Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fiorentina-linksback Biraghi loopt in finale bloedende hoofdwond op door fans

Laatste update:

De finale van de Conference League tussen Fiorentina en West Ham United is na een half uur stil komen te liggen vanwege een incident veroorzaakt door de Engelse supporters. Cristiano Biraghi, de aanvoerder en linksback van Fiorentina, werd bij het nemen van een hoekschop van alle kanten bekogeld met bekers bier. Een daarvan belandde recht op zijn achterhoofd en veroorzaakte een forse hoofdwond. Op het veld werd overigens ook een aansteker gevonden.

De gedachten in Nederland zullen automatisch teruggaan naar de avond dat de halve finale van de TOTO KNVB Beker tussen Feyenoord en Ajax (1-2) werd gespeeld, begin april. Toen werd Ajacied Davy Klaassen rond de zestigste minuut geraakt door een aansteker, eveneens met een bloedende hoofdwond tot gevolg. Waar het bekerduel in Nederland twintig minuten stil kwam te liggen, werd woensdagavond bij de Conference League-finale na slechts drie minuten alweer hervat. De spelers bleven in Praag ook op het veld. Biraghi speelt door met een tulband.

Close beeld op Veronica maakt duidelijk hoe bierbeker hoofdwond kon veroorzaken

Was het wel een plastic beker? Was het een aansteker? Close-upbeeld van Veronica geeft uitsluitselLees artikel

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Huh, maar er gebeurt toch nooit wat in een stadion met die Engelsen..?

7 juni 2023 om 21:42

In Engeland niet. Buiten Engeland is een heel ander verhaal.

7 juni 2023 om 21:48

Zoals toen Ramsdale geslagen werd door een fan?

7 juni 2023 om 22:21

Goed je hebt 1 voorbeeld. In tegenstelling tot andere landen gebeurt er vrijwel niets in Engeland.

7 juni 2023 om 22:37

En nota bene 1 incident, terwijl in Engeland alle uitsupporters bijna op het veld zitten. In Nederland moeten uitsupporters ver weggestopt worden of zijn ze al niet eens meer welkom en het loopt het nog regelmatig uit de klauwen.

7 juni 2023 om 21:50

@DomineeDirksen

Waar komt deze afkeer jegens Knollsy vandaan? Allemaal omdat hij en z’n kameraad stand hielden tegen 40 kneusjes van de Ben Side?

Alsof hij in z’n eentje verantwoordelijk is voor de veiligheid van alles en iedereen rondom een wedstrijd van West Ham?

7 juni 2023 om 21:53

Knollsy is zelf een ordinaire oud hooligan.

7 juni 2023 om 21:59

Niet zozeer afkeer tegen die man, maar meer een tegengeluid tegen de halve zaligverklaring die heeft gekregen.

7 juni 2023 om 22:02

@LeidseHood

Hij heeft toch geen stadionverbod? Dan heeft hij dus al het recht om in een stadion te zitten, net als jij en ik.

Daarnaast heeft de club West Ham geregeld dat hij aanwezig kan zijn bij de finale aangezien hij in eerste instantie geen kaart had bemachtigd. Blijkbaar kijken ze daar toch anders naar hem dan dat jij doet.

7 juni 2023 om 22:23

Het is een mooi verhaal dat die Knollsy het deed om de familie van de spelers en de andere West Ham supporters te beschermen. Maar volgens mij deed hij het vooral om lekker te knokken dus vind die 'heldenrol' zwaar overtrokken.

7 juni 2023 om 22:01

Als je deze opmerking zo graag wil maken, doe het dan goed.

7 juni 2023 om 22:15

Zodra Engelsen het eiland af komen gaat het vaak mis. Dan veranderd er iets in hun gedrag. Ze hebben het gevoel dat abroad alles kan.

8 juni 2023 om 11:10

Wat is je punt met deze opmerking? Ik snap de relevantie niet.

8 juni 2023 om 13:51

Gast wat wil je nou zeggen

Dronken Engelsen in het buitenland, altijd feest. Verban ze eens voor een tijdje.

7 juni 2023 om 21:51

Kon dan maar met meerdere relschoppers, tijdens een WK ofzo.. Zonder een druppel drank

7 juni 2023 om 22:49

Want wat az deed was lekker normaal. 1 incidenten in tegenstelling tot 7000 uit Nederland

8 juni 2023 om 09:51

Het een sluit het ander niet uit, he?

Tsja. Zo'n finale moet natuurlijk doorgaan.

Oplossing is toch echt het niet kaalscheren van je haar, echt de enige oplossing...

‘Alleen een nederlands probleem’ ben benieuwd wat de zogenaamde kenners nu te zeggen hebben nu het de laatste tijd op alle velden gebeurd. In Nederland draaien we door met maatregelen

7 juni 2023 om 21:45

Natuurlijk is dit geen Nederlands probleem, ook geen voetbal probleem. Maar als dit iets bewijst is het wel dat maatregelen nodig zijn, want mensen kunnen zich blijkbaar niet normaal gedragen.

7 juni 2023 om 21:45

Dit is gewoon een mannenprobleem. Alleen zodra we het zo noemen (ja, het grote grooote gros is wel degelijk man), beginnen mensen te steigeren.

Doodraaien met maatregelen? Het laat toch juist zien hoe diepgeworteld dit probleem zit?

Wat zijn dat ook voor bekers? Die dingen lijken serieus gewicht te hebben, vliegen het veld over alsof het pijlen zijn terwijl ze leeg zijn.

7 juni 2023 om 21:42

Dit zijn dus de hardplastic bekers die o.a. de KNVB en een aantal VZ-leden graag ook in de Nederlandse stadions willen omdat daar statiegeld op zou zitten en dat “gaat het gooien van bekers verminderen!”.

We zien wat voor geweldige oplossing die hardplastic bekers zijn..

7 juni 2023 om 21:43

Bij pec hebben we die bekers al een paar seizoenen en bij ons is afgelopen seizoen ook 2x een wedstrijd tijdelijk gestaakt. Helpt echt niks hoor.

7 juni 2023 om 23:09

Wellicht als je dus zo’n beker hebt en je er 100 euro borg voor moet betalen, einde van de wedstrijd weer inleveren anders geen drinken, geen idee of dit zou werken trouwens..

8 juni 2023 om 07:05

Honderd euro borg voor een drinkbeker is natuurlijk buiten alle proporties van het redelijke. Maar waar JJR12 voor de verandering wel een keer gelijk heeft: hard plastic bekers helpt ook precies niks door dat beetje statiegeld.

7 juni 2023 om 21:51

Zijn van die hardplastic bekers, hadden ze in dat stadion vorige jaar ook toen ik er met Feyenoord in het uitvak zat. Vriend van me trouwens nog een flinke hoofdwond aan overgehouden toen die bekers de lucht in vlogen bij een doelpunt.

9 juni 2023 om 06:21

Was een aansteker. Op BBC lieten ze het zien

Is die aanpak in NL toch zo slecht nog niet. Wel respect voor de reactie van die aanvoerder trouwens

7 juni 2023 om 21:42

Wat is er niet zo slecht aan dan? Die aanpak heeft op zichzelf toch ook nog 0 uitwerking gehad? Dat er ergens anders hetzelfde incident is en wel wordt doorgegaan, en hier bij dat incident niet wordt doorgegaan, maar het aantal incidenten blijft even hoog, maakt niet een bepaalde aanpak beter.

7 juni 2023 om 21:55

Geen werking gehad? In de Veste is het echt een wereld van verschil. In het begin was men ook boos over de harde aanpak van roken in stadions. Nu is roken een zeldzaamheid in een groot deel van het stadion.

7 juni 2023 om 22:28

Inke, mag ik vragen hoe je tot de conclusie komt dat het 0 uitwerking heeft? Ik heb namelijk nog geen bureau gezien dat onderzoek heeft gedaan. Hoeveel voorwerpen werden er voorheen op de velden gegooid, hoeveel nu? Dat de regels niet het beoogde ‘schrik-effect’ hebben wat de KNVB hoopt is duidelijk. Maar ‘0 uitwerking’ vind ik heel ruim voor je beurt gesproken.

7 juni 2023 om 21:44

Zo slecht nog niet? In Nederland was het bij het 1e bekertje al stilgelegd en zou deze wedstrijd ondertussen al definitief gestaakt zijn.

We zijn het lachertje van Europa.

7 juni 2023 om 21:59

Nee hoor. Wij zijn eens de enigen die wat doen tegen dit soort tuig. En dat is heel goed. Jij hebt graag ongestraft allerlei tokkie gedrag op de tribune? Of wat vind je precies zo dom aan onze maatregel? Dit Engelse tuig laat zien dat onze maatregel een goed idee is. Deze wedstrijd had gestaakt moeten worden.

7 juni 2023 om 22:10

@LeidseHood

Het domme aan deze maatregel is dat er geen ruimte is voor gezond verstand en je hiermee de scheidsrechter geen enkele mogelijkheid geeft om de situatie aan te voelen.

Een bekertje wat vanuit het VVV-vak tijdens het juichen in de buurt van de spelers eindigt zou geen reden moeten zijn om te staken omdat de veiligheid van de spelers niet in gevaar is geweest en de spelers überhaupt niet gemerkt hadden dat er een beker in de buurt was beland. Hier zou de scheidsrechter zélf moeten kunnen bepalen dat dit niet ernstig genoeg is om te staken.

Wordt er een speler geraakt door een voorwerp, wordt er vuurwerk op het veld gegooid, komt er een supporter op het veld of komt de veiligheid van de spelers op een andere manier in gevaar dan moet er uiteraard gestaakt worden. Maar niet omdat er een papieren propje tegen de cornervlag aankomt terwijl er geen speler in de buurt is.

7 juni 2023 om 21:44

Welke aanpak? Je bedoelt het staken van een wedstrijd en dan over paar dagen uitspelen zonder publiek?

Je kan niet eens fatsoenlijk een corner nemen zonder bekogeld te worden…. Kansloos supporters in de hoek van West Ham.

Vooral die West Ham fans blijven prijzen

Dit komt toch echt niet door bekertjes bier…

Zo zien we het graag, gewoon door voetballen!

7 juni 2023 om 21:43

Ja precies… laar mensen maar gooien en spelers een bloedende hoofdwond bezorgen..

7 juni 2023 om 21:46

Wat stel je voor dat ze doen?

7 juni 2023 om 21:46

@mc significant

Niemand zegt dat er maar gegooid moet worden met spullen, maar de Nederlandse oplossing is belachelijk. In Nederland zou deze wedstrijd nu definitief gestaakt zijn terwijl de finale nu gewoon doorgespeeld wordt.

Straf de daders, niet de overige 99% in het stadion en alle mensen die vanuit huis kijken.

7 juni 2023 om 22:19

Precies met dit punt eens. Ben nog steeds van mening dat het belachelijk is om het collectief te straffen. Zoals het nu ging is het prima en ze zijn ook nog eens gestopt met gooien

7 juni 2023 om 22:50

Wat we voorstellen dat ze doen OL1950? Drinken opdrinken, aanstekers op zak houden. Om maar wat te noemen natuurlijk.

Kan me nog herinneren dat Infantino zo’n grote bek had na de bekerwedstrijd in de halve finale, dat de veiligheid gegarandeerd moest worden.

En nu gaan we gewoon hervatten, wat een lachwekkende vertoning van de UEFA, schandalig dat ze zo slap reageren.

Naar binnen gaan, en een half uur wachten, en ondertussen de politie de dader laten oppakken!

En West ham fans schande spreken over az

7 juni 2023 om 21:52

Wat bij AZ gebeurde was ook schandalig en valt niet goed te praten. De West Ham supporters kunnen er helaas ook wat van.

Dat 2e stukje, ongelofelijk 😂😂😂 dat blijven aanhalen maar dat van berghuis stil laten.

7 juni 2023 om 21:51

Ja alsof het dit seizoen voor het eerst is gebeurd.

Toch wel de blinde vlek in onze voetbalhistorie: de hoofdwond van Berghuis toen hiij nog Feyenoorder was, verzwijgen!

Ik kan me herinneren dat de Fiorentina supporters er in Enschede ook wat van konden

7 juni 2023 om 22:46

Werd gewoon vuurwerk in familievakken gesmeten. Italianen lachten erom.

Tja ik denk dat het tijd word om dit schorem vanaf nu een levenslang verbod op te leggen voor alle voetbal wedstrijden. Kneiter hard aanpakken. Iedereen die nog iets richting veld / spelers durft te gooien verbannen en op een europese zwarte lijst zetten.

Weer een stapje dichterbij voetbal wedstrijden zonder publiek....

Zou me niks verbazen als netten straks in elk stadion moeten worden gelegd. Echt gewoon te ziek voor woorden dat een stelletje volwassen mannen als kleine kleuters dingen lopen te gooien om een potje voetbal. Dit is geen passie maar gewoon idioterie. Snap niet hoe je naar een wedstrijd gaat en dan in je hoofd te houden om dingen te gooien.

Doe maar een tijdje zonder publiek joh. Of gaat West Ham in "dit geval" keiharde maatregelen nemen? Of de Uefa? Of de Fifa?

Gebed zonder end dit. Clubs moeten het een x gaan voelen, daar waar het pijn doet; daar waar het geld zit. Dit zijn toch geen "fans" te noemen? Dit zijn hooligans, raddraaiers of uitschot. Take your pick. Maar fans?

Als de UEFA ech ballen had was dit direct gestaakt en 3-0 voor Fiorentina

7 juni 2023 om 21:55

De meesten hebben er wel nachtje cel voor over om de club een Europese prijs te laten winnen.

7 juni 2023 om 23:16

Haha, want ik ga als Twente supporter naar de de (gigantisch hypothetische) finale Twente - West Ham volgend jaar. Ga vervolgens met bier en aanstekers smijten vanuit het uitvak, wat dus 3-0 zou betekenen. Wat dan SCIREA1897?Er vanuitgaande dat ik geen lichamelijke schade oploop van de WH supporters daaro, is er binnen de hele UEFA niemand die ook maar enigszins kan uitvogelen dat ik eigenlijk voor Twente ben?

7 juni 2023 om 22:29

Als de Uefa ballen had gehad was Fiorentina al uitgesloten van het toernooi na het gooien van een bom in het twente vak destijds

Hadden die Qatarezen het nog niet zo slecht bekeken

3-0 winst Fiorentina en af fluiten, klaar

West Ham gewoon uitsluiten voor Europees voetbal voor 1 jaar. Enige straf die helpt helaas. Het wordt steeds gekker

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren