Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FIFPro komt in opstand: 'Voetbal hoort op echt gras gepeeld te worden'

Laatste update:

De internationale spelersvakbond FIFPro heeft met verbazing gereageerd op de woorden van Jérôme Valcke. De secretaris-generaal van de FIFA zei eerder deze donderdag dat een WK op kunstgras in de nabije toekomst goed mogelijk is en daar begrijpt de FIFPro niets van. "Voetbal hoort op echt gras gepeeld te worden", zegt directeur communicatie van de vakbond Andrew Orsatti.

/

Orsatti zegt tegen Metro dat hij zich zorgen maakt over de weg die de FIFA inslaat. "Kunstgras is volgens Joseph Blatter de toekomst van het voetbal, maar hoe kun je dat zeggen als iedere speler het liefst op gewoon gras speelt? Wij hebben geen idee hoe kunstgras zich in de toekomst zal ontwikkelen, maar op dit moment is het nog steeds zo dat het schadelijk is voor de gewrichten van spelers", meent de directeur.

De discussie over een WK op kunstgras is ontstaan door het aankomende WK voor vrouwen, dat in Canada wordt afgewerkt. Alle wedstrijden op dit toernooi worden gespeeld op kunstgras en velen zijn daar teleurgesteld over. De vrouwen willen net als de mannen op gewoon gras spelen en de FIFPro steunt de sportsters hierin. Volgens Orsatti wordt het WK voor vrouwen door de FIFA minder serieus genomen.

Voetbal hoort op echt gras gespeeld te worden

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind, als fervent voorstander van gewoon gras, dat de reacties soms wel wat overtrokken zijn. Natuurlijk is een goede grasmat verreweg het beste, maar een goed kunstgrasveld kan wel degelijk beter zijn dan een hobbelig grasveld.

30 oktober 2014 om 12:15

Daar vergelijk je me ook wat een goed kunstgrasveld tegen een hobbelig echt veld? Doe anders een perfecte grasmat tegen een verouderd kunstgrasmat is ook eerlijk toch?

Goed kunstgras tegen goed echt gras, de meeste spelers zullen dan echt voor het echte gras gaan.

30 oktober 2014 om 12:21

Klopt, maar we hebben het hier over het WK voetbal; het belangrijkste, meest prestieuse voetbalevenement van de wereld. Die MOET op gras, al moeten ze er iedere wedstrijd een nieuwe mat in leggen.. Hoe saai worden de superslomo's als er niet af en toe een flinke pol in iemand z'n gezicht wordt geflatst?!

30 oktober 2014 om 12:38

@robbedoez

Het WK Moet op echt gras geef je aan, al moeten ze iedere wedstrijd een nieuwe mat leggen. Dan moet men ook niet zeuren over de bedragen die Wk's gemoeid zijn want dat zal dan alleen maar meer worden.

30 oktober 2014 om 12:47

Ooit bij de Arsenal gekeken? Die leggen eens per jaar een nieuwe grasmat, en zelfs aan het einde van het seizoen is het een van de beste ter wereld, ondanks dat er heel wat wedstrijden en nog een paar concerten gehouden worden.

30 oktober 2014 om 15:29

Goede vergelijking. Denk dat de grasmat van Arsenal al evenveel kost als de gehele begroting van PEC Zwolle....

30 oktober 2014 om 15:34

@stravven: Je weet wel dat in de mat van Arsenal ook kunstgras verweven zit?

31 oktober 2014 om 12:14

@digennaro

Je zult mij ook nooit horen over bedragen die in het voetbal omgaan. Het is een volkssport, miljoenen al dan niet miljarden mensen beleven er plezier aan.

Voorbeeld: Als we het dan over salarissen hebben; Iemand als C. Ronaldo, met een buitengewoon bijzonder talent, de held van miljoenen kinderen en voetballiefhebbers, die hard werkt en ons al jaren vermaakt met zijn vele doelpunten... Is het dan echt zo erg dat zo iemand veel geld verdient? We zeuren toch ook nooit dat Leonardo Dicaprio miljoenen krijgt om voor een camera een stuk tekst geloofwaardig te brengen?

Maar ik denk overigens niet dat een paar extra matten een wezenlijk verschil zullen maken in de begroting van de Fifa voor een Wk...

30 oktober 2014 om 12:26

Je wil aarde en gras proeven als je met je snufferd op het tapijt valt. Als verdediger is er niets lekkerder dan een sliding te maken op écht nat gras.

30 oktober 2014 om 12:47

In Brazilie vlogen de plaggen in het rond en moesten ze het gras verven. Ik weet niet wat erger is.

30 oktober 2014 om 12:59

Ja en op sommige kunstgrasvelden haal je bij een lichte sliding al heel je been open... Ik weet niet wat erger is.

30 oktober 2014 om 13:35

Tegenwoordig zijn er wel verbetering, je benen zijn niet gaue open of vel rood na eerste helft. Als ze over 10 jaar net zo goed als echt grasveld kunnen maken. Waarom niet?

30 oktober 2014 om 15:35

@lfc11: Die matten zijn allang niet meer goedgekeurd door de Fifa en mogen niet eens gebruikt worden in het profvoetbal. Slechte vergelijking dus.

30 oktober 2014 om 18:41

Misschien op de amateurveldjes waar jij op zondagochtend moet ploeteren omdat je niet verder komt dan het negende van FC De Derde Helft, bij de profs is dat wel anders.

30 oktober 2014 om 19:04

Grappig hoe jullie aan het punt voorbij gaan dat ik probeer te maken, ik doe namelijk precies hetzelfde als hij doet over een gewoon grasveld.

"in Brazilie vlogen de plaggen in het rond en moesten ze het gras verven. Ik weet niet wat erger is."

Ook even leuk één voorbeeld uitlichten en dan generaliseren.

Vervolgens gelijk beginnen over waar jij op zondagochtend moet ploeteren en dat soort argumenten is natuurlijk lachwekkend. Ik weet ook wel dat de velden van profvoetbal veel beter zijn en zelfs in het amateurvoetbal zijn recentere kunstgrasvelden vaak al van een veel beter niveau dan de eerste generatie kunstgrasvelden.

30 oktober 2014 om 15:44

Zoals je het nu stelt lijk je me niet echt fervent fan van gewoon gras!

Zodra de vereniging waar ik speel kunstgras krijgt stop ik!

30 oktober 2014 om 17:40

Ik heb liever dat voetbal op beton wordt gespeeld dan zullen ze niet zo snel meer naar de grond vliegen.

Moeilijke discussie.

In principe vind ik dat voetbal ook gewoon op "echt" gras gespeeld moet worden, zolang dit er bijligt zoals een voetbalveld erbij hoort te liggen. Maar als ik dan velden zie zoals bijvoorbeeld die van Ado Den Haag en in het verleden ook bij andere Betaald Voetbal Organisaties hier in Nederland dan betwijfel ik of een kunstgrasmat geen betere optie is.

Ik vind eigenlijk dat de Knvb of welke organisatie die hier over gaat dan ook het gebruik van echt gras veldverwarming moet subsidieren voor de Bvo's. Bij de amateur verenigingen zie je heel vaak die slechte matten, en ben ik dan vaak ook blijer als ik zie dat ik op een redelijk kunstgrasveld mag spelen.

30 oktober 2014 om 12:49

Dat is nou net waarom Bvo's in de Jupiler League en een aantal in de Eredivisie op kunstgras over zijn gegaan.

De Knvb verplicht bij promotie naar de Eredivisie dat clubs met echt gras veldverwarming aan moeten leggen (terecht overigens).
Voor vele clubs is dit een kostenpost die niet te overzien is (b.v. bij onverwachte promotie moet je even in de zomerstop snel veldverwarming aanleggen van enkele tonnen op een begroting van enkele miljoenen, een begroting die meestal volledig gebruikt is voor spelers,staf,stadion etc.)

En dan heb je nog de maandelijkse kosten voor deze verwarming die ook niet misselijk is (onderhoud,verwarmingskosten etc..)

Het heeft het natuurlijk fiks versneld dat de kunstgras firma's Bvo's in Nederland een fikse korting heeft gegeven als ze met een aantal clubs kunstgras afnamen.
En dat je hier garantie op krijgt, en zo geen verborgen kosten meer hebt.

En wat sommige mensen hier doen (jij niet hoor) is het vergelijken van het kunstgras (van enkele tienduizenden euro's) bij hun amateurclub tegenover die bij Bvo's (die bij sommigen een half miljoen kost), dat is een vergelijking die nergens op slaat.

Ik vind dat het voetbal ook op kunstgras gespeeld kan worden want het is ook gras alleen hoef je een kunstgras veld niet te zaaien je legt het neer, het gaat minders snel kapot dan normaal gras. Ik snap niet waar deze discussie omgaat er zijn ook al profclubs die op kunstgras spelen en die hebben het niet voor niets neergelegd. Mensen moeten niet zeuren over gras of kunstgras de bal is nog steeds rond het gras is nog steeds groen en de lijnen nog steeds wit.

30 oktober 2014 om 12:33

Misschien heb je er weinig ervaring mee want natuurlijk is er ee verschil. Ik zelf vind het niet zo heel erg alhoewel ik minder snel een sliding zal maken op kunstgras. Ik weet niet of het altijd zo is maar bij mij schuurt het toch wel flink.

30 oktober 2014 om 12:41

Het speelt wel echt anders, ballen rollen langer door en stuiteren hoger op. En als je wil kun je wel echt een goed veld aanleggen als profclub. Er kan echt geen rnkel kunstgrasveld tippen aan het veld in het Emirates Stadium.

30 oktober 2014 om 15:37

Een kort gemaaid grasveld (zoals in Camp Nou bijvoorbeeld ligt) rolt de bal ook langer door en stuitert ook hoger op. Dat heeft gewoon met de lengte van het gras te maken.

30 oktober 2014 om 18:38

Ik heb laatst een privilege gehad om op een hyper modern kunstgras veld te mogen spelen. Heel kort, bal stuiterde niet hoog op en rolde perfect zoals op een net gemaaid grasveld in de lente. Slidings waren ook prima te maken alleen voelen nooit net zo lekker als op een gesproeid grasveld.

Ik vind dat profclubs verplicht horen te zijn op gras te spelen, niets lijkt me fijner dan op zo'n echt biljartlaken te spelen (heb dit echter zelden mogen ervaren). Een wk moet wat mij betreft in zo'n 16 verschillende stadions gespeeld worden, want een veld heeft over het algemeen wel een herstelperiode van 4-7 dagen nodig... Het is dus ook wel begrijpelijk dat er meer en meer gespeeld wordt en zal gaan worden op kunstgras.

Als ik als amateurvoetballer door heb dat ik op kunstgras moet spelen heb ik altijd de neiging gewoon weer naar huis te gaan. Dat is gemaakt voetbal. Echt voetbal is op echt gras, met zwarte schoenen en na de wedstrijd een flink pot bier.

30 oktober 2014 om 12:59

Dan ben je zeker ook wel blij met dat dak op de arena?

On: Er gaat niks boven de geur van vers gemaaid gras en een sliding door de modder.

30 oktober 2014 om 14:19

Ik vind de arena sowieso niks met die carnavalstoeltjes en die domme grachten

Voor mij is voetballen op kunstgras geen voetbal en kijk dan ook nooit een wedstrijd die gespeeld word op kunstgras.

Maargoed het past helemaal bij deze tijd, brave verwende jongetjes die bang zijn om modder achter de oren te krijgen en geen modder op de gele en roze schoentjes is ook wel zo lekker makkelijk na de training.

30 oktober 2014 om 13:07

Het speelt wel gewoon fijner op een fatsoenlijk veld. En het is ook wel belachelijk dat sommige grote clubs een slechter veld hebben dan FC Bal op het Dak. Maar als je het artikel had gelezen dan weet je dat eigenlijk alle voetballers liever op echt gras spelen.

De disscussie hoort niet gevoerd te worden door de bobo's. De spelers geven allemaal aan dat kunstgras helemaal niks is, dan hoor je er niet op te spelen. Zie maar naar de grasmatten test van de nederlandse eredivisie clubs. De aanvoerders van de clubs mogen dan de velden beoordelen, Alle kunstrasvelden eindigen onderaan. Dat geeft dus aan dat spelers liever een iets minder goed veld willen dan een kunstgrasveld. Luister dan ook gewoon naar de spelers en doe niet zo onnozel.

30 oktober 2014 om 15:40

Dat kan wel zo zijn, maar die spelers zijn tegelijk ook niet bereid om salaris in te leveren om zo'n mooi natuurgrasveld mogelijk te maken. Die 'bobo's' (clubbestuurders) moeten namelijk het veld gaan betalen en in sommige gevallen kost een goed natuurgrasveld gewoon veel te veel.

Gewoon echt gras! Als verdediger heb ik een hekel aan kunstgras na een wedstrijd ligt altijd een van mijn benen open,of een schaafwond

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren