Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord kan borst nat maken: ‘Josko Gvardiol dicht bij megatransfer’

Laatste update:

Josko Gvardiol is onderweg naar Manchester City, zo melden diverse Engelse media, waaronder Sky Sports en The Times. De 21-jarige verdediger uit Kroatië gaat RB Leipzig naar verluidt honderd miljoen euro opleveren, waarmee hij de duurste verdediger ooit zal worden. Dat bedrag kan middels bonussen zelfs nog oplopen. Gvardiol zelf heeft al een persoonlijk akkoord bereikt met City, maar de onderhandelingen tussen beide clubs zijn inmiddels ook in een ver stadium.

Indien Gvardiol daadwerkelijk voor het genoemde bedrag naar Manchester vertrekt, wordt hij de duurste verdediger aller tijden. Momenteel is dat record nog in handen van Harry Maguire, waar stadgenoot Manchester United in augustus 2019 maar liefst 87 miljoen euro voor neertelde. De linksbenige Gvardiol ligt in Leipzig nog vast tot medio 2027, waardoor de Duitsers kunnen vragen wat ze willen. De torenhoge vraagprijs lijkt City echter niet af te schrikken, daar een akkoord aanstaande is.

In het Etihad Stadium gaat Gvardiol concurreren met Nathan Aké, Manuel Akanji, John Stones en Rúben Dias. Aymeric Laporte staat volgens The Times op de nominatie om te vertrekken. In Manchester kan Gvardiol zich voegen bij landgenoot Mateo Kovacic, die eerder deze transferperiode werd overgenomen van Chelsea. Leipzig maakt meer dan 80 miljoen euro winst op de Kroaat, die in juli 2021 voor zo’n 18 miljoen euro overkwam van Dinamo Zagreb. De afgelopen jaren was de pijlsnelle mandekker een absolute sensatie in de Bundesliga.

De megatransfer kan slechts nieuws betekenen voor Feyenoord, daar Lutsharel Geertruida hoog op het lijstje staat als vervanger van Gvardiol. Sky Deutschland meldde zaterdagochtend dat de Rotterdammers een eerste bod op de 22-jarige verdediger hebben afgeslagen. Feyenoord is niet bereid zomaar mee te werken aan een vertrek van Geertruida, die minstens 25 miljoen euro moet opleveren. De drievoudig international van het Nederlands elftal ligt in zijn geboortestad nog tot medio 2025 vast. De verwachting is dat Leipzig zich op korte termijn meldt met een nieuw bod.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

PSV nu ?? Ajax 2018/2019 ??
Reacties

Prachtig om zo,n volksclub als city het internationale topvoetbal te zien domineren.

3 juli 2023 om 08:03

City is zeker wel een volksclub van oorsprong. Als je die supporters ook ziet die voor de overname al supporter waren vam City. Dat zijn allemaal van die gasten zoals Liam Gallagher. Overigens wacht ik nog steeds op het moment dat Oasis bij elkaar komt, Liam heeft ooit gezegd als City de CL wint dan komt Oasis weer bij elkaar. Dit zei hij in 2005 ofzo.

3 juli 2023 om 08:39

Die supporters die er voor oil money er waren kun je op 1 hand tellen natuurlijk, Het gros is daar successupporter.

3 juli 2023 om 08:44

Zoals bij elke topclub.

3 juli 2023 om 08:45

In Europa / wereldwijd misschien. In Manchester zijn (waren in ieder geval, zelf mogen aanschouwen) er meer mensen van Man City dan voor Utd.

3 juli 2023 om 08:55

Je hebt ze geteld daar in Manchester? Verdeeld over een rood vlak en een blauw vlak? Gezien het stadion amper vol te krijgen is bij City, twijfel ik wel enigszins aan je uitspraak.

3 juli 2023 om 08:59

Dat is natuurlijk onzin lierse1997. De traditionele top heeft gewoon echte fans.

3 juli 2023 om 09:13

En waarom zijn dat echte fans denk je? Omdat het topclubs zijn.

Je moet je echt niet specialer voelen als Liverpool/Man U/Arsenal fan dan een Citysupporter hoor.

3 juli 2023 om 09:14

Lekker naief van je, pik. En die traditionele top heeft de supporters aan de andere kant van het land gekregen vanwege de binding met de stad waarin ze zitten?

Net als dat kinderen uit Overijssel fan worden van PSV omdat Eindhoven hun favoriete stad is, zeker?

3 juli 2023 om 09:16

De meeste City fans komen sinds er oil money is, net zoals met Chelsea.

Liverpool, united en Arsenal fans komen er niet door geld of succes. Die komen door de identiteit van de club waar ze fan van zijn. Alle 3 de clubs hebben ontzettend veel magere jaren gehad maar de fans bleven de club steunen. Als City nu omvalt lopen al de meeste fans gewoon naar een andere club.

3 juli 2023 om 09:19

Maar de vraag is, wat zijn 'echte' fans? Want het gros van deze 'echte' fans is verschenen na al de successen. Zijn mooiweersupporters dus 'echte' fans? Zijn de oude aanhangers van Real Madrid 'echte' fans, een club die zijn succes voor een groot deel te danken heeft aan de bescherming door een dictator?

3 juli 2023 om 09:24

Haha nee kerel. De meeste Arsenal fans zijn fan omdat Arsenal begin jaren 2000 een absolute topclub was of omdat hun papa dat ook was.

City heeft ondertussen ook een identiteit (die Arsenal momenteel probeert over te pakken op het veld). Dat laatste is een aanname. Maar je kan er zeker van zijn dat City binnen 25 gewoon een zelfde supportersschare heeft als Arsenal nu.

3 juli 2023 om 09:31

Ja en Nee,

Er zijn ook fans die City niet eens voor het oliegeld kennen. Dus fan zijn geworden van de club die ze zien. Natuurlijk gaat dat met successen gepaard, dat is overal zo. Waar succes wordt behaald groeit het aantal fans.

Deze fans van City hebben zich nu geindentificeerd met de club. Die zullen ook blijven als ze bijvoorbeeld minder succes hebben hoor. Naief om te denken dat dat niet zo is.

Bijvoorbeeld:

Gemiddeld aantal toeschouwers genomen en vergeleken:

01/02 (zat city nog in first division: 760000
01/02 Arsenal: 723000
01/02: Liverpool 830000

Dit lijstje kan ik doorzetten en daar zul je ook zien dat City ook een trouwe aanhang heeft en dat ze gewoon mede door succes ook supporters erbij hebben gekregen. Net als dat Arsenal dat ook heeft gekregen met de 'invincebles'.

3 juli 2023 om 09:55

@Arsenal City heeft altijd een relatief grote aanhang gehad rondom gebied Manchester. Er staat nog altijd een record op de naam van het oude stadion met 80.000 bezoekers voor e FA Cup finale waarin City speelde. Er zijn nu ook veel fans die gekomen zijn door de potentie en/of de successen. Maar laten we niet doen alsof Liverpool of Arsenal zoveel fans zou hebben zonder de nodige supersterren en successen. Komop zeg. United viel in jaren 30 nog bijna om door de slechte resultaten en omdat er enkele duizenden fans nog kwamen

3 juli 2023 om 09:57

Je gaat nou toch niet beweren dat Arsenal louter uit trouwe supporters bestaat van het eerste uur zonder dat het ook maar enigszins met succes te maken heeft? Over 50 jaar weten we niet beter bij City.

3 juli 2023 om 10:10

Volksclubs heb je tegenwoordig alleen maar in heel Duitsland op laag niveau en hoog niveau. En daarom roep ik tot nu toe dat Duitsland voetbal land nummer 1 is in de wereld!

3 juli 2023 om 10:14

Haha dat is echt niet waar Holy. In Manchester zelf en de buitensteden (stockport, Stretford, Hyde, noem ze maar op) zijn ze allemaal voor United. Zelfs tegenwoordig is er nog een grote meerderheid voor United. En mijn bronnen zijn vrienden en familie die in Manchester woont.

3 juli 2023 om 10:41

arsenal, en waarom ben jij voor Arsnenal en voor Feyenoord? Puur toeval dat beide topclubs zijn zeker?

3 juli 2023 om 10:43

En hoe weet jij dat? Voorlopig hebben ze nog geen magere jaren gehad sinds het oliegeld, en is het dus niks meer dan een aanname dat de nieuwe fans bij mindere jaren naar een andere club gaan.

3 juli 2023 om 10:53

Zijn die vrienden en familie toevallig ook Man U supporters?

3 juli 2023 om 11:02

@almo Je noemt dat naief maar komt dan aanzetten met een voorbeeld van Nederlandse voetbal fans die Nederlandse clubs supporten, vaak hebben ze gewoon (generaties lang) binding met de club, zo groot is Nederland niet, toen Feyenoord de vorige keer (niet dit seizoen) kampioen werd gingen een aantal Feyenoord fans die ik ken (ik kom toevallig uit Overijssel) naar de huldiging in Rotterdam. Dat is toch geen vergelijkijg met al die plastic PL LL SA fans uit Africa of Azie die waarschijnlijk nog nooit de stad hebben bezocht van hun club, hun overgroot vader kan waarschijnlijk de clubkleuren niet eens benoemen, en overal op twitter beledigen ze andere clubs door ze “klein” noemen.

3 juli 2023 om 11:11

@PanFC @Holy Olie Ik heb het daar aan een aantal mensen gevraagd, omdat ik die uitspraak ook vaker hoorde. Maar zij beweerden juist weer van niet.
Volgens mij ligt het gewoon eraan aan wie je de vraag stelt, een City supporter of een United supporter.

3 juli 2023 om 11:24

In Stockport is juist iedereen voor City. Old Trafford ligt naast Stretford dus dat ze daar een grote aanhang hebben is vrij logisch. Overigens heeft de MEN laatst nog een enquête gehouden waarin bleek dat Manchester vooral blauw is tegenwoordig.Edit: https://www.manchestereveningnews.co.uk/sport/football/football-news/manchester-united-man-city-facup-27039587

3 juli 2023 om 08:14

Hun oude stadion, Maine Road, is wel een heerlijk typisch Engels stadion. Helaas is daar weinig meer van over en zijn ze een lekker modern clubje voor de stille toerist geworden.

Het echte voetbal vind je nog wel terug in de lagere divisies in Duitsland en Engeland.

3 juli 2023 om 08:24

In de BL ook nog wel hoor. Zitten nog genoeg mooie clubs in de Bundesliga en top 2e Bundesliga. De Premier League is het meest toeristisch geworden. City of Arsenal herken je nauwelijks meer als voetbalsupporters. Dat is gewoon NBA publiek die met een kortingskaart van de Hop on Hop off bus daar zitten.

3 juli 2023 om 08:31

Dan vergeet je best wat competities. Denk aan de Bundesliga, maar in La Liga heb je ook nog prachtclubs als Athletic Club enzo.

Eigenlijk heeft elke competitie nog best wat "echte" voetbalclubs in de subtop, middenmoot of helemaal onderaan. Enkel de PL Eigenlijk zo goed als niet meer, wat puur komt dat de enorme hoeveelheid geld die daarin omgaat.

3 juli 2023 om 08:39

Arsenal doe je daar echt tekort mee hoor. Afgelopen seizoen domineerde zij constant in de stadions. Of het nu uit of thuis was.

3 juli 2023 om 09:31

Enige dat Arsenal supporters zingen is “Arsenal, Arsenal” en “and it’s Arsenal FC”. Zit wel een groepje supporters vlak naast het uitvak (met trommel) die er het beste van proberen te maken. Voor sfeer moet je in de premier league bij o.a. Newcastle en Leeds zijn.

3 juli 2023 om 10:01

@arsenal Dat zegt elke fan over zijn club. Ik heb laatst nog een statistiek voorbij zien komen waaruit blijkt dat het Etihad stadion in de top 5 zou staan waarin het meeste geluid wordt veroorzaakt. Het is een vreemde discussie omdat het lastig te meten is. Als iemand dan met een wc eend argument komt kan ik daar niet veel mee

3 juli 2023 om 08:36

Je bedoeld denk ik: Prachtig(?) hoe zo'n geldmachine uit de woestijn het internationale voetbal naar de vernieling helpt en er een wedstrijd van maakt wie het duurste team bij elkaar kan kopen #geldspeeltgeenrol

3 juli 2023 om 08:43

Je hebt geen flauw benul waar je over praat. In 2004 heb ik een half jaar in Manchester gewoond voor werk en ervaren dat Man City de club van het volk is (working class). Ik ben zelf een aantal wedstrijden geweest omdat Paul Bosvelt daar toen speelde. De routes naar, vanaf en de sfeer in het stadion waren onvergetelijk. Hordes zingende supporters in de straten 'we are the City boys'!! Ik heb toen echt een zwak voor de club gekregen. Daarna ging het hard en veranderde de spelersgroep. Stephen Ireland, Jo en Robinho onder andere. De club werd een speeltje van rijke eigenaren (zoals zoveel clubs).

3 juli 2023 om 08:54

Betalen spelers nog steeds contributie om lid te kunnen zijn en te mogen voetballen?

3 juli 2023 om 09:00

Heb het idee dat tegenwoordig ik de enige ben die nog betaalt, de rest wordt betaald..

3 juli 2023 om 09:28

Als contributie betalen de norm is zijn er wel heel weinig volksclubs meer. Zelfs bij 3e klassers in nederland krijgen spelers van het 1e elftal geld...

3 juli 2023 om 09:55

Niet alleen het eerste elftal.
Had vroeger op de middelbareschool een klasgenoot die in de C1 speelde van Sparta Nijkerk, en die kreeg een paar tientjes per wedstrijd, 10 euro per assist en 30 euro per goal.
Als 15 jarige dus een leuke 300-400 euro per maand.

3 juli 2023 om 10:46

Bleek ineens dat die jongen keeper was

3 juli 2023 om 08:58

Wees niet bang daar zal heus wel een eind aan komen, kijk maar naar Chelsea en zelfs Bayern is nu aan het wankelen gebracht. Daarnaast hebben we Feyenoord dit jaar in de CL 😉

3 juli 2023 om 09:01

Zolang Pep daar zit gaat het echt niet wankelen. sws is de vergelijking met Chelsea heel scheef. Zij hebben nooit zo gedomineerd als City en Pep. Chelsea is meer van incidenteel succes. Bayern is 11 keer op rij kampioen.

3 juli 2023 om 09:08

Als we met z’n allen zonnepanelen nemen en stoppen met vliegen zal er heus wel een einde aan komen. Nee effe serieus, Guardiola zal daar niet z’n hele leven blijven en dan zal het al kunnen gaan wankelen (Zie Ferguson) en daarnaast geloof ik best dat externe factoren City kunnen tackelen.

3 juli 2023 om 09:11

Niemand zegt dat hij zijn hele leven daar blijft. Maar zolang hij er is, minstens nog 2 jaar, zullen ze echt niet gaan wankelen.

3 juli 2023 om 15:48

Guardiola heeft al voor 600 mil aan alleen verdedigers gehaald in zijn ManCity tijd. Best geweldig ja. Wat een top prestatie. Voetbal is zo mooi.

Heel veel spelers van Leipzig hebben transfer clausule in hun contract staan, maar ook een flink aantal niet. Op basis waarvan wordt dat afgesproken? Volgens mij is dat geen verplichting in Duitsland, dus dan ligt het aan de speler zelf denk ik? Leipzig zal gezien hun beleid omtrent leeftijd door weinig spelers gezien worden als het eindpunt.

3 juli 2023 om 08:06

Dat zal liggen aan wat de zaakwaarnemer heeft uitonderhandeld tijdens het opstellen van het contract, op basis van de wensen van de speler. Dus het zal per speler verschillen of ze dit willen. Kan me voorstellen dat je bij een contract zonder gelimiteerde transfersom een iets hoger salaris zou kunnen aanbieden als soort loyaliteitsbonus.

Maar het ligt ook aan de club, of ze akkoord gaan met een contract met gelimiteerde transfersom. En ook dat kan (vanuit de club) per speler verschillen.

3 juli 2023 om 08:09

Gewoon een kwestie van meer salaris bieden. Als je met Bayern wil concurreren zal je spelers aan lange boord moeten houden. In ieder geval zijn ze er een expert in om spelers te vervangen voor spelers met dezelfde profiel. Das bij Dortmund tocj wel een ander verhaal de laatste jaren. Die gingen van Haaland naar Haller, van Sancho naar Malen en van Hakimi naar Meunier.

3 juli 2023 om 09:46

Meer salaris bieden??? Maar Haller verdient 8 miljoen (VI, volgens Boardroom zelfs ruim 11 miljoen per jaar), Haaland verdiende 8 (voetbalprimeur, volgens Boardroom een kleine 24 miljoen in 3 jaar). Malen verdient 6 miljoen (bild), Sancho verdiende 6 (na zijn verdubbeling met contractverlenging, daarvoor dus zelfs 3, Bild). Hakimi verdiende 1,5 en 1,4 miljoen (aiscore) en Meunier verdient 2,6 miljoen (aiscore). Dortmund is misschien gewoon minder goed gaan scouten haha

3 juli 2023 om 09:57

Had het over Leipzig, niet over Dortmund.

3 juli 2023 om 10:21

Wat bedoel je dan met: "die gingen van Haaland naar Haller, van Sancho naar Malen en van Hakimi naar Meunier."?

3 juli 2023 om 11:33

Dat Leipzig wel goed spelers kan vervangen en dat ze bij Dortmund dat totaal niet kunnen.

Was toch al lang bekend? ManCity had vorige week tijdens de aankondiging van Kovacic in de verhaallijn op FB zijn foto al staan in officieel club outfit.

Voor Nkunku en Szoboszlai hebben ze door middel van clausules eigenlijk te weinig gekregen, voor Gvardiol wellicht iets teveel. Aan de ene kant zijn er geen betere cv’s met zon jonge leeftijd en potentie als hem. In mijn optiek nu misschien al de beste cv ter wereld. En als je kijkt dat een Rice al 120 miljoen moet kosten, dan is +100 miljoen voor Gvardiol ook geen gekke gedachte. Guardiola had hem 2 jaar geleden voor een kleine 20 miljoen kunnen kopen. Maar ja waarom zal je ook als je zoveel geld hebt. Dit is in ieder geval een flinke upgrade tem opzichte van Akanji of Laporte. Benieuwd wie Leipzig nu gaat halen spelers als Lukeba en Geertruida worden genoemd.

3 juli 2023 om 09:22



Gvardiol misschien beste CV ter wereld in jouw optiek? Alleen in de jouwe ja, maar dat zal niemand hier verbazen. Een enorm talent met potentie, maar zeker nog niet de beste CV ter wereld.

3 juli 2023 om 09:24

Meest waardevollee verdediger van de wereld qua marktwaarde, beste verdediger op afgelopen WK en gaat straks de duurste verdediger aller tijden worden. Maar blijf vooral lekker in je eigen bubbel. Jij zal Kounde of Aroujo wel beter vinden.

3 juli 2023 om 09:49

Beste verdediger op het afgelopen WK die vernederd wordt in de halve finale? Marktwaarde zegt niks, duurste verdediger aller tijden zegt al helemaal niks. Jij moet even wakker worden is mijn advies want er komt nogal veel onzin uit.

3 juli 2023 om 09:53

Wie is dan de beste Consy? Ik zeg ook in mijn optiek he. Hoef je het niet mee eens te zijn, maar iemand die Fabregas beter vond dan spelers als Matthaus, Laudrup, Redondo etc hoef ik sowieso niet serieus te nemen.

3 juli 2023 om 10:06

@DerKaiser Dat kan je onmogekijk zeggen van een verdediger die in e subtop speelt en net komt kijken. Zeker bij verdedigers is het lastiger in te schatten wie er beter is. Laat hem eerst maar 3/4 seizoenen verder spelen bij een Man City in de top van de PL en CL en dan kunnen we de discussie gaan voeren

3 juli 2023 om 10:12



Leipzig is top-3 van Duitsland, Kroatie haalde halve finale van het WK en de finale van de Nations League. Bovendien zijn er weinig super goede cv's. Jarenlang had je Ramos, toen even Van Dijk. Maar momenteel steekt er niemand echt boven uit. De een zal De Ligt de beste vinden, de ander weer een Ruben Dias, de ander weer een Gvardiol en de ander weer een Varane. Of is Bellingham ook niet een van de beste middenvelders ter wereld, omdat die niet bij de absolute top speelt?

3 juli 2023 om 10:15



Araujo vind ik zeker beter dan Gvardiol. Araujo is een monster. Niet een typische Barca verdediger, maar een beest waar je niet wil tegen spelen. Ruben Dias en de Ligt vind ik ook beter. De ander Gvardiol kan je veranderen naar alleen derkaiser123. Marquinhos vind ik ook nog beter btw. Gvardiol kan naar dat niveau toegroeien, maar was hij afgelopen seizoen beter dan een Aké die bij City fenomenaal speelde? Denk het niet.

3 juli 2023 om 10:45

@joga:

Gvardiol is op dit moment top 5 centrale verdediger ter wereld.

We gaan een moment op een WK (waar Messi hem dronken dribbelde) toch niet als maatstaf nemen? Want dan kunnen we het EK moment van de Ligt ook hanteren als 'tegenargument'.

Gvardiol is een beest en een absolute topversterking voor City. Daar gaan ze veel plezier aan beleven.

Maar er zijn, voor alle duidelijkheid, nog veel topverdedigers: Dias, Araujo, Militao, de Ligt,...

3 juli 2023 om 10:49



Dat was de discussie niet. Dat overdreven gehype van Derkaiser weer eens met in zijn opinie misschien al de beste. Top 5 kan ik zeker in komen maar hij is echt niet beter dan Ruben Dias en de De Ligt van Bayern Munchen. En inderdaad Araujo vind ik zeker ook beter momenteel. Szoboszlai zal hij volgend seizoen ook beter dan de Bruyne noemen o.i.d.

3 juli 2023 om 11:00

Ik zeg in mijn optiek joga bonito. Misschien eens leren lezen? Ieder heeft zo zijn mening en voorkeuren. Als of jij wel compleet objectief bent. Een Barca fan die Aurojo bent vind, goh zal je denken…

3 juli 2023 om 11:34

Blijft uiteraard subjectief. Wat ik wel weet is dat een duo van Ruben Dias en Gvardiol wel echt verschrikkelijk goed gaat zijn. Als je 1 miljard plus mag uitgeven aan spelers zoals Guardiola gedaan heeft, dan kan je maar beter iemand als Gvardiol halen met zijn leeftijd.

Los van wat hier in de discussie gezegd wordt, op alle lijstjes die je online vindt van pagina's zoals fourfourtwo, etc komen vaak bij deze namen als beste verdedigers:
Romero, Militao, Kim, VVD, Upamecano, Saliba, Rudiger, Marquinhos, Martinez, Rudiger, Araujo, de Ligt, Thiago Silva, .
Ik kan moeilijk zeggen dat Gvardiol echt beter is dan deze bovenstaande spelers, maar wel dat hij mega veel potentie nog heeft. Al snap ik natuurlijk jouw voorkeur voor Bundesliga spelers.

3 juli 2023 om 12:36



Zo lukt het niet echt met typen? Of het weekend doorgetrokken?
Jouw optiek hoeven we eigenlijk niet meer serieus te nemen. Alles wat Bundesliga gerelateerd is is in jouw opinie het walhalla van de voetbalwereld. Dus eigenlijk is discussieren bij voorbaat kansloos. Denk dat je Nkunku in potentie ook beter vindt dan Mbappã©.

Marquinhos, Saliba en Kim zijn ook namen die ik momenteel echt serieus nog beter vindt dan Gvardiol. Maar dat Gvardiol een toptalent is met een enorme potentie staat buiten kijf. Als je zelf niet in ziet dat je opmerking eigenlijk lachwekkend is door hem nu al als beste CV ter wereld te zien, dan kap ik de discussie nu wel.

Fijne dag nog!

3 juli 2023 om 10:35

Te weinig voor Szoboszlai? Hoeveel moesten ze dan krijgen? Een half miljard?

3 juli 2023 om 10:57

90 miljoen had ik een marktconform bedrag gevonden.

3 juli 2023 om 15:12

Nouja, het is wat je weinig vindt, 60 miljoen + 70 miljoen en dan nog even die +- 100 miljoen van Gvardiol erbij op, toch lekker 230 miljoen rijker.

Waar gaat het in vredesnaam nog over. Vrijwel ieder jaar kampioen worden en afgelopen jaar de CL gewonnen en dan gewoon doorgaan met geld smijten. En iedereen maar roepen hoe geweldig Guardiola is, met zo'n selectie en ongelimiteerd geld is het niet echt een prestatie om succesvol te zijn.

3 juli 2023 om 08:12

Ze smijten allemaal met geld.
Voorbeeld Arsenal smijt momenteel ook met geld en die hebben niks gewonnen, ik vraag me af hoe die dan aan geld komen?

3 juli 2023 om 08:19

Weet niet zeker of je serieus bent. Arsenal is qua begroting een top7 club uit de PL, en is qua statuur gewoon een enorm grote club. Sowieso krijgt zelfs de nummer 20 uit de PL gewoon nog 100 miljoen aan tv rechten per jaar door die bizarre tv deal die inmiddels ook alweer..10 jaar(?) geldt.

3 juli 2023 om 11:03

Als je je dat serieus afvraagt heb je nul moeite genomen om je daadwerkelijk in te lezen. Maar er is nog genoeg hoop voor je, er is pas een mooie analyse op YT gekomen van Latte Firm, ga die eens bekijken dan hoef jij je nooit meer af te vragen hoe Arsenal aan geld komt.

3 juli 2023 om 08:17

Arsenal, City, United en Chelsea zitten allemaal nu rond de 1 miljard net spend over de afgelopen 10 jaar. Met andere woorden; City speelt in een competitie vol teams die veel uitgeven. Daarnaast gaan Cancelo en Laporte waarschijnlijk weg waarmee ze nog meer gels zullen ontvangen dan Gvardiol kost

3 juli 2023 om 08:38

City en United staan gewoon dik op 1 en 2 hoor. Chelsea laatste 1,5 jaar weer volgas aan het uitgeven daarvoor vielen de netto bedragen wel mee. Hebben ook spelers als Hazard voor meer dan 100 miljoen verkocht en ook nu verkopen ze weer vrij veel spelers.

3 juli 2023 om 10:08

Chelsea stond over de afgelopen 10 jaar qua net spend zelfs net aan eerste. Het punt is dat het tussen die 4 over de laatste 10 jaar niet veel verschilt qua net spend. De verkoop van Hazard is daar al in mee opgenomen

3 juli 2023 om 11:31




Wat een onzin. Chelsea staat helemaal niet op 1. United staat op 1, City staat op 2. Welke tijdstermijn pak jij dan? Als je kijkt naar de laatste 10 jaar komen alleen United en City op ruim 1 miljard uit. PSG staat op 3, daarna komen Chelsea, Arsenal en Barca. Ter vergelijking een Barca staat op plek 6, terwijl City qua netto spend het dubbele bijna uitgaf ten opzichte van de nr 6. Een Bayern staat niet eens in de top-20 en doet ook elk jaar mee om de CL eindzege. Over goed beleid gesproken. Kijk de cijfers nog maar eens goed na op Transfermarkt. Daar kan je het precies uitfilteren van elke periode wat je maar wilt. Je kan wel elke keer zeggen dat de concurrenten het ook doen, maar alleen United geeft meer geld uit. Een Liverpool bijv. geeft echt ruim de helft minder uit. En vergelijk het eens met andere elite clubs als Real of Bayern. Dan kan je toch niet over geweldig beleid spreken?



3 juli 2023 om 08:21

Nee de trainer doet er inderdaad niet toe. Ik zie slot met dit bij elkaar geschraapte spelers zoals Idrisi en Jahanbaks dan ook niks presteren en Schreuder is uiteraard met de kerst al kampioen met het rijke Ajax. Daar hoeft hij niks voor te doen.
Oh wacht, we zijn al een jaar verder...

3 juli 2023 om 08:34

Dat Ajax rijk is betekent niet dat de selectie ook heel goed is.

City is duidelijk wel enorm rijk (althans de eigenaren, die dat geld maar wat graat door laten sijpelen), én heeft een geweldige selectie. Natuurlijk is Guardiola een hele goeie coach, maar dan nog is kampioen worden met City geen bijzondere prestatie meer.

3 juli 2023 om 09:07

Maar guardiola heeft die selectie toch grotendeels samengesteld?

3 juli 2023 om 09:40

Punt is dat aan het begin van afgelopen seizoen de selectie van Ajax als beste werd bestempeld. Feyenoord werd niet genoemd als kampioenskandidaat. Om maar aan te geven dat de trainer wel degelijk heel belangrijk is, ook bij een goede selectie, En dus ook de andere kant op. Een slechte trainer wordt met de beste selectie geen kampioen.
Van City mag je verwachten dat ze kampioen worden, daar niet van.
Maar ik vind het comment van Freddyadu1 te kort door de bocht. Geen beter voorbeeld dan afgelopen eredivisieseizoen dus.

3 juli 2023 om 09:04

Guardiola doet het anders wel heel slim, hij blijft zijn selectie verversen. Vorige jaar zijn er ook aantal spelers vertrokken zoals Jesus en Zinchenko Sterling. Nu vertrekken er ook een hoop spelers, het is dus niet alleen maar inkopen, hij verkoopt toch ook wel wat.

3 juli 2023 om 09:06

De andere clubs die ook met geld smijten tonen toch automatisch aan dat het niet zo simpel is, zelfs met een heel fors budget.

3 juli 2023 om 10:59

Maar alsnog al heb je honderden miljoenen te besteden, je moet toch de juiste keuzes maken en dus goed beleid voeren en dat is wat City zo dominant maakt momenteel. Neem een voorbeeld aan Chelsea, die hebben 600 miljoen uitgegeven en worden 12e. Geld hebben is heel handig, maar is geen gerantie op succes!

3 juli 2023 om 13:03

Tsja. Geen enkele trainer die PSG heeft geleid, wist de CL te winnen. Chelsea, United, Barca, Bayern en Arsenal smijten ook met geld en geen enkele coach weet de CL te winnen de laatste jaren. Juventus haalde Ronaldo en het lukte niet. Guardiola heeft veel middelen, maar hij laat het ook slagen.

3 juli 2023 om 15:49

Hij heeft al aan 600 mil uitgegeven voor alleen verdedigers in zijn ManCity tijd. Te gek voor woorden maar het is allemaal zo geweldig wat ie doet.

Wat een geweldige coach toch he die guardiola

3 juli 2023 om 08:21

Laten we vooral doen alsof City de enige club is die geld uitgeeft

3 juli 2023 om 10:47

Dat is hij absoluut!

Hoe verklaar je anders de enorme berg aan prijzen bij City, daar waar pakweg United, Chelsea of PSG toch veel minder in slagen? Ondanks dat er ook honderden miljoenen geinvesteerd werden?

Zou Guardiola dan toch iets goed doen?

Laten we niet vergeten dat Cancelo en Laporte waarschijnlijk gaan vertrekken waarmee er ook dik 100m binnen zou moeten komen. Dan is er een nieuwe verdediger nodig. Het i een hoop geld, maar ik zie liever te veel voor de perfecte speler dan de helft voor een net niet speler

3 juli 2023 om 09:10

City heeft zich welverdiend in een fantastische situatie gepositioneerd. Hebben al de sterkste selectie van engeland, en misschien wel van de wereld, en gaan nu gewoon elk jaar 2-3 topaankopen doen met het beschikbare budget. Absoluut jaloers op het geweldige beleid dat ze voeren, ongeacht hoe mensen blijven schreeuwen dat het makkelijk is met zoveel geld. Mijn club lijkt me het ultieme voorbeeld dat het niet altijd zo makkelijk is als het klinkt.

Ondertussen vult Ten Hag zijn selectie aan met de enige positie die al goed bezet is...elke club ziet een probleem en gaat vervolgens handelen, zie liverpool .man utd blijft maar aanklooien en straks in augustus de afdankertjes kopen

3 juli 2023 om 15:17

Mount is prima aankoop. Kan keurig als 8 in 4-3-3 met Casemiro als CVM en B. Fernandez als andere 8. City speelde ook lange tijd met Silva en De Bruyne op het middenveld en Real mrt Kroos en Modric en Barca met Iniesta en Xavi. Dat zijn natuurljjk betere spelers, maar ook van nature nummer 10 die werden omgeturned tot nummer 8 en deze spelers hebben minder loopvermogen dan Mount en B. Fernandez. Mount - Casemiro - B. Fernandez gaat top middenveld worden bij Man Utd. Eriksen - Casemiro - B. Fernandez werkte ook goed. Dan werkt Mount - Casemiro - B. Fernandez nog beter.

Nu kan je toch mooi voor Geertje 30 mln vragen, ze hebben toch genoeg geld. Het is wel jammer, vorige jaar hadden we uiteindelijk maar 4 tot 5 spelers overgehouden. En de overgebleven spelers gaan nu wellicht weg. Ik hoop dat het lijstje van Kloese gereed is en hoop ook dat er jeugdspeler er doorheen komt. We hebben altijd wel een redelijke goede verdediger gehad.

3 juli 2023 om 09:09

Dat gaat echt niet gebeuren. Ze zijn ook al akkoord met Geertruida zelf. Zal 20 miljoen tot max 25 miljoen worden.

3 juli 2023 om 09:36

Heb je een bron dat Luts al akkoord is met Leipzig? € 20m kan ik me sowieso niet voorstellen maar € 25m vast plus bonussen lijkt me een redelijk bedrag.

3 juli 2023 om 09:39

Philipp Hinze, tv reporter Sky Duitsland en meldt vaak transfernieuws en geruchten over Leipzig.

3 juli 2023 om 09:43

Aaahh we hebben een vertegenwoordiger van Leipzig hier zitten. Ow nee je leest geruchten etc.

3 juli 2023 om 09:46

Dankjewel, ik heb ff snel door zijn tweets gebladerd en ik kon het niet vinden dat Luts al akkoord is

3 juli 2023 om 09:51



@knowledge
Nee hoor gewoon het nieuws in de gaten houden van insiders. Zo lastig is dat toch niet. Ze zijn ook al mondeling akkoord met Openda. Echter zijn ze er nog niet met de club uit (RC Lens). Leipzig doet dat wel vaker eerst met de speler een akkoord sluiten en dan pas met de club proberen tot een overeenkomst te komen om zodoende een niet te hoge transfersom te betalen. Op Transfermarkt.de kan je ook precies zien waar de geruchten etc vandaan komen. Transfer van Geertruida naar Leipzig wordt op 63 geschat, Gvardiol naar Man City op 72, Openda op 78. Over het algemeen klopt dat 9 van de 10 keer ook gewoon.

3 juli 2023 om 10:06

Je bent heel stellig met transfersom, terwijl je alleen maar geruchten leest. Iedereen kan het bijhouden, dat doe ik ook. Zeker met Feyenoord geruchten,

3 juli 2023 om 10:11

25mln plus wat bonussen vind je echt redelijk?
Ik begrijp echt niet waarom Feyenoorders zo snel tevreden zijn met dergelijke bedragen.
Er is de laatste jaren een transfergekte gaande maar wij zijn nog blijven hangen in 2010.
Leipzig krijgt 200mln+ aan inkomsten binnen door hun uitgaande transfers deze zomer, die mag je best een beetje leegtrekken hoor.
Voor Geertruida moet je echt minimaal 35mln krijgen hoor.

3 juli 2023 om 10:59

Ja, niet fantastisch maar redelijk. Het liefst heb ik natuurlijk minimaal € 30m.

3 juli 2023 om 11:22

Voor Kokcu kregen ze ook veel te weinig betaald en Benfica heeft ook genoeg geld op de rekening.

Als Leipzig Gvardiol verkoopt aan Man City dan is Hancko toch een optie die meer voor de hand ligt als Geertruida?

3 juli 2023 om 09:28

Ze willen 2 cv's. Lukeba of Sutalo als opvolger van Gvardiol en Geertruida als extra, maar die is inderdaad geen opvolger van Gvardiol. Maar ja VZ wil clickbaits generen he, zo werkt dat in de marketingwereld.

3 juli 2023 om 09:34

Eens als er in de tekst niet stond dat Luts als vervanger voor Gvardiol zou worden gehaald dan kon ik me de titel nog voorstellen omdat Leipzig direct € 100m op hun rekening krijgt gestort.

Benieuwd wat er van Leipzig over blijft. Die verliezen aardig wat top spelers namelijk. Nu kunnen ze weer van voor af aan beginnen.

Als Leipzig daadwerkelijk voor Gvardiol zoveel centen gaat ontvangen dan mag Feyenoord best hoog in de bomen blijven zitten met hun gewenste transferbedrag. Geertruida beschikt over een behoorlijk potentieel. Dat kost centjes.

100 miljoen? Dan kan Feyenoord ook wel een fiks bedrag gaan vragen. Leipzig doet wel goede zaken weer.

Nou ja je kan geld hebben en kopen wat je wil kopen dat betekent nog steeds niet dat ze goed gaan voetballen. Kijk maar naar chelsea. Ze hallen wel de beste van de beste en ja dat kost nou eenmaal veel geld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren