heeft laten zien in zijn beginjaren, daar is het misschien nog wel een prima speler.. een anderlecht zou dan wel passen bij hem

Het liefst zie ik de promotie van Jason v. Duiven.
Samen naast Luuk, met een gehuurde spits.
Als Dolberg 4-5 mil op te halen is, dan wel doen, meer niet.
Rest van de transfer budget spenderen aan vervanger voor Ibi, en CV.

Voetballend eeb groot talent maar qua instelling niet geschikt voor het hoogste niveau

Dolberg is een toptalent, alleen volgens mij beperkt zijn diabetes zijn vermogen als topatleet. Wellicht dat het daardoor er niet goed uitkomt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren