Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord levert top drie duurste spelers af; slechts één lichtpuntje bij Ajax

Laatste update:

Santiago Gimenez (40 miljoen euro), Lutsharel Geertruida (35 miljoen euro) en Dávid Hancko (35 miljoen euro) zijn momenteel de drie spelers met de hoogste marktwaarde in de Eredivisie, zo oordeelt de gerenommeerde website Transfermarkt. Bij PSV wordt Johan Bakayoko (25 miljoen euro) na de update het hoogst ingeschat, terwijl Jorrel Hato (10 miljoen euro) met zijn stijging een klein lichtpuntje vormt namens het geteisterde Ajax.

Landskampioen Feyenoord komt er goed vanaf na de verversing van de actuele marktwaardes op Transfermarkt. Hancko is sinds juni wederom 5 miljoen euro in waarde gestegen volgens de Duitse website. Oranje-linksback Quilindschy Hartman verdubbelde zijn marktwaarde zelfs en is nu 20 miljoen euro waard. Ook Geertruida is volgens de site 10 miljoen euro duurder geworden, waardoor zijn marktwaarde nu dus hoger is dan de 32,5 miljoen euro die RB Leipzig afgelopen zomer voor hem wilde neertellen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Op het middenveld is Quinten Timber de grootste stijger bij de Rotterdammers. De 22-jarige Utrechter heeft zichzelf na een moeizame start bij Feyenoord volledig teruggevonden. Waar Timber eind juni nog op 8 miljoen euro werd ingeschat, zou zijn marktwaarde nu zo’n 12 miljoen euro zijn. Toptalent Gjivai Zechiël heeft voor het eerst een marktwaarde gekregen en wordt geschat op 600.000 euro. Onlangs verlengde de negentienjarige controleur zijn contract tot medio 2028.

Timber laat zich steeds meer gelden bij Feyenoord.

Vleugelflitser Igor Paixão ziet zijn waarde stijgen van 10 naar 15 miljoen euro, terwijl ook Yankuba Minteh goede zaken doet. De huurling van Newcastle United zou inmiddels 8 miljoen euro waard zijn (was 2 miljoen euro). Gimenez stijgt het meest van alle Feyenoorders (maar liefst 15 miljoen euro) en is met zijn 40 miljoen euro de meest waardevolle speler in de Eredivisie. De zeventienjarige Leo Sauer behoort in zijn leeftijdscategorie tot de Eredivisie-spelers met de hoogste marktwaarde, daar de Slowaakse buitenspeler op 3 miljoen euro wordt ingeschat.

PSV
Bij koploper PSV zien drie verdedigers hun marktwaarde stijgen. De van een zware knieblessure teruggekeerde Olivier Boscagli is inmiddels 10 miljoen euro waard (was 7 miljoen euro) en Jordan Teze wordt net iets lager ingeschat, op 9 miljoen euro (was 6 miljoen euro.) FC Barcelona-huurling Sergiño Dest stijgt 3 miljoen euro in waarde na de laatste update en wordt geschat op 13 miljoen euro.

Ook op het middenveld zijn de Eindhovenaren behoorlijk in waarde gestegen. Volgens de actualisatie van Transfermarkt zijn Jerdy Schouten (van 12 naar 16 miljoen euro), Joey Veerman (van 16 naar 20 miljoen euro), Malik Tillman (van 5 naar 8 miljoen euro), Ismael Saibari (van 2,3 naar 5 miljoen euro) en Isaac Babadi (van 1 naar 3 miljoen euro) allen meer waard geworden. Ondanks de vele stijgingen wordt de totale selectiewaarde van PSV (228,93 miljoen euro) lager ingeschat dan die van Feyenoord (265,65 miljoen euro).

Babadi en Bakayoko behoren tot de grote groep met stijgers bij PSV.

Bakayoko zag zijn marktwaarde net als Gimenez met maar liefst 15 miljoen euro stijgen, waardoor de zesvoudig international van België inmiddels 25 miljoen euro waard zou zijn. In Eindhoven ligt de pijlsnelle vleugelspits nog vast tot medio 2026, waardoor Bakayoko een potentiële goudmijn is voor PSV. Ook Noa Lang (20 miljoen euro) is sinds juni 5 miljoen euro in waarde gestegen, terwijl Hirving Lozano (van 25 naar 22 miljoen euro) de enige PSV’er is die marktwaarde inlevert.

Ajax
De volledige selectie van Ajax (185,9 miljoen euro) is volgens Transfermarkt bijna 80 miljoen euro minder waard dan die van Feyenoord. Steven Bergwijn (van 22 miljoen euro naar 20 miljoen euro), Steven Berghuis (van 12 miljoen euro naar 9 miljoen euro), Branco van den Boomen (van 12 miljoen euro naar 9 miljoen euro) en Kenneth Taylor (van 12 miljoen euro naar 9 miljoen euro) leverden allen een deel van hun marktwaarde in. Hato is het grote lichtpuntje in de selectie van Ajax.

De zeventienjarige Rotterdammer zag zijn marktwaarde de afgelopen maanden met 5 miljoen euro stijgen, waardoor hij nu 10 miljoen euro waard is. Hato is niet het enige jeugdproduct van Ajax dat iets in waarde is toegenomen, daar Jay Gorter (van 1 naar 2 miljoen euro) en Silvano Vos van (1 naar 3 miljoen euro) ook kunnen rekenen op een nipte toename. Bij Gorter is dat opvallend te noemen, aangezien de Amsterdamse sluitpost zich de afgelopen maanden niet van zijn beste kant liet zien.

Hato is de Ajacied die dit seizoen tot dusver het meest in waarde is gestegen.

Ook drie zomeraankopen van de inmiddels ontslagen directeur voetbalzaken Sven Mislintat zijn iets gestegen in marktwaarde volgens Transfermarkt. Goalie Diant Ramaj is nu 1 miljoen euro waard, waar hij eind juni nog werd geschat op 750.000 euro. Voor Gastón Ávila geldt een stijging van 3,5 naar 6 miljoen euro en Benjamin Tahirovic (was 1,5 miljoen euro) zou nu 5 miljoen euro waard zijn. Omdat dit jonge spelers zijn waarvoor een behoorlijke transfersom is betaald, kunnen de marktwaardes ondanks de teleurstellende prestaties in de afgelopen maanden alsnog gestegen zijn.

Vangelis Pavlidis
Van alle spelers die actief zijn buiten de traditionele top drie, heeft Vangelis Pavlidis een eervolle vermelding het meest verdiend. De scoringsdrift van de Griekse international is ook bij de beheerders van Transfermarkt niet onopgemerkt gebleven, daar de marktwaarde van de rechtspoot stijgt van 14 naar 20 miljoen euro. Pavlidis was in de eerste acht Eredivisie-duels van het seizoen goed voor tien doelpunten en een assist.

Pavlidis moet enkel Gimenez voor zich dulden op de lijst met topscorers van de Eredivisie.

Is Gimenez de speler met de hoogste marktwaarde in de Eredivisie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ach uiteindelijk moet het allemaal maar weer blijken natuurlijk.
Maar dat we op zuid op de goede weg zijn lijkt me wel duidelijk. En dit met een gezond beleid.
Dit vast houden en we kunnen jaren vooruit

17 oktober 2023 om 16:54

Feyenoord doet het geweldig, zou mooi zijn voor het Nederlands voetbal als ze zo’n serie kunnen neerzetten net als Ajax deed, en enkele spelers verkopen voor 70-80-100 miljoen.

18 oktober 2023 om 16:17

2e plek geeft dit jaar toch ook rechtstreeks CL? Denk dat er genoeg geld op te halen valt door Feyenoord. De vraag is altijd of dat grote geld daarna slim wordt geïnvesteerd of niet.

17 oktober 2023 om 18:03

onze selectie is niet de duurste maar wel de waardevolste. Op trauner na kunnen ze elke speler goed verkopen en worden na een paar maanden nog meer miljoentjes waard. Bijlow is op dit moment geen 15 mil waard maar veel minder

18 oktober 2023 om 16:16

Waarde hangt ook af van contract lengte. En daar zit wel een probleem. Geertruida's contract loopt in 2025 af. Hij wilde afgelopen zomer wel naar Leipzig maar de clubs kwamen er niet uit.

Gaat Geertruida nu bijtekenen of laat hij het hierbij zodat hij komende zomer zonder problemen een transfer kan maken? En als hij niet bijtekent, zal er dan een club zijn die een eenjarig contract voor 35 miljoen euro wil afkopen?

19 oktober 2023 om 13:21

Speedy,

De waarde van een speler hangt van vele dingen af.
Als Ajax straks bijvoorbeeld gaat lopen stijgen de waardes ook weer.

En dan is gewoon de volgende vraag.. De speler is zoveel waard wat de gek ervoor wil geven

Wat een enorme ontwikkeling heeft Feyenoord toch doorgemaakt in een paar jaar tijd.
Ze zijn Ajax gewoon voorbij gestreefd, waar iedereen dit een aantal jaren geleden nog voor onmogelijk achtte.

En gezien de waarde op het veld is de groei nog lang niet eruit.

17 oktober 2023 om 16:25

Knap wat Feyenoord hier doet inderdaad. Aan de andere kant, dit is een voortdurende beweging die zich de afgelopen 50 jaar continu herhaald. Ajax is bijna altijd de beste, daarna psv en dan Feyenoord. Dus qua verwachting zullen Feyenoord en psv nu stijgen, waarna Ajax het stokje waarschijnlijk weer zal overnemen.

17 oktober 2023 om 16:45

Is toch niet zo gek als ajax Kudus Alvarez en Timber verkoopt in zomer anders stonden die er mooi tussen met 40 miljoen

17 oktober 2023 om 16:57

Was dat geld maar verstandig geïnvesteerd. Naar hoe het er nu uitziet komen zulke bedragen voorlopig niet meer voor.

17 oktober 2023 om 20:12

Ja maar die zijn er niet meer dus is niet relevant.

18 oktober 2023 om 08:34

Hato word op 10 miljoen geschat, is op zijn 17e al onmisbaar bij Ajax.

Deze jongen gaat echt nooit de deur uit voor minder dan 45 miljoen.

Daarbij denk ik dat Forbs wel eens 30+ op kan gaan leveren, Sutalo gaat boven de 30 miljoen kosten, Vos gaat minimaal 25 opleveren,

18 oktober 2023 om 11:58

@j3ro3ntj33__

Daar gaat het toch niet om? Het gaat om de waarde die een speler nu heeft en niet over 5 of 10 jaar. Zechiel gaat ook niet weg voor 0,6 miljoen, maar dat is wel zijn waarde nu volgens Transfermarkt.

Het is dus niet relevant of Forbs, Sutalo en Vos ooit voor meer dan 25 miljoen weg gaan want over bijvoorbeeld Ihattaren werd ook gezegd dat “hij niet voor minder dan 30 zou vertrekken bij PSV”.

18 oktober 2023 om 17:23



Het geeft alleen maar aan dat men zich niet moet blindstaren op de waarde van transfermarkt. Het is een schatting en vaak niet actueel. Het is een beetje zoals Fifa. Want oude spelers worden steevast ondergewaardeerd, terwijl dat zomaar voor een club zeer waardevolle spelers zijn die ze bij lange na niet verkopen voor het door transfermarkt genoemde bedrag. Korreltje zout dus.

17 oktober 2023 om 16:56

Hoewel Feyenoord (en PSV ook) alle credits verdienen, kun je toch ook niet ontkennen dat Ajax zichzelf voorbij heeft gestreefd. Na enkele Europese successen en meerdere landstitels op een rij, heeft de ravage genaamd Schreuder-Heitinga-Mislintat-Steijn bizar veel schade aangericht. Nu staat mijn club er om bekend om succesjaren op te volgen met complete chaos, dus het hoort er bij zou je kunnen zeggen. En wellicht ben ik nog te jong en heb ik niet 50 jaar aan Ajax historie in mijn lijf zitten, maar iets in me zegt dat deze chaos van ongekende grootte is.

Dus nogmaals: alle credits aan de overige clubs, maar het is ook wel een wisselwerking van jewelste. Waar Feyenoord als een vuurpijl de lucht in schiet, zakt Ajax als een blok beton van een paar miljoen kilo naar de bodem van de oceaan. Het enige wat ik op dit moment hoop is dat de wederopstanding bij Ajax groter zal worden dan ooit, maar ik geef eerlijk toe dat ik op korte termijn daar nog geen sprankje hoop op heb.

17 oktober 2023 om 17:04

Alles zal afhangen van hoe de organisatie komende periode neergezet wordt. Als dit zich uit zal betalen naar sportieve successen komt het wel weer goed. Als Ajax volgend seizoen weer geen champions league speelt gaan ze wel een aardige broek uit doen vrees ik.

17 oktober 2023 om 17:08

@Afcaeric. Het contrast is het grootst, maar deze wanorde is precies wat Ajax nodig heeft. Je zit direct op een dieptepunt waardoor er snel wordt ingegrepen en de boel omgegooid zodat je weer naar grote hoogte wordt gestuwed. Dat is echt tien keer beter dan de 7 jaren zonder kampioenschap, zwaar tekort komend, maar omdat je steeds tweede of derde werd, werd er totaal niet adequaat ingegrepen.

17 oktober 2023 om 17:19

ninjakai er is de afgelopen maanden eigenlijk juist keihard ingegrepen en gereorganiseerd. We hebben de maanden voor en tijdens de zomer hier haast wekelijks gelezen over functies die vervangen werden, van jeugdtrainers tot hoge mannen op kantoor. En alle spelers ook ongeveer.

17 oktober 2023 om 21:58

Ben het eens met je analyse en als je het zo verwoord is het echt enorm zonde. Wat was het gaaf geweest als Ajax ook gewoon op niveau was, zowel nationaal als internationaal supermooi.

18 oktober 2023 om 08:43

Het is toch een kunst om dat als club voor elkaar te krijgen, dat verdiend een medaille. Hoe kan je als succesvolste club door een wijziging (Overmars) als een kaartenhuis in elkaar zakken.. te bizar gewoon.

On: Als Feyenoorder beleven we mooie tijden en mooi om te zien dat de waardes stijgen van de spelers. Echter hoop ik dat de club een balans weet te vinden met verkopen en het team op niveau te houden.

17 oktober 2023 om 17:34

Waar is feyenoord Ajax voorbijgestreefd? Volgens mij is het Ajax dat het laat liggen. Met jouw beredenatie is bijna de hele eredivisie Ajax voorbijgestreefd. Ajax laat het hier liggen, dat kan je niet op het conto van feyenoord schrijven. Paar jaartjes en Ajax staat gewoon weer waar het hoort te staan.

17 oktober 2023 om 18:07

Als jij op de snelweg voor mij rijdt en je gaat op de vluchtstrook parkeren streef ik je dus voorbij. Ook al is het je eigen schuld. Dus Feijenoord is Ajax wel degelijk voorbij. En Ajax zal er heus wel weer bovenop komen maar momenteel is Feijenoord sportief verder

17 oktober 2023 om 20:14

Dat je de stijging van de waarde van spelers niet op het conto van Feyenoord kan schrijven, vind ik een hele rare uitspraak. Kan me nog goed herinneren dat niet zo lang geleden, altijd de draak werd gestoken met Feyenoord mbt het transferbeleid en de waarde van selecties. Ajax heeft nu twee jaar op rij meer dan 100m geïnvesteerd en je ziet het resultaat..

18 oktober 2023 om 16:18

Waarde op transfermarkt is iets anders dan daadwerkelijk een speler voor dat geld verkopen. Ik heb het hierboven ook al aangegeven, Feyenoord moet het contract met Geertruida wel verlengen anders zal hij komende zomer nog slechts een enkel jaar te gaan hebben. Anders wordt 35 miljoen euro of meer vangen wel lastig.

18 oktober 2023 om 17:06

Paar jaartjes? Ik zie Ajax dit jaar gewoon bij de eerste 3 eindigen. Het is alleen de vraag of dat met de huidige trainer gaat lukken, want de spelers zijn niet zo slecht als men in de media roept.

18 oktober 2023 om 17:16

Klopt inderdaad, dit is echter alleen met Geertruida het geval. Rest ligt allemaal langere tijd vast. Feyenoord gaat dit seizoen hoe dan ook cashen zoals nog nooit tevoren.

18 oktober 2023 om 17:35

@speedyafc niemand zegt hier dan ook dat feyenoord die miljoenen alvast kan reserveren op de bankrekening. Wel laat het zien dat er goed beleid word gevoerd binnen feyenoord anders kan je echt niet zoveel spelers met zulke waardes onder contract hebben, nu inderdaad nog dit goede beleid doorzetten.
Maar zo je eeuwig doorgaan, wat als, wat als, wat als gimenez er ineens 8 in schiet in de CL, dan is hij al weer het dubbele waard.
Of kijkend naar een forbs, die had begin zomer nog geen waarde, maar omdat ajax hem kocht werd hij ineens 10 miljoen waard.

19 oktober 2023 om 12:28

Oké dus omdat het in Amsterdam een puinhoop is de selectie van Feyenoord volgens TM 265 m waard, Feyenoord kampioen, en speelt Feyenoord dit jaar weer om het kampioenschap met PSV?….🤣🤣🤣

17 oktober 2023 om 17:40

Hahaha Ajax voorbij gestreefd. Eerst ff 15 keer kampioen worden nog wellicht en Europees iets klaar spelen

17 oktober 2023 om 18:05

Jij hebt het over het verleden en Prem over het heden. En ja sportief is Feijenoord en ook PSV momenteel voorbij. Dat zijn feiten. Zij spelen CL en spelen beide om de titel. Ajax staat voorlopig onderin het rechterrijtje.

Misschien moeilijk te accepteren maar wel de waarheid.

17 oktober 2023 om 18:11

Maar toch altijd lekker om terug te vallen op de prijzenkast in tijden dat het bij andere clubs gewoon beter gaat! Vind het altijd een beetje kinderachtig, het heden niet kunnen accepteren en dan maar weer teren op het verleden.

17 oktober 2023 om 18:23

Volgens mij is Feyenoord nog altijd de laatste NL club die een europese prijs won. En de laatste om een finale te halen. Als we toch geschiedenis doen.

17 oktober 2023 om 19:05

Behaalde resultaten uit het verleden, zijn geen garantie voor toekomst.
Het begint echt zielige vormen aan te nemen. Verwijzen naar het verleden om het heden te verbergen!

17 oktober 2023 om 19:45

@Prem: dat Feyenoord en psv het nu heel goed doen, is een feit. Dat wij als Ajax het nu heel slecht doen is ook een feit. Als je kijkt naar de waarde op het veld is dat echter maar een momentopname plus zegt het nog niet alles wat een speler daadwerkelijk gaat opbrengen. Dat moet dan uiteindelijk gaan blijken. Als je afgelopen seizoen kijkt dat Bassey en Daramy nog met winst worden verkocht, is eigenlijk niet in lijn met Transfermarkt. Transfermarkt vind ik wel een hele goede indicatie geven, maar die kunnen niet met alles rekening houden.

17 oktober 2023 om 20:17

Daramy is 10m waard volgens transfermarkt en voor 12m verkocht. Bassey, is nu 15m waard en voor 22.5 verkocht. Ajax kocht hem voor 23 toen die 10 waard was volgens die site. Dus zoveel scheelt dat niet

17 oktober 2023 om 20:21

20 procent bij Daramy en 50 procent bij Bassey. Dat vind ik toch best veel. Maar dat is juist wat ik ook schrijf. Transfermarkt doet het wat mij betreft vaak best goed, maar kan niet alle marktomstandigheden meenemen.

18 oktober 2023 om 00:31

Nee klopt. Zij geven een algemene waarde maar als spelers verkocht zouden worden dan gaan ze vaak voor meer. Topclubs hebben ook geen interesse om spelers te verkopen. Dan kan een Odegaard bij wijze wel 80m waard zijn maar Arsenal zou hem daarvoor nooit meer verkopen om maar iets te noemen. Dus in dat geval, zeker
Met je eens

17 oktober 2023 om 20:01

Prem, Feyenoord is Ajax niet voorbij gestreefd. Deze informatie is een momentopname. Ajax heeft de afgelopen twee seizoenen voor 400m verkocht. Zij zitten nu in de opbouwfase met al deze nieuwe spelers, Feyenoord gaat eind van het seizoen cashen met spelers die er al 2 of 3 jaar zitten.

Als je Timber, Kudus en Alvarez verkoopt voor 120m totaal, dan zet je niet 3 spelers van diezelfde waarde weer neer. De bedoeling is dat je dat gaat creã«ren door jeugdspelers in te passen, of goedkopere spelers te halen. Nederlandse clubs zullen niet zo snel spelers met transferwaardes van 25m halen.

Neemt niet weg dat Feyenoord enorm aan de weg aan het timmeren is, en eind van dit seizoen gaat cashen zoals ze nog nooit hebben gecasht. Door dat geld zullen ze als club ook meer kunnen groeien, want op financieel vlak zit er nog een flink gat met Ajax. Kans dat ze PSV financieel voorbij gaan, ligt wel voor de hand.

17 oktober 2023 om 20:22

@riddle,

Met het meest waardevolle team zijn we Ajax wel voorbij. Dat zie je ook. Denk dat hij dat bedoelt.

Qua financiën moeten we nog inhaalslag maken. Hopelijk is dat onze volgende slag. Het zou alleen maar voor eredivisie een toevoeging zijn als meerder clubs goed in financiën zijn behalve Ajax.

Meer dan 3 jaar geleden stonden we zelfs achter AZ met een waardevolle team. Wat een beleid en inhaalslag op dit gebied is er gemaakt!

17 oktober 2023 om 20:41

@mr_knowledge: Nu qua meest waardevolle team zeker, maar dat is wel een momentopname. Stel je voor dat we na de winterstop met een nieuwe speler ineens gaan draaien, kan zo'n waarde ineens heel erg toenemen. En ja, dat zou ook nog verder kunnen afnemen ;

17 oktober 2023 om 20:43

Nieuwe trainer bedoel ik natuurlijk….

17 oktober 2023 om 21:31

@mr_knowledge - bij Prem weet je nooit wat ie bedoelt, die zit nog wel eens op cloud nine.

Deze cijfers zijn een bevestiging van de opmars van Feyenoord. Nog niet eerder een speler met transferwaarde 40m gehad bijvoorbeeld. En in Nederland is dat een goed voorbeeld van hoe we het hier deden en moeten blijven doen: opleiden van eigen jeugd of jonge aankopen, resultaten behalen en dik verkopen.

Zeker eens dat het voor de competitie beter is als er meerdere clubs excelleren. Het hele Ajax is Bayern verhaal, eerlijk gezegd was ik daar ook bang voor. Ajax ging ineens zo hard en de inkomsten uit de CL leken echt gigantisch. Nu blijkt dat de CL inkomsten vervangbaar zijn door een goede verkoop, wat de clubs vaker doen, en dat je door een miskleun weer van je troon gestoten kan worden.

Besef voor zo'n klein land hoe we toch wel erg goed zijn in deze sport, en vele andere sporten!

18 oktober 2023 om 09:09

@4ever4ajax,

Feyenoord stond vanaf de zomer al op nummer 1 met de transferwaarde. Enige is de waarde van PSV en Feyenoord zijn wel omhoog geschoten. Het is nu langer dan een "moment".

@riddle,

Dit geldt ook voor 4ever4ajax, ik hoop ook dat Ajax wel een stijgende lijn terug vind. Belangrijkste voor de Eredivisie is als de traditionele top 3 zo goed mogelijk kunnen concurreren en dat clubs als AZ en Twente ook aan gaan slaan. Zo blijft Eredivisie voor jonge talenten altijd aantrekkelijk om hier te spelen.

Het zegt ook al wat, waar we voorheen met spelers als Linssen Prato etc moesten doen hebben we nu 1 hele goede spits en een goede back-up spits.

17 oktober 2023 om 20:07

Blij zelfs dat Feyenoord de weg omhoog heeft gevonden maar alles in perspectief. De transfersommen zijn nog steeds niet vergelijkbaar. Dus voorbijgestreefd is wat voorbarig. Als Feyenoord zo doorgaat en Ajax ook dan gaat dat zeker gebeuren maar dit is wel erg opportunistisch.

17 oktober 2023 om 20:08

Dat heeft natuurlijk wel meer te maken met Ajax hè. Niettemin is het erg knap hoe snel Feyenoord de boel gekeerd heeft. In het begin kreeg enkel Slot vooral de krediet, maar ook op bestuurlijk vlak oogt Feyenoord rustig en stabiel. Het werd ook weleens tijd, want Feyenoord wil je gewoon mee zien doen om de bovenste plek(ken). Dat komt de Eredivisie in z'n geheel alleen maar ten goede. Bovendien is het ook gewoon een mooie club.

17 oktober 2023 om 20:22

Mee eens Feyenoord doet t echt prima en dat vind ik alleen maar goed. Maar om nu na 1 jaar de verhoudingen om te draaien vind ik erg opportunistisch.

17 oktober 2023 om 21:37

Dat ben ik met je eens. Het is nogal selectief om ineens te doen alsof Ajax ditmaal op flinke structurele achterstand staat. Er is niet heel veel nodig om de boel bij Ajax te herstellen. Het kost waarschijnlijk alleen dit seizoen. Ook is Ajax 1 van de weinige clubs die in relatieve zin zo'n crisis kan hebben. Veel andere clubs komen dan direct in de financiele problemen.

17 oktober 2023 om 22:24

Ik hoop natuurlijk wel dat dit in no time weer gewoon als vanouds is natuurlijk 😁

17 oktober 2023 om 22:27

Zeker knap maar het is altijd zo’n wisseling van de wacht. Nu heeft Feyenoord een top ontwikkelingen gehad die Ajax hiervoor had. Op een gegeven moment is dat ‘sterrenteam’ weg en komen er wat meer miskopen en stopt het en komt het dipje.

19 oktober 2023 om 14:38

Ajax was ook lekker bezig, wanneer een toptrainer en top td de club verlaten zou er zomaar eens een sportieve verval kunnen plaatsvinden. Het blijkt dus dat het niet zo moeilijk is om aan de top te komen, wel om er consistent te blijven. De enige club die het wel voor elkaar krijgt is in mijn ogen Bayern München.

Ik denk dat Lang zijn transferwaarde in de CL tot zo ver ook aardig heeft opgekrikt. Waarbij deze waarde helemaal door het dak kan wanneer hij ook nog eens wat effectiever gaat zijn.

17 oktober 2023 om 16:13

In 5 wedstrijden (inclusief play offs) 0 goals en 0 assists. Lijkt me dat dat je marktwaarde niet veel goeds doet.

17 oktober 2023 om 16:21

En toch tegen zowel Sevilla als Arsenal de meest gevaarlijke man. Statistieken zeggen niet alles.

17 oktober 2023 om 16:33

Geen enkele (sub)topclub gaat voor een gevaarlijke speler met slechte statistieken.

17 oktober 2023 om 16:44

Manchester City heeft net afgelopen seizoen 65 miljoen euro betaald voor Jeremy Doku die in 92 wedstrijden Stade Rennes 12 doelpunten en 10 assists maakte als rechtsbuiten.

Natuurlijk is dat ook een beetje gechargeerd, maar een topclub kan echt wel overtuigd raken van de voetballende kwaliteiten van een speler die nog aan zijn rendement moet werken. Nu denk ik niet dat er een club van het kaliber Manchester City komt voor Lang en ook niet dat we er een Gakpo-achtig bedrag uit halen als PSV, maar als hij bij PSV zijn rendement nog wat kan opkrikken zit een subtopper er echt wel in voor hem en ook voor een mooi bedrag.

17 oktober 2023 om 16:44

dit soort waardes worden door transfermarkt wel op basis van statistieken bepaald. Die bekijken echt niet alle spelers

17 oktober 2023 om 16:53

Feyenoord heeft ook Stengs binnen gehaald ondanks zijn slechte stats, het zegt niet altijd wat. Wel hebben andere clubs Lang al op de scoutingslijst gehad in zijn tijd bij Brugge. Daarna nooit doorgepakt, wellicht komt het weer terug.

17 oktober 2023 om 16:55

@psv

Doku is dan wel 3 jaar jonger en had die statistieken in de Ligue 1 bij een subtopper. Lang heeft zijn goede statistieken behaald bij een topclub in de Jupiler League en speelde op de leeftijd van Doku nog weinig succesvol bij Twente. Dat wordt echt wel anders gewogen.

Ik zie hem ergens in de Europese middenmoot eindigen, dan is het de vraag of dat een stap omhoog is ten opzichte van PSV. Mede door zijn blessureverleden, met terugkerende klachten bij de knie en hamstring. Dat is funest voor een buitenspeler.

17 oktober 2023 om 16:57

Voor Transfermarkt zeggen die statistieken juist wel wat. Lang gaat zeker een hoge transferwaarde krijgen als hij effectiever wordt.

17 oktober 2023 om 17:17

Anthony

17 oktober 2023 om 17:27

Het verschil met Lang en een aantal andere jongens is dat het voor hem niet de eerste keer is dat hij CL speelt.
Ik geloof niet dat die paar wedstrijden voor PSV meer invloed hebben dan die van Brugge vorig jaar en het jaar daar voor. Hij doet het prima, maar niet beter dan wat hij hiervoor al liets zien in de CL.

17 oktober 2023 om 18:11

Clubs kijken vaak naar het moment. Als je één keer een goed EK of WK speelt heb je ook alle clubs achter je aan. Als Lang dus nog 4 hele goeie wedstrijden speelt in de CL, dan zijn er zeker wel een aantal geïnteresseerde clubs te vinden.

17 oktober 2023 om 16:41

Ik denk het niet. Het is dezelfde technische speler als 3 jaar geleden. Leuk om naar te kijken,maar rendement heeft hij amper op het hoogste nivo. Hij is niet voor niks van Brugge naar Psv gegaan.

17 oktober 2023 om 20:14

Onderaan de streep wordt je toch gewoon afgerekend op rendement. In de zomer onthoudt geen club die mooie passeerbewegingen als hij hooguit een assist of iets dergelijks noteert in minimaal 6 wedstrijden. Lang mist gewoon te veel kansen als het tempo en het niveau omhoog gaat. Dat moet echt beter als hij hierna een hele mooie transfer wil maken. Grotere Europese clubs haakten niet voor niets af natuurlijk. Wel heeft hij alles in zich om dat te verbeteren. Ik heb vooral het idee dat hij buiten z'n werklust ook te veel energie legt in aspecten die je moet doseren om niet telkens op je reserve te zitten in de eindfase van een aanval. Hij creeert veel zelf, maar hij is ook vaak wat vermoeid als hij in scoringsposities komt. Aan z'n schot ligt het niet, want die is gewoon goed.

Hoezo is de waardestijging bij Gorter opvallend te noemen? Hij speelt toch wekelijks, waar hij dat voorheen niet deed bij Ajax? Zo simpel is het.

17 oktober 2023 om 16:24

Hij speelt ruk.

40? Zijn bescheiden gebleven!

17 oktober 2023 om 16:17

Dit is nog zonder CL optredens. In de winter komt er weer een update en als Santi in de CL ook een aantal goals heeft gemaakt zou het me niks verbazen als hij weer een upgrade krijgt.

17 oktober 2023 om 19:07

Een waarde van 40miljoen zonder zich bewezen te hebben in de Champions League. Dat belooft wat als hij het nu ook laat zien in de Champions League

Ik gebruik Transfermarkt best wel vaak om statistieken, posities van de desbetreffende speler, contractduur maar ook bijvoorbeeld zijn transferwaarde op te zoeken. Vind dat wel altijd grappig om te zien. Ze hebben volgens mij een soort datasysteem en op basis daarvan stellen ze de waarde vast en er zijn wel spelers waar ze vaak denk ik wel aardig in de buurt zitten. In praktijk wordt er dan veel meer of minder betaald, maar vind ze er vaak wel vrij goed bijzitten.

Al hebben ze soms weleens rare waarderingen voor spelers. Bij Ajax zat ik bijvoorbeeld te kijken en wordt van den Boomen op 9 miljoen geschat (vond het al bizar dat hij 12 miljoen waard was). Bij Feyenoord bijvoorbeeld López die op 4 miljoen wordt geschat. Bij PSV Mauro Júnior die op 5 miljoen wordt geschat en bij AZ van Brederode op 5 miljoen en nou snap ik dat prestaties in het verleden en potentie wordt meegenomen in de waardering, maar dit zijn allemaal spelers die de afgelopen weken of maanden heel weinig hebben gepresteerd en blijkt toch maar weer dat een transferwaarde toch gewoon sterk afhankelijk is van hoelang je wel of niet presteert en natuurlijk je contractduur (wordt volgens mij ook niet in de waardebepalingen op Transfermarkt meegenomen).

Dat Ajax best wel wat spelers zou hebben die in waarde zouden dalen, zag natuurlijk iedereen al aankomen door de dramatische prestaties van Ajax. Ik had overigens wel verwacht dat Brobbey een beetje in waarde zou stijgen. Niet met tientallen miljoenen, maar 1 of 2 miljoen. Is toch samen met Hato naar mijn mening zowat de enigste speler van Ajax die dit seizoen sinds de start van het seizoen constant presteert, hier en daar goals maakt (in een Ajax dat bijna niks creëert in aanvallend opzicht, bijna alles moet van hem komen) en alle wedstrijden als basisspeler heeft gespeeld.

17 oktober 2023 om 16:24

Hato en Brobbey zijn contstant in het meelopen met de malaise. Ik heb Hato zoveel slechte ballen en wedstrijden zien spelen. Heel kanp van hem dat hij 17 is en in de basis staat maar je kan moeilijk zeggen dat hij het goed doet. Ook helemaal niet raar.

Je kan zien dat hij talent heeft. Echter door zijn leeftijd plus de veredelde amateurs om hem heen speelt hij zelf ook niet goed.

17 oktober 2023 om 20:08

@rochester - spelerswaarde is lastig te bepalen. Je ziet ook dat de waardes ineens omhoog schieten als ze voor een flink bedrag worden verkocht, zoals bij Mudryk. En als spelers wat ouder worden zoals Berghuis, daalt die waarde weer.

Uiteindelijk is het maar gewoon een indicatie, en niet een leidraad. Een meetmoment op een bepaalde datum. Anders kloppen de topclubs wel aan bij Feyenoord voor Zechiel, als ie voor zijn waarde (600k) op te pikken is, of Vos voor 3m. En je noemt Lopez van Feyenoord, maar die zet je gelijk ook op het vliegtuig voor 4m.

Wel is het prettig om statistieken te bekijken. Ik merk wel dat ik die website er vaker bij pak om zeker van mijn zaak te zijn, of toch even iets op te zoeken als ik over iets twijfel.

Leuk om te lezen maar je kan er vrij weinig mee. Deze waarden zijn niet leidend bij onderhandelingen van verkopen.

17 oktober 2023 om 16:26

Nee, maar het geeft wel een blobale richting van de waarde(ontwikkeling) van spelers, waarbij je je ook moet realiseren dat ze er soms mijlenver vandaan zitten.

17 oktober 2023 om 17:29

Dat laatste komt omdat contractduur bij Transfermarkt niet meegewogen wordt en bij een daadwerkelijke transfer wel. Bovendien kunnen er natuurlijk allerlei afspraken zijn tussen speler en club(s).

18 oktober 2023 om 16:27

Precies en daar gaat transfermarkt vaak de mist mee in.

Geertruida zit nu al een tijdje bij Oranje. Daar hoort hij dat bijna iedereen daar vele miljoenen per jaar meer verdiend dan hij. Sterker nog, hij verdiend slechts zes ton per jaar. Daarmee hoort hij bij de minst verdiende Oranje spelers.

Maar ja, hij kon afgelopen zomer niet weg, Leipzig wilde niet betalen wat Feyenoord vroeg. Dus moet hij nog even wachten op het miljoenen salaris.

Nu loopt zijn contract af in 2025, komende zomer moet hij dus verkocht worden en kan ook hij eindelijk heel veel geld gaan verdienen.

Maar als hij met nog maar een jaar te gaan verkocht moet worden, betalen clubs dan de hoofdprijs? Daar houdt transfermarkt gene rekening mee.

Wat een onzin op dit moment. Je kan het pas zeggen als ze inderdaad verkocht worden voor deze bedragen. Misschien wel maar eerst maar zien.

In het artikel staat: Timber is de grootste stijger met 4 miljoen. In hetzelfde artikel staat dat Hartman zijn waarde verdubbeld naar 20 miljoen. 10 miljoen is toch meer dan 4 miljoen, of lees ik iets verkeerd?

17 oktober 2023 om 17:41

Absoluut zijn de grootste stijgers Gimenez en Bakayoko met 15 miljoen.
Relatief is dat Leo Sauer met 3900%

Kozlowski, berghuis, Lozano en vd Boomen de grootste verliezers met 3 miljoen. Kozlowski procentueel

Ik denk dat er gisteravond wel 10 miljoen van Geertruida zijn weggevlogen. Wat een slechte pot zeg

17 oktober 2023 om 18:26

En jij denkt dat 1 wedstrijd meteen invloed heeft? Dan zou de Ligt bijv. totaal geen waarde hebben, want die heeft in Oranje meer slechte dan goede wedstrijden gespeeld.

17 oktober 2023 om 20:16

Geertruida is overrated man. Speelt prima wedstrijden, maar is echt geen topper.

17 oktober 2023 om 21:35

6 interlands en allemaal waren ze dramatisch, kan het niveau gewoon niet aan

17 oktober 2023 om 21:52

Niveau niet aan kunnen wil ik niet zeggen, maar eerder de druk in het oranje shirt (nog) niet of het team waar hij zich niet chill bij voelt. Daarnaast speelt hij natuurlijk niet al te vaak in een 3 mans verdediging. Wellicht dat hij gewoon in een 2 mans blok moet opereren met in de toekomst een Aké of Van de Ven naast hem.

17 oktober 2023 om 22:01

Redon... maakt bij oranje inderdaad nog geen indruk, maar speelt bij feyenoord toch al lang nagenoeg elke wedstrijd ijzertsterk. Ik, evenals leipzig, vermoed dus dat je hem underrate. Maar de tijd zal het leren.

18 oktober 2023 om 17:49

Geertruida in Oranje is nog geen heel groot success als ik eerlijk ben. Bij feyenoord heeft hij enorme stappen gezet en leek mij afgelopen zomer al klaar voor een stap naar een grotere club en doet het bij Feyenoord nu misschien nog wel beter dan vorig jaar.
Maar in Oranje vind ik hem nog niet heel overtuigend en de cijfers van Nederland met Geertruida in de basis zijn dat al helemaal niet. 6 wedstrijden waarvan ze er 4 verloren met behoorlijk wat tegengoals. Een wedstrijdje mager gewonnen tegen Gibraltar en de afgelopen wedstrijd die Nederland won maar waar hij halverwege naar de kant moest vanwege zijn slechte spel.

Mooi voor Feijenoord. Jammer dat de handel er niet naar is en wss ook niet gaat zijn dit jaar. Oneerlijk voor de club, maar heerlijk voor Ajax supporters. Winnen we toch nog ergens mee (transfersommen)

17 oktober 2023 om 19:08

Haha wat een misgunner ben jij zeg. Maak jij je nou maar druk om je eigen club. Het ziet er allemaal niet zo florissant uit daar namelijk.

17 oktober 2023 om 22:02

Zeeburg020 Heerlijk? Zien ajax supporters niet dat die transfersommen heel hard naar elkaar toebewegen dan?

18 oktober 2023 om 16:41

Nee dat zien Ajax supporters niet omdat Feyenoord de transfersommen op het niveau van Ajax nog altijd niet gerealiseerd heeft.

Feyenoord betaald nog altijd stukken minder dan Ajax aan haar spelers. Dat gaat mijn inziens steeds vaker problemen opleveren bij contract verlengingen. Zonder die verlengingen wordt het lastig om hoge transfersommen te vangen zoals bijvoorbeeld nu met Geertruida.

Ga je wel stukken meer betalen, dan kan je weer dezelfde problemen krijgen als Ajax had met behoorlijk oplopende salariskosten.

Dus we gaan het zien maar vooralsnog zie ik Feyenoord niet aanhaken bij Ajax qua transfersommen, een enkele uitzondering als Giminez daar gelaten.

19 oktober 2023 om 00:49

Dat ze niet gelijk zijn, wil niet zeggen dat de verschillen niet extreem snel kleiner worden. 1.5 jaar geleden stond het record bij Feyenoord nog op naam van Kuyt. Is er inmiddels nog iemand die komende zomer serieus uitgaand transfergeweld bij ajax verwacht met (of zelfs dankzij) al die dikke contracten waar je het over hebt?

Vanuit perspectief Feyenoord had ik wel een kleine stijging bij Stengs verwacht maar die is op 10m blijven staan. Toch al 2 goals, 5 assists in de Eredivisie, weer kandidaat international, goal CL.

18 oktober 2023 om 16:42

Hij heeft het niet gered bij twee buitenlandse clubs. In de eredivisie doet hij het prima. Dat drukt de waarde immers als niemand hem van buiten de eredivisie wil kopen, wat is hij dan waard?

Dit is top! Kunnen we dit in wisselen voor extra punten in de CL of competitie? Nee hè? Jammer, want we staan er gewoon nog steeds 4 achter op PSV.

18 oktober 2023 om 16:43

Sterker nog, zodra je de duurste spelers wel inwisselt voor geld, dan wordt je elftal minder. Dan gaan de prestaties weer achteruit.

Logisch, toch? Ajax heeft de afgelopen 2 seizoenen voor 400m verkocht en de jongens die er nu staan, die moeten voor waarde gaan zorgen in de toekomst. Feyenoord zit nu in jaar 2 of 3 en gaan dit seizoen cashen.

Een speler met een waarde van 20m is in principe niet te halen (los van Ajax enkele keer heeft gedaan). Dat wordt gecreëerd en op gecasht.

De waardedaling zijn wel zorgelijk maar heeft bij Berghuis bijvoorbeeld met leeftijd te maken en bij Bergwijn met zijn matige prestaties. Bergwijn zou je voor 20m direct wegbrengen.

17 oktober 2023 om 20:24

Feyenoord heeft afgelopen 2 seizoenen ook spelers als Sinisterra, Senesi, Aursnes, Malacia en Kokcu verloren. Dat betekent niet dat je dan per se alleen maar speler zonder waarde moet overhouden.

17 oktober 2023 om 21:24

Dat leverde samen 100m op, wat dicht bij de marktwaarde van de spelers zat (kokcu was bijv. 35m maar voor 25m verkocht). Echter als je kijkt naar de 400m waarvoor Ajax heeft verkocht (50m overkill van Antony wel), dan is het een enorm gat.

Aan het begin van het jaar had Ajax nog net iets meer waarde, maar in de transferwindow was het stuivertje wisselen totdat de grote klappers in de vorm van Alvarez en Kudus kwamen. Drie spelers met transferwaarde 40m, terwijl enkel Kokcu van 35m weg is gegaan bij Feyenoord.

Het is echt een momentopname, maar nogmaals, het bevestigt wel dat Feyenoord goed bezig is. Zij hebben nog nooit eerder iemand qua waarde van 40m gehad. Verder leuk voor de statistieken, net als de FIFA kaarten.

18 oktober 2023 om 00:41

Wat ik bedoel, is dat het niet zo is dat Feyenoord het elftal al 3 seizoenen bij elkaar heeft en nu pas gaat cashen. Beide clubs hebben de afgelopen seizoenen hun meest waardevolle spelers verloren (en ja, Ajax ontving er meer voor, maar dat is niet de vraag hier). Het verschil is dat er bij Feyenoord nieuwe waardevolle spelers opstaan en bij Ajax (nog) niet.

Waarom staat Geertruida zo hoog? Snap echt niet waarom men hem zo goed vind. Is echt een middelmatige verdediger hoor.

Dat Steven Bergwijn nog 20 miljoen waard is zeg haha. Die kerel heeft werkelijk niks laten zien op de eerste maand in 2022. Je mag al blij zijn als je die kerel voor 10-15 miljoen kan verkopen...

17 oktober 2023 om 20:19

Ik denk dat Ajax ook echt hoopt op een club uit de zandbak die gek doet en 40m voor hem neerlegt. En stiekem hoop ik dat voor iedereen, want het is pijnlijk om hem elke week op de Nederlandse velden te zien wandelen.

17 oktober 2023 om 20:37

Dat is inderdaad de enige manier om er nog wat geld voor te krijgen ja. Dat zo'n club uit de Saudi League dom genoeg is om zoveel geld voor Bergwijn neer te leggen.

17 oktober 2023 om 22:07

Riddle ik denk dat ze bij 20m (en zijn salaris van de loonlijst af) al heel blij gaan zijn.

17 oktober 2023 om 22:30

Dat zeker, maar toch zal dat wel zuur aanvoelen omdat het de zandbak blijft hè, die veel middelmaat voor gigantische bedragen overneemt.

De fans zijn hem liever kwijt dan rijk, als ik het zo lees en hoor.

Hartman komt eraan. Nu zeker rond de 20mil waard.

Niet slecht, maar marktwaarde en waar voor ze verkocht worden is nogal groot verschil. Bij ajax vaak te duur, bij feyenoord relatief goedkoop

17 oktober 2023 om 21:37

Dat gat loop je niet 1 2 3 in. Dat is meer dan alleen een seizoen of 2-3 shinen of niet presteren. Alles hangt samen met prestaties over langere tijd en spelers afleveren aan de top.

Blijven presteren en het gat zal verkleinen of dichten. Feyenoord is in ieder geval dichterbij gekomen en zal eind van het seizoen denk ik hun zakken gaan vullen. Aan hen daarna de taak om weer andere spelers op te "bouwen".

17 oktober 2023 om 22:13

Riddle het is toch al enorm aan het verkleinen. Afgelopen zomer waren ajax supporters hier feest aan het vieren toen hun beste spelers voor 35-40m vertrokken, waar bij feyenoord het transferrecord 1,5 jaar geleden nog op naam van kuyt stond (geloof ik). De ajax tax zullen ze bij feyenoord niet zomaar krijgen, maar dat compenseren ze (momenteel) door gewoon betere spelers te kopen.

17 oktober 2023 om 22:27

Het zijn nu ook andere tijden. Clubs hebben veel meer te besteden. De inkomsten gaan omhoog, dus ook is er meer te spenderen. Overigens lag de 40m verkoop bij Ajax al jaren terug van Sanchez. Daarna had je een de Ligt en Frenkie, de ronde met Martinez en Antony. Ik verwacht dat Ajax steady hun beste spelers voor 40m kwijt kan.

Feyenoord doet goede zaken door een Hancko en een Gimenez goedkoop op te pikken. Ajax deed dat eerder met een Tagliafico en Martinez, maar soms zit je er wel eens naast met een Magallan. Zo'n mispeer kan Feyenoord zich niet niet veroorloven.

Het gat is er nog steeds. Slot geeft niet voor niets aan dat Ajax een reservekeeper voor 10m kan halen (was geen 10m, maar dat zei Slot) en dat dat nagenoeg de recordaankoop van Feyenoord is. Eigenlijk moet je ook niet vergelijken, maar je eigen koers varen. En dat is wat Feyenoord nu goed aan het doen is.

Ze kunnen me nog meer vertellen , maar Hato gaat meer opleveren dan Hanchko of Geertruida

Bakayoko 25m? Terwijl een bod van 35m is gedaan en hij nu CL speelt. Die mag je hoger inschatten.
Voor de rest kan ik me er in vinden. Echter het is wat een gek er voor geeft (lees 100m voor duikelaar Anthony).

Als er een club belt en 10 miljoen bied voor Hato dan krijgen ze direct te horen dat ze alleen met een serieus bod mogen bellen voortaan. Zorgelijk vind ik wel dat je als Ajax zijnde een zeventien(!) jarige jongen laat doorstromen naar een de beloning is dat hij de 20 niet haalt bij de club en weer zal worden weggekaapt straks. Hato moet nu al 40 miljoen opbrengen wanneer hij verlengt en door ontwikkeld gaat hij richting de 60. Iedereen kan zeggen belachelijk want kijk wat Feyenoord krijgt voor Hanco etc maar we hebben het hier over een mega talent!



265,65 miljoen is echt totaal een andere wereld dan drie jaar geleden, ongelofelijk.
Dit betekent geen eendagsvlieg als het om spelen voor de titel gaat, in 2017 was alles al verdamp voor je het weet.

En het mooie is dat er maar 8 miljoen af gaat door een huurspeler, en dat er nog veel rek in zit wat betreft geschatte transferwaarden door transfermarkt.com.

Het zijn natuurlijk geen bindende prijzen, maar transfermarkt wordt tegenwoordig steeds vaker als referentiepunt gebruikt bij transfers, en het fabeltje dat een Duits studentje op z’n zolderkamertje deze waardes met twee klasgenootjes even bepaalt is al lang achterhaald, er is een docu op Youtube hier over.
Allerlei statistieken en rekenmodellen worden er op los gelaten, en wereldwijd mederwerkers.
Op naar de 300 miljoen zou ik zeggen, overwinteren in de CL of anders EL helpt daar zeker aan mee.


Kwa waarde zijn dat misschien de 3 duurste maar hancko en Geertruida gaan echt niet meer geld opleveren dan bakayoko voor psv.

Toch wel erg dat Ajax haar selectie zo heeft uitgehold in de laaste 3-4 seizoenen en zo haar gigantische voorsprong op Feyenoord en psv die ze hadden opgebouwd na 5keer kampioen worden hebben weggegooid

Deze cijfers zijn toch allemaal voor de bühne. Alsof PSV Schouten ooit laat gaan voor 16 miljoen en hetzelfde geldt voor Paixao voor 15 miljoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren