Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘FIFA betaalt Real Madrid 20.548 euro per dag ter compensatie'

Laatste update:

De FIFA staat garant voor de verzekeringen en vergoedingen van spelers tijdens interlands. Als een speler tijdens een internationaal duel, dat op de FIFA-kalender staat, geblesseerd raakt, dan krijgt zijn club een vergoeding van de wereldvoetbalbond. Niet voor de eerste keer maakt Real Madrid hier gebruik van: Sami Khedira liep vrijdag tijdens Italië-Duitsland een zware blessure op.

/

Khedira raakte geblesseerd aan zijn rechterknie en ging zaterdag onder het mes. De middenvelder kan de rest van het seizoen vergeten en ook zijn deelname aan het WK loopt gevaar. Volgens diverse Spaanse media ontvangt Real Madrid een flinke financiële vergoeding. Vanaf de 28e dag van de revalidatieperiode neemt de FIFA het salaris van de geblesseerde speler voor zijn rekening.

Over de hoogte van de vergoeding verschillen AS en Marca van mening, daar dit afhankelijk is van het brutosalaris van Khedira. De eerstgenoemde krant gaat uit van een bedrag van circa 2,5 miljoen euro: 16.400 euro bruto per dag. Marca verzekert dat het om 20.548 euro per dag gaat en Real Madrid zodoende meer dan 3 miljoen euro toucheert. De sportkrant geeft aan dat de FIFA vorig jaar al een miljoen euro aan de Spaanse topclub betaalde toen Braziliaans international Marcelo drie maanden aan de kant stond.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Maar zeg.. het is eigenlijk wel terecht. Maar wat een geld zeg

17 november 2013 om 09:17

is veel geld, maar real kan geen gebruik maken van hem en dat kost ook veel geld voor de club. Ondanks dat het zoveel is, is het terecht.

17 november 2013 om 10:50

Ik denk idd dat Real het dubbele er voor over heeft om dit terug te draaien, zij blijven de grote verliezer, Khedira is voor dit Real van onschatbare waarde.

Meest onderschatte speler van Real vind ik hem

17 november 2013 om 17:56

helemaal mee eens

Het geld is mooi meegenomen voor Real maar we gaan hem wel missen op het middenveld

17 november 2013 om 10:24

Die 3 miljoen is niet vergelijkbaar met de opbrengsten en kwaliteiten van een speler, eigenlijk puur verlies dat terwijl je 3 miljoen ontvangt!

17 november 2013 om 09:34

Wie wou hem verkopen? Het bestuur en de trainer niet in ieder geval.

17 november 2013 om 17:05

Hoezo verkopen? Ze willen Xabi Alonso graag lozen en die andere jongen die daar nog rondloopt, Illarramendi, kunnen ze nog niet veel. Die is nog niet geheel klaar voor het niveau. Ook Isco is iets aanvallender, dus ja... Het is lastig. Maar bij Real Madrid beseffen ze heus wel dat Khedira een geweldige voetballer is.

17 november 2013 om 09:06

zuur voor Khedira, een belangrijke maar door de media ongewaardeerde schakel in het elftal van Real. Sterkte!

Wel echt jammer van Khedira, sowieso een van de beste centrale verdedigende middenvelders, met ook nog een goede visie en een goede trap. Waarschijnlijk haalt hij ook het WK niet meer.

17 november 2013 om 13:51

Geld verdienen? Winst maak je niet aangezien het een compensatie is voor zijn salaris. Je bent alleen een goede speler kwijt dus verdienen is er sowieso niet bij.

Hier begint het al zelf bij de FIFA
Real Madrid betaald van de achterlijk hoge salarissen dat is hun probleem. FIFA moet vergoedingen geven die aan elke club gelijk is. Het is jammer voor de club. Maar lage salaris kosten heb je dit gezeik niet meer

17 november 2013 om 11:00

Slaat inderdaad nergens op als de Fifa zulke achterlijke salarissen geheel zou vergoeden. Ik mag hopen dat ze, gezien de aard van de (voetbal)markt, wel een bepaald salaris-cap hebben ingebouwd. Nog logischer, ze hebben deze risico's ergens verzekerd en Fifa betaalt dit helemaal niet zelf

17 november 2013 om 16:51

de fifa heeft nog iets van 5 miljard op de rekening staan en gaan weer chashen as zomer. die kunnen dat wel missen hoor.

17 november 2013 om 11:08

Niet mee eens. In dat geval zeggen clubs zoals Real Madrid: toedeledokie, selecteer maar andere spelers voor jullie nationale elftallen. Zou zonde zijn.

17 november 2013 om 12:51

Je kan ook zo denken dat dat dan maar het risico is van dure spelers kopen. Op die manier wordt het voetbal weer een beetje eerlijker. De rijke clubs worden teveel beschermd waardoor je deze scheefgroei binnen het voetbal krijgt.

Kortom gewoon verplichten af te staan. Raakt een dure speler geblesseerd, dikke pech. Risico van een dure speler kopen gewoon.

17 november 2013 om 15:52

Erg leuk bedacht maar die macht heeft Real helemaal niet. De speler kan weigeren, maar zijn club kan dat niet voor hem doen

18 november 2013 om 17:29

Een club zoals Real Madrid heeft voldoende macht om zijn speler onder druk te zetten. Formeel gezien zal het niet mogen, maar dat wil niet zeggen dat het niet gaat gebeuren.

vind sowiezo dat de oefeninterlands afgeschaft moeten worden. het enige wat je krijgt is geblesseerde spelers, daar wordt niemand beter van. Zoals je nu ook weer ziet. veel geblesseerde spelers die nu een groot deel missen van het seizoen. Daar wordt het land waar ze voor spelen ook niet beter van.

wel terecht dat de fifa het salaris terugbetaald, hun risico dus ook hun schuld

Ik vind dit ronduit schandalig
Mafia praktijken noem ik het
Wel zou ik het begrijpen als spelers verzekerd zouden zijn en de bond de premie zou moeten betalen

Maximaal 2500 per dag komt neer op ongeveer 1.4 miljoen per jaar wie nog meer salaris wil bieden dan is dat voor eigen rekening absurd.

17 november 2013 om 13:40

Hoe is 2500 per dag opeens ongeveer 1,4 miljoen?

17 november 2013 om 23:42

2500x365 is ongeveer 9 ton als ik het goed heb.
Is toch een groot verschil

Fifa kan het geld wel missen en eigenlijk ook wel terecht met die belachelijke oefen partijen. Net alsof ze nog niet genoeg wedstrijden spelen en einde van het seizoen komt ook no het WK erachteraan.

Carlo zal wel weer Coentrao in het middenveld zetten ofzo hahhaha of Casemiro. Noooit dat hij Isco en Modric samen opstelt.

17 november 2013 om 13:10

Dat heeft hij al een aantal keer gedaan. En nu Khedira geblesseerd is zou het goed kunnen dat hij vaker deze twee spelers samen opstelt.

Een andere optie is natuurlijk om Illarra erin te zetten.

Blessuregevallen wens je niemand toe en je mag bij Fifa denken dat het geld niet altijd goed besteed word. Toch vind ik het wel jammer dat het binnenhalen van interland spelers tegen buitensporige salarissen voor clubs hiermee alleen maar makkelijker word gemaakt en daarmee enig marktwerking nog meer buitenspel.

En terecht.. we gaan Khedira heel erg missen. Hoop dat hij het Wk wel haalt anders is het wel erg zuur.

17 november 2013 om 14:34

Ik vind het niet terecht dat de Fifa dit moet betalen eigenlijk. De Duitse bond moet dit toch betalen, zij roepen hem op en stellen hem op. Kan Fifa niets aan doen.

17 november 2013 om 14:59

Laat het voortaan duidelijk zijn voor Nationale bonden wat de salarissen van opgeroepen spelers exact zijn en maak ze primair verantwoordelijk voor verzekeren van blessures.
Word het ze te duur, dan bevorderd het doorstroom van nieuwe mensen in het elftal en daalt op termijn de prijs van de excessen of springen de clubs vanzelf bij onder de druk van de EX-internationals.

Belachelijk. Vooral de scheve verhoudingen die de clubs krijgen. Een vergoeding is goed maar trek het dan overal gelijk, voor elke international. Dat een club zulke hoge salarissen wil betalen is hun probleem.

Ben benieuwd hoeveel Ajax gaat krijgen als Siggy geblesseerd terug komt uit ijsland?

17 november 2013 om 17:46

Fifa betaald gn cent de verzekering betaalt net zoals bij n werkongeval. Jullie hebben toch Gn medelijden met n verzekeringsfirma?
Dat zijn pas echte criminelen !!!!

17 november 2013 om 23:43

waarschijnlijk 50 euro... zou me niets verbazen
Geen flauw idee wat Sigi verdiend. zal wel iets rond de 450 - 550.000 zijn.

We zien hem en Subotic een half jaar niet, triets voor de controleur

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren