Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord heeft met Luc Netten eerste versterking van januari definitief binnen

Laatste update:

Feyenoord heeft Luc Netten definitief binnen, zo maakt de club bekend via de officiële kanalen. Het nieuws hing al enkele dagen in de lucht, daar 1908.nl er dinsdagmiddag al melding van maakte. De centrale verdediger komt transfervrij over van NEC, en tekent tot medio 2025. Daarbij is er ook nog sprake van een eenzijdige optie voor nog een jaar extra.

De negentienjarige Netten speelde zijn duels voornamelijk voor de beloften van NEC, waar hij sinds de zomer van 2022 onder contract stond. Destijds nam NEC hem transfervrij over uit de jeugdopleiding van PSV. Ook bij Feyenoord is het de bedoeling dat hij in eerste instantie bij de beloften aansluit.

"In de zoektocht naar versterkingen voor Feyenoord Onder 21 stond de naam van Luc hoog op ons lijstje", zegt Rini Coolen, Head of Academy van Feyenoord op de clubwebsite. "Luc kan zowel in de achterhoede als op het middenveld acteren en is daardoor multifunctioneel. Hij valt op door zijn opbouwende kwaliteiten en is daarnaast sterk in de duels en zeer leergierig."

Ook Netten is blij met zijn overgang. "Feyenoord is een prachtige club met tevens een grote en trouwe aanhang. Ik hoop me hier verder door te ontwikkelen, belangrijk te zijn voor Onder 21 en ooit de stap naar De Kuip te maken."

Netten kwam namens NEC tot één duel in de hoofdmacht. Dat was in de Eredivisiewedstrijd tegen Sparta Rotterdam in september van 2023 (1-1). De mandekker kwam een klein halfuur voor tijd in het veld.

Nu maakt hij dus de overstap naar Feyenoord. Ondanks zijn verbintenis in Nijmegen is het de Rotterdammers dus gelukt om de jonge verdediger transfervrij over te nemen.

Bij Feyenoord zal Netten wederom zijn wedstrijden voornamelijk gaan spelen in de beloftenploeg. De voorstopper wordt snel toegevoegd aan het Onder 21-elftal van trainer Melvin Boel.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed beleid. Na Zaal en Read weer een speler weten te halen die is gedebuteerd op het hoogste niveau om in onze O21 te spelen. Hopen dat het net zo'n talent als Read is.

9 januari 2024 om 19:54

Van de keren dat ik hem in de jeugd bij PSV heb zien spelen was ik niet heel erg overtuigd, maar misschien is hij in de tussentijd gegroeid

12 januari 2024 om 02:49

Ik verwacht dat Read volgend seizoen zomaar de vaste rechtsback kan worden van Feyenoord.

Geertruida zal weggaan en Nieuwkoop is het net niet.

Read maakt dit seizoen ook echt een hele goede indruk in de o18 en ook ol het trainingskamp in Marbella waren er alleen maar positieve geluiden over hem!

Jammer dat Giersthove njet mee was naar Marbella, die verwacht ik ook snel de stap te maken als RCV

Hmm, zou in zijn geval toch eerder in Nijmegen actief blijven, waar de kans een stuk groter is op minuten in het eerste elftal. Beter voor zijn ontwikkeling en mocht het daar nog steeds zo goed gaan, kan hij alsnog de stap maken.

9 januari 2024 om 17:46

Hij is gehaald om in de O21 te spelen. Minuten in het eerste zijn bij Feyenoord sowieso nog niet realistisch.

9 januari 2024 om 18:02

Tsja zo is het uiteindelijk ook weer. Baat het niet dan schaad het niet. Goeie spelers bij O21 is ook geen overbodige luxe

9 januari 2024 om 19:30

Nec heeft vorige week besloten om hem en paar andere beloften terug te zetten naar nec u21…nec heeft geen jeugdspelers meegenomen op trainingskamp en hun best scorende aanvaller in de jeugd, Selim verhuurd naar top Oss, beleid van nec is echt bizar te noemen

11 januari 2024 om 18:23

Die jongen die naar Oss gaat heeft geen kans op speelminuten in het eerste van NEC. Maar mag zich nu een half jaar op een hoger niveau laten zien in Oss. Ik zie het probleem niet zo met deze verhuur. Die jongens die niet mee mochten zullen simpelweg niet goed genoeg zijn. Zijn meer dan ooit spelers uit eigen opleiding de afgelopen jaren doorgebroken.

Echt een transfer waarvan ik denk: wat moet je daar nou mee. Gaat dat ons echt veel beter maken? Net als die gozer van Groningen vorig jaar. Daar heb je toch niks aan

9 januari 2024 om 18:31

Vergeet niet van den belen, en deels beelen,. Allemaal eredivisie/keuken Kampioen Divisie spelers die echt weinig gaan toevoegen aan het elftal.

11 januari 2024 om 18:10

@rubenfey: Beelen is een uitstekende aankoop en die zie ik volgend seizoen zo basis spelen als Geertruida vertrekt of Trauner aftakelt.

12 januari 2024 om 02:51

Lekker kortzichtig. Dit dacht wss iedereen van Wieffer ook. If van Geertruida de eerste paar potjes toen die net uit de jeugd kwam.

Maar kijk nu eens, beide international.

Zeker Thomas Beelen maakt een prima indruk

Vd Belt heeft iets meer tijd nodig, maar laat de laatste potjes ook een zeer positieve indruk achter

9 januari 2024 om 19:12

Volgens 1908.nl wordt Luc Netten transfervrij overgenomen en wordt hij vooral gehaald voor de O21 beloftenploeg, ik zie dus het probleem niet.

9 januari 2024 om 19:31

Hij zal dan tegen nec u21 spelen dan. Vind het wel een vreemde transfer. Heel toevallig haalde iemand van nec hem van psv en die persoon zit nu bij Feyenoord en heel toevallig is hij ook nu naar Feyenoord…

11 januari 2024 om 18:43

Wat is daar raar aan? Zo gek is het toch niet als je elkaar kent dat een deal dan makkelijker tot stand komt?

11 januari 2024 om 18:52

Het is wel vrij vreemd als je je bedenkt dat hij van PSV naar NEC gaat, bij NEC eigenlijk nooit minuten heeft mogen maken, inmiddels al 21 is en dan toch de stap naar Feyenoord maakt. Als je dan ziet dat wat bpreal zegt diegene die hem haalt telkens ook bij die club zit, het meer op een vriendendienstje lijkt dan dat deze clubs echt wat in hem zien.

11 januari 2024 om 19:11

Hij is 19

11 januari 2024 om 19:14

Oh sorry, verkeerd gelezen idd.

Hij is nog jong maar heeft toch ook alweer een leeftijd waarbij dit toch een verrassende transfer is. Je zou verwachten dat een speler op deze leeftijd toch meer ervaring op een hoger niveau zou hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren