Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Feyenoord komt matige eerste helft te boven en wint dankzij verdedigers

Laatste update:

Feyenoord heeft de Rotterdamse derby van zondagavond winnend afgesloten. De ploeg van Arne Slot bleek in De Kuip met 2-0 te sterk voor Sparta Rotterdam. David Hancko en Lutsharel Geertruida maakten de treffers voor Feyenoord.

In het eerste bedrijf van de Rotterdamse derby tussen Feyenoord en Sparta wisten beide ploegen nauwelijks grote kansen te creëren. Calvin Stengs krulde naast en Thomas Beelen zag een poging van afstand gekeerd worden door Nick Olij.

Het opvallendste uit de eerste helft speelde zich af aan de andere kant het veld. Timon Wellenreuther werd gehinderd door een Spartaan bij een trap uit zijn handen, waardoor hij niet uitkwam met zijn passen en de zestienmeterlijn passeerde met de bal in zijn handen. Sparta kreeg een indirecte vrije bal vlak buiten het strafschopgebied. Joshua Kitolano schoot deze echter in de muur.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Vroeg in de tweede helft kreeg Feyenoord de eerste echt grote kans van de wedstrijd. Yankuba Minteh gaf de bal voor op Igor Paixão, die van dicht bij de bal via de grond net naast de paal kopte.

Luttele minuten later was het alsnog raak voor de thuisploeg. Minteh werd in het strafschopgebied ten val gebracht door Django Warmerdam en kreeg na ingrijpen van de VAR een strafschop toebedeeld. David Hancko schoot feilloos raak in de linkeronderhoek.

Nog geen tien minuten later kwamen de Zuid-Rotterdammers op een 2-0 voorsprong. De net ingevallen Luka Ivanusec gaf de bal schitterend in de zestien, waar Geertruida stond om binnen te werken.

Na enkele kansen voor Ayase Ueda en een schot van Antoni Milambo, leek Mats Wieffer er tien minuten voor tijd alsnog 3-0 van te maken. De bal viel uit de kluts na een hoekschop voor zijn voeten, waarna hij met links hard in het dak schoot. De VAR gooide echter roet in het eten: Wieffer had de bal met zijn arm geraakt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ivanusec maar vaker laten beginnen. Voor de rest saaie pot

11 februari 2024 om 22:00

Eens. Die voorzet was pure klasse, vooral dat inhouden de eerste keer en dán pas geven. En wat ook helpt: eens wat vaker rond minuut 60-65 beginnen met wisselen.

Milambo had trouwens de beste invalbeurt, mocht Timber er niet bij zijn donderdag zou ik echt met Milambo beginnen in plaats van Zerrouki. Er zit 0 creativiteit in met Zerrouki nog naast Wieffer, dat gaat je opbreken tegen die Italianen. Beelen wederom uitstekend Trauner vervangen.

En voor de vijfde keer op rij de nul gehouden (en niet tegen de minste tegenstanders), dat is wel progressie ten opzichte van eerder dit seizoen.

11 februari 2024 om 22:02

Volledig eens wat betreft Milambo. Die jongen is duidelijk goed genoeg om tegen iig alles onder de subtop te laten starten. Sauer mag/moet ook meer kansen krijgen.

12 februari 2024 om 09:40

Vind Sauer in de YL eigenlijk nooit uitblinken, zou eerder Slory eens willen zien. Zeker omdat rechtsbuiten het grootste probleem is.

12 februari 2024 om 12:46

Milambo moet wat mij betreft echt snel basisspeler worden.
Dat wordt echt een goede.

Ivanusec idd goede invalbeurt.

Ook fijn dat Alireza weer terug is, het is geen geweldenaar, maar geeft wel altijd 800%

11 februari 2024 om 22:02

Sparta kwam helaas niet om te voetballen. Zelfs toen ze op achterstand kwamen hebben ze geen moment aangezet om alsnog te kunnen scoren. Ik snap echt niet wat het plan van Sparta op dat moment was. Het leek wel alsof ze hun doelsaldo wilden verdedigen.

11 februari 2024 om 22:15

Die vechtmachine die zo moeilijk te verslaan was vorig jaar is inderdaad weinig van over. Je wist nu dat Feyenoord nog wel zou scoren, de vraag was enkel wanneer.

11 februari 2024 om 22:02

Hij ademt voetbal en straalt uit geen atleet te zijn. Ik hou wel van pure voetballers. Milambo heeft beide overigens. Wat een topper gaat dat worden.

11 februari 2024 om 22:05

Milambo, Ivanusec en Sauer mogen allemaal veel meer minuten krijgen van me. Zo'n Minteh vind ik maar moeilijk om naar te kijken, snap niet wat Slot in zo'n huurling ziet

11 februari 2024 om 22:09

Snelheid en diepte denk ik. De rest heeft dat niet.

11 februari 2024 om 22:12

Ik vindt persoonlijk het laten spelen van Minteh met de wedstrijd meer zonde worden. Die jongen is niks voor Feyenoord. Gaat einde seizoen vrolijk naar Newcastle toe en je ziet er nooit meer wat van terug. Zou een speler als Jaden Slory het nou echt zo veel minder doen als Rechtsbuiten? Dat is tenminste nog een jongen die (mits die "gewoon" Zn contract verlengd) de komende jaren van grote waarde voor je kan zijn. En wat ik zeg: het zal qua rendement niet snel minder zijn.

11 februari 2024 om 22:17

Die jongen is vanaf minuut 1 niks voor feyenoord en had exht gehoopt dar ze hem in de winterstop hadden terug gehaald.
De ellende door hem ga je bijna smeken om alireza zo slecht is het gesteld

11 februari 2024 om 23:26

Zo slecht was ie vandaag toch niet? Hij veroorzaakt de pingel en Paixao had gewoon moeten scoren uit die prima voorzet. Wel eens dat je er niks aan hebt omdat ie toch weg gaat.

12 februari 2024 om 01:25

Voetballend is zo'n Slory beter, maar ik denk dat het fysiek nog veel te zwaar is voor zo'n speler. Zelfde geldt voor Sauer. Men onderschat hoe veel intensiever dat is.ik vind ook dat Milambo en Sauer meer zouden mogen spelen, maar die zijn fysiek ook al aan het wennen. Slory gaat niks worden nu nog. Die is die tegenstand absoluut niet gewend.

12 februari 2024 om 08:22

@migi,

Het is echt een blind paard die hard kan rennen ,aar geen controle heeft.
Een beetje een forrest gump haha.
Die panel tja hij kreeg een panel voor zijn lompigheid.
Wat is er in vredesnaam met Sauer aan de hand is die geblesseerd.
Pixao kan prima vanaf rechts spelen en gooi sauer dan op links.
Kan je na een minuut of 60 alsnog wisselen als sauer op zou zijn

12 februari 2024 om 12:48

Idd waarom Slory niet proberen in wat potjes? Begrijp dat ook niet.

Timo
Luts Beelen Hancko Hartman
Wieffer
Milambo Timber(wann die weer fit is)
Slory Gimenez Ivanusec

11 februari 2024 om 22:12

Feyenoord sparta kan je van te voren ook wel uittekenen hoe die wedstrijd zal verlopen. Jammer dat ze niet een iets spannender affiche voor de zondagavond bewaren.

11 februari 2024 om 22:29

Het was geen spektakelstuk. Aan de andere kant. Ik heb bijvoorbeeld FC Twente gezien in De Kuip, dat was ook vrij bloedeloos. Volgens mij slechts twee doelpogingen over de hele wedstrijd. Van tevoren verwacht je ook van zo’n pot meer. Denk dat ze in de programmering hoopten op wat derby vuur.

Denk dat het thuispubliek aanstaande donderdag meer actie te zien krijgt. Lukaku en Dybala op bezoek.

12 februari 2024 om 01:27

Ploegen gaan een uitduel in De Kuip blijkbaar in met het idee dat je verliest.
Een andere reden kan ik er niet voor verzinnen.
Proberen de 0 te houden en een counter te plaatsen. Als dat niet lukt, proberen de schade te beperken. Dat is toch wel een schaduwkant van het moderne voetbal. Er wordt niet te allen tijde geprobeerd aan te vallen om zodoende te winnen.

12 februari 2024 om 02:03

Oneens. Hier wordt de Eredivisie beter van. Meer ploegen zouden dat vaker moeten doen.

12 februari 2024 om 09:04

Harrie, die wedstrijd was in ieder geval nog spannend. Twente was niet goed maar kreeg wel gigantische kansen met oa die belachelijke misser van Vlap.

11 februari 2024 om 23:20

Gewoon de 3 punten binnen gehaald en voor de rest maar weer kijken naar volgende week. Poeh wat is dit slecht zeg. Maar goed ze komen er weer mee weg, op naar de volgende

Blij met de overwinning. Tussen twee topwedstrijden in en dan tegen 'angstgegner' Sparta. Degelijk gespeeld ondanks dat je de complete as miste. Ik maak mij wel wat zorgen om Ueda. Hij lijkt erg licht. Toch kunnen ze in Belgie ook wel aardig verdedigen en daar schoot hij ze er aan de lopende band in. Dus hij moet toch iets kunnen.

11 februari 2024 om 22:00

Ik snap ook nog niet helemaal waarom het niet werkt. Vandaag zou toch z’n dag moeten zijn. Terug en in vorm na een goede Aziecup. 2 buitenspelers naast hem. En een Sparta dat nou niet direct heel denderend is.

11 februari 2024 om 22:00

Hij wordt zelden in stelling gebracht en sowieso scoort de hele voorhoede onderhand minder dan de achterhoede

11 februari 2024 om 22:02

Ja maar dat is toch ook niet normaal? Sparta liet de hele zijkant vrij dus de buitenspelers hadden alle ruimte. En alsnog zoeken ze hem in de lucht niet op. Weet niet of het nou aan Slot of aan die gasten ligt

11 februari 2024 om 22:02

Ja, klopt. Maar dan nog. Wat hij wel krijgt kan hij niet bij zich houden. Er zit ook weinig pit in. Beetje slap allemaal.

11 februari 2024 om 22:04

Waarom precies Angstgegner? Ze hebben al 24 jaar niet gewonnen in de Kuip en uberhaupt maar 2x in de laatste 15 jaar geloof ik.

11 februari 2024 om 22:07

Oh dan heb ik dat helemaal fout. Ik heb het gevoel dat we het vaak zwaar hebben tegen Sparta. Zal wel vaak uit zijn dan.

12 februari 2024 om 12:50

Is vooral uit, dat we het soms lastig hebben tegen Sparta.

Toch gek dat je met 2 echte buitenspelers alsnog Ueda niet in stelling weet te brengen. Ligt dat nou aan Slot, Ueda of de flanken?

11 februari 2024 om 22:03

Minteh kan enkel rennen, niet passen of een voorzet geven. Ik zou er dus slechts één mee willen rekenen. Die voorzet van hem op Paixao was ook meer geluk dan wijsheid.

11 februari 2024 om 22:04

Ligt ook aan Slot het middenveld kon hem niet bereiken. Dit gebeurt ook bij Gimenez. Buitenspelers trekken naar binnen etc . Milambo wist hem heel simpel wel te bereiken. Voor mij is het onverklaarbaar dat je tegen een zeer defensieve ploeg zelf met 2 defensieve middenvelders gaat spelen. Milambo had gewoon moeten starten

12 februari 2024 om 09:14

Lag niet aan Slot maar aan de tegenstander. Zelfs ons centrale verdediger schiet vanaf 18 meter op het doel. Op dat moment staan alle spelers van Sparta achter de bal. Hoe wil je dan je spits bereiken.

12 februari 2024 om 12:51

Je hebt een linkspoot op rechts staan
En een rechtspoot op links. Daar ligt het ten eerste al aan.

Geertruida staat ook niet bekend als iemand die erover heen gaat en een fluwelen voorzet heeft.

De enige die het dus zou kunnen doen is Hartman, maar die lijkt soms bang te zjjn om voorzetten te geven.

Gelukkig word dit verdedigend voetbal afgestraft. Sparta begon pas in de 85e min te voetballen.

Hancko en Wieffer speelde echt een hele goede pot. Hele goedkope pingel....feitelijk zal het wel kloppen, maar je had hem niet hoeven geven denk ik. Verder is het bizar dat Sparta de eerste 60 minuten de buitenkanten van Feyenoord volledig vrij lieten, en dat het feyenoord niet lukte hiervan te kunnen profiteren. Blijft een probleem hoor....

11 februari 2024 om 22:01

Die tegen Twente was zeer goedkoop. Deze was een beetje lucky omdat hij mis trapt maar hij raakt de man en niet de bal dus penalty in mijn ogen.

11 februari 2024 om 22:03

Ach tegen psv had je deze tegen moeten krijgen toen kreeg psv hem niet nu wij wel. Var was wakker en volgens de regels.

Maar wat een bagger pot toch gauw vergeten en door

11 februari 2024 om 22:06

De penalty is geluk omdat je 'm in feite niet afdwingt, maar omdat die Spartaan een megadomme overtreding maakt. Overigens eerst helft bij Stengs een vergelijkbaar moment, maar minder duidelijk omdat hij de bal al "schoot". Een speler voor zijn poten trappen zonder de bal te raken in de 16 is gewoon pingel, klaar.

Plichtmatig maar wel weer de 0 gehouden. 8 uur wedstrijden op zondag zijn echt kansloos maar in dit geval een opwarmertje.
BBQ staat aan, bier staat koud. Tijd voor het jaarlijkse Super Bowl nachtje met vrienden.
Dat de beste moge winnen zolang het niet de Chiefs zijn.

11 februari 2024 om 22:16

Is dat Super Bowl echt zo gaaf zoals mensen zeggen? Of overdreven Amerikaanse gebeuren?

On: zakelijke overwinning!!

11 februari 2024 om 22:21

Dat laatste, maar gewoon veel bij vreten en zuipen en je hebt er nauwelijks last van

11 februari 2024 om 22:22

TS zit in het stadion en komt een halve minuut in beeld. Trump is als de dood voor haar. Verder is dit voor Amerikanen als een WK-finale voor de rest van de wereld.

11 februari 2024 om 22:24

Vooral dat laatste, al hou ik wel van het spelletje. Het gewone seizoen volg ik dan ook. De Super Bowl is nog steeds een sportwedstrijd al zit er een hele grote schil van entertainment omheen. SB nacht is wel een jarenlange traditie van mij en m'n maten.

11 februari 2024 om 23:28

Veel plezier kerel!

12 februari 2024 om 01:32

Zoals zoveel sporten wordt het pas leuk als je alle ins en outs kent.
Zoals wielrennen, mensen die dat niet kijken snappen niet hoe mensen een hele etappe uit kunnen kijken
Het tempo is veel lager, omdat de wedstrijd wat uitgerekt is zeg maar.
Voetbal gaat continu door en de stopmomenten duren niet zo lang, bij American Football zijn er regelmatig stop momenten.
Het idee is echt om een avondvullend programma te hebben.
Pizza'tje erbij, lekker ouwehoeren, af en toe wat leuks zien van de wedstrijd, dat is althans hoe ik het beleefd heb de keren dat ik een nachtje keek met vrienden :D

Echt een prachtige voorzet van Ivanusec. Verder een saaie wedstrijd, want voor iets leukers heb je 2 ploegen nodig die willen voetballen en dat wilden ze bij Sparta duidelijk niet.

11 februari 2024 om 22:03

Goeie voorbereiding op Rome. Internationaal word je vaak genoeg afgestraft op saaie potten puur op resultaat

Terechte overwinning. Wel bijzonder dat de VAR nu wel uitgebreid de beelden checkt op een overtreding en een paar weken terug een duidelijkere overtreding laat gaan in 3 seconde. Dat is toch echt met 2 maten meten.
Het was eenrichtingsverkeer, Sparta had werkelijk niets in te brengen.

11 februari 2024 om 22:05

Nou dat was geen duidelijkere overtreding dan dit hoor

Een wedstrijd om snel te vergeten maar Feyenoord pakt wel een marge van 5 punten op Twente in de strijd om de tweede plek. Eigenlijk staat PSV aan de horizon op 1, Feyenoord in niemandsland op 2 en Twente in niemandsland op 3. AZ en Ajax mogen het voorlopig uitvechten voor wat betreft plekken 4 en 5.

Bijzonder saaie wedstrijd. Maar dat weet je op voorhand wel. Bijna elke wedstrijd, graaft de tegenstander zich maximaal in. Is het alleen maar tegenhouden. Daar kan je bijna niet doorheen voetballen. Mits je daar geschikte speler voor hebt. Ik had daarom ook eerder Milambo verwacht i.p.v. Zerrouki. Die wil nog wel eens risico nemen en lekker door het midden gaan, wat zo'n wedstrijd gewoon nodig heeft. Eerste helft was niet om aan te gluren... (bedankt tim)

11 februari 2024 om 22:39

Ivanusec mag dan misschien niet de triatleet zijn die Slot nodig schijnt te hebben, maar hij is wel in staat om het gaatje te vinden. Mag tegen deze tegenstanders vaker het veld opkomen

Terechte overwinning natuurlijk. Sparta kwam echt overduidelijk niet om te voetballen. Die kwamen voor een punt. (logisch wel vanuit hun positie natuurlijk maar toch) penalty is een terechte. Het oogt allemaal ligt maar de verdediger raakt met zijn sliding enkel Minteh en niet de bal. Dan is het volgens de regels een penalty. De handsbal bij de 3-0 is natuurlijk wel zuur. De armen zijn langs het lichaam en Wieffer kan er niets aan doen dat die bal daar valt. Maarja. Aanvallend hands is (nagenoeg) altijd affluiten hoe onterecht het soms ook lijkt.

11 februari 2024 om 22:13

Wieffer haalt wel voordeel uit de handsbal en daarom in mijn ogen terecht afgekeurd. De penalty is volgens de regels terecht en oliedomme sliding van die Spartaan. Daar de bal door onkunde van Minteh al over de achterlijn ging en er dus geen (in)directe scoringskans werd ontnomen, had Feyenoord op die plek een vrije trap moeten krijgen. Penalty in mijn ogen een veels te zware straf. Maar die regel kennen we niet.

Mooie overwinning, hopelijk kan dit ook tegen Roma straks

Matige eerste helft van Feyenoord? Oke, had meer in gezeten maar Sparta deed werkelijk niets dan voor eigen goal hangen.
Als onafhankelijke wedstrijd kijker snapte ik tactiek van Sparta niet. Gedoemd om te mislukken.

Saaie pot...maar wat is die Milambo een fijne voetballer. Zijn manier van lopen en bewegen op het veld doet me aan Rijkaard in zijn jonge jaren denken

Matige eerste helft, valt wel mee. Sparta kwam totaal niet om te voetballen.

Gelukkige penalty. Minteh miste gewoon de bal, maar de speler van Sparta vond het nodig om hem te vegen :D

2-0 wel een prima aanval ! Geweldige voorzet van Ivanusec.

Blijf er bij dat je die jongen het vertrouwen moet geven. Die kan echt wel voetballen.
11 februari 2024 om 22:16

Ik zou ook zeggen: ga eens met een vaste voorste 3 spelen. Ivanusec op links, Santi spits, Paixao rechts. Raken ze allemaal gewend aan elkaar en ik denk dat de overlap van Hartman op Ivanusec echt heel goed zou kunnen werken als die ingespeeld zijn. Maar nu bestaat de aanval eigenlijk elke pot opnieuw weer uit een andere combinatie spelers.

11 februari 2024 om 23:13

Amen, niks op aan te merken.

12 februari 2024 om 01:33

Mee eens. Je ziet meteen dat het een goede voetballer is.
Slot moet hem laten wennen aan Slot ball in de wedstrijden, ook al heeft hij soms moeite met drukzetten en andere taken!

Eenrichtingsverkeer vandaag en moeilijk om tegen een muur erdoor te komen.
Toch hadden de buitenspelers veel ruimte en alle tijd om ueda te zoeken,
Milambo valt goed in en zoekt meteen 2x ueda op weliswaar door de as maar dit moet toch vaker kunnen!
Zelfde probleem bij Santi de laatste weken.
Al met al 3 punten in de pocket en op naar Roma!

Naja, de wedstrijd en tegenstander was niet bijzonder, maar wil niet helemaal negatief zijn. Dus een paar lichtpunten..

Prachtige voorzet Ivanusec
Verdediging staat als een huis
Milambo heeft de Xfactor
Wiefer doet het echt lekker man

Op naar Roma!

Verdiend voor feyenoord.. de VAR is ook zeer int voordeel van feyenoord de laatste tijd....

11 februari 2024 om 22:31

Dan heeft hij de memo gemist door die 3-0 af te keuren vanwege (terecht) hands.

12 februari 2024 om 02:39

Hoezo voordeel? De VAR is er om een situatie goed te beoordelen. Die penalty was gewoon terecht en dus goed beoordeeld. De grensrechter had het zelfs al kunnen, ik stond erachter en riep het ook al meteen.

Milambo is echt fantastisch! Wat een drive, kiezelhard schot en kan passeren! Deze gozer heb je nodig tegen Roma. Hij zal Roma verrassen en in problemen brengen met zijn rushes en goede passes. Pas toen Milambo erin kwam kreeg Ueda wat kansjes hoewel de ballen allemaal niet even goed waren maar toch; hij steekt hem wel een paar keer weg! Klasbak die gozer, contract verlengen tot 2028 anders is hij na dit seizoen waarschijnlijk al weg en dan voor een appel en een ei!

11 februari 2024 om 23:32

Hij heeft twee of drie weken geleden verlengt tot 2027.

Eindelijk weet Feyenoord eens vaker de 0 te houden want voorheen kregen ze bijna elke tegenkans een goal.
Het seizoen is nog best lang, maar ik zie Feyenoord wel plek 2 halen en zich plaatsen voor de Cl.
Verschil met Twente is maar 5 punten, maar die moeten nog uit naar PSV, AZ en Ajax.
Feyenoord alleen nog uit PSV en thuis Ajax.

Wat vooral positief is, is dat we nu al een paar potjes de 0 houden.

In mijn ogen staat het met Beelen ook veel beter.

Milambo moet meer kansen gaan krijgen, ook eens als basisspeler.
Laat Stegns maar eens banken als Timber dalijk terug is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren