Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Geen onrechtmatigheden aan het licht bij toewijzing WK van 2006’

Laatste update:

Er is veel te doen om de wereldvoetbalbond FIFA en de toewijzing van de WK’s van 2018 (Rusland) en 2022 (Qatar). Ook wordt er naar het verleden gekeken, maar met het WK van 2006 was weinig mis. De Duitse voetbalbond DFB meldt in een persverklaring dat het interne onderzoek geen onrechtmatigheden aan het licht heeft gebracht.

/

“We hebben geen aanwijzingen gevonden voor wantoestanden. Ook is er geen enkele aanwijzing aangetroffen dat er stemmen van afgevaardigden zijn gekocht”, aldus de Duitse bond in de verklaring. Wel wordt er nog gekeken of een betaling van 6,7 miljoen euro daadwerkelijk is gebruikt voor het culturele programma van de FIFA.

Duitsland werd in 2000 verkozen tot organisator van het WK van 2006. De Duitsers wonnen op de verkiezing van Zuid-Afrika, dat niet lang hoefde te treuren. Vier jaar later werd het mondiale eindbal in Afrika gespeeld.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom is hier onderzoek naar gedaan door het Duitsebond zelf? Snap sowieso niet waarom hier onderzoek naar gedaan is.

16 oktober 2015 om 13:15

Ja inderdaad niet echt een onafhankelijk onderzoek.

16 oktober 2015 om 13:20

Als de slager zijn eigen vlees keurt, zal de uitslag allicht goed zijn.
Zinloos obderzoek, uitslag stond van tevoren vast.

16 oktober 2015 om 13:20

zo dat ze hun omkoping kunnen dekken.
want realistisch gezien zijn alle wk's omgekocht
alleen nu omdat het Qatar is en islamitisch is kom opeens opstand
terwijl de meeste wk's gewoon omgekocht zijn

hahaha mensen makken melding
mag iemand nu ze mening ook al niet meer geven ?

16 oktober 2015 om 13:30

Dat ze islamitisch zijn had je wel achterwege mogen laten.

16 oktober 2015 om 13:36

Heeft er niets mee te maken dat Qatar islamitisch is,maar dat het er 50 graden in de zomer kan worden.
Belachelijk van je om de discriminatie kaart te spelen.

16 oktober 2015 om 16:44

Zeer onnodige opmerking. De omstandigheden in Qatar, zowel het klimaat als de opbouw van de stadions, zijn erbarmelijk slecht. Dan is het absoluut niet raar dat mensen het heel vreemd vinden dat Qatar ondanks die omstandigheden nog een meerderheid qua stemmen krijgt ook. Geloof heeft daar absoluut niets mee te maken.

Bij landen als Duitsland valt zoiets alleen niet zo snel op, omdat het een relatief rijk land is, de omstandigheden goed zijn en de faciliteiten allang aanwezig zijn om zo'n WK te kunnen opzetten. Daarbij is het ook gewoon een voetballand.

Als er dan persberichten naar buiten komen uit redelijk betrouwbare bronnen dat het WK in Duitsland is 'gekocht', dan is het logisch dat de DFB zichzelf gaat indekken met een eigen onderzoek.

16 oktober 2015 om 17:24

ja en omdat Rusland een islamitisch land is doen ze hetzelfde. wat een zielige opmerking van je om het meteen daarop te gooien. maar daarmee is het wel duidelijk dat je niet zon bijster intelligente jongetje bent.

17 oktober 2015 om 00:40

je kan zeggen wat je wil heel veel mensen komen met en we mogen geen alcohol dit dat is gewoon een feit dat jij of een ander niet zo denk kan maar veel wel.
ik zou zeggen zoek op youtube genoeg filmpjes met dat het daar om gaat omdat je daar net even de kroeg ingaat
dus gaat niet omdat de islaam maar de regels die de land volgens islaam volg.
rusland zijn gewoon doren in het oog van europa en drm val ze hun ook aan
maar geod ieder zijn mening
in wanneer is ooit een wk voetbal in een islamitische land gehouden? terwijl genoeg islamitische landen aan mee doen
of is dat zeker ook toeval

16 oktober 2015 om 18:00

Bellaparita

Omdat als de bronnen van verschillende journalisten kloppen, de stemming op zijn minst uiterst dubieus was. Blatter had Afrika een WK beloofd om zijn volgende termijn veilig te stellen, maar wilde ook Europa weer voor zich winnen nu ze met Johansson een sterke kandidaat hadden.

Blatter zou voor Europa stemmen, omdat het WK naar Afrika leek te gaan. Alleen bij een gelijke stand zou Blatter op zuid-Afrika stemmen. Achter de schermen werd druk uitgeoefend om de leden die mochten stemmen (lees: er werd grof smeergeld betaald). Op de dag van de stemming was een van de leden op mysterieuze wijze naar het vliegveld 'gevlucht' zonder te stemmen. Zijn stem was doorslaggevend geweest voor Afrika, nu viel de stemming anders uit. Om Afrika toch aan zijn zijde te houden besloot Blatter niet veel later om het WK te laten rouleren tussen de continenten en Afrika zou het eerst volgende continent zijn. De man die gevlucht was, had ene uiterst dubieus excuus voor zijn wegblijven. Maar je kan wel nagaan wat daar ongeveer gebeurd moet zijn...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren