Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fosu-Mensah: ‘Dat was de eerste keer dat hij me van dichtbij aan het werk zag’

Laatste update:

Volgens het lokale Manchester Evening News heeft Manchester United de optie in het contract van Timothy Fosu-Mensah gelicht, waardoor de Nederlandse verdediger tot medio 2021 vastligt op Old Trafford. De 22-jarige rechtsback, die op de slotdag van het seizoen 2016/17 voor het laatst in actie kwam voor Manchester United, wil na verhuurperiodes bij Crystal Palace en Fulham en een zware kruisbandblessure eindelijk zijn waarde bewijzen voor the Red Devils.

"Wie wil er nou niet voor Manchester United spelen?", vraagt Fosu-Mensah zich af in gesprek met The Independent. "Ik ben daarom zeer gebrand om mijn comeback te maken en het uiterste voor het elftal te geven. Mijn hart ligt namelijk bij deze geweldige club. Mijn doel is om uit te groeien tot een vaste waarde. Tevens wil ik heel veel prijzen en onvergetelijke ervaringen verzamelen in mijn tijd bij Manchester United. Ik denk dat iedereen die hier speelt daarover droomt."

Fosu-Mensah moest vanwege de zware kruisbandkwetsuur acht maanden revalideren. De vleugelverdediger kwam inmiddels al tweemaal uit voor het Onder-23-elftal, al blijft een rentree in de hoofdmacht het ultieme doel. De coronacrisis zorgt echter voor vertraging. "Ik had een zeer goed gevoel over mijn terugkeer in het elftal. Uiteindelijk neemt de manager de beslissingen, maar ik had desondanks vertrouwen in het maken van speelminuten", aldus de voormalig Ajacied, die Manchester United echt als ‘zijn’ club ziet. "Ik kwam hier in 2014 en het is nu 2020, dat is zes jaar. Ik kreeg hier de kans om profvoetballer te worden en debuteerde hier in het betaald voetbal. Bij deze club heb ik een hele ontwikkeling doorgemaakt."

De rechtsback heeft een goed gevoel over de manier van werken van manager Ole Gunnar Solskjaer. "Naar mij toe is hij steeds positief geweest. In december stond ik pas weer op het trainingsveld met de spelers van het eerste elftal. Dat was ook de eerste keer dat hij me van dichtbij aan het werk zag. De samenwerking is tot nu toe erg positief geweest. Solskjaer weet dat ik hard werk en moedigt mij dan ook steeds aan. Ik voel dan ook dat hij vertrouwen in mij heeft", zo besluit Fosu-Mensah.

ZIe jij Timothy Fosu-Mensah slagen bij Manchester United?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jongen kom maar terug naar Nederland. Bij United heb je Wan-Bissaka te komende 10 jaar voor je, terwijl je op andere posities echt te druistig overkomt.

20 april 2020 om 17:38

Alleen welke club? Ik geloof niet dat hij nu al terug zou willen naar een club buiten de top 3 + AZ. En na een seizoen vol blessures staan clubs ook niet te springen om hem lijkt me. Misschien PSV als Dumfries vertrekt. Man U heeft nog optie tot verlenging van jaar volgensmij dus gratis zal hij ook niet zijn, in dat geval was het wel een aantrekkelijke keuze geweest voor Nederlandse clubs.

20 april 2020 om 18:23

Feyenoord verliest met Karsdorp de rechtsback. En die zal wel wat geld moeten kosten. Mocht dat niet haalbaar zijn is met de matige financien van de club Fosu-Mensah wel een optie. Mocht PSV Dumfries verkopen zie ik ze voor de helft van dat bedrag Zeefuik ophalen. Dan hebben ze een investering op het veld staan

20 april 2020 om 18:33

Ik zie Zeefuik ook best naar PSV gaan, zou op dit punt een meer logische keuze zijn als deze Fosu-Mensah. Zijn van hetzelfde geboortejaar, soortgelijke restwaarde alleen is Zeefuik topfit en heeft een goed seizoen gedraaid waar Fosu-Mensah ritme mist én zal financieel duurder uitvallen zowel in eventuele transfersom als salaris. Zou Feyenoord het aandurven denk je? Met Karsdorp haalde ze een jongen van de club terug ondanks blessures etc. Is ook geen echt succesverhaal en betwijfel of ze dat ook doen met Fosu-Mensah die nooit in de Eredivisie heeft gespeeld. Meest logisch zou Ajax zijn waar hij als kind jaren heeft gespeeld en als Mazraoui zou vertrekken een concurrent voor Dest kan gebruiken. Alleen heb ik mijn twijfels erbij of Fosu-Mensah de geschikte man is.

Hij moet de concurrentie aangaan met dalot voor de breedte. Als hij wint dan mag hij blijven maar als dalot veel beter past in het systeem dan moet hij zich bewijzen bij een minder grote club. Hij heeft een jaar de tijd.

Er is een ding wat veel jeugdspelers van topclubs last van hebben, en dat is dat ze altijd in een ploeg hebben gespeelt waar ze 90% van de wedstrijden de betere ploeg waren en het spel maakten. Als je dan vervolgens, zoals Fosu Mensah heeft gedaan, gaat spelen bij clubs die eigenlijk meer dan de helft van de tijd de slechtere ploeg is, pas je totaal niet in het spel. Hij zal ongetwijfeld bij een topclub een prima back zijn maar er is nu niemand die hem wil halen.

20 april 2020 om 19:30

In veel gevallen zou ik het hiermee eens zijn maar Fosu-Mensah is pas redelijk laat op de backpositie terecht gekomen en zijn skillset past juist goed bij een ploeg die veel moet verdedigen gezien zijn duelkracht en pure defensieve kwaliteiten van zijn tijd als CV. Hij heeft wel het geluk dat hij met zijn snelheid in hoge lijn kan spelen en door periode op 6 genoeg loopvermogen en degelijk in opbouw is. Maar het is geen back die uitsluitend bij voetballende ploegen kan spelen imo. Iets dat backs als Mazraoui en Dest bij Ajax wel zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren