Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fortuna ziet trainer vertrekken: 'Er was weinig vertrouwen in elkaar'

Laatste update:

Fortuna Sittard moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Na het vertrek van Wim Dusseldorp in de winter stond Tiny Ruijs voor de groep en onder zijn leiding ontwikkelde Fortuna zich tot een middenmoter in de Jupiler League. Zaterdag maakt Ruijs echter bekend dat hij ermee stopt: "Ik vind dit ontzettend jammer", zegt de oefenmeester in gesprek met Voetbal International.

Ruijs is van mening dat de nieuwe algemeen directeur, Jos Alberts, zich teveel met het technische beleid bemoeit. "Het werd me de laatste weken snel duidelijk dat een nieuwe hoofdtrainer volgend jaar minder zeggenschap zou krijgen", zegt Ruijs. "Er is voor mij te weinig perspectief door alle nieuwe ontwikkelingen. Terwijl mijn stem in de nieuwe selectie minder werd, werd de invloed van andere mensen steeds groter. Het speelt al enkele weken en ik heb dat als zeer onprettig ervaren. Er was weinig vertrouwen in elkaar. Dit was voor mij de enige optie."

Het is nog onduidelijk wat de trainer nu gaat doen: "Het was leuk om terug te zijn. Misschien blijf ik wel, misschien ga ik wel weer terug naar het Midden-Oosten. Daar heb ik vijftien jaar fantastisch gewerkt. Daar heb ik goed werk geleverd en ben ik waarschijnlijk nog wel in trek. Ik wacht het wel even af", aldus Ruijs. Fortuna eindigde het seizoen als elfde in de Jupiler League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

PSV nu ?? Ajax 2018/2019 ??
Reacties

Fortuna heeft zichzelf wel weer op de kaart gezet dankzij dit goede seizoen, maar ik denk niet dat het door deze trainer kwam. Ik vind hem niet veel uitstraling hebben en ik denk dat Fortuna dankzij hun goede huurlingen zo goed heeft weten te presteren. Hopelijk kunnen ze dit komend seizoen weer oppakken en verder bouwen aan een goed team. Vorig jaar rond deze tijd was het bijna einde vd club en nu denk ik dat meerdere trainers nog wel eens graag zullen willen gaan komen!

28 april 2012 om 16:02

wat maakt een uitstraling uit? onder tiny begon fortuna pas leuk te voetballen

28 april 2012 om 16:36

Nee dankzij de huurlingen begon fortuna pas leuk te voetballen!

Spelopvatting was gewoon alle ballen aan de voorhoede afgeven.. en zo snel mogelijk.

Als je inderdaad nog op belangstelling kan rekenen van clubs uit het midden-oosten, dan is je baan opzeggen bij Fortuna een stuk makkelijker. Ik ga er tenminste wel van uit dat de clubs waar hij op hoopt, een beter salaris betalen dan een middenmoter uit de Jupilerleague. Dus of hij het nu echt zo jammer vindt als hij beweert....

Jammer dat Tini weggaat, maar elke zichzelf respecterende club geeft niet alle macht aan de trainer. Ik weet niet precies wat de nieuwe voorzitter allemaal van plan is maar het lijkt me logisch dat een club bepaalt welke spelers er komen en niet een trainer. Het is in Sittard jarenlang andersom geweest. Wim Dusseldorp stelde ook zijn eigen team samen, maar liet die groep midden in het seizoen in de steek. Trainers zijn dus slechts passanten. Ondanks dat heeft Tini het geweldig gedaan na de winterstop. Al kwam dat ook door het aantrekken van Schreurs, van Zaanen en Usta.

Nog wat slecht nieuws bovenop de deceptie van gisteravond. De goede prestaties van Fortuna na de winterstop waren voor een groot deel dankzij Ruys. Kwaliteit van de selectie is belangrijk maar een goede motivator voor de groep doet al wonderen in de JL waar het vaak aankomt op strijdlust. Volgens mij was de sfeer binnen de groep stukken beter onder Ruys en zijn komst + die van een aantal versterkingen gaven het team hernieuwde hoop, elan wat uit monde in een bijzondere prestatie.

Heb je na jaren aanmodderen eindelijk een formule gevonden die de afgelopen maanden werkte, wordt de boel weer veranderd. Ik kan me voorstellen dat dit vooral pijn doet bij de fortunezen.

Ik vind het eigenlijk wel jammer dat Tini weggaat: zoveel trainerswisselingen zijn niet goed voor de continuiteit binnen de club. We zijn nu dus al toe aan de derde hoofdtrainer in één jaar tijd, nadat er nu al twee zelf zijn vertrokken.
Wat betreft de goede resultaten: denk inderdaad dat die meer toe te schrijven zijn aan Schreurs, Van Zaanen en Usta. Onder WD hebben we ook goede wedstrijden gespeeld in de eerste seizoenshelft, alleen gingen ze dan vaak door verdedigend geschutter en verprutste kansen verloren.
Ik acht de kans groot dat we nu Van Dijk of Caanen gaan krijgen.

Tini bedankt voor je inzet!

ik heb gehoort van een jeugd trainer van fortuna dat er een of ander belg er met geld aan kwam maar aleen als die meer invloed kreeg in het techniesbeleid meschien heeft het vertrek hier iets me te maken

Ik denk dat Tiny Ruijs best goed lag in de spelersgroep en hun ook alle vertrouwen gaf. Die combinatie en het huren op het laatste moment van spelers als Van Zaanen en Schreurs heeft Fortuna doen opleven. Dat Tiny Ruijs nu opstapt is natuurlijk best zuur en misschien ook niet slim van Fortuna want nu moet men weer opnieuw beginnen en de vraag is natuurlijk ook wat voor een selectie staat er komend seizoen op het veld.

Berichten: 2
ga-eagles1 zaterdag 28 april 2012 / 18:15
schitterend ambiance bij jullie
aan jullie heeft het niet gelegen
wij hebben super geluk gehad en een keeper die een topdag had
we zwijnen.schitterend publiek
succes verder.qua ambiance horen jullie zeker weten in eredivisie
gr uit deventer

Off-topic :P, maar respect!

Fortuna is nagenoeg failliet, ik verbaas me over de reacties hier, die de simpele feiten niet kennen.

Fortuna heeft een negatief eigen vermogen van 10.26 miljoen, en is verliesgevend.

Fortuna is volkomen afhankelijk van eventuele externe financiers en zal naar hun pijpen moeten dansen.en anders is het afgelopen.

Vaak is gezegd dat de supporters Fortuna hebben gered, door 500.000 euro bijelkaar te bedelen via Tof.
Is natuurlijk onzin als je een miljoenenschuld hebt, hoe aandoenlijk en bewonderingswaardig hun wanhoopspogingen ook zijn.

Er zijn nu een aantal schuldeisers van Fortuna, die niet meer geloven in een goede afloop van het stadionverhaal, en daarom hun ellende willen overdragen aan een nieuwe partij, Die zullen echter hun invloed meteen willen laten gelden, o.a. bij trainerkeuze, aankopen en directiefuncties.

De supporters die via TOF hun dubbeltjes en euros hebben bijeengeschraapt, hebben geen enkele inspraak in dit proces.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren