Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Flinke domper voor PEC Zwolle: aanwinst krijgt geen werkvergunning

Laatste update:

De overgang van Aleksandar Stevanovic naar PEC Zwolle is van de baan. De middenvelder zou in het restant van dit seizoen gehuurd worden van het Duitse Werder Bremen, maar komt niet in aanmerking voor een werkvergunning in Nederland. Vrijdagochtend werd bekend dat het UWV het verzoek voor een werkvergunning definitief heeft afgewezen, zo meldt PEC op de clubwebsite.

De in Duitsland geboren en getogen Stevanovic heeft een Servisch paspoort en wordt daardoor gezien als een niet EU-speler. De twintigjarige middenvelder diende daardoor aan een aantal eisen te voldoen om aan een werkvergunning te komen, maar slaagde daar niet in. In Duitsland worden er andere criteria gehanteerd, waardoor hij wel voor Werder mag voetballen.

Technisch Directeur Gerard Nijkamp van PEC baalt: "Wij hebben er, binnen onze mogelijkheden, alles aan gedaan om Aleksandar speelgerechtigd te krijgen voor PEC Zwolle", vertelt hij. "Wij respecteren de Nederlandse regelgeving hieromtrent, maar betreuren dat de overgang niet doorgaat. Wij waren erg tevreden over Aleksandar: zowel over zijn prestaties op het veld als over zijn professionele houding binnen en buiten het veld." Denni Avdic blijft zodoende de enige speler van Werder die op huurbasis de clubkleuren van PEC verdedigt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer voor Pec, maar dit soort regels zijn er nu eenmaal en zijn vast niet nieuw...

25 januari 2013 om 13:28

We leven toch in een Europese Unie en spelen onder dezelfde Uefa vlag? Hoezo is dit dan normaal? Bureaucratisch gelul ten top is het.

25 januari 2013 om 13:33

Servië zit niet bij de EU, dus we zitten niet bij de Europese Unie.
Het is een goede zaak dat niet iedereen toegelaten wordt, anders zit dalijk de helft van de Nederlanders werkeloos thuis, en hebben goedkopere buitenlandse krachten al het werk.
En je kan nu eenmaal niet onderscheid maken tussen een voetballer en een landarbeider bij wijze van.
Goede zaak, dat "bureaucratisch gelul".

25 januari 2013 om 14:12

Hij is toch in Duitsland geboren. Duitsland is EU!

25 januari 2013 om 15:08

Dat is wel raar ja. In sommige landen is het verboden om 2 paspoorten te hebben. Het kan zo zijn dat je alleen een Servisch paspoort mag hebben, en daarnaast geen Duitse. Als hij zou kiezen om de Duitse nationaliteit, zou die zijn Servische nationaliteit kunnen verliezen. Dat zou een reden kunnen zijn maar zeker weet ik het niet

25 januari 2013 om 15:11

Dan heeft hij gok ik zijn Duitse nationaliteit opgegeven want Europeanen van ze Europese unie mogen vrij naar andere eu landen om te werken etc.

25 januari 2013 om 15:13

Volgens Bild, heeft hij zowel een Duits als Servisch paspoort ( transfermarkt.de ) dus dan zou ik ook niet weten, waarom niet.

25 januari 2013 om 15:17

Lezen jullie wel de tekst? Het antwoord staat toch gewoon in de tekst? "stevanovic heeft een Servisch paspoort en wordt daardoor gezien als een niet Eu-speler."

Onder dat vet gedrukte tekst staat nog meer tekst.

25 januari 2013 om 16:05

Hij kan toch naast zijn Servische paspoort een Duits paspoort hebben, aangezien hij daar geboren is niet zo vreemd.

25 januari 2013 om 17:08

Ja, maar die heeft hij dus niet, anders was er geen probleem geweest.

Weird, je zou toch verwachten dat zo'n jongen die in Duitsland geboren is ook een Duits paspoort zou hebben.

Af en toe kan ik wet- en regelgeving wel wurgen! Erg jammer voor PEC maar ze hebben Benson lopen die prikt ze wel.

Benson is los, hoop ik

Wat een onzin!
Hij mag wel in Duitsland voetballen(dus Eu)
Maar niet hier, Ja in Duitsland hanteren ze blijkbaar andere regels, maar die mogen blijkbaar van de Eu.
Het is een voetballer, geen azielzoeker die alleen hier naartoe gaat voor de financiën.
** nou niet allemaal de moraalridder gaan uithangen over azielzoekers.
Bij voorbaat dank!

25 januari 2013 om 13:31

Nederland weigert expres werkers en dat is een goede zaak, kijk maar eens naar de werkloosheid.
Gelukkig zijn die regels er, anders waren er alleen maar goedkope Polen overal aan het werken hier.
Enkel mensen met een goede reden (politiek/economisch) asiel mogen hier komen en dan economisch als in, ze hebben in hun thuisland niets en hier hebben ze kansen op een toekomst.
Allesbehalve onzin in mijn ogen dus.

25 januari 2013 om 14:05

Dat ze de instroom van buitenlandse werknemers willen inperken is prima maar vermeldt dan ook even de reden dat deze mensen hier werkzaam zijn. Vooral omdat Nederlanders te lui zijn om voor het geboden minimumloon aan de slag te gaan of zich te goed voelen voor het werk.

Overigens vreemd dat deze man geen Duits paspoort heeft.

25 januari 2013 om 14:10

Polen is een EU en Schengen land, die mogen hier gewoon vrij werken. Jouw opmerking over Polen en werkloosheid slaat dus kant noch wal.... En het werk wat Polen doen willen Nederlanders vaak zelf niet doen omdat ze liever van hun uitkering genieten.

25 januari 2013 om 19:56

Dit bedoelde ik met moraalridders.
Voetballers komen hier om zich te ontwikkelen.
Het is totaal anders dan wanneer er een bv. Somalier enkel voor economische redenen hier naartoe zou komen.(niet goed voorbeeld gezien de problemen daar)

tuurlijk een voetballer verdiend ook geld, maar dat is zo totaal anders dan 'vluchten'
Straks kan je geen spelers meer kopen omdat ze 'wegens economische redenen' hier naartoe komen.

25 januari 2013 om 15:23

Ndisdenaam,

Waarom zou een profvoetballer voorrang moeten krijgen op een asiel zoeker? Want zo komt jou reactie nu over. Ook in de tekst staat dat Stevanovic gewoon niet aan de juste eisen voldoet van de Uwv. Ook profsporters horen te voldoen aan de eisen net zoals een asielzoeker.

Wat een mierenneukerij weer. Misschien moet hij ook maar een Duits paspoort aanvragen omdat hij in Duitsland is geboren.

25 januari 2013 om 15:25

Ik weet niet of jij geboren en getogen bent in Nederland, maar zou jij zomaar een Nederlandse nationaliteit willen opgeven om voor één jaartje bij een laag geclasseerde voetbalclub te mogen spelen?

25 januari 2013 om 15:48

Hij is toch in Duitsland geboren en getogen. Dan is het vreemd dat hij de Servische nationaliteit heeft. Dan zou hij juist de Duitse nationaliteit moeten hebben.

25 januari 2013 om 21:20

Hoezo dan? Ik ben geboren in Duitsland en heb daar tot m'n 16e jaar gewoond, maar m'n ouders waren toen ook al gewoon Nederlanders. Dus dan moet ik volgens jou een Duitse Nationaliteit hebben?

Wat een bullshit , deze jongen heeft een baan (voetballer) inkomen blabla alles. Waarom krijgt hij geen vergunning ? Maar wel verblijfsdocumenten uitdelen aan kansarme mensen die amper een baan ofzo hebben. Soms zijn de regels echt raar

Dit is weer typisch Nederland met al hun bureaucratisch geneuzel. Die man komt hier gewoon om te werken en mensen op de tribune te plezieren. Bovendien gaat het om de huur voor een half jaar. Tegen Pec Zwolle durfen ze wel op de strepen te staan, maar ik denk als dit een speler was geweest voor de top 6 zou het waarschijnlijk geen enkel probleem zijn geweest en had hij gewoon kunnen voetballen.

25 januari 2013 om 13:34

Nando Rafael vergeten? Die speelde toch echt voor Ajax en moest ook weg. Naar Duitsland toevallig..

25 januari 2013 om 14:05

Kerel , Wij hebben hier een gigantische werkloosheid. Die regels zijn opgesteld om de Nederlandse werknemer te beschermen. Dan krijg je dus ook gevallen waar het niet nodig is. Maar je kunt geen onderscheid maken tussen een normale werknemer en een profvoetballer. Er zijn al zoveel mensen hun baan kwijt in veel sectoren door de komst van goedkope oost- europese werknemers.

Wat ik mij afvraag is hoe het kan dat hij geen Duits paspoort heeft als hij daar geboren en getogen is. Dan heb je normaal toch op zijn minst een dubbel paspoort.

Het is vooral sneu voor Zwolle. Met zo'n beperkt budget goed presteren is al een kunst. Als je dan een potentiële versterking op het oog hebt die door kromme regelgeving uiteindelijk niet speelgerechtigd is, dan is het vooral sneu.

Voor iedereen die dit onterecht vindt, kijk eens naar de gigantische werkeloosheid in Nederland (en vergeleken met andere landen valt dit nog mee). Als we zomaar iedereen toelaten dan wordt die werkeloosheid alleen maar groter. Het is lullig voor die jongen, maar regels zijn regels en je kan niet voor een voetballer "ja" zeggen en tegen een landarbeider uit Servië "nee" zeggen.

25 januari 2013 om 14:13

Zomaar iedereen toelaten niet nee maar een werknemer die een baangarantie heeft en met een half jaar weer weg gaat uit het land is ook niet zomaar iedereen maar een specifiek geval wat dat de arbeidsmarkt totaal niet in de weg staat.

25 januari 2013 om 15:32

Hoe kun je nou zeggen dat die speler niet de arbeidsmarkt in de weg staat? Deze speler vult toch een leegstaande functie/vacature in? Deze functie had misschien wel door transfervrije Nederlandse voetballer opgevult kunnen worden.

Voorbeeld: jij bent werkloos en solliciteerd op een funktie. Je wordt niet aangenomen, omdat iemand uit Servië al wordt aangenomen die maar voor een half jaartje in Nederland komt te werken.

Ik vind het jammer zo kunnen Nederlandse clubs buiten de eu niemand halen als ze toch geen werkvergunning krijgen, het gaat toch om voetbal en teams willen hun clubs versterken op deze manier gaat dat niet...

Als ik het goed begrepen heb mag hij wel komen, maar dan moet PEC hem een non EU salaris betalen. Bij Pec dachten ze dat dit niet hoefde omdat hij in Duitsland is geboren.

25 januari 2013 om 14:03

Dat lijkt inderdaad een logische redenering. In dat geval zou Zwolle 137,5 k aan salaris moeten betalen.

25 januari 2013 om 15:33

wandering,

Deze speler zou gehuurt worden, dus de kans was er dat PEC helemaal geen salaris hoefde te betalen.

Wat een ' Nederlandse' antwoorden lees ik hier. Werkloosheid blabla. Het gaat hier swz niet over werkloosheid, want hij zou gewoon voetballen bij Pec. Als dit een voetballer van het kaliber Vidic, Xavi of Falcao was en hij zou naar Ajax, Psv of AZ gaan zou ik heel iets anders lezen dan was het Nederlandse systeem niet goed . Mensen moeten stoppen met hun hypocriete gedrag!

25 januari 2013 om 13:55

Ik ben de enige die het tot nog toe had gezegd volgens mij, maar wat ik ook zei is dat wanneer je een voetballer wel toelaat en een landarbeider niet, je discrimineert op werkgebied.
Dan kan iedereen zeggen: "maar hij mocht wel hier komen." en daar kan je dan als staat niets tegenover zetten, want het is gewoon een goed punt.

Als er eentje zit te liegen en een beetje zielig kijkt op TV ( Mauro ofzo) en onze samenleving gewoon geld gaat kosten dan kan het wel, maar een speler die hier een aardig salaris gaat verdienen en hier geld uit gaat geven daar is geen ruimte voor !!!

Logisch toch !!!

25 januari 2013 om 15:42

Weet je wat logisch? Als je in Bremen woont en je gaat voor een half jaar in Zolle werken dat maar ca. 215 km verderop ligt, dan ga je toch niet verhuizen naar Nederland? Dus ik denk dat deze speler niet zoveel geld uitgeeft in Nederland, zelfs niet voor zijn benzine.

nee nederland heeft liever afrikaanse vrouwen die zichzelf verkopen. Die hangen een lul smoes op over mensenhandel en krijgen hier netjes een voorlopige verblijfsstatus.

Duitse en Nederlandse nationaliteit ontleen je niet aan het land waar je geboren bent maar aan de nationaliteit van je ouders. Hij heeft dus de Servische nationaliteit en niet de Duitse. Al moet ik zeggen dat het verschil in regelgeving tussen Nederland en Duitsland m.b.t. het krijgen van een werkvergunning zeer merkwaardig is.

Bij zijn geboorte hebben zijn ouders besloten om hem de Servische nationaliteit te geven.
Heel zijn leven voetbalt hij in Duitsland en is dus "voetbal Duitser".
Wanneer hij echter naar een ander EU land gaat is hij Serviër, en dient dan ook als Non EU speler bezoldigd te worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren