Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gabbiadini dompelt Swansea in diepe degradatiezorgen; WBA gedegradeerd

Laatste update:

Swansea City en Southampton waren dinsdagavond zeer aan elkaar gewaagd. De twee degradatiekandidaten leken af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, maar invaller Manolo Gabbiadini scoorde een kwartier voor tijd: 0-1. Het zo goed als veilige Southampton ontvangt komende zondag landskampioen Manchester City, terwijl Swansea bezoek krijgt van degradant Stoke City.

Beide ploegen stonden voor aanvang van het duel op 33 punten, maar op doelsaldo stond Southampton op de zeventiende plek en stonden the Swans op de gevaarlijke achttiende positie. Aan de thuisploeg dus de taak een overwinning te boeken, maar in de eerste helft viel er bar weinig te beleven in het Liberty Stadium. Doelmannen Lukasz Fabianski en Alex McCarthy hadden weinig reddingen hoeven te verrichten, hoewel Charlie Austin tot tweemaal toe dicht bij de openingstreffer was.

Het doelpunt dat zorgt voor degradatie van West Bromwich Albion, het lijfsbehoud van Southampton FC en de waarschijnlijke degradatie van Swansea City Football Club uit de Premier League!

Posted by voetbalzone on Tuesday, May 8, 2018

Na de onderbreking leek Jordan Ayew zijn ploeg de snelle voorsprong te bezorgen, maar een prachtig schot van de aanvaller werd gepareerd door McCarthy. Austin had aan de andere kant van het veld wederom de kans te scoren, maar had het vizier niet op scherp staan. Het was Gabbiadini die een kwartier voor tijd de 0-1 maakte, nadat Fabianski eerst nog redding kon brengen op een poging van Austin. Swansea probeerde terug te komen, onder anderen via invaller Luciano Narsingh, maar tevergeefs.

Door de zege is Southampton, met Wesley Hoedt in de basis, nauwelijks meer in te halen voor Swansea. De hoop van the Swans is nu gevestigd op Chelsea en Arsenal. Beide Engelse topclubs nemen het nog op tegen Huddersfield Town en als de Londense clubs hun sportieve plicht doen en Swansea weet te winnen van Stoke op de laatste speeldag, is de ploeg uit Wales alsnog zeker van lijfsbehoud. Door de winst van Southampton is West Bromwich Albion overigens veroordeeld tot Championship-voetbal volgend seizoen.

Verwacht jij dat Swansea City gaat degraderen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties


Hele leuke wedstrijd gezien. Gelukkig is Swansea zo goed als gedegradeerd. Ze hebben het zwakste elftal; Narsingh, Ki, Nawson, Naughton, Clucas en dan de Chelsea huurling die het nummer 10 shirt krijgt.

Soton heeft voldoende speler die meekunnen bij een middenmoot team. Alleen wat is Hoedt een matige speler zeg. Is ontzettend traag en niet wendbaar. Vorige week ook bij die goal van Everton. Van Dijk wordt duidelijk gemist. ben gecharmeerd van Romeu en Hojberg. Ze hebben leuke spelers. Misschien dat Boufal volgend jaar volwassen wordt.

Swansea onder Rodgers een genot om naar te kijken maar de daaropvolgende jaren was er geen geld en verkochte ze hun beste spelers.

Met dit elftal gaan ze het ook moeilijk krijgen in the Championship.

8 mei 2018 om 22:44

Twee keer degraderen en ze spelen weer op hun normale niveau

9 mei 2018 om 09:35

Een normale niveau bestaat niet. Voetbalclubs hebben geen vast niveau waar ze aan toe behoren. Het zal vast wel weer off-topic zijn, maar het continu zaniken op wat in jouw ogen kleine clubs zijn is vermoeiend.

Een club als Swansea heeft een veel grotere rol gespeeld in het moderne Engelse voetbal dan een Leeds, een Ipswich of een Wolverhampton, al zal het laatste dankzij Mendes daar wellicht spoedig verandering in brengen.

Hun degradatie en afzakking zou zonde zijn, kijkend naar wat ze deden in de Laudrup-jaren.

9 mei 2018 om 09:43

Helemaal niet zonde. Het zou zonde zijn als clubs als Ipswich, Leeds, Sheffield United. Sheffield Wednesday, Forest de komende 20 jaar in de Championship zouden blijven spelen

9 mei 2018 om 09:57

Normaal niveau bestaat echt wel. Aston Villa bijvoorbeeld heeft meer dan 100 seizoenen op het hoogste niveau gespeeld dan is dat echt wel het niveau waar ze op thuishoren. Maar ja het valt me altijd op over Engelse clubs mag je niks zeggen hier maar een Twente bijvoorbeeld(wat ik overigens een prachtige club vind) mag je wel zeggen dat ze op het hoogste niveau thuishoren. Vooral over clubs die gedegradeerd zijn mag je niks zeggen maar owee als je iets over Swansea zegt of de geldclubjes Chelsea en Manchester City

8 mei 2018 om 22:44

Swansea is niet zo goed al gedegradeerd. Als Swansea wint van Stoke en Huddersfield wint twee keer, dan is Huddersfield gedegradeerd.

8 mei 2018 om 22:46

*Als Swansea wint van Stoke en Huddersfield verliest twee keer, dan is Huddersfield gedegradeerd en niet Swansea.

8 mei 2018 om 22:48

Als Huddersfield town 2 keer moet winnen om te degraderen dan zijn nu eigenlijk gedegradeerd.

8 mei 2018 om 23:16

Huddersfield speelt nog tegen Chelsea en Arsenal zie Swansea het nog redden ook

9 mei 2018 om 08:24

Maar Arsenal speelt nergens meer om en ook Chelsea heeft maar weinig reden tot hoop op CL-voetbal, gezien het doelsaldo van Liverpool (met een thuiswedstrijd tegen Brighton voor de boeg).

Eén puntje is genoeg voor Huddersfield en daar zie ik ze wel toe in staat. Speelden ook gelijk bij Manchester City.

En verder heeft Swansea ook nog niet gewonnen van Stoke.

Hoe dan ook, het wordt nog een spannend slot, onderin.

8 mei 2018 om 23:25

Swanse moet nog thuis tegen stoke dat al gedegradeert is en hudderafield moet uit tegen chelsea dat voor de 4e plek speelt en huddersfield moet ook tegen arsenal wat Wenger's laatste wedstrijd wordt. Dus die zullen ze beiden verliezen.

9 mei 2018 om 09:37

Arsenal heeft 0 punten gepakt in uitduels dit kalenderjaar. Er zijn zeker kansen voor Huddersfield op dat gebied.

Mooi eindelijk Swansea eruit en de mooiere Welshe er voor terug! Fans van Swansea zijn ook echt niet zo geweldig zoals iedereen altijd zegt..

8 mei 2018 om 22:46

Waarschijnlijk blijft Swansea er wel in hoor. Ik zie ze wel winnen van Stoke city en dan op doelsaldo boven Huddersfield Town eindigen want die gaan beide wedstrijden verliezen tegen Chelsea en Arsenal ga daar maar van uit met Chelsea voor de champions league en de laatste wedstrijd van Wenger.

8 mei 2018 om 22:57

Arsenal speelt nergens meer om, ze kunnen niet meer stijgen en niet meer dalen op de ranglijst...

8 mei 2018 om 23:08

Net als dat Huddersfield dik van City zou verliezen, maar toch uit knap een punt pakte. Bovendien spelen ze de laatste wedstrijd thuis tegen Arsenal dat nergens meer voor speelt. Huddersfield heeft zeker de beste papieren.

9 mei 2018 om 08:07

Arsenal speelt nergens meer voor, maar ik kan me voorstellen dat ze in de laatste wedstrijd onder Wenger nog een keer vol het gas open gooien.

8 mei 2018 om 23:10

Degradatie van Swansea vind ik niet heel erg aangezien de Championship toch een leukere competitie is om te volgen

8 mei 2018 om 23:58

Swansea en Huddersfield horen naar mijn mening allebei in de PL thuis volgend seizoen en daarom baal ik ook van de overwinning van Southampton vandaag. Ik hoop dat Huddersfield nog minimaal 1 punt pakt in hun laatste 2 wedstrijden, dat Swansea de laatste wedstrijd van Stoke wint en dat Manchester City met minstens 9 doelpunten verschil wint van Southampton. Als dit gebeurt dan degradeert Southampton en blijven Swansea en Huddersfield er gelukkig in.

9 mei 2018 om 00:51

Waarom horen Huddersfield en Swansea meer in de PL thuis dan Southampton?!

8 mei 2018 om 22:50

Als Huddersfield twee keer verliest en Swansea wint van Stoke, is niet Swansea, maar Huddersfield gedegradeerd en Huddersfield moet nog naar Chelsea en Arsenal.

8 mei 2018 om 23:18

Thuis tegen Arsenal

9 mei 2018 om 09:40

Je loopt nu mogelijk een derby tussen Cardiff en Swansea mis, weet niet wat daar nou zo leuk aan is.

9 mei 2018 om 10:04

Ach dat is toch ook niet de mooiste derby van Groot-Brittannië. Black Country derby tussen Wolves en West brom is veel groter of de Birmingham derby tussen Aston Villa en Birmingham City, of de derby tussen Portsmouth en Southampton, Tyne-wear derby Newcastle-Sunderland, Derby County-Nottingham Forest en Sheffield United-Wednesday. Dat zijn in mijn ogen mooiere en grotere derby's

9 mei 2018 om 22:52

Is het punt niet.

Alleen degradeert West Brom ook, dus die derby ben je ook kwijt.

Heel erg zuur voor West Bromwich Albion.

8 mei 2018 om 23:02

Kan je me uitleggen in welk scenario wba er nog in was gebleven ? Deze wedstrijd zou dan gelijk moeten eindigen toch ? Waarna wba moest winnen en gelijk in punten zou komen met Southampton ?

8 mei 2018 om 23:31

Als deze wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen, dan had Southampton 34 punten en Swansea City ook 34 punten. West Bromwich Albion heeft 31 punten met nog 1 speelronde te gaan. Zaterdag speelt West Bromwich Albion tegen Crystal Palace en die moeten ze dan winnen dan komen ze op 34 punten. Swansea City moet zaterdag dan verliezen van Stoke City en Southampton ook van Manchester City maar dan met 5 goals verschil, want het doelsaldo van Southampton is beter dan die van West Bromwich Albion.

8 mei 2018 om 23:35

Oftewel, te veel maars, ze waren toch wel gedegradeerd.

Het kon alle kanten op gaan, maar geluk lachte de Saints toe en ben blij dat ze volgend seizoen weer te bewonderen zijn in de premier league. Ze hebben een zak vol duiten en hoop dat ze het goed spenderen. Ik zou alleen de verwachtingen die er waren een tandje lager zetten, dat is wel zo realistisch.

Jammer voor Fabianski, echt een geweldige keeper in mijn ogen. Mogelijk iets voor Nederlandse clubs om spelers van Swansea hierheen te halen denk aan VD Hoorn of Narsingh? Zullen ze wel wat in moeten leveren natuurlijk.

8 mei 2018 om 23:37

Championship is beter dan de Eredivisie dus prima competitie voor hem

8 mei 2018 om 23:41

En de Championship is veel leuker om te volgen

8 mei 2018 om 23:46

Vind dat je dan wel overdrijft hoor. Als het beter was. Zou de kampioen psv moet oprollen bijvoorbeeld.

9 mei 2018 om 08:42

Ik ben bang dat Wolves met het team dat ze nu hebben dat nog doen ook.

9 mei 2018 om 13:11

Marseilefan1 heeft hier gewoon gelijk. Vroeger was de Eredivisie beter (10 jaar geleden), maar de Championship heeft de Eredivisie al lang en breed ingehaald. De Championship is de 5e rijkste competitie ter wereld. Er gaat in die competitie veel meer geld in omloop dan de Eredivisie. Het voetbal is dan ook veel beter daar. Dat is gewoon een harde realiteit!

Swansea heeft toch nog alle kans? Ze moeten nog thuis tegen stoke en huddelfield moet uit na Chelsea en thuis tegen Arsenal. Als ze die winnen en huddelfield verliest beide blijven ze er gewoon in. Hebben een beter doelsaldo. Lijkt me zeker niet onmogelijk en ondenkbaar dat dat gebeurt

Et voila, nu hoeven we in de zomer niet meer doodgegooid te worden met Tadic-geruchten. Ze lieten trouwens wel allebei zien waarom ze aan de onderkant van de PL staan. Man, wat een armoedig niveau. Southampton na de 0-1 wel echt beter, Swansea was werkelijk helemaal van slag.

En onze vriend Fer gaat met zijn derde club in Engeland degraderen.

Swans vliegen er hopelijk eindelijk alsnog uit. Huddersfield for life, zeker als dat racistische Swans de mede-kandidaat is om te degraderen. Huddersfield is een club om te koesteren. FA Cup finale 1948, tegen Charlton, is alleen reden genoeg voor de Terriers te zijn.

9 mei 2018 om 09:39

Ik denk dat heel weinig mensen weten wat er in die FA Cup-finale is gebeurd.

9 mei 2018 om 10:06

1948 Final was tussen Blackpool en Man United😉

Jammer voor WBA die de laatste paar weken mooi heeft teruggevochten. Swansea City laat al 4 weken lang punten liggen. The Swans are going down and Cardiff are going up 👍!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren