Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord lijkt door vergevorderde onderhandelingen naast Rodríguez te grijpen

Laatste update:

Feyenoord lijkt definitief naast Luciano Rodríguez te grijpen. GOAL weet te melden dat de Uruguayaan dicht bij een transfer naar Charlotte FC is. De club uit de Major League Soccer is bereid om zijn clubrecord te breken voor de aanvallende middenvelder annex rechtsbuiten van Liverpool Montevideo.

Rodríguez (20) leek tijdens de winterse transferperiode hard op weg naar Feyenoord, maar de Rotterdammers slaagden hem er niet in hem naar De Kuip te halen. Onder meer Fabrizio Romano wist desondanks te melden dat er nog hoop gloorde voor Feyenoord, dat ook na het klappen van de deal in gesprek bleef met Liverpool Montevideo, waar Rodríguez nog tot medio 2027 vastligt.

Feyenoord lijkt nu net als het eveneens geïnteresseerde River Plate achter het net te vissen, daar de onderhandelingen tussen Charlotte en Liverpool Montevideo vergevorderd zijn. Bronnen melden aan GOAL dat Uruguayaan tot de vijf duurste MLS-aankopen ooit kan behoren. Het record staat nu nog op naam van Atlanta United-ster Thiago Almada, die in de winter van 2022 voor ruim 14,5 miljoen euro overkwam van Vélez Sarsfield.

Om in de top vijf te moeten komen, moet Rodríguez minimaal elf miljoen euro kosten. Dat Charlotte het geld heeft om een dure speler aan te trekken, heeft alles te maken met het feit dat twee van hun drie designated players zijn vertrokken. Karol Swiderski werd met optie tot koop verhuurd aan Hellas Verona, terwijl Kamil Jozwiak definitief is vertrokken naar Granada. Designated Players zijn spelers die meer mogen verdienen dan het salarisplafond.

Tot dusver speelde Rodríguez 36 wedstrijden voor Liverpool Montevideo, waarin hij goed was voor 10 doelpunten en 6 assists. Vorig jaar werd Rodríguez landskampioen met zijn huidige werkgever.

Na het Zuid-Amerikaans kwalificatieduel met Argentinië (3-3), op 3 februari, reageerde Rodríguez op het afketsen van de transfer. “Ik wilde graag naar Feyenoord om mezelf verder te ontwikkelen. Het lag niet aan mij, maar aan de club waarvoor ik speel.”

Nu lijkt het erop dat een samenwerking tussen Feyenoord en Rodríguez van de baan is. Trainer Arne Slot had graag een 'verschilmaker' als Rodríguez aan zijn selectie toegevoegd, maar moet zoals het er nu naar uitziet op zoek naar een alternatief.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Duurt ook allemaal veels te lang.
Intresse onderhandelen.....

Lekker in amerika gaan voetballen... word je niet beter van... maar ja wel mooi weer daar

14 februari 2024 om 22:06

Heb je enig idee wat voor klimaat ze hebben in Charlotte?

14 februari 2024 om 22:36

Hoezo wordt hij daar niet beter van? Competitie ontwikkelt zich prima en qua salaris kan hij voor de rest van zijn familie zorgen wat in dat soort landen toch anders is dan hier. Uiteindelijk vergeet iedereen je toch als voetballer, kan je er beter voor zorgen dat je financieel geen zorgen hebt en je familieleden ook niet. Dan wordt hij er in mijn ogen toch beter van.

15 februari 2024 om 01:56

Dit en Amerika is toch een stuk dichterbij Uruguay dan Nederland. + het tijdsverschil zal ook een stuk minder zijn.

Voor ons is de MLS misschien niet interessant, omdat het een ver van ons bed show is.

Maar voor zuid-amerikanen, die vaak een stuk meer familiemensen zijn en in de MLS waarschijnlijk een stuk meer kunnen verdienen dan in NL, is het toch zeker interessant.

Waarom zou je op die leeftijd naar de MLS gaan? Is er überhaupt een jonge speler recent via de MLS naar de Europese (sub)top gegaan en daar ook echt verder ontwikkeld? Veel verder dan Davies kom ik niet uit de losse pols.

14 februari 2024 om 20:18

Heb het idee dat dit meer een keuze van de club is dan van hem. Tuurlijk zal die zelf een behoorlijk salaris gaan opstrijken daar maar hij gaf zelf al aan graag naar feyenoord te willen voor zijn ontwikkeling. Maargoed blijkbaar gaat charlotte een dikke transfersom neerleggen en dan is feyenoord helaas kansloos ben ik bang. Jammer had hem graag zien komen.

14 februari 2024 om 20:20

Castellanos is even de eerste die in mij op komt. Is toen via NY City naar Girona gegaan.

14 februari 2024 om 20:34

Telt die wel? Is gewoon van de City Group naar de... City Group gegaan.

14 februari 2024 om 20:41

Uh ja? Hij is van de MLS naar de Europese (sub)top gegaan en heeft zich daarna verder ontwikkeld. Ik zie nergens staan dat van City group naar City group niet mee telt.

14 februari 2024 om 21:40

Dan voegen we Lazio nog even toe, excuus.

14 februari 2024 om 20:21

Pepi en Almiron

14 februari 2024 om 20:38

Pepi is niet gelukt bij Augsburg en moest een stap terugdoen bij Groningen om vervolgens naar PSV te gaan. Petrovic van Chelsea is nu de eerste keeper en die ging van Servie (cukaricki) naar New England, om vervolgens naar Chelsea te gaan. Staat nu wel als eerste keeper door het wegvallen van Sanchez. Harrison van Everton heeft ook wel een groei gemaakt in de MLS, nadat hij was weggestuurd van de United academy. Via New York City bij Leeds beland en doorgegroeid tot een best stabiele Premier League speler. Maar de aantal succesverhalen zijn op een hand te tellen.

14 februari 2024 om 20:22

Aangezien dit een 'annex rechtsbuiten' (volgens mij vooral rechtsbuiten trouwens) is, vraag ik me af of ie bij Feyenoord wel beter was geworden 😛

14 februari 2024 om 20:49

Mckennie? Naja, ik weet dat MLS-clubs vaker grote talenten uit Zuid-Amerika importeren. Een voorbeeld is Esequiel Barco, die van Independiente naar Atlanta United ging. Barco zit nu echter weer in Argentinië, bij River Plate. Dus tsja.

Iemand die je in de gaten zou kunnen houden, is Thiago Almada. Middenvelder van, opnieuw, Atlanta United dat met Argentinië naar het WK mocht. In potentie is dat iemand die later van Atlanta de stap kan maken naar Europa, net zoals Almiron dat deed. Maar dat moeten we nog maar zien.

14 februari 2024 om 22:04

Almada en Velasco voetballen alweer een tijdje en het zou mooi zijn als ze snel naar Europa komen. En recent zijn met Farias en Avilés twee andere grote talenten vanuit Argentinië naar de VS getrokken. Nu is ook Redondo dicht bij een overstap naar de VS

Hmm volgens mij is dit best een groot talent. Ondanks dat ik het niet perse hoop dat Feyenoord grote talenten koopt.. Charlotte FC?! Kom op zeg had dan wat meer vaart achter die onderhandeling gezet en hem toch binnen gehaald Feyenoord

14 februari 2024 om 21:50

Wat denk je dat ze geprobeerd hebben? We hebben helaas niet de PSV portomonnee om aankopen van meer dan 12 mil te verantwoorden. Anders had hij zeker al wel een Feyenoorder geweest deze winter.

14 februari 2024 om 21:54

PSV geeft ook niet veel meer uit hoor. Ons record is 15

14 februari 2024 om 22:09

Ja maar wel 3 spelers in 1 window, daar kan Feyenoord voorlopig alleen nog maar van dromen.

zuid amerikaanse spelers kiezen vaak voor de club waar ze meer geld kunnen verdienen. Waarom zou je naar de mls gaan terwijl je via feyenoord eventueel een transfer kan maken naar europese top/subtop.

Geen Feyenoord-fan, maar man wat hoop je toch op een flinke knaller uit Rotterdam. Gewoon een keer de dikke leuter op tafel leggen en 15-20-25 miljoen betalen voor een speler. Even laten weten aan de wereld dat je er ook nog bent. Nu verlies je een speler aan fucking Charlotte FC, wat is dat nou?!

14 februari 2024 om 20:58

Ik ben wel Feyenoord fan maar hou persoonlijk niet zo van spelers voor dat soort bedragen halen. Laten we 15 miljoen eerst nog maar even als maximaal bedrag houden.....goed vet op de botten krijgen,iets met het stadion opknappen e.d en langzaam doorgroeien tot een club die echt jaarlijks tot de titel favorieten hoort

14 februari 2024 om 21:16

We zijn dat nu wel voorbij maar goudmijntjes zoals Aursnes en Wieffer kopen en vervolgens voor vele malen hoger verkopen vind ik spannender.
Maar idd om mee te kunnen doen moet je op een gegeven moment een beetje mee in de grotere bedragen

14 februari 2024 om 21:25

ligt eraan wat Feyenoord zijn ambitie is? mag toch hopen dat hun dat wel hebben, want Aursnes en Wieffer zijn natuurlijk heel goedkoop geweest en Aursnes is voor mooi bedrag verkocht en Wieffer gaat een mooie transfersom opleveren..

Maar er komen ook tijden aan dat je niet van die voltreffers hebt, want voor die aanschaf waarde kan je niet verwachten dat je telkens van dat soort spelers krijgt. dus moet je automatisch in hogere prijs klasses zitten want die zijn vaker van een hoger niveau

want je mag toch wel hopen dat het doel voor Feyenoord is 1x in de 3 jaar champions league halen? en minimaal Europa League?

14 februari 2024 om 22:38

@fctwent3

Die ambitie is wel aanwezig hoor. Als je de top 10 van duurste aanwinsten erbij pakt, is het meerendeel in de afgelopen jaren aangetrokken.

1. Hancko (22/23)
2. Ueda (23/24)
3. Ivanusec (23/24)
4. Timber (22/23)
5. Zerrouki (23/24)
6. Senesi (19/20)
7. Lazovic (03/04)
8. Berghuis (17/18)
9. Stengs (23/24)
10. Gimenez (22/23)

Het probleem qua aantrekken van dure spelers zit momenteel in het salarishuis. Een speler van 15 miljoen+ eist zomaar 3 miljoen per jaar en dat salaris kan Feyenoord nog niet zomaar neerleggen.

14 februari 2024 om 22:54

@fctwente: ik vind dat je niet te snel van aankoop van max. 2 à 3 miljoen naar aankopen van 25 miljoen moet gaan. Als je daar een misser mee maakt ben je meteen de Sjaak. Ze zitten nu in de fase dat ze zo rond de 10 miljoen hebben kunnen uitgeven aan verschillende spelers. Als je vervolgens weer wat klappers maakt en CL haalt kun je misschien weer een klein stapje hoger gaan voor verschillende spelers en zo langzaam in de gehele breedte kwalitatief sterkere spelers aankopen ipv meteen 30 miljoen in 1 aankoop rammen.

14 februari 2024 om 22:14

Gasten in die orde van grootte komen ook met salariseisen waar Feyenoord niet aan kan voldoen

Als dit bericht waar is gaat het bij hem om het geld niet voor zijn ontwikkeling . Zulke voetballers moet je niet in je team willen hebben. Hier in Europa word je sterker niet in een competitie in de MLS

14 februari 2024 om 22:06

Dat is wel heel makkelijk. Als je ziet in wat voor omstandigheden veel Zuid Amerikaanse voetballers opgroeien, is het vrij begrijpelijk dat een hoop voor het geld kiezen om zo hun families uit de armoede te halen. Nu weet ik niet of dat bij deze jongen het geval is. Maar bij veel is dit wel de oorzaak

Charlotte of Feyenoord…tjah zit niet veel verschil in.

Ik ben wel feyenoord fan hij moet gwn naar feyenoord komen om beter te worden voor ontwikkeling

Maar is de transfermarkt in Amerika nog gewoon open? dat je nog steeds spelers uit dat continent kan kopen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren