Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord lijkt beet te hebben op transfermarkt: ‘Tahid komt naar Nederland’

Laatste update:

De zestienjarige Taryck Tahid komt in januari naar Nederland toe om stage te lopen bij Feyenoord, zo meldt 1908.nl vrijdag. De jeugdinternational van Canada staat in zijn geboorteland te boek als een van de grootste talenten. Tahid staat onder contract bij Vancouver FC, waar de linksbuiten reeds onderdeel is van de hoofdmacht van de club.

Tahid speelt zijn wedstrijden het liefst vanaf de linkerflank, maar kan ook als aanvallende middenvelder of rechtsbuiten uit de voeten. De pijlsnelle vleugelspits speelt zijn jeugdinterlands momenteel voor Canada, maar kan in de toekomst ook voor Ghana uitkomen. In de Canadian Premier League heeft Tahid zich ondanks zijn leeftijd al behoorlijk laten zien.

De aanvaller speelde tot dusver 551 minuten voor Vancouver FC, verdeeld over twintig optredens. Daarin was Tahid al driemaal trefzeker. In Canada verwacht men dat de buitenspeler in de komende jaren kan uitgroeien tot een van de smaakmakers van het nationale elftal. Onlangs was Tahid nog actief op het WK Onder 17 in Indonesië, maar verder dan de groepsfase kwam Canada niet.

De rechtsbenige linksbuiten gaat in eerste instantie stage lopen bij Feyenoord, dat wel van plan is hem te contracteren. Het is onduidelijk hoelang Tahid nog vastligt in Vancouver. Verder is het de vraag bij welk elftal de Canadees zich vanaf 8 januari gaat voegen tijdens zijn proefperiode. Eerder liep Tahid al stage bij New York Red Bulls, FC Midtjylland en Villarreal.

Canada
In het verleden had Feyenoord met Jacob Lensky al eens een Canadees talent onder contract staan. De voormalig middenvelder slaagde er echter niet in door te breken in De Kuip, waarna hij naar FC Utrecht vertrok. In de Domstad was Lensky twee seizoenen basisspeler, maar vervolgens ging het op pijnlijke wijze bergafwaarts met zijn spelerscarrière en persoonlijke leven.

Sparta-middenvelder Jonathan de Guzmán, geboren in het Canadese Toronto, was een groter succes bij Feyenoord. De rechtspoot kwam in 1999 naar Nederland toe en speelde uiteindelijk 128 wedstrijden voor de Stadionclub, waarin hij 26 keer scoorde en 23 assists afleverde.

De Guzmán maakte zich echter minder populair bij Het Legioen toen hij Feyenoord in 2010 transfervrij achter zich liet voor RCD Mallorca. In het buitenland groeide hij uit tot international van het Nederlands elftal, met wie De Guzmán in 2014 actief was op het WK in Brazilië.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een speler die in eigen land bekend staat als een van de grootste talenten… Het scheelt nogal of we het over Brazilië, Duitsland of hier over Canada hebben. Kan dit dus niet helemaal op waarde schatten. Wel al aantal keer gescoord op het hoogste niveau daar, dat zal iets zeggen. Laat me graag verrassen.

29 december 2023 om 11:12

Wat moet Feyenoord met die talenten ze hebben Sauer en Slory waarbij de eerste heel weinig minuten heeft gemaakt afgelopen half jaar en dat ook nog eens in een periode waarin slot niet tevreden is over zijn vleugelspelers en alsnog krijgt die de kans niet.

Feyenoord heeft de ballen niet om een jongen vast op te stellen die even oud is als Hato. Daarom begreep ik dat gezeur ook niet van van Hanegem want bij Feyenoord zou Hato nu nog in het jeugdteam spelen.
Ook die Zechiel zou elders allang minuten gemaakt hebben maar Slot is geen talenten opleider hij wilt direct resultaatt.

29 december 2023 om 12:12

Feyenoord heeft dit zovaak wel gedaan.
Karsdorp, de Vrij, Martins indi, Bijlow, Geertruida en ga zo maar door.

Als de situatie bij Ajax anders had geweest dan had Hato momenteel ook niet gespeeld. Maar ze hebben simpelweg niets beters en dat zegt voorwl veel over de situatie bij Ajax.

Kijk bijv naar een Misehouy etc.

29 december 2023 om 11:58

@voetbaldj,Maar de scouting kan dat wel op waarde schatten...en weet je wat het mooie is, een van de grootste talenten van Canada kan nog steeds een groter talent zijn dan een van de grootste talenten van Brazilië of Duitsland @Protheus, Ik ben het me je eens dat Sauer en Milambo meer minuten zouden moeten maken. Aan de andere kant is de vergelijking met Hato volledig scheef. Die zou bij psv, Feyenoord en Twente amper minuten hebben gemaakt met de huidige bezetting. Zechiel is hetzelfde verhaal, die heeft een hoop goede middenvelders voor zich en moet geduld hebben. Daarbij was het grote succes van Slot vorig jaar juist dat er veel spelers met enorme inhoud voetbalden waardoor we wedstrijden laat nog konden beslissen, om dat te krijgen kan je helaas minder wisselen. En als ze goed genoeg zijn krijgen ze kansen.

29 december 2023 om 13:35

Wat ik probeerde te zeggen is dat zo Hato nu een stabiele indruk maakt en de inhoud heeft om 90 minuten te gaan omdat hij de kans heeft gekregen. Soms is dat alles dat nodig is simpelweg de kans krijgen om je te kunnen ontwikkelen.

Feyenoord heeft helaas geen jong team dus als je met een groot talent te maken hebt zal je die moeten verhuren of vaker opstellen anders stagneert de ontwikkeling.

Zo Zechiël en Milambo zouden bijvoorbeeld basisspelers kunnen zijn bij een Almere Vitesse of Heracles.

29 december 2023 om 12:07

Davies is hun grootste talent, dus op zich hebben ze daar ook wel een goede graadmeter aan.

29 december 2023 om 12:10

Ik had een Alphonso Davies of Jonathan David toch graag bij Feyenoord gehad haha.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren