Fortuna Sittard dankt goudhaantje Noslin; Vaessen baart opzien en doet helm af

Fortuna Sittard heeft zondag een zwaarbevochten overwinning geboekt op RKC Waalwijk. In een weinig enerverend duel zorgde Tijjani Nolsin op de valreep voor de verlossing: 1-0. De Waalwijkers blijven zo gevaarlijk dicht bij de degradatiezone bungelen. Fortuna klimt door de overwinning naar het linkerrijtje.

Zowel de ploeg van Danny Buijs als die van Henk Fraser kent een uiterst wisselvallig seizoen. Fortuna weet amper wat een winstreeks is, terwijl ook RKC maar één keer zegevierde in de afgelopen zeven wedstrijden.

Ook zondag lieten de beide ploegen weer bar weinig zien. Een schot langs de kruising van Noslin mocht het spaarzame hoogtepunt genoemd worden van het eerste halfuur.

Wel was het de thuisploeg dat de regie in handen had. Dat kwam na 36 minuten bijna tot uitdrukking in een doelpunt.

Aanvoerder Ivo Pinto trok de bal voor na een vrije trap en zag het leder via het hoofd van Rodrigo Guth rakelings over de lat scheren. Toch achtte Buijs zich niet tevreden met wat hij zag.

Net als collega Fraser voerde de oefenmeester een wissel door bij rust. Siemen Voet verving de tegenvallende Mitchell Dijks.

Het was echter RKC dat het sterkst uit de startblokken kwam na de thee: Michiel Kramer verzuimde zijn ploeg met het hoofd op voorsprong te zetten.

Toch was het Fortuna dat uiteindelijk aan het langste eind trok. Noslin werkte drie minuten voor tijd van dichtbij binnen na wederom een voorzet van Pinto.

RKC ging nog met man en macht op zoek naar een resultaat, maar kwam bedrogen uit. Ook doelman Etienne Vaessen, die in de extra tijd opzien baarde door zijn helm af te doen om beter te kunnen koppen bij een corner.

20 hints ??#voetbal

Nog nooit zo’n gestolen overwinning gezien. Een gelijkspel is het enige terechte geweest voor deze treurige wedstrijd in een KKD waardig stadion.

10 december 2023 om 16:43

Je analyse is eerder treurig. Aangezien Fortuna in bijna elke statistiek die ertoe om "beter" te zijn, de bovenliggende partij is. Soms moet je emoties even laten bedaren voordat je iets extreems typt zoals "nog nooit zo'n gestolen overwinning gezien". Dat was het allerminst. Lichtelijk voordeel Fortuna, maar gelijk had het ook zomaar kunnen worden.

10 december 2023 om 16:48

13 doelpogingen RKC, 11 Fortuna, 56% balbezit RKC, 44% Fortuna. Het your facts straight. Fortuna had nergens rechtop. Een dieptriest gestolen overwinning.

10 december 2023 om 17:00

Ik vond Fortuna ook de betere hebben een aantal leuke spelers met Pinto , Guth , Halilovic , Cordoba en Noslin het enige waar het aan ontbreekt is een scorende spits want Sierhuis vind ik niet veel bijzonders geeft echt elke bal weg. Pinto speelde ook een goede pot die bleef maar lopen en zelfs geblesseerd is hij nog belangerijk met de assist.

10 december 2023 om 17:04

1 schot op goal van RKC. Overigens staat op livescore heel iets anders dan jouw cijfers.

10 december 2023 om 17:14

Lekker selectief die statistieken in het voordeel van RKC. Expected goals zegt iets heel anders namelijk 1.45 voor Fortuna en 0.81 voor RKC.

Doet pijn wss, fortuna de betere ook qua kansen.
Ik snap dat je teleurgesteld bent misschien mag je dat mutsje van die doelman van je even opzetten.

10 december 2023 om 17:35

Wat zwaar overdreven dit. Gelijkspel had zeker gekund, maar als iemand aanspraak maakte op de overwinning was het wel Fortuna.
Daarnaast zitten er meer mensen in het Fortuna stadion dan überhaupt mensen bij Waalwijk erin kunnen. Aardig rancuneus berichtje.

RKC kan gewoon niet beter. Fortuna kon vandaag geen bal aannemen of onder controle houden. Dat was verschrikkelijk. RKC vrij fel in duels. Maar kwam ermee weg.

Onderaan de streep vond ik dat Fortuna het net wat meer verdiende.

Kramer blijft een sympathieke vent! En die Vaessen blijft een idioot die weinig intelligentie in zijn handelen toont.

Fortuna deed wat het kan. RKC daar in tegen was geen schim van de ploeg van vorige week die Excelsior volledig van de mat tikte. Wederom punten verspeeld tegen een degradatie kandidaat.

10 december 2023 om 16:45

Dit was één van onze slechtste wedstrijden dit seizoen. Als dit is wat je kan daartegen, dan zou ik mij zorgen maken.

Ah, je bent een RKC fan. Treurig dat je ons stadion KKD waardig noemt als jezelf in een fietsenstalling speelt.

10 december 2023 om 16:53

Goed lezen is ook een kunst hè. Ik zei wat RKC vorige week liet zien tegen Excelsior geen schim was van de ploeg van vandaag,

Bizarre schommelingen op ranglijst tussen plek 6 en 14

Vind het verbijsterend dat de KNVB Joey Kooij aanstelt in matches van Fortuna , getuige zijn eerdere optredens met Fortuna. Ook vandaag, liet hij RKC met alles wegkomen. En floot continu in het voordeel van RKC.Ook de vrije trap in de laatste minuut was tekenend voor Dhr Kooij, die er echt alles aandeed om RKC te bevoordelen.desalniettemin een zeer knappe overwinning van Fortuna. Met een neutrale scheidsrechter had Fortuna hier met meer comfort gewonnen. ( Fortuna supporters weten waar ik het over heb )

10 december 2023 om 17:07

Eens. Zeer fel spel van RKC. Ze kwamen overal mee weg. Voor die charge van Oukilli is er wel eens de kleur rood verschenen (hoewel ik niet vond dat dit had gehoeven). We zijn niets anders gewend van Kooij. Die vrije trap in de laatste minuut was symbolisch. RKC speler gaat gewoon liggen. Als Fortuna zijnde zal je maar een overwinning zien vervliegen door een subjectieve incompetente scheids.

10 december 2023 om 17:33

Ik hield mijn hart al vast met Kooij inderdaad, maar eerlijk is eerlijk; ik vond hem vandaag niet zo heel veel verleerd doen. Hooguit één of twee vrije trappen waar hij makkelijk fluit. Maar dat was naar beide kanten toe. Geen grove fouten als penalty's en rode kaarten.

10 december 2023 om 18:21

Vind het verbijsterend dat Joey Kooij überhaupt nog wedstrijden mag fluiten.

10 december 2023 om 20:32

Er blijft weinig over voor Kooij op deze manier. Fluit ook al geen Ajax potjes...

Terechte overwinning en heerlijk om hem op het laatst nog binnen te slepen. RKC speelt het balletje rond maar creëert vrijwel niets. Enkel die kopbal van Kramer uit de hoekschop in de 1e helft was een kans.

Fortuna gevaarlijker en meer kansen in de 1e helft. Tweede helft daarentegen een stuk minder. Overigens wat een held die Pinto! Speelt al weken heel sterk en levert uitstekende voorzetten af. Kon de laatste 10min amper nog zijn rechterarm bewegen, maar perste er wel nog een rush langs de ljjn uit en is belangrijk met een assist bij de goal. Geweldig!