Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fortuna drukt VVV verder in de zorgen bij evenaring clubrecord Giakoumakis

Laatste update:

Fortuna Sittard heeft zichzelf zondagmiddag een goede dienst bewezen door de Limburgse derby tegen VVV-Venlo in winst om te zetten. De ploeg van trainer Sjors Ultee was met 1-3 te sterk en diende VVV daarmee de zevende nederlaag op rij toe. Fortuna klimt naar de tiende plek, terwijl de thuisclub vijftiende blijft en nog slechts een punt voorsprong heeft op nummer zestien Willem II. Namens VVV maakte Giorgos Giakoumakis zijn 24e competitietreffer van het seizoen, waarmee de spits het clubrecord van Hans Sleven evenaarde. Sleven kwam in het seizoen 1958/59 tot hetzelfde aantal doelpunten in het shirt van de Venlonaren.

In een weinig verheffende eerste helft had Fortuna het betere van het spel en kwam de ploeg van Ultee na tien minuten spelen op voorsprong. Mats Seuntjens stuurde Lisandro Semedo de diepte in, die het sprintduel eenvoudig won van Leon Guwara en met de punt van de schoen de 0-1 op het bord zette achter doelman Thorsten Kirschbaum. Twee minuten later werd diezelfde Kirschbaum werderom op de proef gesteld, toen Zian Flemming een vrije trap ineens op doel besloot te schieten. De sluitpost van VVV had alle mogelijke moeite met het schot, maar wist in twee instanties te redden, voordat Seuntjens gevaarlijk kon worden.

Na een half uur spelen kwam VVV beter in de wedstrijd, waarna de ploeg van Hans de Koning die lijn in de tweede helft doortrok. Het leverde al na tien minuten in de tweede helft de gelijkmaker op, toen Danny Post met een voorzet vanaf rechts het hoofd van Giakoumakis vond. De aanvalsleider zag zijn eerste inzet nog gekeerd worden door doelman Yanick van Osch, maar kon in de rebound alsnog afronden: 1-1. Heel lang kon VVV alleen niet genieten van de gelijkmaker. Amper vijf minuten later ving Seuntjens een slechte uittrap van Kirschbaum op, waarna hij alle tijd en ruimte kreeg om doeltreffend uit te halen in de verre hoek: 1-2.

VVV was op dat moment voetballend niet de mindere, maar wist niet tot noemenswaardige kansen te komen. Dat lukte Fortuna wel, dat via Flemming het duel na ruim een uur spelen in het slot gooide. De aanvaller werd met het hoofd gevonden door Semedo en tekende van dichtbij voor de 1-3. Niet veel later zorgde Flemming wederom voor gevaar, toen hij alleen op doelman Kirschbaum af kon maar wild over schoot. VVV poogde in de slotfase de spanning in het duel terug te brengen, maar kwam niet verder dan een schot van Vito van Crooij, die met de buitenkant van de schoen de handen van Van Osch vond.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekker Fortuna! Gewoon meedraaien om die Europese Playoffs!

Het voelt echt goed om Semedo weer terug te hebben

Door een lid van de VZ community toch de tweede helft van deze pot kunnen zien, dank daarvoor en toch mooi dat dat zo kan. Fortuna leuk ploegje, VVV echt armoedig. Siemen Mulder was weer ouderwets lachwekkend haha. Dat Post geen tweede geel kreeg in blessuretijd is bizar, ouderwetse frustratietackle. Weet ook niet of VVV daar blij mee moet zijn, denk dat ze beter af zijn als die jongen wel een schorsing zou krijgen. Fortuna draait wel echt goed, toch knap van Ultee dat hij die ploeg ondanks alle commotie zo goed laat draaien. Gaan gewoon richting de playoffs als het zo doorgaat.

14 maart 2021 om 14:31

Die Mulder, wat een dramatische ref is dat zeg. Al was hij vandaag nog niet eens op z'n slechtst. Die gele kaart van Seun was echt lachwekkend.Overigens denk ik niet dat we de Play-offs gaan halen. Al weet je het nooit.

14 maart 2021 om 14:34

Het gaat is maar 3 punten, dus het kan nog zeker. Zijn amper in de problemen geweest vandaag. Als ze dat kunnen doorzetten, zie ik het nog wel gebeuren!

14 maart 2021 om 14:59

Naar mijn mening hebben we het tegen de concurrentie voor de play-off plekken te vaak laten afweten, op Heerenveen uit na. Telkens als we ons er echt in kunnen mengen, wordt er verloren. Totaal geen schande en begin december had ik getekend voor plek 10, maar ik denk dat we realistisch moeten zijn. We gaan het zien, komende twee potjes Utrecht thuis en Feyenoord uit.

14 maart 2021 om 15:40

Fortuna in de play-offs zie ik ook niet gebeuren, Ik schat Utrecht en Twente sowieso hoger in, maar wel complimenten voor de ontwikkeling van het elftal sinds het begin van de competitie. Heb bij Fortuna vaak het gevoel dat ze, ook tegen grote tegenstanders, altijd wel tot scoren kunnen komen.

14 maart 2021 om 15:44

Het voordeel is dat elke speler zijn specifieke kwaliteiten en taken heeft en men dat van elkaar accepteert. Met een beweeglijkere spits dan Polti deden we mee voor de play-off plekken. Dit seizoen zal ergens in de middenmoot eindigen.

Uitstekende driepunter weer dit. Vond het niveauverschil toch wel behoorlijk. Fortuna was zeker niet groots, maar VVV krijgt het gewoon niet voor elkaar ook maar één keer echt gevaarlijk te worden de eerste helft. Bij rust moet het dan 0-2 staan, dat gebeurd niet. Zonde van de onoplettendheid bij de 1-1, vervolgens tandje erbij en uiteindelijk moet je er minstens nog een maken. Eens kijken hoe ver we nog kunnen komen. Ik roep al weken dat het linkerrijtje net wat te hoog gegrepen is. Dit is een typische middenmoot ploeg. Uitstekend seizoen tot nu toe!

Jammer dat VVV door alle doelpunten van Giakoumakis eerder in het seizoen toch wat punten heeft gehaald want verder spelen er echt 25 zo goed als waardeloze spelers waardoor ik ze graag zie degraderen.

Als Emmen liefhebber is het te hopen dat VVV punten blijft verliezen. Ik zie Willem 2 de komende weken de weg omhoog vinden. ze hebben weinig geblesseerden meer.

Fortuna doet het gewoon prima, ook mooi om te zien dat ze relatief veel verschillende doelpuntenmakers hebben. Zegt vaak wel iets over een team. Andersom zie je dat bij Vvv. Als Giakoumakis er niet is of zn dag niet heeft is het echt erg matig.

14 maart 2021 om 15:08

Nou het is even afwachten wat aankomende 3 wedstrijden gebeurt. Willem II krijgt nu Vitesse, AZ en Heracles in die volgorde. Dat gaat bepalend zijn of we uit de ellende komen of dat het spannend blijft.

Dit is toch heerlijk, ik zou verwachten dat we volgend jaar pas strijden om Europees voetbal maar gewoon doorpakken jongens! Fortuna is gewoon een stabiele middenmoter; seizoen nu al geslaagd

14 maart 2021 om 17:02

Kan volgend seizoen ook maar zo weer billenknijpen worden.

14 maart 2021 om 17:32

Laten we inderdaad niet op een Willem ll scenario hopen

14 maart 2021 om 17:50

Als die deal met Illicali doorgaat, zou ik dat niet verwachten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren