Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Geflopte voetballers: De ‘nieuwe Ronaldinho’ die nooit uit de verf kwam

Laatste update:

Jonge voetballers die een grote toekomst wordt voorspeld. Het komt regelmatig voor. De wereld ligt aan hun voeten en zaakwaarnemers met dollartekens in hun ogen zorgen ervoor dat deze talenten voor miljoenbedragen naar droomclubs kunnen verkassen. Veel van deze groeibriljanten maken de verwachtingen echter door uiteenlopende redenen niet waar. Voetbalzone duikt in de geschiedenis van geflopte voetballers. In deze rubriek wordt er wekelijks een speler uitgelicht. Deze keer aandacht voor de carrière van de Braziliaan Kerlon.

Door Koen Wulms

Kerlon Moura Souza, zo luidt de volledige naam van Kerlon. De Braziliaan was een befaamde dribbelaar en zo introduceerde hij in 2005 de wereldberoemde ‘zeehondendribbel’, waarbij hij de bal zelf opwipt om hem vervolgens met zijn hoofd hoog te houden. Tijdens het hooghouden speelde Kerlon ook nog verschillende tegenstanders voorbij. Hierdoor kreeg de Braziliaanse balkunstenaar dan ook zijn bijnaam zeehondje toegewezen. In Kerlon’s jonge jaren maakt hij veel indruk bij zijn club Cruzeiro, waar hij in 2006 definitief doorbreekt. De kleine dribbelaar heeft op dat moment ook al de interesse gewekt van verschillende clubs in Europa.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Uiteindelijk is het Internazionale dat in 2008 via een ingewikkelde constructie de handtekening weet te strikken van de op dat moment pas achttien jarige voetballer. Kerlon verkast op papier naar Chievo Verona, maar tekent ook deels bij Inter, waar hij echter nooit ook maar een minuut in het eerste elftal speelt.

Kerlon wordt in 2009 gepresenteerd als nieuwe aanwinst van Ajax.

Door verschillende blessures komt Kerlon voor Verona ook slechts tot vier optredens in de Italiaanse Serie A. Na dit seizoen besluit Internazionale dat het beter is om de jongeling nog een keer speelminuten te laten maken bij een andere club. De reden hiervoor is de blessuregevoeligheid. Zo heeft de Braziliaan nog geen enkel vol seizoen kunnen spelen in zijn nog prille carrière. Kerlon vertrekt zodoende naar Amsterdam en gaat spelen bij Ajax. Een gelukkig huwelijk tussen beide partijen wordt dit echter niet. Bij Ajax maakt Kerlon ook geen enkele minuut in de hoofdmacht. Het blijft in Amsterdam bij enkele optredens voor het beloftenelftal. Hierna raakt het voormalig toptalent wederom zwaar geblesseerd aan zijn knie en is hij voor de rest van dat seizoen uit de roulatie.

Na zijn terugkeer in Milaan, in de zomer van 2010, slaat het noodlot opnieuw toe voor Kerlon. Hij raakt, kort nadat hij was hersteld van zijn vorige blessure, opnieuw geblesseerd aan zijn knie. Een nieuwe operatie is noodzakelijk om de kwetsuur te verhelpen. Dit zou uiteindelijk de rode draad worden in zijn carrière.

Terugkeer naar Brazilië en speeltijd in Japan
Na een halfjaar met nul speelminuten bij Inter vertrekt Kerlon op huurbasis naar zijn thuisland. Hij gaat aan de slag bij Paraná Clube, dat in het seizoen 2010/11 uitkomt in de Braziliaanse Série B. Dit verblijf zou echter wederom van korte duur zijn en in de zomer van 2011 wordt Kerlon wederom verhuurd aan een club in zijn thuisland Brazilië. De amateurclub Nacional EC is de volgende tijdelijke werkgever van het zeehondje. In totaal komt Kerlon bij deze twee clubs tot vier optredens in anderhalf jaar tijd.

Na dit avontuur in zijn thuisland loopt het contract bij Internazionale definitief af. De volgende halte in Kerlons carrière is Japan. Dit wordt uiteindelijk de beste periode in zijn teleurstellende voetballoopbaan. De Braziliaan komt in anderhalf jaar tijd tot 22 wedstrijden, daarin maakt hij 9 doelpunten en geeft hij 7 assists.

Na deze periode zwerft Kerlon nog een aantal jaar rond. Met bestemmingen als Barbados, Amerika, Malta en wederom Brazilië, maakt hij een flinke rondreis van zo’n vijf jaar. In deze periode speelt Kerlon nog geen veertig wedstrijden. Na deze veelal exotische bestemmingen gaat de Braziliaan nog aan de slag in Slowakije om daar te gaan spelen voor Spartak Trnava. In 2017 komt hij bij die club tot vier optredens in de Slowaakse Nike Liga. Hierna besluit de het voormalig wonderkind om op 29-jarige leeftijd definitief te stoppen met professioneel voetbal.

Kerlon, die ooit werd benoemd tot de ‘nieuwe Ronaldinho’ heeft door vele blessures zijn potentie nooit weten waar te maken. ‘’Ik was door de vele blessures niet meer gelukkig’’, gaf Kerlon aan nadat hij zijn schoenen aan de wilgen had gehangen. Op dit moment lijkt hij zijn geluk weer te hebben teruggevonden. De inmiddels 35-jarige Braziliaan werkt in Amerika bij een voetbalschool om daar jonge kinderen de kneepjes van het voetbalvak bij te brengen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Weet nog dat ik heel enthousiast was toen hij naar Ajax kwam. Maar nooit iets van gezien!

6 oktober 2023 om 17:52

Ja ik ook. Hij kwam toen samen met een andere braziliaan Zé Eduardo naar Ajax. Beide niets geworden helaas.

Mooi einde van he artikel dat hij zijn geluk heeft gevonden door te werken bij een voetbalschool in de VS. Kan hij zijn grote talent toch nog gebruiken om het aan jeugd over te dragen.

Deze man is de betekenis van een one trick pony. Of in dit geval een zeehond.

6 oktober 2023 om 18:26

Heb je het over mij?

YouTube was pas net een hit. Zijn filmpjes toen gingen viraal. Jaren later bij ajax met alle verwachtingen. Helaas voor iedereen zwaar geblesseerd.
Het talent had hij absoluut, maar moraal van dit verhaal vind ik gaan over de begeleiding!
Zo'n talent hoort de beste begeleiding te krijgen. Want als je Van den Boomen ziet op '10' dan begrijp ik pas hoeveel geluk zo iemand heeft als hem als modale voetballer die de juiste weg had gekozen

Kerlon. Ik kan mij de naam nog goed herinneren en de specifieke zeehondendribbel. Ik wist dat hij niet geslaagd was als voetballer, maar dat hij zó weinig wedstrijden en dan ook nog bij nietszeggende clubs heeft gespeeld, dat wist ik niet. Wel erg jammer voor zo'n jongen natuurlijk om op je 29e al te stoppen. Hopelijk heeft hij nu juist zijn ding gevonden. Kerlon past in het rijtje van spelers zoals Adu

zal deze man zich wel financieel onafhankelijk hebben “gespeeld”? Jammer dat je echt wel talent had, maar t gewoon niet eruit kwam. Wel veel mooie levenservaring opgedaan in al die landen en continenten!

Ik denk dat deze jongen in zijn handjes mag knijpen dat zijn hoofd er nog aan zit. De zeehonden dribbel en Marco Materazzi als teamgenoot lijkt me niet de beste combinatie.

7 oktober 2023 om 07:15

Teamgenoot kan nog. Tegenstander is gevaarlijker.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren