Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Finaleplaats ligt volledig open na heerlijke treffers Vinícius en De Bruyne

Laatste update:

Real Madrid en Manchester City maken allebei nog volop kans op het bereiken van de finale van de Champions League. Het heenduel tussen de twee grootmachten in het Estádio Santiago Bernabéu eindigde onbeslist: 1-1. Vinícius Júnior opende de score met een heerlijke pegel in de kruising, waarna Kevin De Bruyne met een even zo fraai schot na rust voor de eindstand tekende. Beide ploegen kregen mogelijkheden op meer, maar een derde treffer zou niet meer vallen. De return in het Etihad Stadium volgt op woensdag 17 mei.

Real moest het stellen zonder de geschorste Éder Militão, waardoor het hart van de verdediging bestond uit Antonio Rüdiger en David Alaba. Eduardo Camavinga kreeg de voorkeur op de linksbackpositie. Ten opzichte van de gewonnen Copa del Rey-finale tegen Osasuna (2-1) keerde Luka Modric terug in het elftal, wat ten koste ging van Aurélien Tchouaméni. Aan de de kant van City ontbrak de aan zijn hamstring geblesseerde Nathan Aké. Josep Guardiola opteerde voor een viermansverdediging bestaande uit Kyle Walker, John Stones, Rúben Dias en Manuel Akanji. Aanvoerder De Bruyne was op het middenveld de aangewezen persoon om spits Erling Braut Haaland te bereiken.

In de openingsfase was het vooral City dat aanvallende intenties toonde. Het eerste gevaar kwam dan ook van De Bruyne, wiens schot in de korte hoek onschadelijk werd gemaakt door landgenoot Thibaut Courtois. De Engelsen controleerden, al kwam het niet verder dan enkele dreigende momenten. Real leek zich steeds beter te voelen in de omschakeling en dat leidde na een kleine twintig minuten tot het eerste Spaanse gevaar, maar Karim Benzema kwam net tekort om een scherpe counter te verzilveren. De Fransman moest even later toezien hoe Dias enkele minuten later voorkwam dat hij de bal voor het intikken had.

Real voelde zich ondanks het vele balbezit voor City steeds beter op zijn gemak in de omschakeling en dat leidde tien minuten voor rust tot de fraaie openingstreffer. Camavinga stoomde op aan de linkerkant en gaf mee op Vinícius, die zijn geluk beproefde vanaf een meter of twintig en de kruising vond: 1-0. Op slag van rust liet Real zich op harde wijze gelden. Allereerst duwde Carvajal Jack Grealish tegen de boarding, waarna Toni Kroos even later geel kreeg voor een pittige overtreding op Ilkay Gündogan.

Beide ploegen lieten in de fase na rust hun tanden zien. Zo anticipeerde de verdediging van Real goed op een scherpe voorzet en schoot Benzema na een prima aanval aan de andere kant over. Haaland werd goed in toom gehouden door Rüdiger en Alaba, maar de Noor ontsnapte in de 55ste minuut even aan alle aandacht. Alaba redde de meubelen echter met een uiterste tackle. De Oostenrijker kon echter niet voorkomen dat Camavinga slordig balverlies leed, waardoor de bal perfect voor de voeten van De Bruyne kwam te liggen. De spelverdeler haalde verwoestend uit en passeerde Courtois met een hard schot in de linkeronderhoek: 1-1. Real was vrij snel na die tegenvaller dicht bij de 2-1 via Benzema, die zijn kopbal gepareerd zag worden door Ederson. Het laatste wapenfeit kwam van de voet van invaller Tchouaméni, die Ederson knap zag redden.

Welke club bereikt de finale?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

50/50 volgende week. City beter aan de bal. Real levensgevaarlijk op de counter. Vandaag ook de betere kansen vond ik.

9 mei 2023 om 22:56

Expected goals van beide ploegen was precies gelijk. 0.62 voor beide teams.

9 mei 2023 om 22:58

Beiden scoren ook uit een 0.6 kans dus ik kan me daar wel in vinden. Zieke goals hoor, daar gaan we voor zitten om 9 uur.

9 mei 2023 om 22:59

Expected goals geeft niet altijd de exacte grootte van kansen weer vind ik. Desalniettemin heerlijke pot. City wat mij betreft de lichte favoriet voor volgende week gezien de geweldige ongeslagen reeks thuis in Europa waar ze mee bezig zijn( laatste keer dat ze in de UCL thuis verloren was in 2018 dacht ik?).

9 mei 2023 om 23:00

Nou ze hebben 0,62 xG gehad, maar die goals waren beiden toch wel max. een 0.25 kans op een goal. Wat een pegels man. Ederson overigens echt geen top top top keeper. City had gewoon een type Oblak moeten hebben. Eentje die niet net zo goed meevoetbalt, maar wel 2 keer beter op de lijn is.

9 mei 2023 om 23:03

Ik heb eigenlijk geen echte 100% kansen gezien. Die kopbal van Benz misschien maar die hoek was wel heel moeilijk. Haaland werd goed geblokt door Alaba. Wat afstandsschoten maar dat was het wel. De goals die Vinicius en KDB scoren vliegen 9 van de 10 keer de derde ring in. Daarom al lang blij dat we wat goals gezien hebben vanavond, het was toch vooral tactisch schaken.

9 mei 2023 om 23:19

Over 1 wedsrtijd zegt dat niets. Neem vandaag bijvoorbeeld. City heeft meer kleine pogingen vanuit de 2e lijn gehad, allemaal met een zeer kleine xg maar die tellen wel op. Madrid heeft minder doelpogingen maar wel net iets gevaarlijker. Dan heb je ook nog momenten waarop Madrid in gevaarlijke posities kwam maar net niet tot een schot kwam. Neem Dias bijvoorbeeld in de eerste helft die met zijn grote teen net die voorzet eruit haalt. Doet hij dat niet krijgt Benz de bal in een .8 of .7 XG positie maar dat gebeurt niet dus dat gevaar zie je ook niet terug in de XG cijfers. Madrid was vandaag imo gewoon een stuk dreigender op de momenten dat ze de bal hadden.

9 mei 2023 om 23:20

Die kopbal van benz was bovendien buitenspel dus had sowieso niet geteld.

10 mei 2023 om 08:41

@john Terry: Wat een baarlijke nonsens! Als er iemand het drukken van een afstandsschot tot kunst heeft verheven, dan is het Kevin de Bruyne wel. Z’n eerste pegel van de wedstrijd werd notabene ternauwernood door Courtois uit de hoek getikt. Ook Vinicius is niet bepaald bekend om ballen in de tweede ring, daarvoor moet je bij Ziyech zijn.

Wat was Real weer eens vervelend zeg. Dat stuitende gedrag. Bah.

9 mei 2023 om 22:56

Vooral Carvajal, vreselijke aansteller

9 mei 2023 om 23:04

Die carvajal moet je gewoon met rood eraf sturen. Wat een verschrikkelijk mietebakje is dat zeg. Gaat je bloed van koken die aanstellerij.

9 mei 2023 om 22:57

Carvajal heeft die smeerlapperij inmiddels toch wel tot een soort van kunst verheven

9 mei 2023 om 22:57

Haha en Grealish, Bernardo, Walker speelde allemaal tennis vandaag?? Bernardo had zelfs rood moeten krijgen hoe hij Cama onderuit schopte wat een misselijk mannetje is dat zeg.

9 mei 2023 om 22:58

Wat Jay zegt. City had er ook een handje van. Dat aanstellen was niet oké van Carva, maar de schouderduw op de lijn was volledig legitiem.

9 mei 2023 om 23:00

Oprechte vraag hoor, buiten het moment van Bernardo in het begin, wat hebben die andere twee jongens nou vervelend gedaan?

9 mei 2023 om 23:02

Was geen schouderduw op de lijn. Was een duw in de rug van Grealish. Carvajal was gewoon de smerigste speler van het veld. Dat kan iedereen hier die objectief is, toegeven.

9 mei 2023 om 23:02

Precies Mick, waren eerder slachtoffer van.

9 mei 2023 om 23:04

Haha hoe was dat legitiem? Bal was al uit dus 0 reden om dat te doen. Had al lang geel moeten krijgen

9 mei 2023 om 23:08



City is het nieuwe Barcelona in Nederland. Mensen zeuren om Carvajal maar hoeveel overtredingen heeft Rodri ook alweer gemaakt? lol.
Of Bernardo Silva.
De wedstrijd heeft gewoon goed gefloten . Hou toch ook met zeuren eens!

Edit: de scheids*

9 mei 2023 om 23:11

Carvajal gedroeg zich vandaag als een Barca speler, helaas heeft hij daar een handje van. Past niet bij real zulk gedrag, hij is wel echt in topvorm.

9 mei 2023 om 23:26

Met schouderduw op de lijn bedoel je die duw met twee handen in de rug van Grealish waarmee die hem de borden in werkte, terwijl de bal uit het spel was?

9 mei 2023 om 22:58

Klopt maar bij City konden ze er ook wat van, voetbal anno 2023 helaas

9 mei 2023 om 22:59

Tussen rudiger en Haaland gelukkig nog enige vorm van mannelijkheid gespot

9 mei 2023 om 23:03

Laten we dat soort idioot gedoe maar afdoen als mannelijkheid ja. Moet niet gekker worden.

9 mei 2023 om 23:13

Ze hadden een fysieke strijd, waarbij niemand huilend naar de grond ging bij een kleine aanraking. Hoe is dat idioot gedoe, dat is toch wat je wil zien?

9 mei 2023 om 23:20

Ik vond het ook wel mooie duels tussen die twee. Twee krachtpatsers die erop los beuken en daarna elkaar lachend aankijken. Zo hoort voetbal te gaan imo.

9 mei 2023 om 23:46

Ja dat was prachtig om te zien. Volgens mij echt wereldgozers om in je team te hebben

10 mei 2023 om 00:29

Nou, ik vindt Rüdiger maar een smeerlap. Vaak zat vieze maar vooral veel te harde overtredingen. Niet mijn type speler.

9 mei 2023 om 22:59

Bernardo wou er ook een paar flink onderuit schoppen, die heeft echt geluk gehad vandaag.

9 mei 2023 om 22:59

Rodi had er al met 2x geel af gemoeten

9 mei 2023 om 23:44

Carvajal bedoel je? Die duw in de rug tegen de reclameborden was al geel(kom niet aan met dat het een schouderduw was) en daarna die schop met zijn knie tegen het been van Grealish kon je er ook 1 geven. Daarnaast als de grens zijn open nou eens open doet kan je Kroos ook een 2e geel geven voor die schwalbe, want zo staat het in de regels.

9 mei 2023 om 22:59

Beide ploegen hebben zulke spelers. Maar nee het is alleen Real…

9 mei 2023 om 23:18

Nee. Overtredingen aan beide kanten. Scheids wat lankmoedig mn in het begin. Aanstellerij mn Real. Vinicius vreselijk. Rudiger idem Carbajal toppunt van idioterie. Camavinga die ook met schwalbes begint. Heeft Real niet nodig.

10 mei 2023 om 00:59

Tja en bij City Rodri, Bernardo Silva en Stones die een schwalbe maakt. Zegt niet zoveel dat je alleen Real benoemd.

10 mei 2023 om 05:34

Aan mij niet interesseert het niks wie er wint. Heb niets met deze twee ploegen itt jou. Vond Real gewoon veel vervelender en denk dst de meeste neutrale toeschouwers dat ook zo zien.

9 mei 2023 om 23:00

Je kan ook compliment geven aan de enige club die zich teklens weer staande tegen olie dollars!

9 mei 2023 om 23:02

Ik vond Carvajal vervelend, maar een prachtige voetballer als Bernardo Silva maakt met grote regelmaat smerige overtredingen die wat mij betreft echt met rood bestraft mogen worden.

Interessante wedstrijd 2 gelijkopgaande ploegen, vond real zeer volwassen spelen en een zeer goed fluitende scheidsrechter.

9 mei 2023 om 22:58

Zeer matige scheids net. Hield veel te lang zijn kaarten op zak

9 mei 2023 om 23:01

Scheids was top. Liet veel door spelen en was niet partijdig, al kwam Bernardo wel heel goed weg met een rode kaart in de eerste helft.

9 mei 2023 om 23:02

Wat een gedram. Dat gestrooi met kaarten is vaak ook heel onnodig. Vond hem juist heel goed fluiten!

9 mei 2023 om 23:20

Daar valt over te discussieren maar hij was er in ieder geval wel consistent mee.

9 mei 2023 om 23:51

Scheids heeft perfect gefloten. Hij vertraagde juist het spel niet.

Heerlijke wedstrijd. Bij City niemand die boven een zesje scoort. Nee ook De Bruyne niet, geen een goede bal vooruit gegeven. De verdediging van Real stond goed, dat is zeker waar, maar De Bruyne had zoveel balverlies. Daarnaast Gundogan en Rodri ook heel zwak. Walker die soms het duel van Vini won maar ook vaak verloor. Akanji die alles terug speelde naar achteren, Aké werd echt gemist. Bernardo en Grealish veel te statisch. Ik vond het niet goed aan de kan van City, had er meer van verwacht. Motm waren Camavinga, Rudiger en Vinicius! En scheidsrechter was misschien nog wel slechtste

9 mei 2023 om 22:59

Het was erg statisch inderdaad bij City, ik had eerder Bernardo of Gundogan gewisseld want die speelden niet goed vond ik. Mahrez had hier met een individuele actie nog meer verschil kunnen maken en dat ontbrak nu. Verder vond ik Rodri juist wel goed spelen, op die ene verkeerde bal in de eerste helft na. Zat er vaak goed tussen, ongelooflijk rustig aan de bal en kiest ook vaak de goede oplossing. Rodri is echt de beste verdedigende middenvelder van de wereld op dit moment.

9 mei 2023 om 23:02

Rodi was goed

Zitten paar twijfels bij City.
Walker is leuk voor een club als Leicester City.
Stones hoort ook niet bij de absolute top
Greallisch is leuk voor twijfel teams als Arsenal. Paar x leuk maar te kort voor echte top.

9 mei 2023 om 23:02

Martinelli > Grealish. Doe je rustig

9 mei 2023 om 23:12

Je snapt wat ik bedoel toch

Teams onder de absolute top. Deze man gaat City niet veel verder brengen.

9 mei 2023 om 23:12

Stones vond ik vandaag de beste aan de kant van City. Dat zegt inderdaad ook wel genoeg over de totale teamprestatie.

9 mei 2023 om 23:22

Klopt, maar ik moet zeggen op deze wedstrijd na is Grealish een goed seizoen aan het draaien bij city. Vandaag was het veelste statisch, daarnaast was het duidelijk dat hij comfortabele speelt met Aké achter hem dan met Akanji.

9 mei 2023 om 23:41

City mist een winger met diepgang. Bijna alle wingers willen de bal in de voeten hebben. Dat is leuk voor de EPL, maar tegen de abslotute top (die je buiten City in Engeland niet hebt), moet je wel wat meer diepgang hebben.

10 mei 2023 om 11:20

Wat is in jouw ogen dan wel de absolute top? Als je de Premier League dat al niet vindt. Dan blijft alleen Real Madrid over want Bayern is dit seizoen matig en PSG ook.

10 mei 2023 om 11:21

Grealish brengt ook veel zonder bal, verdedigd goed mee. Zulke spelers heb je ook nodig in je team. Het draait daar toch geweldig? Waarom zou je het dan aanpassen.

9 mei 2023 om 23:18

Dus KDB was matig, en cama, die een cruciale fout maakte, was motm ?
Come again ?

9 mei 2023 om 23:27

Camavinga maakte een cruciale fout maar speelde verder een hele goede pot. De bruyne daarentegen maakte een cruciale goal maar speelde een slechte pot. Deze twee losstaande situaties hebben geen invloed op hun eindbeoordeling van deze wedstrijd. Vind je dat wel?

10 mei 2023 om 07:28

Ja tuurlijk wel. Beslissend zijn heet dat.

Real was duidelijk de betere. City heeft amper een uitgespeelde gecreerd. De goal van City ontstaat uit een fout van Camavinga. Die Vinicius is wel echt belachelijk goed geworden

9 mei 2023 om 22:57

Beide een xg van 0.62 haha. Real heeft toch helemaal geen grote kansen gehad? Die kopbal van Benzema alleen (was overigens ook buitenspel denk ik).

9 mei 2023 om 23:00

Ten opzichte van City heeft Real gewoon beter gespeeld. Zowel defensief als dreigend op de counter. City vooral lopen tikken, met uiteindelijk Rudiger of Alaba die hen opvangt.

9 mei 2023 om 23:03

Ben benieuwd welke grote kansen voor Real jouw ogen dan allemaal hebben waargenomen?

9 mei 2023 om 22:59

Klopt, vond dat city geen recht had op een punt. Amper kansen gecreeerd, veel gebrei op het middenveld, stones en rodri hadden het meeste balbezit, zat niet echt een idee achter. Wordt leuk in manchester, normaliter zal real doorgaan.

9 mei 2023 om 23:01

Bizar hoor. 1,72 miljard geinvesteerd en dan 90 minuten lang nutteloos de bal rond tikken zonder echte dreiging te creeren

9 mei 2023 om 23:08

Haha Japie alsof de 11 die vandaag op het veld stonden bij elkaar 1.73 miljard gekost hebben?

9 mei 2023 om 23:09

deed me denken aan frank de boer voetbal, maar frank spendeerde niet 150m per jaar. Als city de halve finale niet overleeft, dan vraag ik me af wat dat doet met de positie van guardiola

9 mei 2023 om 23:11

Deze redenatie slaat echt kant noch wal, beiden ploegen geen grote kansen gehad, gelijkspel is terecht, dat ziet iedereen

9 mei 2023 om 23:14

Japie

Zoveel en dan toch achter gekomen dat je paar twijfelaars in je team hebt.
Ongelooflijk

Mocht City uitgeschakeld worden, dan mogen zij weer aan de slag.

Echte buitenspelers van niveau zouden wel handig zijn en opvolger voor hun aanvoerder.

Weer paar honderd miljoen

9 mei 2023 om 23:17

@bochherief Daar moest ik inderdaad ook aan denken aan het spel wat Frank de Boer zijn teams liet spelen. Veel balbezit hebben maar geen balbezit wat gericht is op het creeren van gevaarlijke situaties. Guardiola kan niet nog een keer falen in de CL neem ik aan. Er is geen coach ter wereld die zoveel heeft mogen investeren. De laatste keer dat hij een CL won is inmiddels 12 jaar geleden

9 mei 2023 om 23:18

@MrKrillin Ik ben het met je eens wat betreft de spelers, maar ook Guardiola valt natuurlijk genoeg te verwijten. Die heeft al deze spelers gekocht en hij heeft eigenlijk maar 1 tactiek en nooit een plan B

9 mei 2023 om 23:23

Zeggen dat hij maar 1 tactiek heeft zegt mij al dat je nooit city kijkt. Heeft al meerdere tactieken dit seizoen toegepast. 2 voorbeelden: tactiek waarbij silva linksback speelde en dd tactiek van vandaag: Stones op het middenveld

9 mei 2023 om 23:25

@Daan Dat vind ik meer een opstelling wijzigen. Een plan B is je speelwijze tijdens een wedstrijd kunnen omgooien. Ipv oneindig heen en weer gebrei bv een keer de lange bal spelen om maar een voorbeeld van een plan B te noemen

9 mei 2023 om 23:27

Dat gebeurt ook door middel van die opstellingen.

9 mei 2023 om 23:33

Ik heb geen verandering gezien in de speelwijze. Het bleef een hoop heen en weer gebrei

9 mei 2023 om 23:38

Haha Japie hij speelt sinds kort in grote wedstrijden met De Bruyne dicht bij Haaland (zie o.a. de 4-1 tegen zowel Liverpool als Arsenal) en heeft Stones zo ingepast dat hij in balbezit 3-2-3-2 speelt, maar volgens jou verandert hij nooit wat? Die nieuwe vondst zorgt ervoor dat hij z’n vijfde titel in zeven jaar pakt.

9 mei 2023 om 23:45

Japie ziet alleen wat hij wil zien. Het is populair gelul om te zeggen dat Guardiola alleen 1 ding kan.

9 mei 2023 om 23:57

Als City niet wint is het altijd van datzelfde gelul dat er geen plan B is. Maar als ze winnen door een tactische omzetting of wissel, is het omdat ze een heel dure selectie hebben van 1.zoveel miljard. Heel saai om te lezen is het ondertussen.

10 mei 2023 om 00:00

Haha staat bij elk topic vooraan om alles wat o.a. Messi, Guardiola, Schmidt, City neer te sabelen. Altijd dezelfde oneliners ook.

10 mei 2023 om 00:02

@samcro Ik zie City geloof ik al 7 jaar lang op dezelfde manier uitgeschakeld worden in de Champions League. Altijd een hoop heen en weer getik, maar elk jaar vliegen ze er op die manier uit in de CL

10 mei 2023 om 00:11

Oké Japie, bedankt jongen.

10 mei 2023 om 00:14

@Japie Dat ligt aan jouw (tactisch) voetballend inzicht. Zelfs deze wedstrijden heeft City nog meerdere systemen gespeeld. Van hyperoffensieve pressie naar een blok vormen op het middenveld en puur op balbezit spelen. Beide systemen hebben ook een andere functie. In de tweede helft heeft City defensief op balbezit gespeeld. Zeker na die 1-1 heeft City met veel nut de bal rondgetikt wetende dat Real steeds meer kwam aandringen uit in het stadion van de grote CL ploeg. Uitiendelijk hebben beide teams een vergelijkbare expected goals en heeft Real niet meer kansen gecreeerd over de hele wedstrijd. Ik vond Real wel beter spelen omdat ze verdedigend echt een sublieme prestatie hadden neergezet

10 mei 2023 om 07:48

Japie is gewoon AI of een chatbot met standaard geprogrammeerde antwoorden.
Qua voetbalinzicht ook trouwens hehe.

Ben wel met hem eens dat Guardiola tegen valt. Hij zit altijd bij de beste clubs met het meest te besteden en krijgt van alle kanten lof. Als je dan 12 jaar op rij geen CL in de wacht sleept vind ik je ook niet fantastisch als coach t.b.h.

10 mei 2023 om 15:30

Ik vind het vrij simpel om bij succesvolle coaches, want dat is Pep, altijd maar te wijzen naar een CL omdat het daaraan ontbreekt. Pep rijgt de prijzen nationaal aaneen, gaat nu voor een threepeat en telkens hoor je uit dezelfde hoek 'ja maar ze hebben zoveel uitgegeven en nog nooit een CL gewonnen'. Lekker makkelijk en vooral lui argument, want als de CL gewonnen is wordt het 'ja maar ze hebben zoveel uitgegeven en pas 1x een CL gewonnen'.

Pep is niet mijn favo als persoon, vind hem een kwal, maar hij legt wel prachtig voetbal op de mat. Maar als we dezelfde luie argumentatie blijven gebruiken is Arteta meer waard omdat ie bijna een vol seizoen nek aan nek gaat met diezelfde Pep die miljarden heeft geïnvesteerd, terwijl Arteta pas net bezig is en met veel minder krachtige riemen moet roeien. En tegelijkertijd ga ik dat niet blijven herhalen, omdat ik het veel te makkelijk vind om te blijven herhalen.

9 mei 2023 om 23:00

Klopt Real had recht op de winst. Ontnomen doordat de grensrechter stond te slapen. Bal was overduidelijk over de lijn.

9 mei 2023 om 23:02

Eens hoor. Maar hoe was het de fout van Camavinga? Heb dat zelf even gemist.

9 mei 2023 om 23:03

Speelde een risky bal door het centrum op modric(?) dacht ik. Deze werd onderschept.

9 mei 2023 om 23:06

Camavinga speelde inderdaad de bal naar het midden toe. Speelde verder een geweldige partij, maar dat mag niet op dit niveau

9 mei 2023 om 23:07

Oh ja, ik zie hem nu terug. Was voor mij de absolute uitblinker, vandaar dat dit bericht me even verraste. Maar eens!

9 mei 2023 om 23:09

Camavinga speelde voor de rest inderdaad een geweldige partij. Ook Vinicius vond ik indrukwekkend spelen

9 mei 2023 om 23:14

Voor het eerst ooit dat we het vrijwel eens zijn Japie ;-). Vinicius en Camavinga aan een flank is bizar.

9 mei 2023 om 23:24

Zeker weten. Die twee hebben bij elkaar geloof ik ook nog 50 miljoen minder gekost dan Grealish. Dat doet Real altijd knap met het aantrekken van die jonge talenten

10 mei 2023 om 00:18

@Japie Mee eens dat Real slim heeft gehandeld om die 2 jongens te halen al had ik mijn twijfels toen Vinicius nog 16 was. Tegelijkertijd waren het allebei wereldtalenten die door de hele top werden begeerd.

9 mei 2023 om 23:03

Ik vond city de betere! Maar jouw mening is blijkbaar een feit.

9 mei 2023 om 23:08

Dat is geen feit. Dat is mijn perceptie. Ik heb City alleen maar heen en weer zien tikken en amper dreiging zien creeren, maar misschien heb jij het weer op een andere manier waargenomen en vond je ze wel goed. Dat kan, want meningen kunnen verschillen

9 mei 2023 om 23:15

Maar Japie. Wat heb je Real dan zien creëren? Oprechte vraag, want ik kan me ze niet herinneren.

9 mei 2023 om 23:04

Real was vooral gevaarlijker, maar treffend is dat juist op het moment dat Real het overwicht had en de ruimte ontstond ook City daar gebruik van wist te maken. Gewoon een heel interessant duel.

9 mei 2023 om 23:06

Sorry, maar duidelijk de betere? RM ook amper wat gecreëerd hoor. Beide goals geweldige afstandsschoten. Beide nog 1/2 schoten van afstand gehad. Courtois met een geweldige redding op schot KDB en Ederson op die van Benzema. Gelijkspel volledig terecht.

9 mei 2023 om 23:13

Haha na die eerste zin moet je gewoon al stoppen met lezen.

Tja rudiger is zoveel kritiek op, maar de best scorende spits van europa heeft geen 1 echte kans gehad. Deze wedstrijd vooral een enorm compliment aan hem.

9 mei 2023 om 23:00

Was een beest! Zat er lekker kort op. Nu nog waarschijnlijk onder de douche. Haaland krijgt geen milimeter ruimte.

9 mei 2023 om 23:43

Mee eens wat was hij goed zeg

Mooie wedstrijd, zie real deze wel pakken in de return. Daadkrachtiger in hun aanvalsspel. Hala Madrid!

Guardiolla valt hier door de mand , grealish niks laten zien , en dan niet foden of marez brengen vind ik persoonlijk echt heel matig

9 mei 2023 om 23:01

Had al lang Mahrez gebracht ja.. Bernardo kwam er ook niet langs

9 mei 2023 om 23:53

Grealish mocht blijven staan omdat hij met veel energie zijn verdedigemde taken bleef uitvoeren. City was vooral bezig om niet te verliezen. In Manchester zullen ze meer risico nemen

Real heeft het hier echt laten liggen, jammer maar moet goed komen zie ze wel daar weer ruimtes krijgen en snel scoren

City is in het voordeel volgende, maar Real blijft Real he, die pieken wanneer het moet, of het nou uit of thuis is

9 mei 2023 om 23:02

Volgens mij heeft Real dit seizoen beter uit gespeeld dan thuis, haha.

9 mei 2023 om 23:04

Eens. Deze wedstrijd is echt nog 50/50. Real is echt een machine in de CL.

10 mei 2023 om 00:20

En City is in Manchester dan weer fantastisch dit seizoen. Uiteindelijk speel je de 2e wedstrijd altijd liever thuis. Al is de impact van de factor op dit niveau beperkt

Heerlijk wedstrijd gezien. Spannend vooral.

Haaland niet gezien dankzij masterclass van Alaba en Rudiger. Echt genoten van Rudiger.

Camavinga 2 error momenten maar was samen met Vinicius werelds.

Benzema was jammer genoeg net als Haaland onzichtbaar..

Op naar volgende week. Ik zie het met Militao erbij echt goed komen. City en Haaland zijn echt niet spectaculair!

9 mei 2023 om 22:58

Rudiger is echt een strijder. Werkelijk alles geven om die bal te winnen. Doordekken tot op de helft van city, heerlijk. VAMOS REAL

9 mei 2023 om 22:59

De defensie die al maanden onbetrouwbaar is, speelt hier een fantastische wedstrijd. Wat focus wel niet kan doen met spelers als Rudi. Helaas dure fout van Cama, ben wel benieuwd of die bal niet eerst over de zijlijn ging. Verder is het te hopen dat de scheids volgende week wel consequent kaarten trekt. Bernardo had er zeker afgemoeten na die aanslag, en ook Rodri had was immuun voor geel. Die kon dus lekker tactische fouten blijven maken. 2 heerlijke doelpunten gezien wel en na een zwak kwartier zat Real volledig in de wedstrijd met de grootste kansen. Jammer dat we niet met een kleine voorsprong naar daar gaan, dan maar ginder winnen. Mooi gestreden!

10 mei 2023 om 09:09

@conchaespina

Ik heb niets met en ook niet tegen beide ploegen, maar benoem je bewust alleen City spelers wat betreft de kaarten? Dat lijkt mij wel vooral vanuit je clubbril te zijn dan. De scheids was naar beide kanten toe niet scheutig met geel geven wat mij betreft. Eens met jou wat betreft Bernardo en Rodri (rodri is sowieso altijd immuun voor geel, krijgt hij in de PL ook nauwelijks).

Echter, hoe zit het met Carvajal bijvoorbeeld? Iemand opzettelijk in de boarding duwen is gewoon 100% geel. En om heel eerlijk te zijn vind ik dat theater van hem daarna op die ''tik'' van Grealish ook gewoon geel waardig. Dat was naar beide kanten overigens. Stones met z'n dikke schwalbe had geel moeten krijgen. Camavinga met zijn schwalbe had geel moeten krijgen. Ik heb het gevoel dat scheidsrechters dat niet meer bestraffen tegenwoordig...

Mijn punt is vooral: de scheids was naar beide kanten ontzettend vergevingsgezind. Ik vind niet dat je daar als fan van één van de twee ploegen echt over kan klagen dat je daar nadeel van had.

9 mei 2023 om 23:01

Mag Militao wel weer even zijn vorm herpakken want poeh, wat speelt die matig de laatste paar wedstrijden.

Verder eens dat het een spannende wedstrijd was vooral, erg in evenwicht. Had een agressiever City verwacht eigenlijk.

Alle vertrouwen in de return, Cama weer heerlijk trouwens. 😭

9 mei 2023 om 23:02

Real ook niet spectaculair hoor. Weet niet welke wedstrijd jij hebt gekeken.

10 mei 2023 om 00:22

@RJE Halve finales zijn in de CL zelden echt spectaculair. Het zijn schaakspellen waar ik bijvoorbeeld erg van kan genieten. Dit zijn geen pompen of verzuipen wedstrijden met veel goals

9 mei 2023 om 23:04

CMG-

Benzema was gewoon redelijk. Paar goede momenten.
Je hebt voetballend wel meer aan Benzema dan Haaland (wat een fenomeen is). Als hij uit de wedstrijd is, heb je niets aan hem.
Benzema voetbalt nog mee.

9 mei 2023 om 23:57

Ik wil liever geen Militao zien in de return. Staat al weken te schutteren. Alaba en Rüdiger waren werelds.

Goede pot. Real was niet scherp genoeg, vooral Benzema. Camavinga ook echt te veel balverlies/slordigheden. Wat is er aan de hand met Valverde? Vind hem niet meer dat speciale hebben wat hij lange tijd had.

Volgende week zou ik echter niet teveel tweaken aan het team. Alleen eerder Asensio brengen en Ceballos ook inbrengen na min 60/70 voor Modric.

Haaland onzichtbaar vandaag door rudiger . Verwachte nog wel een doelpunt van Madrid. Die Hadden echt een goede fase in de 2de helft. Gaat echt een thriller worden volgende week. 50/50

Pff 1-1 is niet een goed resultaat. Zeker in de 2e helft genoeg mogelijkheden gehad. Alleen telkens komt de laatste pass net verkeerd. Echt heel vaak deze pot. Geweldige goals natuurlijk van Vinicius en De Bruyne maar zonde dat je hier niet wint. Wel enorm gelijkwaardig aan elkaar. Zeker wel de beste ploegen op het moment.

9 mei 2023 om 23:06

KdB motm, na deze fantastische wedstrijd van Vini lol. Buiten Kevin zijn doelpunt was die imo toch echt niet zo opvallend.

9 mei 2023 om 23:52

Heh, KdB motm serieus? Ik. vond hem echt niet de beste op het veld maar okay.

10 mei 2023 om 00:03

Hij was niet eens de beste middenvelder van City.

Goed gefloten door de scheids, terrechte uitslag. Leuke wedstrijd om te zien alleen paar vieze overtredingen van real

9 mei 2023 om 22:59

Klopt die van Bernardo Silva was echt vies

9 mei 2023 om 23:35

Na al die vieze overtredingen mag je zeker een terug verwachten.

10 mei 2023 om 09:12

Hij werd alleen eerder gemaakt dan de overtredingen van Real.

Onvermogen van Pep om te wisselen terwijl je een miljardenelftal hebt.
Hij zegt dus gewoon dat jongens als Alvarez, Foden en Mahrez niet het verschil kunnen maken terwijl Bernardo Silva vandaag zeer matig was en Grealish is 1x zijn tegenstander voorbij gekomen in heel de wedstrijd.

9 mei 2023 om 23:07

Silva heeft zich wel kapot gelopen he. Moest veel meehelpen om Vini uit te schakelen
Foden en Mahrez zouden Vini meer laten lopen wat dodelijk zou zijn.

Haaland had wel gewisseld kunnen worden voor Alvarez.

10 mei 2023 om 00:25

@MrKrillin Haaland bleef staan vanwege de kans op een counter. Real verdedigde echter echt subliem vandaag bij alle countermogelijkheden

10 mei 2023 om 00:24

Alvarez gaat het verschil niet maken. Grealish en Bernardo mochten blijven staan omdat ze tot de laatste minuut bleven strijden en hun verdedigende taken uitvoerden. City was de wedstrijd aan het uitspelen en dan moet je niet met Mahrez aankomen.

2 Elite streden hier vandaag. Wat een niveau toch wel. Duidelijk te zien dat hier 2 top coaches voor de groepen staan!
Op naar volgende week voor dezelfde kraker!
Man of the match: Scheidsrechter, die floot fantastisch!

Technisch sterke pot voetbal zeg. Veel individuele klasse, City in de eerste helft goed voetbal, aan het einde komt de klasse van Real weer boven drijven. Genoeg om voor te spelen in de return. Kan alle kanten op

Haaland compleet geneutraliseerd door de centrale verdedigers van Real. Word een zware klus in Manchester. Denk dat City doorgaat helaas..

Ik kan me heel goed voorstellen dat er een heleboel neutrale kijkers zijn die iets tegen dit Real hebben. Ja, ze hebben geluk dat ze met 11 man de wedstrijd afmaken maar ze bespelen City ook perfect. De mentale blokkade lijkt er weer flink op te zitten bij City, want dit was weer ouderwets hun slechtste wedstrijd in 3 maanden tijd! Hopelijk is de wedstrijd van morgen leuker.

9 mei 2023 om 22:58

En City mocht wel de wedstrijd afmaken? Bernardo had allang moeten douchen.

9 mei 2023 om 23:01

Mwah, ergens wel mee eens maar er zit wat mij betreft wel echt een verschil of je een schwalbe maakt met al geel op zak (zoals Kroos en Camavinga deden) of dat je de bal weg wil schieten en er nog iemand tussen komt zoals bij Silva. Real heeft een aantal spelers puur en alleen laten zuigen vandaag, Carvajal was daar het mooiste voorbeeld van.. Het is een klein wonder dat er geen rood gegeven is vandaag.

9 mei 2023 om 23:23

Ging om de overtreding van Bernardo Silva in de 1e helft waar hij Camavinga vol op zijn kuit (achillespees) raakt met zijn noppen

9 mei 2023 om 23:00

Ik heb niks tegen Real en ze speelden gewoon uitstekend - verdiend gelijkspel. Natuurlijk kan City beter, maar het is ook de verdienste van Real dat ze City niet in hun spel laten komen.

9 mei 2023 om 23:03

Helemaal mee eens. Dit is hoe je City moet bespelen, want dan raken ze niet in hun spel en heb je zelf de meeste kans. Maar dit is niet de populaire manier van voetballen, ik vond het in ieder geval wel een leuk tactisch steekspel maar ik denk dat deze twee ploegen ook anders en vermakelijker kunnen spelen!

9 mei 2023 om 23:06

Misschien wel, maar Real speelt om de knikkers, en met succes. Bovendien was er genoeg te genieten hoor, die dribbels van Vinicius, Camavinga etc.

9 mei 2023 om 23:09

De goals vond ik prachtig. Ook dat laatste schot van Tchouameni had er best even in mogen vliegen!

Ik heb het idee dat de hele zooi bij Pep en City blokkeert zodra ze in deze fase van het toernooi komen. Ze zullen volgende week uit een ander vaatje moeten tappen, maar ik verwacht eigenlijk dat Real aan het langste eind trekt met een kleine counter of 2.

9 mei 2023 om 23:01

Youri, want wie moest er dan af? Denk dat er aan beide kanten wel het e.e.a. Onbestraft is gelaten

9 mei 2023 om 23:07

Kroos, Camavinga voor de schwalbes met geel op zak. Carvajal voor het constante schoppen richting Grealish en die idiote duw tegen de boarding en Silva voor dat laatste moment waar hij op de rand van de 16 een speler van Real schopt ipv de bal.

9 mei 2023 om 23:07

Eerlijk is eerlijk die schwalbe van kroos kon echt niet, snap ook niet waarom hij dat doet. Vind dat niks voor kroos

9 mei 2023 om 23:26

Er wordt wellicht 1 op 160 schwalbes geel getrokken maar nu moeten ze dat plots deze wedstrijd wel doen en niet eens 1 maar zelfs 2x? Dat vind ik toch wel gek.

Wat mij betreft zijn scheidsrechters veel strenger hoor. Vragen om een kaart? Geel. Schwalbe? Geel. De scheidsrechter belagen? Geel. Een professionele fout om de omschakeling er uit te halen? Geel, al is het de eerste minuut, niet wachten tot de 83e. Tijdrekken? Idem. Bal wegschieten of een andere vorm van spelbederf? Geel

Als men besluit dat allemaal consistent elke wedstrijd toe te passen doe ik oprecht een vreugdedansje. Helaas gebeurt dat niet. Dan vind ik het altijd bijzonder wanneer mensen bij specifieke teams 'plots' verontwaardigd zijn wanneer die regels niet worden toegepast. Hiermee doel ik niet perse op jou hoor Yoeri daar ik je doorgaans vrij tot zeer objectief vind en je mening bijna altijd kan respecteren. Maar daar hebben er hier toch wel heel veel een handje van wanneer het Real Madrid betreft.

9 mei 2023 om 23:52

Laten ze beginnen met Silva die met gestrekte poot noppen vooruit Cama vol op de kuit trapt zonder dat hij ooit bij de bal kon er af te sturen met rechtstreeks rood. Daarna zullen we gaan nadenken over de schwalbes en het vragen om kaarten.

10 mei 2023 om 00:00

Ik vond het juist wel mooi dat Cama zich niet aan ging stellen daar. Het was tenslotte ook gewoon ongelukkig.

10 mei 2023 om 00:06

Ja dat lijkt altijd zo bij Silva, tegen Bayern kwam hij er ook mee weg en in de pl zie je hem vaker dit soort per ongelukjes uithalen. En dan de zielige blik opzetten naar de scheids.

10 mei 2023 om 00:17

Het feit dat Cama gewoon door ging en de vrije trap nam laat eerder zien dat de andere keren de spelers zich enorm aanstellen om een tegenstander te naaien. Imo zijn rode kaarten voor ernstig gemeen spel, bedoeld om een speler te blesseren. Ik vond dit geen rode kaart waardige overtreding. Geel misschien.

10 mei 2023 om 00:48

Dat Cama zich niet aanstelt en doorgaat is helemaal des Cama's, die zal zelfs als zijn been er half afligt nog proberen om zo snel mogelijk de bal te pakken om zijn vrije trap te nemen.

10 mei 2023 om 03:09

@samcro, je ziet duidelijk dat hij doorhaalt nadat hij hem raakt, dat is toch echt wel gemeen spel…

10 mei 2023 om 09:21

@real8madrid

Ik ben het helemaal met jou eens! Ik denk alleenn iet dat het ''bij specifieke teams'' zo is. Of in ieder geval, voor de meeste niet. Dat is misschien omdat het bijvoorbeeld nu wordt benoemd en dat voor jou dan opvalt aangezien je Real fan bent? Dan lijkt het misschien alsof het dan meer voorkomt. Het kan best zijn dat mensen dit veel roepen bij Real, daar heb ik dan geen zicht op natuurlijk.

Persoonlijk roep ik het al geruime tijd. Met name bij echte schwalbes merk ik dat er de laatste jaren nooit meer geel gegeven wordt.. En al helemaal niet als dat dan ook de 2e gele kaart zou betekenen voor een speler.. Zeker nu je de VAR hebt, waar je gewoon overduidelijk kunt zien of er überhaupt sprake is van contact, vind ik dat je dit soort dingen gewoon veel consequenter moet bestraffen.

Wat betreft deze wedstrijd en jouw 1e zin: wat mij betreft hadden ze 3x geel getrokken voor schwalbes. Stones, Camavinga en Kroos. Volgens mij ook in die volgorde. Dat zijn de 3 pure schwalbes die ik heb gezien in de wedstrijd. Stones deed het zelfs al in de 15e minuut ofzo..

10 mei 2023 om 13:59

Mooi als neutrale toeschouwer en was iedereen maar zo. De realiteit is dat iemand van City 100% 7 keer had gerold en blijven liggen was. En dan komt de VAR er pas bij kijken. Dan hd Bernardo ongetwijfed rood gekregen. Is dat aansmeren? Niet helemaal. En Guardiola bereid zijn teams daar elke keer voor. Gundogan blijft gisteren bij een gevaarlijke counter een parminuten liggen. Gevolg is dat ref spel stillegt, en eenmaal dat gebeurd is is Gundogan enorm snel van zijn blessure af en kan het spel hervatten. Dat zijn listige streken om op een andere manier een counter te verdedigen. Ik wil zeker niet dat Real die praktijken toepast, helaas beloont men wel die truken van Guardiola want het werkt.

10 mei 2023 om 15:33

@conchaespina

Bedoel je met dat moment de compleet onnodige beuk van Rudiger op Gundogan, waarbij Rudiger gewoon geel had mogen krijgen? Dat lijkt mij evident dat hij daar bleef liggen, want Rudiger beukt hem op vol vermogen met de schouder in het gezicht zonder dat hij de bal überhaupt maar raakt. Dat doet simpelweg pijn van zo'n blok beton als Rudiger...

Als je een ander moment bedoelt ben ik het wel met je eens overigens. Is inderdaad wel een tactiek die gebruikt wordt. Overigens is Carvajal daar ook koning in bij jullie zelf. Maar dat specifieke moment tussen Gundogan en Rudiger valt daar in mijn optiek niet onder.

10 mei 2023 om 15:33

Concha, jij bent compleet subjectief bezig in dit topic en over deze wedstrijd. Realiteit? Nee dat is jouw mening. Hetzelfde gewauwel kwam er al uit over die bal over de lijn en dat vz hier dan vol mee had gestaan, maar nu niet omdat het Madrid is. Jullie zijn toch het grote Koninklijke Madrid? Zo gedraag jij je niet bepaald.

Vinicius misschien wel de beste linksbuiten ter wereld. Is razendsnel, geweldig inzicht, creatief als maar kan en doelgericht. Maar wat een ontzettend irritante gast. Hij vraagt tijdens de val al om een gele kaart. Zou graag zien dat ze daar eens tegen optreden.

9 mei 2023 om 23:08

Misschien??

De man is gewoon de beste linksbuiten. Wie anders? Doet al paar seizoenen dit. Blijft gaan

9 mei 2023 om 23:51

Mbappe

10 mei 2023 om 00:03

Dingetje is dat er stiekem ook nauwelijks consistente wereldklasse LW zijn om heel eerlijk te zijn. Als je bijvoorbeeld ook RW zou meenemen dan zou het al een heel ander verhaal worden.

10 mei 2023 om 11:45

Mbappe is op dit moment niet in vorm hoor.

Hier kan iedereen zich wel in vinden lijkt me, niet echt een duidelijke bovenliggende partij, evenveel kansen dus 1-1 is wel prima. Real staat verdedigend prima, dat wordt nog lastig voor City in Manchester.

Man City viel vandaag echt tegen, op De Bruyne na. Real Madrid was vandaag niet oppermachtig, maar als we efficiënt waren met de kansen die we hadden, dan hadden we vandaag al een grote slag kunnen slaan.

Een wedstrijd verwijderd voor opnieuw geschiedenis schrijven. Ik geloof erin. Hala Madrid, op naar nummer 15!

9 mei 2023 om 23:38

Vond KdB ook maar matig. Los van zijn goal was ie nergens zowat. 1e helft dacht ik (en andere hier) nog van huh uhhh speelt KdB ook of wat.

10 mei 2023 om 00:13

Ik dacht nog wat is die KdB slecht zeg vandaag niet normaal . En 1 minuut later trapt die em met een pegel in het netje 😂

10 mei 2023 om 00:31

Real was niet oppermachtig. Je bent oppermachtig als je de tegenstander wegspeelt en overtuigend de ene na de andere kans creeert. Ik vond City vanaf minuut 30 slordig en niet echt goed spelen. Real was dreigender, maar niet heeft de ruimte niet benut om er wat mee te doen. City heeft de wedstrijd redelijk goed dood gespeeld op balbezit nog. Real liet zich niet uit de tent lokken. Zeer volwassen gedaan door Real

Had veel meer verwscht van City, dat veel balbezit had, maar amper gevaarlijk.
City heeft op haaland na ook niks snelheid vooraan.
Bernardo Silva is een middenvelder en geen aanvaller.
Real speelt niet zo goed, maar hebben snelle spelers vooraan, en zijn altijd gevaarlijk op de counter.

10 mei 2023 om 00:33

Mee eens dat City slordig was en weibig heeft gecreeerd. Na de 1-1 hoefte het voor City ook niet meer. Die hebben de wedstrijd uitgespeeld om de 1-1 eruit te slepen terwijl ze loerden op een counterkans. Real hapte echter niet

Haaland is een robot. Haaland is niet van deze planeet. Hij is gemaakt in een lab. Werd kotsmisselijk van Haaland om te zien als een all time great terwijl hij niet eens het talent had van Henry of R9.

City is nou eenmaal een ploeg dat veel kansen creëert en Haaland kan ze er goed in tikken. Maar wat een wanvertoning van hem vandaag. Je kan daar net zo goed een plastic pop neerzetten en de pop zal vaker de bal aanraken.

9 mei 2023 om 23:01

Haaland is gewoon net als Ronaldo en Lewa de perfecte type spits om in je team te hebben, maar af en toe worden de spelers die de assists geven nou eenmaal goed gedekt. Daardoor kwam Haaland vandaag niet aan zijn spel. KdB kwam amper aan de bal en wanneer hij wel aan de bal was werd die ook gevaarlijk in de opbouw, maar niet voldoende om Haaland weg te sturen. Zelfde met de flanken. Carvajal speelde prima pot en dekte Grealish echt goed en zijn mentaal spelletje met hem pakte goed uit. Overigens kan ook Haaland gewoon een offday hebben, maar als hij geen aanvoer krijgt speel je bijna altijd met man minder. Gelukkig is hij nog jong en gretig genoeg om af en toe sprintje te trekken om druk de tegenstander te zetten.

9 mei 2023 om 23:05

Nou Ronaldo is toch niet te vergelijken met Haaland en Lewa? Ja okay, hij is geen spelverdeler als Messi, maar Ronaldo is niet alleen een eindstation.

9 mei 2023 om 23:06

Hij had wel een goede kans in de 1e helft maar dan schiet hij enorm slap.
C.Ronaldo had meer talent dan Haaland naar mijn mening.

Real deed het wel goed om de aanvoer te stoppen. Dan heb je inderdaad vrij weinig aan hem.

9 mei 2023 om 23:20

Mensen zijn vergeten wie ronaldo was voor zijn blessure. Kijk ff highlights van z'n eerste jaren in real of z'n eerste tijd in United terug aub.

9 mei 2023 om 23:37

Hahaha en dan Ronaldo erbij noemen. Sheesh ben je Ronaldo gaan volgen sinds hij bij Juve kwam te spelen ofwa? 🥱

10 mei 2023 om 00:00

Natuurlijk is Ronaldo veeeeeel beter dan Lewa of Haaland ooit zijn geweest, maar je gaat toch me niet wijs maken dat hij niet vaak zat als eindstation functioneerde en daarbij zijn taak fking goed vervulde. Echter als je dan hem in de 16 niet aanspeelde kon hij wedstrijden gewoon volledig onzichtbaar zijn. Wat zijn statistieken natuurlijk enkel nog belachelijker maakt. Ik noemde Ronaldo omdat hij ook in een soortgelijke rol heeft gespeeld, maar qua positionering zijn Lewa, Haaland en Ronaldo wel zelfde soort type spelers. Loeren op ballen in de 16 en dan toeslaan, maar als die ballen niet aankwamen voegden ze weinig toe in fases van een wedstrijd.

Ik heb het niet over de Ronaldo van zijn prime tijden bij United of beginfase bij Real Madrid, maar hoe hij zich hervormde tot de perfecte killer in de 16 van de tegenstander. Haaland is in die zin soortgelijke speler imo.

Ik was even vergeten dat we op VZ niks over Ronaldo of Messi mogen zeggen, want anders wordt je direct met de grond gelijk gemaakt sheesh.

10 mei 2023 om 00:24

Ronaldo was in z'n laatste jaren idd meer afmaker/spits dan *mee voetballende* winger. Toch wel een klassieke balletjes wachter die de fenomenale aanvoer van Marcelo Bale Di Maria Ozil Benzema Kroos op evenzo fenomenale wijze afmaakte. Hele wedstrijd onzichtbaar maar wel een hattrick in het laatste kwartier....in een kwart/halve finale. Dat was Ronaldo ten voeten uit.

9 mei 2023 om 23:04

@ sommagunner
Hij scoort wel veel voor een plastic pop de afgelopen jaren, ook bij mindere ploegen

9 mei 2023 om 23:11

Daarmee doe je Haaland enorm tekort. De beste spits van dit seizoen, en ja een wedstrijd als deze is echt lastig voor een spits want veel kansen ga je niet krijgen. Henry is Henry en Haaland is Haaland, nauwelijks in zijn prime en het record van Shearer en Cole verbroken in zijn eerste PL seizoen.

9 mei 2023 om 23:17

Henry kon geweldig wedstrijden openbreken in zijn eentje. Heb je zijn solo niet gezien in de CL tegen Real in 2006? Zo’n klasse zie je niet bij Haaland. Daar mag ie van dromen.
Dat record van hem is leuk. Maar echte voetballende klasse heeft ie niet.

9 mei 2023 om 23:43

Somagunner, mensen willen jouw punt niet accepteren, omdat Haaland zoveel goals maakt. Je hebt gewoon gelijk. Haaland is juist voor een wedstrijd als deze gekocht en presteert vervolgens 0.0. Zonder Haaland wordt City ook al 100 jaar kampioen en haalt het ook al 100 jaar de kwartfinale/halve finale. Het is juist een aankoop als deze die ze de finale/winst moet bezorgen, maar zoals al vaker is het Haaland die geen knikker raakt. Ja hij is een goeie doelpuntenmaker, maar al dat hypen sjongejongejonge. Hebben jullie nooit een goede voetballer gezien ofso? Vergelijk deze scorende houten klaas eens met Henry, R9, Suarez, Benzema. Die doen namelijk veel meer dan alleen scoren.

9 mei 2023 om 23:50

Helemaal mee eens Shiraz!

10 mei 2023 om 00:00

Iedereen kent de klasse van Henry en is misschien de beste speler ooit geweest in de Pl, maar waar was hij op de leeftijd van Haaland? Nog volop in ontwikkeling. Laat Haaland Haaland zijn en dan gaan we daar de komende tien jaar nog volop van genieten. Vergelijkingen maken heeft echt geen zin.

10 mei 2023 om 00:33

Nou nou, beste speler ooit in de PL gaat mijn inziens wel ietsje pietsje te ver hoor. Kan nog wel een blik kandidaten opentrekken hoor.

10 mei 2023 om 00:36

@Shiraz Wat had Haaland moeten doen dan? Vanaf de middellijn met een solo Real aan gort spelen? De rol van Haaland binnen City is duidelijk. Hij is het eindstation en moet er staan als City er doorheen komt. City kwam er niet doorheen

10 mei 2023 om 00:57

Precies. Haaland staat daar om kansen af te maken. En die kansen kwamen er simpelweg niet. Sinds wanneer wordt er van een spits verwacht - Benz uitgezonderd - dat hij zelf zijn kansen moet creëren én afmaken? Geef Haaland 3 kansen en hij scoort er minimaal 1. Snap al dat gretige gezeik niet zo. Dat joch is een absoluut fenomeen die nu al record na record sloopt. Jammer dat zoveel mensen nu plots onder hun steen vandaan kruipen om hun plasje over Haaland te kunnen doen wanneer hij welgeteld 1 (!!) wedstrijd niet scoort, ffs.

10 mei 2023 om 02:34

Ik zeg dan ook 'misschien', er waren nog andere grootheden die in aanmerking komen.

9 mei 2023 om 23:18

Toch 2 assists en 2 goals tegen jou clubje in 3 wedstrijden. Stond er toen ook een pop in de spits?

9 mei 2023 om 23:31

Zijn doelpunten tegen Arsenal is niet relevant voor vandaag. Hij kan die doelpunten tegen Arsenal niet gebruiken tegen Real. Leuk geprobeerd.
Hij was vandaag waardeloos.

10 mei 2023 om 01:05

Waarom benoem je dan de dingen die de media en dergelijke noemde na zulke partijen. Die dingen zijn niet relevant voor de wedstrijd van vandaag. Maar leuk geprobeerd. Hij was idd waardeloos vandaag maar toch blijft het een fenomeen. Jij zet hem weg alsof het een simpele spits is.

Die gaan met knikkende knieën naar Manchester volgende week. 🤣

9 mei 2023 om 23:01

Liever met knikkende knieën dan met de voeten op tafel.

9 mei 2023 om 23:10

is geen Barca he

9 mei 2023 om 23:17

Haha tja zijn clubje had dat wel tegen die andere club uit Manchester.. dit Madrid is zo ervaren en spelen zo volwassen die zijn voor niemand bang . Die uit goal telt ook niet meer dus het word een finale voor beide.

9 mei 2023 om 23:21

en op EL niveau haha

Had meer verwacht van deze wedstrijd, beide teams hadden hun momenten.
Maar wat irriteer ik me aan het gedrag van de spelers van Madrid ( niet allemaal) altijd vragen voor kaarten.
Kroos dat De Bruyne en kaart wilt aansmeren.
Carvajal dat geen geel krijgt...

9 mei 2023 om 23:56

Silva en Rodri gemist zie ik. Kan gebeuren.

10 mei 2023 om 00:01

Silva had ook heel kunnen krijgen, maar Rodri wat heb ik gemist dan?
Carvajal was overduidelijk.
Kroos die de Bruyne kaart wilt aan naaien.
Camavinga 1 moment net hetzelfde.
Vini fantastische wedstrijd gespeeld maar als hij op de grond ligt eerste wat hij doet ik vragen voor kaart...

10 mei 2023 om 00:10

Silva moest eraf in de 1e helft. Dat was echt geen geel. Rodri 3x vasthouden bij uitbraak. Als je die van Real benoemt is het wel raar dat je volledig voorbijgaat aan die van City.

Dit was me toch een potje heerlijk voetbal. Had veel vechtlust en bij vlagen hoog tempo. Haaland en Benzema aardig onzichtbaar gemaakt aan beide kanten. De afstandsschoten waren van hoog niveau en voor mij was Ederson de Motm. Die maakte echt paar goede reddingen waardoor Real niet zeker is van de finaleplaats.

City was na de 1-0 ditmaal niet direct in paniek geraakt. Dat is wat vorig seizoen Real zo dodelijk maakte. Wanneer ze bloed roken gingen ze tempo aanzetten. Ik vind de 1-1 erg terecht en zoals verwacht beide teams aardig in evenwicht.

Dit maakt de return in ieder geval heerlijk spannend! Overigens vond ik de scheids echt super goed fluiten. Niet vergeten hoe beladen deze wedstrijd was en hij nergens intrapte. Hij was consistent en trapte niet in al de gehuil om penalties etc. Enige die wel een geel verdiende was Rodrigo misschien, want hij kwam telkens net goed weg.

9 mei 2023 om 23:57

Ah, jij hebt ook Silva gemist. Kan gebeuren.

10 mei 2023 om 00:18

Rodrigo en Silva aan de kant van City en Carvajal bij Real zo uit me hoofd waren de gelukkige die ermee wegkwamen.

10 mei 2023 om 00:41

Kroos ook bij ons hoor. Die had ook een tweede geel kunnen krijgen, maar die van Silva aan het begin van de wedstrijd die stoort nog het meest want dat was gewoon noppen vol op de kuit van achteren, zonder bal in de buurt. Ik vind dat als je dat afwimpelt, dan moet je niet meer praten over schwalbes van Kroos of die achterbakse duw van Carvajal.

10 mei 2023 om 12:21

Het één heeft natuurlijk vrijwel niets te maken met het ander he Rm1335. Dat de scheids bij de ene situatie een fout maakt, praat de andere situatie niet goed. Dat geldt beide kanten op.

Ik vond dat de scheids goed begon, maar daarna compleet doorsloeg in alles maar wegwuiven.. En daar zijn spelers aan beide kanten goed mee weg gekomen. Sowieso is de consistentie bij arbiters vaak ver te zoeken merk ik.. En tegen schwalbes dient men ook gewoon harder op te treden.

Als je nu achteraf terug kijkt lijkt het een cleane wedstrijd te zijn geweest, maar als je gewoon bestraft had wat bestraft diende te worden dan was het best een ruige pot.. Silva inderdaad met die smerige overtreding en in de 2e helft een terechte gele kaart nog. Stones had geel moeten krijgen voor een schwalbe in de 1e 10 minuten. Rodri had de wedstrijd niet zonder gele kaart moeten kunnen eindigen (is een speler die er altijd mee weg komt overigens). Camavinga had geel moeten krijgen voor een schwalbe. Kroos had je eigenlijk gewoon ook geel moeten geven voor die schwalbe, wat rood had betekent. Hoe Carvajal de wedstrijd is geëindigd zonder een gele kaart is ook van de zotte.

En dat zijn dan degenen die ik mij uit mijn hoofd nog even herinner. Als dat allemaal gegeven was, dan had men achteraf gesproken over een ruige/vuile pot.

10 mei 2023 om 15:14

Jij hebt het over de gele kaart die Silva kreeg in de 2e helft. Ik heb het over de rode die hij niet kreeg in de 20e minuut eerste helft Jackieboy. Dat was echt de enige hele smerige overtreding van City en die had gewoon een directe rode kaart moeten zijn. Voor de rest waren er meerdere spelers die meerdere gele kaarten hadden kunnen krijgen: Carvajal, Kroos, Camavinga, maar ook Gundogan, Rodri, Walker, Grealish en Stones.

En dat het een niet met elkaar te maken heeft klopt natuurlijk, maar ik bedoel met afwimpelen dan ook niet de scheidsrechter, maar de mensen op dit forum die alleen maar wijzen naar Carvajal en Kroos, maar muis- en muisstil blijven over Bernardo Silva.

1-1 is terecht. City beter in de eerste helft. Real voor mij beter in de tweede helft.
Rudiger heeft Haaland compleet afgedroogd. Ik heb genoeg gezien; Militao op de bank tegen City in Etihad. Of je gooit Alaba op LB.
Maar any way, ik denk oprecht dat we City zullen elimineren in Etihad. Hala Madrid!

Wedstrijd van hoge niveau waarbij de 2 wereldspitsen onzichtbaar waren. Rodrygo/vini waren goed en Camavinga was ook overal te vinden. Zonde dat je hier niet meer scoort als Real zijnde, Benzema was echt dramatisch.

Volgende week hopelijk weer een late winst van Real

Hoe Bernardo 90 minuten heeft volgemaakt.. ongelofelijk vieze overtredingen weer gezien van hem.

9 mei 2023 om 23:59

Hij kwam er ook mee weg tegen Bayern. Heel toevallig.

City met het voetballen, Real met het counteren zoals verwacht.
Niet echt een verrassende pot en een gelijkspel is wel terecht.

Benieuwd naar de terugwedstrijd.

Het blijft toch apart om te zien bij teams als City en Ajax dat ze toch koppig door blijven gaan met dat op en neer tikken als ze er niet doorheen komen terwijl er een beer van een vent in de spits staat. Wat is er mis met een ouderwetse voorzet.

10 mei 2023 om 00:39

City wilde vooral niet verliezen. Balverlies is dodelijk en al helemaal tegen Real dat in e counter startblokken stond. City hoefte vandaag niet te winnen. Rodri zei al dat dit een goed resultaat was. In Manchester zullen ze meer risico nemen

Leuke, aangename wedstrijd. Ik vrees dat het voor Real niet genoeg gaat zijn. Wat heb ik, als Belg, vanavond gevloekt op De Bruyne. Ben benieuwd naar de 2de wedstrijd. Ik kijk er al naar uit. En kunnen ze dezelfde scheids mee naar City sturen? Want wat was die goed. En een tip aan Ancelotti, volgende woensdag Rüdiger in plaats van Militão. Wat verdedigde die goed op Haaland.

Dit Real verdient respect alleen al omdat ze de enige club die zich telkens weer staande weet te houden tegen de olie dollars geweld!

Zure eindstand. Het ging beter dan ik had gedacht. City werd best in toom gehouden, Rudi had Haaland aardig in z'n broekzak. Je komt op 1-0 door een geweldige goal. Later, die bal ging volgens mij gewoon uit, maar goed Cama had weer balbezit en geeft het dom weg. En dan staat het weer gelijk, zo onnodig.

Rodry basis weer eens matig. KdB zonder z'n goal ook maar matig. Het was een vreemde pot. Maar het voelt wel als een verlies helaas. Ben bang dat het niet genoeg zal zijn.

9 mei 2023 om 23:16

Haaland komt zo voor bij programma Vermist

Cama brengt energie en felheid.
Die man domineerde gewoon

Met hem erbij hoef je minder druk maken. Zorgt altijd voor extra man op het middenveld.

9 mei 2023 om 23:30

Zeker. Zonder die zure balverlies, was ie verder geweldig.

10 mei 2023 om 00:41

Real heeft echt fantastisch verdedigd. In Manchester zal er meer ruimte komen voor Real om te voetballen. City zal aanvallender spelen

Vini vs Haaland... De twee beste spelers van de CL imo. Maar vandaag won Vinicius die strijdt.
Maar jammer dat we zonder spits hebben gespeeld. Benzema was nergens : (

9 mei 2023 om 23:07

Benzema oogt niet helemaal fit imo maar kan het mis hebben.

9 mei 2023 om 23:10

Al het hele seizoen hoor.. Hij had wat goeie weken waar hij weer 3/4 hattricks maakte maar het is sinds de wedstrijd tegen Girona weer matig.

9 mei 2023 om 23:16

Klopt ik denk ook dat je met Benzema in vorm van dit City wint. Dus hopelijk voor julie vind hij ze vorm snel.

9 mei 2023 om 23:57

Als je grote idool Vini bijvoorbeeld Benz een paar fatsoenlijke voorzetten had gegeven - stiekem wel zijn taak als winger - dat hij dan wel had gescoord en je je gebruikelijke "Vini was echt legendarisch goed hoor maar pfff Benzema echt waardeloos" riedeltje niet weer hoefde te herhalen hier? Loopt gewoon bijna 1 op 1 dit seizoen maar och och och, zoals gebruikelijk weer de pispaal, geen hattrick= "hij was echt onzichtbaar man". Zucht.

9 mei 2023 om 23:19

Zei jij niet dat we op Rodry moesten letten ipv Vini vooraf? Rodry is een hype. Echt geen basis materiaal voor Real. Leuke 12e man.

9 mei 2023 om 23:23

Klopt omdat Pep een anti Vini plan heeft opgezet met een speciale man-marking van Walker.
Maar Rodrygo was echt niet slecht toch. Ik vond hem na Vini en Camavinga echt de beste op het veld. Al kan het natuurlijk te maken hebben dat Benzema zo slecht was dat Rodrygo eruit springt hehe.

9 mei 2023 om 23:28

Rudiger

9 mei 2023 om 23:29

En Carvajal ook imo. Daarna pas Rodry of Modric. Niet slecht maar imo pas de 5e of 6e beste vandaag. Zeker niet 3e.

9 mei 2023 om 23:34

Rudiger was ook baas ja. Courtois ook wel. Carvajal ook.. Het was eigenlijk best okay als ik er over nadenkt.
Voor mij:
1) Vini
2) Rudiger
3) Camavinga
4) Courtois
5) Rodry/carvajal

9 mei 2023 om 23:56

Je idool Vini was trouwens bij vlagen echt rampzalig de eerste seizoenshelft, hoe vaak hij op klungelige wijze de bal verloor, haast gênant. Zou hem zeer zeker niet als beste 2 van de UCL omschrijven, zowel Mbappe als Salah presteerde trouwens aanzienlijk beter.

9 mei 2023 om 23:59

Riedeltje?

Hou toch je smoel met je "benzema weer de pispaal"... als je niet weet hoe ik over Benzema denk hou echt je snavel! Helemaal gehad met types zo als jij!
Iedereen op deze site weet wat ik over Benzema denkt. Maar die Benzema was nergens vandaag en als het zo is dan moet/mag het gezegd worden. Fijne avond.

10 mei 2023 om 00:12

Nou nou, gelijk zo'n grote mond en maar blijkbaar raak ik toch een gevoelige snaar. Typisch maar vooral veelzeggend. Je praatte niet over vandaag slecht maar over "het gehele seizoen" dat is best gek over iemand die bijna 1 op 1 loopt. Je weet trouwens dat ook niet Madridista's meelezen tijdens het live meepraten en zien hoe sommige wanhopig Vini over Benz' rug willen hypen? En dat diezelfde fanboys ook altijd lopen te janken over Kroos en Modric op het middenveld want: daar had een jonkie moeten spelen? Slaap lekker je roes uit en kom morgen maar weer terug wanneer je voor reden vatbaar bent.

10 mei 2023 om 00:18

Was nergens vandaag? Heeft letterlijk nul 100% kansen gehad (terwijl oa Vini en Rodry dat moesten doen), heeft zelden balverlies gehad, nauwelijks foute passes (in tegenstelling tot Valverde die hem 1 op 1 kon zetten maar faalde over een pass van 6 meter, Cama ook etc). Maar idd, heel erg dramatisch allemaal, en op 2 hattricks na vooral "waardeloos dit seizoen. Vraag me dan toch af waar zijn andere 29 goals/assists in ongeveer evenveel wedstrijden, vandaan kwamen?

Wat zou het toch lekker zijn als een VAR de scheidsrechter roept, laat kijken en Carvajal rood geeft voor dat vreselijke theater.
Zelf een volstrekt onnodige overtreding maken door iemand bewust tegen de boarding te duwen en dan zelf zo over de grond rollen.. Ben dat theater zo vreselijk beu in het voetbal..
VAR inschakelen, bestraffen, vier weken doorzetten en je bent ervan af.

9 mei 2023 om 23:30

Ja wat zou het toch heerlijk zijn als de VAR nieuwe regels verzint omdat het Real Madrid is he... Sjonge jonge wat een droevig niveau weer.

10 mei 2023 om 15:05

Er staat letterlijk: “Ben dat theater zo vreselijk beu in het voetbal..”
Boeit mij niet of het Real Madrid was, bekerfinale tussen Ajax en PSV was net zo vreselijk. Je moet ingrijpen tegen dat theater en nu sprong Carvajal er (ver) bovenuit, dus benoem ik die

10 mei 2023 om 15:09

Er staat ook 'rood geven voor dat theater'. Dat zou dus een nieuwe regel zijn.

10 mei 2023 om 00:08

Wat zou het toch lekker zijn als de var zijn werk goed deed want dan had dat doelpunt van city niet geteld .. de bal was daarvoor over de zijlijn geweest zie de vele herhalingen nu na de wedstrijd. Terecht dus dat Carlo flipte .. dus jammer dat die zelfde var waar jij het over hebt liep te slapen. Bal duidelijk uit geweest

Teleurstellend dat je niet wint, maar ook terecht dat City hier niet verliest. Het was veelste veel achteruit lopen, veelste veel op de counter gespeeld. In sommige fase's was je aan de bal wel goed, maar het was vandaag gewoon te weinig. Met name het middenveld van City kreeg ook echt zoveel ruimte's. Als je Rodri of De Bruyne kansen geeft om voor de zestien lekker laat schieten, dan gaat er op een gegeven moment ook 1 in. Rodrygo echt zwak op rechtsbuiten. Won amper duels en aan de bal ook slecht. Ik blijf nooit fan om hem op rechtsbuiten te zien spelen. Ja, hij maakt zijn goals, ja hij is vaak belangrijk zoals in de Copa finale. Maar ik blijf het niks vinden.

Alleen de verdediging was vandaag echt goed. Rudiger had Haaland in zijn broekzak. Jammer dat Camavinga een domme ziekenhuis dwars door het midden geeft.

Het is was het is. 1-1, alles ligt nog open volgende week. Ik denk uiteindelijk dat Real tekort gaat komen. City is in thuiswedstrijden anders dan uit.

Ik vond Real de betere vandaag. Guardiola lijkt wel eindelijk geleerd te hebben door minder risico in te bouwen. Zo pak je toch een resultaat en kun je thuis weer de sneltrein van weleer zijn om de finale te halen. Waar het voorheen altijd risicovol, doelpuntrijk maar net niet was, lijkt het dit jaar solide en meer berekenend. Ben benieuwd naar de wedstrijd in het Etihad, of Real daar nog enigsinds een gevaar zal vormen voor City.

Enorm veel respect voor Real Madrid. Voetballend leggen ze het zeker af tegen city maar ze spelen precies hoe je city moet bespelen. Haaland hebben we de hele wedstrijd niet gezien. Ik snap niet waarom Guardiola niet wisselde maar 1-1 is gewoon een goed resultaat voor City. Ik verwacht dat City volgende week wel gaat winnen van Real in eigen huis.

City is bijna een perfecte machine. Imo hebben ze een zwakke schakel en dat is: Ederson. Dus in Manchester moet Real echter vaker op doel schieten.

9 mei 2023 om 23:47

Vandaag keepte Ederson anders wel een goede wedstrijd toch? Had een paar sterke reddingen. De zwakste schakels zitten eerder in de verdediging.

Bein sports laat trouwens met 3d beelden zien dat die bal voor de goal van city 100% uit was.. kan er ook nog bij😂

9 mei 2023 om 23:30

Dat leek me ook duidelijk op het moment zelf. Ik vind het absurd dat die goal niet werd terug geroepen.

9 mei 2023 om 23:36

Beetje hetzelfde als toen met Mazraoui. Bij twijfel laten ze doorgaan.

9 mei 2023 om 23:41

Absoluut, en dat is ook 100% terecht maar wanneer er dan een doelpunt volgt hoort de VAR dat te controleren en in te grijpen.

9 mei 2023 om 23:34

Hopeloos gewoon! Best schandalig! En Var bestond even niet ofso! 🤦

9 mei 2023 om 23:40

Hebben blijkbaar niet eens gecheckt of de bal over de lijn was. Waarvoor zitten die lulletjes er dan vraag je je af...

9 mei 2023 om 23:44

Dit verbaasd me niet. Vini en Cama stopten ook met voetballen omdat het duidelijk uit was.

10 mei 2023 om 00:02

Ik heb het beeld gezien dat de bal over de lijn was, city speelde toen vooruit maar verloor de bal. Camavinga kreeg toen de bal en verspeelde m weer, waardoor City het uitspeelde en de bruyne een goal maakte. Is het misschien niet teruggedraaid omdat het een nieuwe situatie was? Ik ken de regels niet helemaal

10 mei 2023 om 00:07

Het was idd een nieuwe situatie, maar maar bij een handsbal wordt het wel teruggekeerd dus hoezo nu niet?

10 mei 2023 om 00:03

Beeld je in dat dat in het voordeel van Real was. Er zouden al tig artikels over staan en half VZ zou over omkoping praten.

10 mei 2023 om 00:20

Bij City gaat het nu toch ook vaak over die aanklachten? Niet kleinzerig doen nu.

Heb nog niets gezien, maar als die bal daadwerkelijk over de lijn was is het wel schandalig slecht dat het niet gezien is.

10 mei 2023 om 00:25

Hij heeft gewoon gelijk. Real heeft zo vaak gewonnen dat de wereld graag een ander team wilt zien winnen.
De scheids heeft goed gefloten maar de VAR faalt keihard. Real kan gewoon door dit uitgeschakeld worden. Kan toch niet?

10 mei 2023 om 01:25

Dergelijke fout 5 jaar geleden kan effectief gewoon een foute beslissing zijn. Nu met VAR, 3D beelden,... kan het gewoon niet dat iets dergelijk over het hoofd wordt gezien. Idem Bernardo Silva die onbestraft Camavinga bijna zijn seizoen ten einde trapt. Nul intentie voor de bal. Dat heeft niets met kleinzerig te maken. Een discutabele beslissing (50-50) in het voordeel voor Real wordt al gauw omschreven als omkoping. Dan is dergelijke duidelijke beslissing (geen 50-50) minstens noemenswaardig. Maar dan valt men er niet over.

10 mei 2023 om 15:36

blink, kom op hoor. Dat de wereld dat graag wil kan best zijn. Maar om dan zulke fouten maar direct weer op corruptie te schuiven... Btje makkelijk en onnodig.

Is het niemand opgevallen dat Guardiola 0x heeft gewisseld? Want mocht Real nog eentje scoren in die laatste minuten, en volgende week een gelijkspel over de streep trekken, kan je het hem aanrekenen.

Bernardo en Grealish matig, Mahrez is de man in vorm, en hij speelt niet…. Stones op cvm, zulke dingen kan je proberen tegen Engelse ploegen die op power spelen, tegen een Spaanse ploeg werken dit soort fratsen niet.

10 mei 2023 om 00:07

1-1 uit is gewoon een goed resultaat, waarom doe je alsof ze uitgeschakeld zijn?

10 mei 2023 om 00:50

City hoefte niet alles op alles te spelen. In de 2e helft geen City op balbezit gespeeld en dan heb je veel meer aan Grealish en Bernardo dan Mahrez. Mahrez is leuk als je echt iets moet forceren

Gelijkspel is wel een redelijk terechte uitslag. Eerste half uur de controle over Real en was er een periode waarbij je dacht dat de 0-1 niet lang kon uitblijven. Maar dankzij een sterk keepende Courtois bleven ze in de wedstrijd. Langzaamaan kwam Real iets meer in de wedstrijd en vanaf de geweldige 1-0 ging het gelijk op. In de tweede helft vond ik Real zelfs een lange tijd de betere en creeerde City vrijwel niets. Beetje uit het niets knalt De Bruyne heerlijk de 1-1 binnen. Daarna weer gelijkopgaande wedstrijd. Scheidsrechter was verder dikke prima, geen gekke dingen gedaan.

Bij Real vond ik Camavinga, Vinicius en Rodrygo de beste. Je ziet dat Camavinga geen linksback is, maar hij heeft nu al genoeg kwaliteiten dat hij zelfs daar uitblinkt. Hij gaat over een paar jaar absolute wereldtop zijn op het middenveld. Vinicius en Rodrygo waren de spelers waar het meeste gevaar vandaan kwam. Bij City vond ik niemand echt opvallen, maar viel er ook niemand echt uit de toon. Alleen Akanji op linksback vond ik niet echt overtuigend. Haaland buiten twee momentjes toch vrij ontzichtbaar.

Ik denk wel dat City uiteindelijk naar de finale gaat.

Ik heb gemerkt dat guardiola heeft geleerd van zijn fouten van vorig jaar. Zijn spelopvatting was veel gecontroleerder en meer gebouwd op individuele kwaliteiten dan op balbezit en met 6 man in de 16. Veel minder risico genomen en het gewenste resultaat behaald. Thuis gaat hij weer zijn eige speelstijl aanhouden en dan is het of dat man city over real heen loopt of dat ze eruit worden gecounterd zoals vorig jaar . Desondanks vond ik het spel van vandaag minder zuiver maar meer resultaat gericht, denk dat ze het volgende week thuis wel gaan klaren

Haaland is een geweldige afmaker een atleet een ontzettend snel maar hij zal nooit in het rijtje Ronaldo Messi komen. ook al zou hij meer goals maken.
want daarvoor zijn de rest van zijn voetbalkwaliteiten te beperkt en het is op dit moment ook geen big game player. hopelijk kan hij dit de komende jaren wel worden

Wauw, ik zie het nu ook, de bal was uit en de goal van City had nooit mogen tellen! Maar niemand heeft het erover omdat het Real is dat hier benadeeld werd. Wat het andersom geweest dan .......

Real gaat dit winnen. City gaat dit niet overleven in Engeland

Ik heb vreemd genoeg alle vertrouwen in Real Madrid volgende week. Ja Etihad is een heksenketel en ja Real werd daar vorig jaar zoek gespeeld. Maar de situatie is nu anders. Dit is voor beide teams een leven of dood wedstrijd. Bovendien speelt Real Madrid uit beter dan thuis is me opgevallen in deze CL run.

Zal het makkelijk worden? Nee. Dit wordt een veldslag. Maar ik heb er goeie hoop in dat Real aan het langste eind zal trekken.

10 mei 2023 om 08:06

Etihad een heksenketel? Haha je bedoelt dat er een paar verdwaalde toeristen zitten die niet eens weten welk kleur City heeft? Een heksenketel en sfeerloze graftombe is niet hetzelfde

10 mei 2023 om 10:10

Hekendketel is misschien niet het juiste woord. Bedoelde dat het gewoon een lastige plek is om te spelen. De laatste keer dat City daar niet won was ergens in november. Zegt veel.

10 mei 2023 om 08:45



Na de 2e helft van gisteren heb ik ook wel het gevoel dat Real deze klus gaat klaren. Het eerste halfuur kreeg ik wel clasico vibes van 2008-2012. 80 balbezit voor City, Real met 11 man op de eigen helft en echt 3/4 gevaarlijke momenten met De Bruyne, Rodri en Haaland. Ik denk dat Mahrez basis gaat spelen volgende week. Maar Grealish vond ik gister matig op links, denk dat Foden die Carvajal helemaal zoek speelt.

10 mei 2023 om 10:05

Guardiola gaf het al aan in de nabeschouwing dat hij wat dingetjes anders wil doen in Etihad. Ik verwacht dat hij hier idd mee bedoelt dat ie een Mahrez zal verkiezen boven een Gündogan ofzo. Gewoon wat meer creativiteit om die compacte verdediging van Real te doorbreken.

Als Real rustig blijft en de counters beter uitspeelt, moet het wel goedkomen.

10 mei 2023 om 12:17

We hebben 2 hele verschillende helften gezien. De volgende wedstrijd zal weer totaal anders zijn en zoals elk top affiche in fases verlopen

10 mei 2023 om 15:37

Wie gaan spelen bij jullie dan Silvacity denk jij? Het middenveld gaat denk ik niks aan veranderen, dus dan zullen het de flanken zijn? Ik vind persoonlijk Grealish en Bernardo Silva op de flanken ook wel echt een stapje teveel trechter voetbal. Alleen wie gaat er dan uit? Mahrez speelt nagenoeg altijd op rechts, dus dan zit Bernardo Silva op de bank? Persoonlijk vind ik het wel jammer dat Foden dit seizoen zo weinig minuten krijgt. Heeft toch wat speciaals die jongen. Alleen is wel minder gedisciplineerd dan dat Grealish is.

Waarom wisselde Guardiola gisteren niet trouwens? Het leek mij niet een heel gek idee om bijvoorbeeld Alvarez te laten invallen voor wat extra energie en snelheid in de laatste 10 minuten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren