Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fiorentina schrijft aangetrokken Diks niet in voor Europa League

Laatste update:

Kevin Diks had zich met zijn transfer naar Fiorentina vast al verheugd op het spelen van Europees voetbal, maar dit kan hij voor dit seizoen vergeten. La Viola maakt vrijdag op de officiële website bekend dat de vleugelverdediger niet is ingeschreven voor de Europa League.

/

In de selectie moeten vier spelers zitten die tussen hun 15e en 21e minstens drie seizoenen bij Fiorentina hebben gespeeld en bovendien moeten acht spelers uit de selectie in deze periode voor een Italiaanse club hebben gespeeld. Fiorentina moest nog de nodige moeite doen om aan deze eisen te kunnen voldoen en laat weten dat Diks om deze reden niet is ingeschreven.

Diks maakte in de afgelopen transferperiode de overstap van Vitesse naar Fiorentina, maar wacht nog op zijn debuut voor zijn nieuwe werkgever. Fiorentina zit in de Europa League in de groep bij Slovan Liberec, PAOK Saloniki en FK Qarabag.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Diks komt ook (nog) tekort voor Fiorentina. Daarnaast vind ik het ook een vreemde aankoop van ze. Als je 352 speelt heb je helemaal niets aan Diks. In de voorbereiding bij Fiorentina en in mindere mate bij Vitesse vorig seizoen was al wel te zien dat hij zowel verdedigend, maar vooral aanvallend een paar klassen tekort komt om in aanmerking te komen voor een basisplaats in Florence.

2 september 2016 om 13:46

Vooral aanvallend is Diks juist sterk vind ik hoor... Veel snelheid en kracht aan de bal, prima voorzet, komt veel op en komt nog af en toe voor het doel. Maar oke, je kan er een andere visie op hebben.

2 september 2016 om 14:48

Precies! In zijn eerste seizoen dat hij basisspeler was, was het een pure verdediger. Maar het tweede seizoen heeft hij zich aanvallend vaker laten zien en zich dan ook erg goed ontwikkeld.

2 september 2016 om 17:40

Misschien zien ze in Diks wel een rcv, met een aanvallende loper naast hem op de back positie?

Rare regels voor het inschrijven in Europa. Erg jammer voor Diks dat hij nu geen minuten kan pakken daar, in mijn ogen toch een kanshebber op rechtsback van de toekomst voor Nederland.

2 september 2016 om 14:06

Niet zo gek, is ook al jaren zo. Verplicht clubs en landen om te blijven opleiden en niet een geheel vreemdelingenlegioen neer te zetten.

Jammer voor deze jongen. Ik vind een transfer naar Fiorentina op zich niet verkeerd maar dan had hij eigenlijk een seizoen verhuurd moeten worden aan een Pescara, dan kan hij meteen aan de Serie A wennen. Zie hem nu niet veel minuten maken.

Jezus wat een vage regels daar in Italië. Dit is in andere landen toch niet zo?

Ben benieuwd of deze jongen slaagt. Toch lastig voor zo'n jonge jongen om daar in je 1tje in Italië te zitten. Ik zie hem over 2 jaar wel weer terug komen naar de eredivisie.

2 september 2016 om 13:32

Deze regel is voor de Europa league en Champions league. Dit geldt dus voor elke clubs die in de Europa spelen. Niet in italie.

2 september 2016 om 13:58

Het is gewoon een internationale regel, maar in Italie houden ze ervan om met veel buitenlanders te werken inplaats van italianen.

Zeer aparte regel, maargoed denk dat hij echt genoeg minuten gaat maken bij Fiorentina.

2 september 2016 om 14:38

Is geen aparte regel en al wat jaartjes oud. Uefa heeft dit destijds ingeregeld zodat er niet alleen maar vreemdelingenelftallen waren, maar dat opleiden van eigen spelers ook bleef gebeuren bij de grote(re) clubs. Overigens mag je 25 spelers inschrijven waarvan dus 8 voor een (in dit geval) italiaanse club hebben gespeeld in de genoemde periode. Als die Italiaanse club Fiorentina is, dan tellen ze direct mee voor beide categorieën. Heb je er niet voldoende, ook geen probleem. Maar dan mag je geen 25 spelers inschrijven, maar moet je deze plaatsen openlaten.

Jammer voor Diks maar hij is nog jong zijn kansen komen nog wel. Eerst moet hij zich maar richten om een basisplaats te veroveren dit seizoen. Zal al moeilijk genoeg zijn. Kan hij mooi in die tijd ook werken aan zijn fysieke gesteldheid. Die jongen komt er uiteindelijk wel.

Diks is ook voor de toekomst gekocht. Hij zal vast wel wat speelminuten krijgen aan de rechterflank. Tomovic zal niet alle wedstrijden spelen..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren