Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord profiteert van sportieve misère bij Twente

Laatste update:
/

De sportieve en bestuurlijke misère bij FC Twente zorgt aan het einde van het seizoen voor lachende gezichten in Rotterdam-Zuid. In het klassement van de verdelingen van de tv-gelden wipt Feyenoord over de club uit Enschede heen. Dat betekent een financiële meevaller van anderhalf miljoen euro, aldus het Algemeen Dagblad.

Feyenoord kan na de zomer een bedrag aan tv-inkomsten van 7,5 miljoen euro tegemoet zien, tegen 6 miljoen euro in deze voetbaljaargang. Het klassement wordt opgemaakt met behulp van de eindstanden van de laatste tien seizoenen. De laatste voetbaljaargang telt tien keer mee en het seizoen van tien jaar geleden maar één keer.

Door de ontwikkelingen van de voorbije weken neemt Feyenoord de derde plaats van FC Twente over. De Tukkers moeten genoegen nemen met een daling van vier ton: 6,5 om 6,9 miljoen euro. Alleen Ajax en PSV zullen na zomer een hoger bedrag toucheren, respectievelijk 9,3 en 8,4 miljoen. Het totale bedrag dat de clubs mogen verdelen op basis van de tv-deal met FOX Sports is over het bijna voorbije seizoen 72 miljoen euro.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Echt peulenschilletjes bedragen.. om van te huilen

23 april 2015 om 07:29

Ergens is het natuurlijk wel logisch dat de tv-gelden in Premier League, Bundesliga en Primera Division hoger liggen, maar verschillen zijn inderdaad wel wel echt enorm...

23 april 2015 om 07:51

Tsja, wat moeten de clubs in de Eerste Divisie dan zeggen?

23 april 2015 om 08:13

72 miljoen per jaar vs. 7 miljard per jaar. De nummer laatst hier krijgt een paar ton en in de PL 130 miljoen. Ik weet niet of ik van dit verschil moet lachen of huilen.

23 april 2015 om 08:46

7.5 miljard verspreid over 3 jaar. Dus 2.5 miljard per jaar wat nog steeds een inmens groot verschil is..

23 april 2015 om 11:04

Lachen of huilen? Ligt er aan hoe erg je t vind om geen sportieve aansluiting te bereiken bij clubs uit die landen. Vind je dat geen probleem, dan is een paar miljoen prima. Vind je dat wel een probleem dan staat het huilen je nader dan het lachen.

24 april 2015 om 08:17

Indirect kunnen we er ook van profiteren. Stel nou dat de Engelse clubs nu weer langskomen voor Eriksen, Tadic, Pelle en Depay. Dan kun je gewoon 30 miljoen vragen omdat ze het geld toch wel hebben. Of zou het geld allemaal terug vloeien naar de salarissen daar, waardoor de spelers zelf wel moeilijk gaan doen over een vertrek en de transfersommen gewoon gelijk blijven (of 'normaal' stijgen)? Beetje zoals Ajax altijd bij jonge spelers in de Eredivisie doet, het hoofd op hol brengen.

Die titel laat me denken of Feyenoord een bod wil uitbrengen op een speler van Twente haha

23 april 2015 om 08:10

ja VZ is heel goed in het maken van titels die anders zijn dan dat je denkt. Haha

23 april 2015 om 08:16

Haha, dat was ook mijn gedachten. Ik was direct benieuwd wie een versterking zou worden voor Feyenoord

De laagst geklasseerde in Engeland krijgt zo ongeveer net zoveel als alle clubs samen in Nederland. Waar praten we nog over.

23 april 2015 om 07:47

Uhm de laagst geklasseerde in Engeland krijgt 100 Miljoen

23 april 2015 om 08:17

Cardif kreeg in 2014. 74.12 Mlj erbij dat was de laagste van Engeland.
Liverpool kreeg het meeste 117 Mlj.
maar in Spanje is het verschil wel het grootst tussen de clubs barca en real m krijgen ieder 140 Mlj en de nr 3 krijgt 48 Mlj en dan steeds lager.

23 april 2015 om 09:39

In Spanje is dan ook geenszins sprake van een competitie. Dat is een eeuwige tweestrijd met af en toe een periode een andere club erbij. Daar zijn de inkomsten zo scheef dat er geen sprake van "competitie" kan zijn. In Engeland heeft de nummer laatst tenminste ook enorme middelen om zich gericht te versterken.

23 april 2015 om 09:47

Pas in seizoen 16-17 gaat de nieuwe regeling in. De degradant krijgt 133 miljoen aan TV gelden en de beroemde parachute van 4 jaar 20 miljoen.

Dat geld kan straks direct door naar de UEFA.

In tc tubantia staan hele andere bedragen.
Hoe komt AD aan die informatie?
Gerald van der Belt is hier wel realistisch mee bezig.
Ik hoop dat we (seizoenkaarthouders) blijven.
Ik wel!

Als wat voor klassering wordt een seizoen in de JL meegeteld dan? Als 19?

23 april 2015 om 09:58

Niets als ze de laatste 10 jaar niet in de eredivisie hebben gespeeld. Minimum is 1,5 miljoen meen ik.

23 april 2015 om 09:59

Als je laatste wordt in de ed 20 en als je het jaar daarop kampioen wordt in de jl 21 denk ik.

Natuurlijk geweldig dat dit geld beschikbaar wordt gesteld maar wat is het een verschil met Engeland of Duitsland. Maar goed, beter iets dan niets toch? Waarom krijgt Ajax meer? Heeft dat met de afgelopen jaren te maken? Ik dacht dat de kampioen het meest kreeg. Hopelijk stoten ze door naar de groepsfase van de CL. Maar dan zitten ze in pot 3 en dat heeft bewezen dat Ajax geen gunstige loting zal krijgen

23 april 2015 om 10:10

Het bedrag wordt berekend over de ranglijsten van de laatste tien seizoenen.

23 april 2015 om 10:49

Anders lees je het artikel even. Staat er gewoon in.

Zo n schreuder kost twente zo verschrikkelijk veel geld. Nooit een europees hoofdtoernooi, prijs en zelf zakken op de tv geld ranking.

23 april 2015 om 15:46

Dat zakken was een kwestie van tijd.
De afgelopen 4 jaar is Twente onder Feyenoord geëindigd.
Dat kan je moeilijk nu allemaal op Schreuder afschuiven.

23 april 2015 om 19:39

Waarvan 3 jaar Schreuder....

Ze zouden dit moeten omdraaien. FC Dordrecht krijgt de meeste televisiegelden en PSV de minste Wordt de competitie gelijkwaardiger en in de breedte sterker van.

Of gewoon allemaal 1/18e van het totaal. Dat is eerlijker.

23 april 2015 om 11:00

Wat een onzin. De topclubs trekken veel meer tv-kijkers dan de "kleintjes" en hebben daarom ook recht op een groter deel van het geld.

En bovendien: als je de slechtst presterende clubs het meeste zou geven, dan krijgen clubs dus extra betaald als ze het slechter doen. Dat komt dus op hetzelfde neer als omkoping.

23 april 2015 om 11:06

Zal best, maar zonder kleintjes krijg je een competitie met drie teams. Ik zeg: veel plezier. Prijzengeld mag afhankelijk zijn van de ranglijst, tv geld zou net als in Engeland gelijk over alle eredivisieclubs verdeeld moeten worden.

23 april 2015 om 11:29

Bovendien beloon je nu clubs die te veel risico's nemen en daardoor hoger eindigen. Met Twente als meest recente voorbeeld.

De truc is om het effect van geld op competities zoveel mogelijk te elimineren. Als je dat op Europese schaal zou kunnen realiseren, krijg je misschien ook ooit nog eens een andere club in de halve finale CL, in plaats van elk jaar hetzelfde rijtje.

23 april 2015 om 12:36

Probleem is dat er geen prijzengeld is in de eredivisie. Regeling op dit moment gewoon eerlijk. Waarom zou bijv Dordrecht evenveel moeten krijgen als PSV? Als PSV tegen Utrecht speelt kijken er veel meer mensen dan bij Dordrecht-Utrecht.

23 april 2015 om 11:29

Zonder Munsterman had Twente nog veel minder gehad, want dan waren ze geen kampioen geworden.

23 april 2015 om 19:57

Liever geen kampioen dan zo kampioen.

Wat een gigantisch gat zeg met de Europese topcompetities. Kan er nou echt geen eerlijker systeem komen?

Zolang Nederland veel kleiner is dan landen als Engeland, Duitsland, Spanje en Italië lijkt me dat onmogelijk. Die landen zijn veel groter, hebben dus meer tv-kijkers en dus ook meer tv- en sponsorinkomsten. Daardoor worden de clubs rijker en dus ook beter en wordt de competitie ook voor steeds meer buitenlandse tv-kijkers interessanter. Dat is een vicieuze cirkel waar je heel weinig tegen kunt doen.

Volgens mij zijn er maar twee mogelijke oplossingen: òf er moeten voor heel Europa zeer strikte financial fair play-regels komen die ook echt werken, òf je moet de eredivisie inruilen voor een Beneliga of zelfs die "atlantic League" (één competitie met de beste clubs van Nederland, België, Schotland, Portugal en Scandinavië) waar enkele jaren geleden over gesproken werd. Maar dat eerste lijkt me onhaalbaar en voor dat laatste is volgens mij weinig draagvlak.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren